Wat is SlideShare en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is SlideShare en hoe werkt het?
Wat is SlideShare en hoe werkt het?
Anonim

SlideShare is een online presentatieservice die in 2006 werd gelanceerd en in 2012 door LinkedIn werd gekocht. Het platform was oorspronkelijk gericht op digitale diavoorstellingen, vandaar de naam, maar voegde uiteindelijk ondersteuning toe voor het uploaden van bestanden die in andere programma's en de insluiten van LinkedIn-video's om meer dynamische presentaties te maken.

Wat is SlideShare?

SlideShare is een soort combinatie tussen een sociaal netwerk en een online leermiddel. Iedereen kan een presentatie maken op de SlideShare-website, ook wel "SlideShare-net" genoemd, terwijl degenen die hoogwaardige en populaire creaties maken, zoals uitgebreide webinars, vaak een grote aanhang kunnen krijgen.

Projecten die op SlideShare zijn gemaakt, kunnen privé of openbaar op het platform worden geplaatst. Als een project openbaar op SlideShare wordt gepubliceerd, kunnen SlideShare-gebruikers het leuk vinden of erop reageren en het delen op sociale media of door het in te sluiten op een website. Presentaties kunnen ook worden gedownload voor offline weergave op de officiële SlideShare iOS-app en SlideShare Android-app.

Waarvoor u SlideShare kunt gebruiken

SlideShare staat vooral bekend als een educatief hulpmiddel met een verscheidenheid aan webinars en trainingspresentaties over een groot aantal onderwerpen. Ondanks deze focus wordt SlideShare ook door velen gebruikt om merken of bedrijven te promoten en sommigen gebruiken het zelfs als blog- of nieuwsbriefservice voor hun website.

Image
Image

Vanwege de toegevoegde ondersteuning voor PDF-bestanden, PowerPoint en Microsoft Word-documenten, gebruiken sommige gebruikers SlideShare ook om bestanden te distribueren naar vrienden, collega's of abonnees.

Hier zijn enkele van de meest populaire manieren om SlideShare te gebruiken:

  • Online webinars en trainingsprogramma's.
  • Website nieuwsbrieven.
  • Een visualisatietool voor presentaties.
  • Promotie- of marketingdiavoorstellingen.
  • Reisgidsen en kookboeken.

Is SlideShare gratis?

Het is volledig gratis om presentaties te bekijken op de SlideShare-website en -apps. Het is ook gratis voor alle gebruikers om projecten te uploaden of te maken op de SlideShare-website.

De SlideShare-website promoot LinkedIn Learning-diavoorstellingen en cursussen sterk. Deze zijn niet gratis en vereisen een maandelijks LinkedIn Learning-abonnement om toegang te krijgen.

Hoe SlideShare-aanmelding werkt

Hoewel diavoorstellingen en presentaties kunnen worden bekeken zonder in te loggen op SlideShare, is een account nodig om opmerkingen achter te laten, zoals dia's, accounts te volgen en media te downloaden.

Image
Image

SlideShare ondersteunt eigenlijk drie verschillende accountopties die allemaal kunnen worden gebruikt via de Login-link op de hoofdwebsite van SlideShare.

  • Inloggen met LinkedIn: hiermee logt u in op SlideShare met uw bestaande LinkedIn-account.
  • Aanmelden met Facebook: Met deze optie kunt u SlideShare gebruiken met uw Facebook-account.
  • Log in met uw SlideShare-account: deze optie is voor degenen die nog een oud SlideShare-account hebben van voordat LinkedIn het merk in 2012 kocht.
Image
Image

Over het algemeen wordt aanbevolen om met een LinkedIn-account in te loggen op SlideShare, aangezien de twee diensten zo vermengd zijn geraakt dat u zich vaak op de LinkedIn-website zult bevinden terwijl u SlideShare gebruikt.

Een nieuwe SlideShare-account maken

Als u Aanmelden selecteert op de hoofdpagina of Aanmelden voor een SlideShare-account op de aanmeldingspagina, wordt u daadwerkelijk gevraagd om maak een LinkedIn-account aan, geen apart SlideShare-account. Dit is volledig opzettelijk, omdat het maken van nieuwe SlideShare-accounts niet langer wordt ondersteund voor de gemiddelde gebruiker.

Image
Image

Een optie om een SlideShare-account aan te maken voor een bedrijf of universiteit is echter beschikbaar, maar iedereen wordt aangeraden LinkedIn te gebruiken.

Zelfs als je een eenmanszaak of een freelancer bent, moet je SlideShare nog steeds gebruiken als individu met een LinkedIn-account. De bedrijfsoptie is voornamelijk bedoeld voor grote bedrijven en organisaties.

Is SlideShare dood?

De SlideShare-website en apps zijn technisch gezien allemaal nog steeds actief, maar de service is niet meer zo populair als vroeger. Tegenwoordig wordt het zelden gezien als een primaire focus voor zowel individuen als bedrijven, aangezien de meeste van SlideShare's meest populaire presentaties enkele jaren geleden zijn gemaakt en de website meer wordt gebruikt om verkeer naar betaalde LinkedIn Learning-cursussen te leiden in plaats van door gebruikers gemaakte inhoud te ondersteunen.

Image
Image

De SlideShare-apps lijken ook op hun retour en worden sinds 2016 slechts één of twee keer per jaar bijgewerkt.

Een van de belangrijkste redenen voor de achteruitgang van SlideShare is het succes van talloze rivaliserende online educatieve platforms zoals Lynda, die LinkedIn Learning aandrijft, en Udemy. In tegenstelling tot SlideShare, dat meestal beperkt is tot standaard gratis diavoorstellingen, bieden deze andere diensten meer multimediafunctionaliteit en kunnen makers ook geld verdienen met hun webinars en cursussen.

De toename van het gebruik van cloudopslagservices, zoals Google Drive, OneDrive en Dropbox, die eenvoudige oplossingen bieden voor het delen en bekijken van bestanden, heeft waarschijnlijk ook een effect gehad op het gebruikersaantal van SlideShare, evenals de aanhoudende populariteit van YouTube, dat nu door veel docenten wordt gebruikt voor gratis onderwijskanalen, videozelfstudies en online marketing.

Aanbevolen: