Tijd bijhouden met atoomklokken

Inhoudsopgave:

Tijd bijhouden met atoomklokken
Tijd bijhouden met atoomklokken
Anonim

Wilt u uw klok op de juiste tijd zetten? Dan wil je het op een atoomklok instellen. Atoomklokken zijn de meest nauwkeurige uurwerken ter wereld en zijn de standaard waarop alle andere uurwerken worden ingesteld. Hoewel er over de hele wereld verschillende atoomklokken bestaan, bevindt de klok die wordt gebruikt door domotica-apparaten zich buiten Boulder, Colorado.

Image
Image

Wat is een atoomklok voor thuis?

Als je een klok koopt die zichzelf labelt als een atoomklok, koop je een apparaat dat zichzelf synchroniseert met de officiële atoomklok van de Amerikaanse overheid buiten Boulder, Colorado.

Thuis-atoomklokken zijn ontworpen om een radiosignaal te ontvangen dat wordt uitgezonden door het National Institute of Standards and Technology (NIST) in Colorado en om met dat signaal te synchroniseren.

Een atoomklok gebruiken

Klokken die zijn gesynchroniseerd met de NIST-atoomklok zijn eenvoudig te gebruiken. Eenmaal ingesteld, worden deze apparaten afgestemd op het 60 kHz-radiosignaal en ontvangen ze een kleine binaire code die de klok automatisch op de exacte tijd zet.

Image
Image

Beperkingen van atoomklokken

De meeste thuisklokken die synchroniseren met de atoomklok in Boulder, Colorado, synchroniseren alleen binnen de continentale Verenigde Staten en sommige delen van Canada en Mexico. Atoomklokken worden niet correct gesynchroniseerd in Hawaï, Alaska en andere continenten dan Noord-Amerika.

Een andere beperking van atoomklokken voor thuis is dat ze het NIST-signaal mogelijk niet ontvangen in grote gebouwen met een stalen constructie. Plaats klokken dichter bij ramen in dit soort gebouwen om het synchronisatieprobleem op te lossen.

Atomic Clock Time Sync op computers

De meeste computerbesturingssystemen synchroniseren de computerklok automatisch met NIST-tijdservices wanneer het apparaat is verbonden met internet. Als uw computer de klok niet automatisch synchroniseert, zijn er talloze hulpprogramma's voor tijdsynchronisatie beschikbaar waarmee uw computer dit automatisch kan doen.

Als je een computerinterface gebruikt om je domotica-apparaten te bedienen, synchroniseren je apparaten zichzelf automatisch met de controller. Het gebruik van een gateway voor huisautomatisering en de internettijdsynchronisatie van de computer zorgt ervoor dat alle domotica-apparaten werken met NIST-tijd.

Als je de klok op je computer of die in je huis wilt controleren, ga dan naar de officiële NIST-tijd op www.time.gov.

Aanbevolen: