Defragmenteer uw Windows 7-computer

Inhoudsopgave:

Defragmenteer uw Windows 7-computer
Defragmenteer uw Windows 7-computer
Anonim

Het defragmenteren van uw harde schijf is een van de beste dingen die u kunt doen om uw Windows-computer sneller te maken. Zie uw harde schijf als een archiefkast. Als je bent zoals de meeste mensen, heb je je papieren opgeslagen in gealfabetiseerde mappen, zodat je dingen gemakkelijk kunt vinden.

Image
Image

Stel je echter voor dat iemand de labels van de mappen zou verwijderen, de locaties van alle mappen zou veranderen, documenten willekeurig in en uit mappen zou verplaatsen. Het zou veel langer duren om iets te vinden omdat je niet zou weten waar je documenten waren.

Dat is ongeveer wat er gebeurt als je harde schijf gefragmenteerd raakt: het kost de computer veel meer tijd om bestanden te vinden die hier, daar en overal verspreid zijn. Het defragmenteren van je schijf herstelt de orde in die chaos, en versnelt je computer, soms met veel.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 7.

Zoek de Windows 7-defragmentatie

Defragmentatie is beschikbaar sinds Windows XP, hoewel er enkele verschillen zijn tussen de verschillende versies van Windows. Het belangrijkste verschil is dat Windows 10, 8, 7 en Vista het plannen van defragmentatie toestaan: je zou het kunnen instellen om je harde schijf elke dinsdag om 3 uur 's nachts te defragmenteren als je wilt, hoewel dat waarschijnlijk overdreven is en meer kwaad dan goed kan doen. In XP moest je handmatig defragmenteren.

Het is net zo belangrijk om regelmatig een nieuwere Windows-computer te defragmenteren, maar er zijn enkele nieuwe opties en een nieuwe look. Ga als volgt te werk om bij de defragger te komen:

  1. Selecteer Windows Start.

    Image
    Image
  2. Selecteer Alle programma's.

    Image
    Image
  3. Ga naar Accessoires > Systeemwerkset en selecteer Schijfdefragmentatie.

    Image
    Image

Het hoofdscherm voor defragmentatie

Als je de defragger in Vista en XP hebt gebruikt, is het eerste dat opv alt dat de grafische gebruikersinterface, of GUI, volledig opnieuw is ontworpen. Dit is het hoofdscherm waar u al uw defragmentatietaken beheert. In het midden van de GUI bevindt zich een scherm met een lijst van alle harde schijven die op uw systeem zijn aangesloten en die kunnen worden gedefragmenteerd.

Hier kunt u ook automatische defragmentatie plannen of het proces handmatig starten.

Defragmentatie plannen in Windows 7

  1. Om defragmentatie te automatiseren, selecteert u Configure schedule in het venster Schijfdefragmentatie.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het dialoogvenster Schijfdefragmentatie Schema wijzigen het vervolgkeuzemenu naast Frequency, Day en Time om het schema in te stellen voor hoe vaak te defragmenteren.

    Image
    Image

    Nacht is het beste, omdat het defragmenteren van een schijf veel bronnen kan opslokken die uw computer kunnen vertragen

  3. Selecteer Selecteer schijven om te kiezen welke harde schijven u wilt defragmenteren.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het dialoogvenster Selecteer schijven voor planning de schijven die u wilt plannen voor defragmentatie en selecteer OK.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK nogmaals om terug te gaan naar het hoofdscherm van Schijfdefragmentatie. U zou de geplande taak moeten zien in de Schedule sectie.

    Image
    Image
  6. Selecteer Sluiten om te voltooien.

We raden aan deze opties in te stellen en defragmentatie automatisch te laten plaatsvinden; het is gemakkelijk om te vergeten om het handmatig te doen, en dan ben je uren bezig met defragmenteren als je iets anders gedaan moet krijgen.

Hoe harde schijven te analyseren in Windows 7

De hoofdschijfdefragmentatie vermeldt alle harde schijven die in aanmerking komen voor defragmentatie. Ga als volgt te werk om een harde schijf te analyseren:

  1. Selecteer in het gedeelte Huidige status van het hoofdscherm Schijfdefragmentatie een van de schijven en kies vervolgens Schijf analyseren.

    Image
    Image
  2. Het fragmentatieniveau voor de gekozen schijf wordt weergegeven in de Last Run kolom.

    Image
    Image

Microsoft raadt aan elke schijf met meer dan 10 procent fragmentatie te defragmenteren.

Een van de voordelen van het defragmentatieprogramma van Windows 7 is dat het meerdere harde schijven tegelijk kan defragmenteren. In eerdere versies moest de ene schijf worden gedefragmenteerd voordat een andere kon worden gedefragmenteerd. Nu kunnen schijven parallel worden gedefragmenteerd. Dat kan veel tijd besparen als je bijvoorbeeld een interne harde schijf, een externe schijf en een USB-schijf hebt en ze allemaal moeten worden gedefragmenteerd.

Bekijk je voortgang

Als je je graag verveelt of van nature gewoon een nerd bent, kun je de status van je defragmentatiesessie volgen. Na het selecteren van Schijf defragmenteren (ervan uitgaande dat u een handmatige defragmentatie uitvoert, wat u wellicht de eerste keer dat u defragmenteert onder Windows 7 wilt doen), krijgt u gedetailleerde informatie over hoe het defragmenteren gaat in re altime in de voortgangskolom.

Image
Image

Een ander verschil tussen het defragmenteren in Windows 7 en oudere versies van Windows is de hoeveelheid informatie die tijdens een defragmentatiesessie wordt verstrekt. Windows 7 is veel gedetailleerder in wat het u vertelt over de voortgang ervan.

In Windows 7 kunt u het defragmenteren op elk moment stoppen, zonder uw schijven op welke manier dan ook te beschadigen, door Stop operation. te selecteren

Aanbevolen: