Oculus Go VR-headset: mooie, kabelvrije VR voor een eerlijke prijs

Inhoudsopgave:

Oculus Go VR-headset: mooie, kabelvrije VR voor een eerlijke prijs
Oculus Go VR-headset: mooie, kabelvrije VR voor een eerlijke prijs
Anonim

Bottom Line

De Oculus Go Standalone VR-headset is een betaalbaar uitstapje naar virtual reality voor diegenen die een eenvoudige, meeslepende ervaring zonder kabels willen.

Oculus Go

Image
Image

We hebben de Oculus Go Standalone VR-headset gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoe leuk roamen in Skyrim VR ook kan zijn, soms willen we achterover leunen en een meer ontspannen VR-ervaring hebben. Oculus probeert dit gat op te vullen met de Oculus Go, een stand-alone, kabelvrije headset die meer kracht heeft dan een smartphone, maar niet echt probeert te concurreren met de pc VR-markt. De app store is net zo uniek als de headset, gevuld met veel experimentele werken die erop gericht zijn plezier te distilleren in eenvoudige mechanica die fantastisch werkt met de Go's aanwijzer-achtige controller.

Image
Image

Ontwerp: Strak en modern

De Oculus Go heeft veel designelementen van de oudere Oculus Rift, met een slank rond chassis dat thuishoort in een futuristische utopie. Het wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 821-processor en is uitgerust met dikke klittenbandriemen. Hoewel het een heel klein beetje langs de neus glijdt, waren we behoorlijk onder de indruk van hoe gebalanceerd en gewichtloos de headset aanvoelt.

Op de headset heb je een volumeregeling, een aan/uit-knop, een micro-USB-oplaadpoort en een 3,5 mm audio-aansluiting voor een koptelefoon. Je hebt echter geen koptelefoon nodig, want Oculus heeft verborgen luidsprekers in de onderkant van de klittenband, zodat je naar je VR-wereld kunt luisteren zonder extra randapparatuur.

De Go wordt geleverd met een kleine aanwijscontroller op AA-batterijen. De controller is soepel en gemakkelijk vast te houden, passend in uw handpalm. Er is een trackpad, een trigger, een Home-knop en een terug-knop, waardoor de controller aanvoelt als een uitgeklede versie van een Rift Touch of een Vive-wandcontroller. Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat we zouden willen dat PC VR-controllers zo eenvoudig waren.

Voor $ 200 MSRP verkoopt Oculus een comfortabele stand-alone headset met goede klantenservice en een geweldig besturingssysteem.

De enige zorgen met de headsetkit zijn de aanpassing en materiaalkeuze. De Oculus Go is uitgerust met een prachtig snel schakelend LCD-scherm dat op de een of andere manier scherper is dan een Vive Pro, maar je kunt de oogafstand of de brandpuntsafstand niet aanpassen. Als u van nature geen IPD heeft in de buurt van het Amerikaanse nationale gemiddelde van 64 mm, kan het zijn dat de vaste IPD ernstige vermoeide ogen kan veroorzaken.

Wat de materialen betreft, voelt alles comfortabel en luxueus aan, maar het bovenste deel van de Go-wijzer is een glanzend plastic dat fungeert als een vingerafdrukmagneet. Verder zijn zowel de headset als de afstandsbediening niet alleen comfortabel, maar ook mooi en stevig.

Configuratieproces: gemakkelijk voor iedereen

Het instellen van de Oculus Go-headset is over het algemeen vrij eenvoudig, maar er is één probleem met de controller: de polsband is een los touwtje. Je moet het touwtje in de lus binden en als je een mooie, praktische knoop wilt, raden we je aan een bloedknoop te leggen, een veel voorkomende soort visknoop.

Zodra je headset is opgeladen en je controller klaar is voor gebruik, kun je je Oculus Go instellen. Zet de headset aan (deze heeft een LED-lampje), zet hem op en volg de instructies in de headset. Je moet de Oculus-app downloaden op je smartphone of tablet, inloggen op een Oculus-account (je kunt je Facebook-account gebruiken) en vervolgens via Bluetooth koppelen met je Go. Nu kunt u naar uw plezier games en apps downloaden en/of kopen. U hoeft uw headset gedurende twee of drie uur niet opnieuw op te laden.

Bottom Line

Het is schokkend comfortabel voor het gebruik van standaard klittenband, en dat is te danken aan het lichte gewicht van de Go. Er zijn geen ventilatieopeningen om de vochtigheid af te voeren, dus gebruikers met grote neuzen kunnen wat beslaan ervaren. De controller is ongelooflijk ergonomisch, dus je vergeet misschien snel dat je hem vasthoudt. Het enige wat je hoeft te doen is wijzen, drukken en af en toe vegen om iets te doen in de virtuele werelden van Go. Je vingers hoeven nauwelijks te bewegen om alles te bereiken.

Weergavekwaliteit: scherpe beelden

Het 2560 x 1440 pixels Dual Switch LCD-scherm is veel scherper dan het 2100 x 1400 OLED-scherm van de Oculus Rift en eerlijk gezegd bijna net zo goed als het 2880 x 1600p OLED-scherm van de Vive Pro. De resolutie is misschien niet zo hoog als die van de Vive Pro, maar snel schakelen en een intelligent ontwerp maken het efficiënt in het vermijden van schermdeureffect, korreligheid en wazigheid.

Het is een veel indrukwekkendere innovatie dan simpelweg meer pixels in een headset te stoppen, omdat het de weergavekwaliteit verbetert zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de Go-processors. De ervaring zou nog beter zijn als deze zou worden vernieuwd op 90 Hz in plaats van 72 Hz, maar de lagere framesnelheid is niet al te opvallend, tenzij je iets snel speelt.

Image
Image

Prestaties: Wordt een beetje heet

Hoewel de Go fantastisch functioneert voor zijn Qualcomm-processor, is hij nog steeds gevoeliger voor oververhitting dan, laten we zeggen, een Intel i7 CPU zou zijn. Wanneer de Go oververhit raakt, stottert hij, zoals de meeste computers doen. Anders is het een geweldige ervaring. We hadden geen trackingproblemen met de controller, maar als de controller niet goed is uitgelijnd met de headset, kan de ingebouwde semi-automatische heruitlijning van Oculus dit probleem oplossen.

De Oculus-winkel voor de Go is net zo heerlijk eenvoudig te gebruiken als voor de Rift.

Er zijn geen intense, grafisch baanbrekende ervaringen op Oculus Go, maar er zijn veel plezierige. VR-filmkijkers zullen vooral blij zijn met deze headset, die aanvoelt alsof hij gemaakt is om voor het slapengaan een prachtige 3D-documentaire te bekijken. We hebben ook genoten van verschillende puzzel- en actiespellen voor onderweg, zoals Daedalus, Angest, Eclipse: Edge of Light, Dead and Buried en Pet Lab. Geleide meditatie VR is perfect om de dag af te sluiten.

The Go is nog een jong product, dus we verwachten dat er nog veel meer kwaliteitsapps in de winkel zullen verschijnen. Oculus investeert momenteel zwaar in VR-ontwikkelaars, en hoewel ze die exclusieve consoleverkoop nog niet hebben geproduceerd, is het slechts een kwestie van tijd voordat ze dat doen.

Bottom Line

De luidsprekers van de Oculus Go klinken alsof ze in ons hoofd zitten. De geluidskwaliteit is verbluffend, zeker voor zo'n relatief betaalbare headset. Het is beter dan de audio van de Rift, en als je de voorkeur geeft aan je eigen koptelefoon, kun je deze aansluiten op de meegeleverde 3,5 mm audio-aansluiting. Hoe dan ook, het geluid vult de ruimte en geeft VR-ervaringen een 360-graden gevoel.

Batterijlevensduur: houd een oplader bij de hand

Eerlijk gezegd is de batterij teleurstellend. Oculus beweert dat de Go ongeveer twee uur speeltijd zou moeten hebben op zijn volledige 2600mAh-batterij, en dat klopt volgens onze dagelijkse gebruikstests. Het opladen van de Go duurt echter ongeveer drie uur en het is gemakkelijk om de batterij per ongeluk leeg te maken in de standby-modus. Vanuit de stand-bymodus wordt het ingeschakeld wanneer er iets op ongeveer 2,5 cm afstand van de nabijheidssensor tussen de lenzen is.

Helaas hebben de riemen van de Go de neiging om direct naar het nabijheidsbereik van de sensor te zinken wanneer de headset net op een tafel ligt. Wanneer je de Go oplaadt, loopt de batterij sneller leeg dan hij oplaadt als je hem tijdens het opladen probeert te gebruiken. Ten slotte, als het wordt uitgeschakeld voordat het wordt opgeladen, wordt het automatisch weer ingeschakeld zodra het bijna volledig is opgeladen. U moet het weer uitschakelen als u niet van plan bent het onmiddellijk daarna te gebruiken. Oculus had meer tijd kunnen besteden aan het ontwikkelen van deze complicaties.

Software: prachtig en eenvoudig

De Oculus-winkel voor de Go is net zo heerlijk eenvoudig te gebruiken als voor de Rift. Het is fantastisch voor het bekijken van films, sociale apps en casual gaming. Enkele ervaringen waar we graag mee speelden waren Daedalus, Youtube VR en Google Earth. Veel games voor de Go zijn exclusief voor Go, aangezien de Go op een Android-besturingssysteem draait.

Er zijn genoeg apps in de winkel waar je waarschijnlijk niet zonder nieuwe zult komen te zitten om te proberen, maar het ontbreekt fundamenteel aan de belangrijkste ervaring waarvoor klanten een headset zouden kopen. De korte ervaringen zijn leuk, maar niet memorabel. Dit is kenmerkend voor de grotere VR Space, waar nog geen enkel platform die console-verkoopervaring heeft ontwikkeld. Een kleine opmerking, als u als verschillende gebruikers wilt inloggen, moet u de headset elke keer opnieuw instellen.

Prijs: Een eerlijk tarief

Voor $ 199 adviesprijs voor het 32 GB-model en $ 249 voor de 64 GB verkoopt Oculus een comfortabele stand-alone headset met een goede klantenservice en een geweldig besturingssysteem. Het is geen slechte prijs, vooral gezien het feit dat er nog niets op de markt bestaat. Als je vandaag een zelfstandige ervaring wilt, is je andere belangrijke optie een mobiele VR-headset, die niet echt op zichzelf staat omdat je een mobiele telefoon nodig hebt.

The Go heeft een geweldig scherm dat in kwaliteit concurreert met de Vive Pro, en het werkt met weinig gebreken. Het ontbreekt echter aan IPD-aanpassingsvermogen, wat nogal schokkend is voor deze prijs. Met de relatief weinig beschikbare apps, is het een beetje moeilijk om te rechtvaardigen dat je een Pro koopt voor honderden dollars, aangezien er niet veel tijdverdrijfsters zoals Beat Saber op het platform zijn.

Concurrentie: een handvol rivalen

De Oculus Go concurreert niet echt met mobiele of pc-headsets. De enige andere grote stand-alone headset die beschikbaar is, is de Lenovo Mirage Solo, gevuld met een 2560 x 1440 LCD en een gezichtsveld van 110 graden. Hoewel het zes vrijheidsgraden heeft, voelt het meer als mobiele VR omdat het draait in de app store van Google Daydream, waarvan de ervaringen sterk gericht zijn op VR-gebruikers van telefoons.

Ondertussen gebruikt de Samsung Gear VR, die wel met een smartphone werkt, het Oculus Go-softwareplatform en kost ongeveer $ 100 minder dan de Go zelf. Als je al een compatibele smartphone hebt (Galaxy Note 9, S9, S9+, Note 8, S8, S8+, S7, S7 edge, Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge, A8 Star, A8, A8+), moet je overwegen sla de Oculus Go over en koop een Gear VR voor een goedkopere, even goede ervaring.

Als je bereid bent een jaar of twee te wachten en geld over hebt, komen er verschillende ongebonden pc- en zelfstandige VR-headsets op de markt. Oculus verwacht de Oculus Quest uit te brengen voor een adviesprijs van $ 399, met dezelfde lensoplossing en hetzelfde softwareplatform als de Oculus Go, maar met zes vrijheidsgraden en bijgewerkte Touch-controllers.

Over het algemeen zal de Quest een iets krachtigere en capabelere headset zijn dan de Go, met als doel de markt tussen de Go en de aankomende Rift S te veroveren. HTC biedt ook de Vive Focus voor zakelijke klanten, dus we kunnen' Laten we de mogelijkheid niet negeren dat ze binnenkort een consumentgerichte versie van de stand-alone Focus zullen uitbrengen.

Een geweldige keuze voor ongebonden VR-ervaringen

Hoewel de Oculus Go zijn nadelen heeft, zoals een slechte batterijduur en een jonge app store, is het nog steeds een geweldig product voor liefhebbers van VR. Met ongeveer $ 200 is het misschien wel de beste headset voor VR-film op dit moment, en de games zijn erg leuk. Als je een VR-headset wilt die volledig meeslepende, volledige bewegingservaringen van pc-kwaliteit biedt, moet je sparen en een Rift of Rift S kopen, maar de Go is zeker een stap hoger dan het VR-platform van Google.

Specs

  • Productnaam Ga
  • Productmerk Oculus
  • MPN B076CWS8C6
  • Prijs $199.00
  • Releasedatum mei 2018
  • Gewicht 16.5 oz.
  • Productafmetingen 8,3 x 8,3 x 4,8 inch.
  • Type Standalone VR
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • CPU Qualcomm Snapdragon 821
  • Opslag 32 GB / 64 GB
  • Beeldscherm 2560 x 1440p dubbel snel schakelend LCD-scherm
  • Microfoon Ja
  • Levensduur batterij 2600 mAh voor ongeveer 2 uur
  • Compatibiliteit Android/iOS voor Oculus-app; Oculus OS
  • Accessoires Controller, reinigingsdoekje, alternatief gezichtskussen
  • Ingangen micro-USB-oplaadpoort, 3,5 mm extra jack

Aanbevolen: