Aukey USB Hub 3.0 Review: no-nonsense USB 3.0 in een strak pakket

Inhoudsopgave:

Aukey USB Hub 3.0 Review: no-nonsense USB 3.0 in een strak pakket
Aukey USB Hub 3.0 Review: no-nonsense USB 3.0 in een strak pakket
Anonim

Bottom Line

De Aukey USB Hub 3.0 doet precies wat hij moet doen voor een heel redelijke prijs, en ziet er ook nog eens goed uit. Het zou aan de behoeften van bijna iedereen moeten voldoen.

AUKEY USB-hub 3.0

Image
Image

We hebben de Aukey USB Hub 3.0 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

USB-hubs zijn een prachtige en vaak over het hoofd geziene optie voor diegenen die de functionaliteit van hun werkruimte willen vergroten en de beschikbare USB-connectiviteit willen verbreden. Desktopcomputers hebben vaak onhandig geplaatste poorten die veel achteroverbuigingen en nekbogen vereisen om verbinding te maken. Laptopcomputers hebben daarentegen vaak simpelweg te maken met een gebrek aan beschikbare poorten. De Aukey USB Hub 3.0 is hier om enkele van deze kleine maar cumulatieve problemen te verhelpen door 4x high-speed USB-poorten aan te bieden die tot 5 Gbps bandbreedte bieden.

Deze kleine hub is misschien niet zo'n uitblinker, maar hij klaart zeker de klus en ziet er behoorlijk goed uit terwijl hij dat doet. We hebben deze hub getest in alle categorieën die van belang kunnen zijn voor een potentiële koper, zodat u kunt bepalen of deze de juiste keuze voor u is of niet.

Image
Image

Ontwerp: Klein maar glad

Met een afmeting van 3,4 x 1,8 x 1,1 inch (HWD), is de Aukey USB Hub 3.0 vrij klein en neemt hij niet te veel extra ruimte in beslag op je bureau. Aukey heeft een aantal mooie ontwerpoverwegingen gemaakt die een betekenisvol verschil maken in het gebruik ervan. Een dergelijke overweging is de gekantelde hoek, waardoor het een beetje gemakkelijker is om apparaten op het apparaat aan te sluiten wanneer het naar u toe is gericht. Een andere gemakkelijk over het hoofd geziene functie is de opname van een kleine inkeping aan de onderkant van het apparaat naar voren, net groot genoeg om de USB-kabel eronder en terug naar uw computer te laten lopen. Natuurlijk, het lijkt misschien niet veel, maar het zal je bureau in sommige omstandigheden een klein beetje netter houden.

De Aukey USB Hub 3.0 overtreft de verwachtingen misschien niet enorm, maar hij doet precies waarvoor hij is ontworpen en ziet er ook nog eens goed uit.

We hielden van de afwerking van geborsteld aluminium en de geharde plastic zijkanten van het product voelen ook erg solide aan. Al deze details komen samen om ervoor te zorgen dat de hub goed in elkaar zit, in tegenstelling tot andere producten in deze categorie.

Vanuit een ontwerpperspectief was de enige fout die ons meteen duidelijk was dat de voetjes aan de onderkant van het apparaat niet genoeg grip bieden om te voorkomen dat de hub wegglijdt - tenminste op het bureau deden we dat de meeste testen op. Dit zal voor de meesten waarschijnlijk geen dealbreaker zijn, maar perfectionisten kunnen een probleem hebben met deze tekortkoming.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig zoals u verwacht

Om de Aukey USB Hub 3.0 te gaan gebruiken, ha alt u eenvoudig de hoofdhub uit de verpakking en sluit u de meegeleverde USB (A-naar-A) kabel aan op zowel de hub als uw computer. Er zouden geen extra stappen nodig moeten zijn - deze hub werkt direct uit de doos. De handleiding zelf bevat een zeer vluchtig overzicht van het gebruik en de bediening van dit eenvoudige product. Het neemt ook nota van de stroombeperkingen die in de onderstaande sectie worden beschreven.

De Aukey USB Hub 3.0 laadt geen van uw apparaten snel op en zal waarschijnlijk lang duren om tablets en vergelijkbare producten op te laden.

Connectiviteit: zou wat meer opties kunnen gebruiken

De Aukey USB Hub 3.0 wordt geleverd met een vrij korte 1,6 meter lange USB (A-naar-A) kabel om op uw computer aan te sluiten. Dit kan voor sommige gebruikers te kort zijn, maar gelukkig kan deze verbinding op elk moment worden verwisseld voor een langere als je dat wilt.

De hub zelf biedt dan vier USB 3.0 Gen 1-poorten, met een maximale overdrachtssnelheid van 5 Gbps. Voor degenen die nieuwsgierig zijn, dit is tien keer de snelheid van de oudere USB 2.0-standaard, maar langzamer dan de nieuwere USB 3.1 Gen 2, die tot 10 Gbps biedt.

Image
Image

Prestaties: Een langzamere lading

De Aukey USB Hub 3.0 lijdt een beetje op de prestatieafdeling, vooral vanwege zijn afhankelijkheid van een enkele USB-poort van het bestemmingsapparaat. Dit betekent dat je maximaal 5V en 0,9A gecombineerd vermogen krijgt voor de hele hub. Dit is prima voor USB-thumbdrives, muizen en toetsenborden, maar niet genoeg om meerdere externe harde schijven van stroom te voorzien die afhankelijk zijn van USB-stroom. Aukey is transparant over dit feit op de productpagina en stelt dat de hub maximaal één harde schijf ondersteunt en dat krachtige apparaten zoals Apple's optische SuperDrive niet mogen worden aangesloten.

Dit is prima voor USB-thumbdrives, muizen en toetsenborden, maar niet genoeg om meerdere externe harde schijven van stroom te voorzien die afhankelijk zijn van USB-stroom.

Dit betekent ook dat de Aukey USB Hub 3.0 uw apparaten niet snel oplaadt en dat het waarschijnlijk lang duurt om tablets en vergelijkbare producten op te laden. Veel grotere USB-hubs omzeilen deze beperking door speciale stroomaansluitingen aan de muur te leveren. Toch hebben die apparaten meestal een beperkt aantal speciale poorten die zijn ontworpen voor snel opladen.

Bottom Line

Voor een adviesprijs van $ 19,99 lijkt de Aukey USB Hub 3.0 redelijk geprijsd voor wat hij biedt. Als het extra functies zou bieden, zoals LED's per poort of externe voeding, zou het een koopje zijn. Maar zelfs zoals het er nu uitziet, beschouwen we deze hub als passend geprijsd. Kopers die op zoek zijn naar iets meer, kunnen de 10-poorts hub van Aukey of de AmazonBasics 7-poorts USB 3.0-hub overwegen. Beide hubs bieden meer verbindingen en toegewijde stroomvoorziening.

Aukey USB Hub 3.0 vs. AmazonBasics 7-poorts USB 3.0 Hub

De beste upgrademogelijkheid van de Aukey USB Hub 3.0 is de AmazonBasics 7-poorts USB 3.0 Hub, die drie extra USB-poorten en een speciale voedingsadapter biedt voor gebruik met meerdere stroomverslindende apparaten tegelijk. Dit verdubbelt natuurlijk de adviesprijs tot $ 39,99. Er is hier geen duidelijke winnaar, en sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan het uiterlijk en de eenvoud van de optie van Aukey boven de uitgebreide functionaliteit van het aanbod van Amazon. We raden aan om beide producten te bekijken voordat je de trekker overha alt.

Lees meer recensies van de beste USB-hubs die online te koop zijn.

Doet precies wat het belooft

De Aukey USB Hub 3.0 overtreft de verwachtingen misschien niet enorm, maar hij doet precies waarvoor hij is ontworpen en ziet er ook nog eens goed uit. Als je op zoek bent naar een eenvoudige USB 3.0-hub en je hebt niet veel extra poorten nodig, dan is dit echt een geweldige optie om te overwegen.

Specs

  • Productnaam USB Hub 3.0
  • Product Merk AUKEY
  • MPN B00KOHQU58
  • Prijs $16.99
  • Releasedatum november 2014
  • Gewicht 2.88 oz.
  • Productafmetingen 3,4 x 1,8 x 1,1 inch.
  • Kleur Zilver, grijs
  • Ingangen/uitgangen 4x USB 3.0-poorten (0,9 A totaal)
  • Compatibiliteit Windows 2000/Win XP/Vista/Windows 7 & Mac 10.1 hoger
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: