Wat is het lint in Excel?

Inhoudsopgave:

Wat is het lint in Excel?
Wat is het lint in Excel?
Anonim

Voor het eerst geïntroduceerd in Excel 2007, is het lint de strook met knoppen en pictogrammen die zich boven het werkgebied bevinden. Het lint vervangt de menu's en werkbalken in eerdere versies van Excel.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 en Excel 2010.

Lintcomponenten

Het lint bevat tabbladen met de labels Home, Invoegen, Pagina-indeling, Formules, Gegevens, Review, View en Help. Wanneer u een tabblad selecteert, toont het gebied onder het lint een reeks groepen en, binnen de groepen, knoppen die een verscheidenheid aan opdrachten vertegenwoordigen.

Image
Image

Wanneer Excel opent, wordt het tabblad Start weergegeven, samen met de groepen en knoppen erin. Elke groep vertegenwoordigt een functie. De groep Getal bevat opdrachten die getallen opmaken, bijvoorbeeld om het aantal decimalen te vergroten of te verkleinen. De groep Cellen bevat opties voor het invoegen, verwijderen en opmaken van cellen.

Het selecteren van een commando op het lint kan leiden tot verdere opties in een contextueel menu of dialoogvenster die betrekking hebben op het gekozen commando.

Het lint samenvouwen en uitvouwen

Het lint kan worden samengevouwen om de grootte van het werkblad dat zichtbaar is op het computerscherm te vergroten.

Image
Image

Er zijn vier manieren om het lint samen te vouwen:

  • Dubbelklik op een linttabblad, zoals Home, Insert of Page Layoutom alleen de tabbladen weer te geven. Dubbelklik op een tab om het lint uit te vouwen.
  • Druk op CTRL+F1 op het toetsenbord om alleen de tabbladen weer te geven. Druk op CTRL+F1. om het lint uit te vouwen
  • Selecteer Ribbon Display Options (bevindt zich boven het lint in de rechterbovenhoek van Excel en ziet eruit als een vak met een naar boven gerichte pijl) en kies Auto-hide Ribbon Noch de tabbladen, noch de commando's zijn zichtbaar. Om het lint uit te vouwen, selecteert u Ribbon Display Options en kiest u Show Tabs and Commands
  • Selecteer de pijl omhoog aan de rechterkant van het lint om het lint samen te vouwen en alleen de tabbladen weer te geven. Dubbelklik op een tab om het lint uit te vouwen.
Image
Image

Pas het lint aan

Sinds Excel 2010 is het mogelijk om het lint aan te passen met de optie Lint aanpassen. Gebruik deze optie om:

  • Hernoem of herschik de standaardtabbladen en groepen.
  • Bepaalde tabbladen weergeven.
  • Opdrachten toevoegen aan of verwijderen uit bestaande tabbladen.
  • Voeg aangepaste tabbladen en aangepaste groepen toe die veelgebruikte opdrachten bevatten.

Er zijn ook opdrachtfuncties die niet kunnen worden gewijzigd op het lint, met name de standaardopdrachten die in grijze tekst verschijnen in het venster Lint aanpassen, bijvoorbeeld:

  • Namen van de standaardcommando's.
  • Pictogrammen die bij de standaardcommando's horen.
  • De volgorde van deze opdrachten op het lint.

Opdrachten aan het lint toevoegen:

  1. Selecteer een tabblad, zoals Home, Insert of Page Layout.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het lint.
  3. Selecteer Pas het lint aan.

    Image
    Image
  4. Ga naar de Hoofdtabbladen lijst en selecteer het tabblad (bijvoorbeeld het tabblad Indeling) waaraan u een opdracht wilt toevoegen. Selecteer vervolgens Nieuwe groep.

    Als u opdrachten aan het lint toevoegt, moet u een aangepaste groep maken.

    Image
    Image
  5. Een Nieuwe groep (aangepast) item verschijnt onder het door u geselecteerde tabblad. Om de groep een specifiekere naam te geven, selecteer Rename.

    Image
    Image
  6. Selecteer een pictogram in het Rename-venster, ga naar het tekstvak Weergavenaam en voer een beschrijvende naam in voor de opdracht. Selecteer OK.

    Image
    Image
  7. Selecteer de groep die u zojuist hebt gemaakt.
  8. Kies in de lijst Kies opdrachten uit de opdracht die u aan deze groep wilt toevoegen en selecteer vervolgens Toevoegen.

    Image
    Image
  9. Selecteer OK. De nieuwe groep en opdracht verschijnen op het lint.

Aanbevolen: