BenQ HT3550 Review: een perfecte combinatie van prijs en functie

Inhoudsopgave:

BenQ HT3550 Review: een perfecte combinatie van prijs en functie
BenQ HT3550 Review: een perfecte combinatie van prijs en functie
Anonim

Bottom Line

De BenQ HT3550 is niet alleen een fenomenale 4K-projector voor de prijs, maar ook een fenomenale 4K-projectorperiode. Het verandert de manier waarop je naar 4K-content kijkt.

BenQ HT3550 4K-thuisbioscoopprojector

Image
Image

We hebben de BenQ HT3550 Home Theatre-projector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

BenQ maakt consequent fenomenale thuisbioscoopprojectoren, maar ze hebben hun spel nog verder opgevoerd met de HT3550. Deze 4K-projector op instapniveau heeft nauwkeurige, in de fabriek gekalibreerde kleuren, donkere zwarttinten, levendige HDR en een geweldig breed kleurengamma. Het kost slechts ongeveer $ 1.500 en presteert aanzienlijk beter dan de instap 4K-concurrentie. Betere 4K-projectoren dan de HT3550 kosten minstens $ 4.000. In 2013 bracht BenQ de HT1070 uit, een 1080p-projector van minder dan $ 1000 die zo goed presteerde dat alle andere projectorfabrikanten probeerden een vergelijkbaar goede projector te maken voor dezelfde prijs. De HT3550 is pas een paar maanden op de markt, maar kan een cascade van optische innovaties veroorzaken door zijn concurrenten te dwingen hun budgetproducten te verbeteren. De HT3550 is misschien tot 2019 wat de HT1070 was tot 2013.

Image
Image

Ontwerp: doordacht geconstrueerd

De zorg en aandacht voor detail die BenQ in deze projector heeft gestopt, is meteen duidelijk. Aan grootte en lumencapaciteit kun je zien dat deze schoonheid is ontworpen voor een speciale thuisbioscoopruimte: hij weegt ongeveer negen pond, meet 15x15x10 inch en kan tot 2.000 ANSI-lumen produceren. Hij voelt zich thuis op een plafondmontage in een grote kelder of op een boekenplank in je slaapkamer, omdat hij een worpverhouding van slechts 1,13:1 kan hebben. De HT3550 kan overal tussen een 60” en 180” diagonaal beeld casten, afhankelijk van de afstand tot het scherm en de optische zoom.

Als je naar de voorkant van de projector kijkt, zul je merken dat er een kleine poort aan de onderkant van de lens zit. Deze poort is een slimme, eenvoudige manier om te beschermen tegen licht dat op plafonds en muren lekt, en we kunnen bevestigen dat het heel goed werkt!

De rest van de voorkant is bedekt met een bronsachtige grille en de carrosserie is gewikkeld in glanzend wit plastic. Het lichaam heeft ook een mooie, vierkante vormfactor met een vleugje zachtheid die het hele ensemble een gevoel van luxe geeft. Dit is indrukwekkender als we bedenken dat dit technisch gezien een "budget" 4K-projector is (zelfs als het in het algemeen een luxe item is!).

De zorg en aandacht voor detail die BenQ in deze projector heeft gestopt, is meteen duidelijk.

Ja, de HT3550 kost $ 1500, waardoor het een van de goedkoopste 4K-projectoren is, maar dat betekent niet dat BenQ beknibbelde op de kwaliteit. Integendeel: dit is een van de beste high-end projectoren. Het display-aanbod van BenQ staat over het algemeen goed aangeschreven vanwege hun bouw- en beeldkwaliteit, en deze projector doet die traditie eer aan.

De lens biedt een bescheiden verticale verschuiving om keystone-effecten te voorkomen, projecteert foto's met een contrastverhouding van 30.000:1 en wordt in de fabriek gekalibreerd om nauwkeurige kleuren te garanderen. Het kleurengamma is een stap hoger dan zijn voorganger, de HT2550, van 96% Rec. 709 tot 95% DCI-P3 - 100% rec. 709. In termen van de leek zijn dit enkele van de meest nauwkeurige kleuren in een projector van minder dan $ 2.000. De beelden zijn levendig en dynamisch, ongeacht de instellingen voor HDR of een breed kleurengamma. We voelden ons comfortabel genoeg om lichte fotobewerkingen uit te voeren op deze projector.

Als u de HT3550 in de normale modus gebruikt, ha alt u 4.000 uur uit deze werkpaardlens, maar u kunt die levensduur verlengen tot 15.000 uur als u het in de SmartEco-modus gebruikt.

De projector biedt een goede variëteit aan poorten en compatibiliteit. Beide HDMI-poorten zijn compatibel met HDMI 2.0 en HDCP 2.2, waardoor ze 4K@60Hz-inhoud van elke HDMI-bron kunnen streamen. Er is een powered USB Type A-aansluiting die kan dienen als voeding voor een media-apparaat, zoals een Roku-stick, of om media rechtstreeks vanaf een USB-drive te streamen. Het heeft ook een USB-minipoort, optische S/PDIF-poort met 2.1-kanaalsondersteuning en twee IR-ontvangers, één aan de voorkant en één aan de bovenkant. De S/PDIF-uitgangen zijn vooral geweldig, omdat ze gebruikers in staat stellen om audio om te leiden naar een extern luidsprekersysteem.

Image
Image

Configuratieproces: enkele kleine verkeersdrempels

We hebben wat betere installatie-ervaringen gehad dan met de HT3550, maar het viel mee. Je kunt deze projector aan het plafond bevestigen met een plafondbevestiging, of je kunt hem op een standaard, tafel of een soort boekenplank zetten. We hebben een speciaal theater, dus het was voor ons het meest logisch om de HT3550 op een plafondmontage te installeren.

Het plaatsen van de projector in onze steun was eigenlijk een beetje lastig dankzij de locatie van de bevestigingspunten in de projector - één punt bevond zich naast een uitsteeksel in de behuizing, waardoor het moeilijk was om de steun aan veel drie- universele projectorsteunen met vorken die erop vertrouwen dat de projector een vlak oppervlak heeft. Nadat we hem hadden gemonteerd, hebben we de HT3550 aangesloten op een stopcontact, een HDMI-schakelaar en ons luidsprekersysteem met behulp van de juiste kabels.

Nu zijn we bij het spannende deel van de installatie aangekomen: de projector aanzetten. Wanneer je een projector aan het plafond monteert, staat de projector ondersteboven. Sommige projectoren detecteren automatisch hun oriëntatie, maar de HT3550 niet (zijn kleine broertje de HT3050 had daar geen probleem mee). In de praktijk betekende dit gewoon dat we het set-upmenu ondersteboven moesten lezen totdat we erachter kwamen hoe we de oriëntatie konden corrigeren. De automatische keystone-bewerking was ook een beetje onhandig, dus we hebben het uitgeschakeld en handmatig ingesteld. Vervelend, maar niet verwoestend.

Navigeren door het menu was een beetje ingewikkeld. De afstandsbediening heeft achtergrondverlichting en is eenvoudig, wat leuk is, maar het menu-ontwerp is behoorlijk verouderd en we waren er nooit helemaal zeker van of we de menucategorie of het bovenste item in die menucategorie selecteerden toen we iets aan het configureren waren.

UI-ontwerp terzijde, het menu biedt veel opties om de afbeelding aan te passen. Breed kleurengamma en HDR kunnen worden in- of uitgeschakeld, individuele kleurverzadiging en toevoeging kan worden gespeeld en u kunt uw configuraties opslaan in presets. We ontdekten dat het hebben van HDR aan en een breed kleurengamma uit (ja, uit) in de bioscoopmodus het meest aangename beeld gaf, omdat het brede kleurengamma een beetje groen getint was. De projector heeft ook een heldere kamermodus, maar dat is niet echt handig gezien de lage helderheid van de projector.

De HT3550 is luid, maar hij heeft enkele aanpasbare instellingen om de constante buzz te verminderen. Het heeft een "stille" modus die pixelverschuiving uitschakelt, dus de projector werkt op 1080p en de lamp werkt twintig graden koeler bij 195 graden Fahrenheit. Als HDR is uitgeschakeld, is het ook stiller. We hadden echter niet het gevoel dat het geluid opdringerig genoeg was om onze prachtige 4K HDR-weergave op te geven. Elke redelijk luide luidspreker zal het geluid van de projector verdoezelen.

Image
Image

Beeldkwaliteit: opvallend, rijk en prachtig

Wauw. Over levendig gesproken. Laten we eerst eens praten over deze projector in een goede thuisbioscoopopstelling. In een donkere kamer, met verduisterende gordijnen en bijna geen licht dat binnenkomt, springen de kleuren er echt uit. De contrastverhouding van 30.000:1 maakt HDR-inhoud levensecht en 1080p-inhoud ziet er ook niet slecht uit. Als je 1080p-content gewend bent, is deze projector een echte stap voorwaarts in helderheid en scherpte. Hoewel zwart niet zo diep is als op een OLED-scherm, waren het contrast en de kleurbalans zo goed dat we nooit het gevoel hadden dat het vervaagd was.

We gebruikten de projector op ongeveer drie meter afstand van een 100-inch projectiescherm en het had geen moeite om de ruimte te vullen. Voor degenen die zich zorgen maken over de projectieverhoudingen, beoordeelt BenQ deze projector officieel als een verhouding van 1,13 - 1,47. U kunt deze projector op slechts twee meter afstand van het scherm hebben en toch een enorm beeld krijgen.

In vergelijking met zijn concurrenten en voorgangers biedt de HT3550 een geweldige contrastverhouding (de HT2550 heeft een contrastverhouding van 10.000:1) en een bijna perfect nauwkeurige kleurreproductie. Het beeld op elke HT3550 is in de fabriek gekalibreerd volgens strenge normen, waardoor het 30-bits scherm echt schittert. Als je ooit een andere BenQ-projector of -monitor hebt gehad, weet je dat dit bedrijf de kleurnauwkeurigheid serieus neemt.

De HT3550 biedt een geweldige contrastverhouding en bijna perfect nauwkeurige kleurweergave.

De lensfocus op de projector is ongelooflijk soepel, waardoor we een helder beeld krijgen waarvan we kleine lettertypen kunnen lezen. Eerlijk gezegd, na deze projector een paar weken te hebben gebruikt, voelt het vreselijk om naar een 1080p-computerscherm te gaan.

Geen enkele projector is perfect, en helaas presteert de HT3550 slecht bij fel licht. Met slechts 2.000 ANSI-lumen aan verlichting, voelt kleur vervaagd aan in een normaal verlichte kamer. Het wit en de kleuren zien er echter nog prima uit. Het zijn de zwarte delen van afbeeldingen die het meest te lijden hebben, waardoor donkere scènes bij daglicht niet te zien zijn. Dit is echter niet helemaal de schuld van de projector, aangezien slechte prestaties bij helder licht altijd een beperking van de projectortechnologie zijn geweest. Bovendien kun je deze valkuil van de HT3550 vermijden door te investeren in gordijnen of 's nachts naar content te kijken. Het is een kleine compromis vanwege de uitstekende kleurnauwkeurigheid en scherpte in zijn prijsklasse.

Concurrerende gamers willen misschien ook op zoek naar een andere projector. De HT3550 heeft een invoerlatentie van ongeveer 50 ms, wat merkbaar kan zijn in snelle, competitieve games. We hadden geen probleem met de vertraging en het spelen van games voor één speler was geweldig. Ter referentie: een typische gaming 2k- of 4K-gamingmonitor heeft een ingangslatentie van 1 ms tot 10 ms.50 ms is redelijk gemiddeld voor een projector - ongeveer twee frames vertraging bij 60 FPS, dus we betwijfelen of het veel zal uitmaken voor iedereen die niet deelneemt aan eSports-toernooien.

Image
Image

Audio: voldoet aan de verwachtingen voor audio aan boord

Audiokwaliteit is nooit een sterk punt van projectoren geweest, maar BenQ heeft zijn best gedaan om acceptabele luidsprekers aan te bieden in de HT3550. Er is heel weinig bas en de hoge tonen zijn veel te schel, maar het is nog steeds bovengemiddeld voor een ingebouwde luidspreker. Het biedt een redelijk middenbereik dat de voorkeur geeft aan dialoog en geluidseffecten (een pluspunt voor een filmgeoriënteerde projector), en het is luid genoeg om een gemiddelde woonkamer comfortabel te vullen, met vijf watt per kanaal in twee stereoluidsprekers. Ter referentie: de ingebouwde audio kan net zo goed zijn als een bluetooth-luidspreker van $ 50- $ 100. Het werkt goed voor een filmavond in een achtertuin, of als u de projector een week lang moet verplaatsen en u uw audiosysteem niet mee wilt slepen.

Voor degenen die de HT3550 willen aansluiten op een extern luidsprekersysteem, biedt deze projector een 2.1-kanaals optische S/PDIF-connector. Helaas ondersteunt het geen Bluetooth, dus je moet je audio via S/PDIF of een 3,5 mm-aansluiting leiden. Het is een beetje frustrerend dat BenQ deze aansluitingen niet heeft meegeleverd voor degenen die een draadloos thuisbioscoopsysteem willen hebben, maar S/PDIF is een van de meest voorkomende standaarden voor speciale thuisaudio en 3,5 mm is handig voor eenvoudige instellingen. Audio aansluiten via S/PDIF is eenvoudig: sluit de TOSLINK-kabel aan op een ontvanger, stel de audio-uitgang voor de projector in op S/PDIF in het menu, en het zal naar de rest van uw systeem stromen. Houd er echter rekening mee dat terwijl de mute-knop werkt, de BenQ-projector het volume van de S/PDIF-uitvoer niet op een andere manier regelt.

Bottom Line

Dit is waar het "budget" in "budget 4K-projector" binnenkomt. De BenQ HT3550 heeft de essentie: 2 HDMI-aansluitingen, S/PDIF-ondersteuning, een USB 3.0 medialezer, een USB-stroombron, een RS-232-poort en een mini-USB-poort voor firmware-updates. De HT3550 heeft echter geen luxe zoals Bluetooth, Wi-Fi of andere functies die hem allesbehalve een speciale thuisbioscoopprojector zouden maken die een beeld weergeeft en geluid reproduceert.

Prijs: een ongelooflijke waarde

De HT3550 vindt de instapmarkt voor 4K-projectoren opnieuw uit dankzij de redelijke adviesprijs van $ 1.500. Veel van de lagere 4K-projectoren hebben klachten gehad over kleurnauwkeurigheid, helderheid en scherpte, terwijl de HT3550 een van de best presterende is, met opmerkelijke beeldweergave. Het slaagt erin zijn prijs zo laag te houden door zich te concentreren op de benodigdheden en de dure franje over te slaan.

Concurrentie: alleen beter gepresteerd in heldere omgevingen

BenQ TK800: Als u een 4K-projector wilt die is ontworpen om te presteren in een normaal verlichte ruimte, overweeg dan de TK800. Het kost ongeveer $ 1.000 en is gebaseerd op dezelfde hardware als de HT2550, de voorganger van de HT3550. De kleuren zijn iets minder nauwkeurig en het biedt geen verticale lensverschuiving, maar het is nog steeds een geweldig beeld en beter geschikt voor lichtere kamers.

Optoma UHD60: Deze is ongeveer honderd dollar duurder dan de BenQ HT3550 en is iets beter geschikt voor lichte omgevingen. Van de twee HDMI-poorten is echter slechts één poort HDMI 2.0, wat betekent dat de andere HDMI-poort geen 4K-inhoud ondersteunt. Bovendien zijn de kleuren en zwarttinten niet zo briljant op de UHD60 als op de HT3550.

Sony VPL-VW295ES: Wilt u $5.000 uitgeven? U kunt twee gamingcomputers van het hoogste niveau krijgen … of deze native 4K Sony-projector. Momenteel domineert Sony de mid- en high-tier 4K-projectormarkt dankzij hun levendige zwarttinten, native 4K-resolutie, superieure kleurreproductie en algehele kwaliteit. Als u op zoek bent naar een projector die superieur is aan de BenQ HT3550, zult u waarschijnlijk projectoren in deze prijsklasse overwegen, en deze VPL is een van de beste.

De projectormarkt opschudden

Als je het je kunt veroorloven om een donkere kamer in te richten, is de BenQ HT3550 de voordeligste 4K-projector op de markt met een adviesprijs van $ 1.500. Het is een echt innovatief product dat de concurrenten van BenQ zal dwingen om de lat hoger te leggen als het gaat om instap 4K-projectoren. Momenteel kost een projector met betere prestaties dan de HT3550 minstens drie keer zoveel.

Specs

  • Productnaam HT3550 4K-thuisbioscoopprojector
  • Product Merk BenQ
  • UPC ASIN B07MTY97T2
  • Prijs $1, 500.00
  • Releasedatum februari 2019
  • Gewicht 9,2 lbs.
  • Productafmetingen 14,96 x 5 x 10,35 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Native resolutie 4K UHD (3840 x 2160)
  • Helderheid (ANSI-lumen) 2000 ANSI-lumen
  • Contrastverhouding (FOFO) 30, 000:1
  • 3D-compatibiliteit Ja
  • Luidsprekerkamer Luidspreker 5W x 2
  • Audio Out (alleen S /PDIF 2-kanaals ondersteuning) X1 (2-kanaals audio)
  • Projectiesysteem DLP
  • Resolutie Ondersteuning VGA (640 x 480) tot 4K (3840 x 2160)
  • Weergave Kleur 30 bits (HDR10)
  • Native Aspect Ratio 16:9
  • Levensduur lichtbron 4.000 uur (normale modus)
  • Gooiverhouding 1,13-1,47
  • Zoomverhouding 1,3x optisch
  • Keystone-aanpassing tot 30 graden, automatisch
  • Helder beeldformaat (diagonaal) 40” tot 200”
  • Poorten 2x HDMI 2.0 (compatibel met HDCP 2.2) USB Type A (x1 medialezer, x1 voeding) USB Type B mini S/PDIF x1 IR-ontvanger x2

Aanbevolen: