Apple MacBook Air (2018) Review: een langverwachte ultradraagbare upgrade

Inhoudsopgave:

Apple MacBook Air (2018) Review: een langverwachte ultradraagbare upgrade
Apple MacBook Air (2018) Review: een langverwachte ultradraagbare upgrade
Anonim

Bottom Line

De revival van MacBook Air in 2018, die niet langer over het hoofd wordt gezien door Apple, was een van de beste ultradraagbare laptops die je kon kopen toen hij vorig jaar uitkwam, en hij houdt het vandaag nog steeds goed vol.

Apple MacBook Air (2018)

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Apple MacBook Air (2018) gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Met zijn ultradunne ontwerp zorgde Apple's MacBook Air voor een revolutie in de laptopruimte en werd al snel een favoriet bij fans. Toen Apple echter Retina-schermen met hoge resolutie in zijn MacBook Pro-lijn implementeerde en de ook dunne premium MacBook lanceerde, leek de Air bijna vergeten - af en toe bijgewerkt met nieuwere componenten, maar uiteindelijk bleef het achter met een gedateerd scherm en enige verwarring over zijn plaats in het Mac-laptopecosysteem.

Gelukkig veranderde dat eind 2018 met de introductie van de toen nieuwe MacBook Air. Met behoud van het slanke profiel terwijl het een sterk verbeterd scherm en andere technologische en functie-upgrades implementeert, behoudt de MacBook Air uit 2018 alles wat geweldig was aan het origineel, terwijl het een volledig bruikbare en concurrerende premium laptop is voor vandaag.

Het is nu een jaar oud en tot op zekere hoogte vervangen door recentere upgrades, maar zelfs het 2018-model is het bekijken waard. Dit is waarom.

Image
Image

Ontwerp en functies: slank en slank

De MacBook Air behoudt grotendeels het klassieke silhouet van de lijn, met een slank figuur en een taps toelopend ontwerp dat het dikst is bij de scharnieren en poorten en het dunst onderaan waar je polsen rusten.

Met een gewicht van 2,75 pond is de MacBook Air erg licht, maar voelt hij niet dun of onaanzienlijk aan.

De wigvormige laptop is volledig vervaardigd uit gerecycled aluminium en is slank en toch stevig, en komt over als een duurzaam apparaat dat minstens een paar jaar bij regelmatig gebruik kan overleven. Het is ongeveer een voet breed op 11,97 inch met een diepte van 8,36 inch en een dikte tussen 0,16-0,61 inch. Met een gewicht van 2,75 pond is de MacBook Air erg licht, maar voelt hij niet dun of onaanzienlijk aan.

Apple's hyperminimale MacBook-allure blijft volledig intact met de huidige generatie Air, die verkrijgbaar is in Silver, Space Grey en Gold-afwerkingen en van massief aluminium is aan de buitenkant met het reflecterende Apple-logo in het midden. Het gerecyclede karakter van het materiaal heeft geen enkel effect op het gevoel van de laptop, omdat het vergelijkbaar is met de aanraking als andere MacBooks die we hebben behandeld. De plastic "voetjes" aan de onderkant van de MacBook Air slagen er niet altijd in om de laptop stevig op zijn plaats te houden op een oppervlak, maar dat kan ook te wijten zijn aan het lichte gewicht.

Aan de binnenkant vind je het nieuwste toetsenbord van Apple, met vlinderschakelaars van de derde generatie die volgens hem effectiever zijn dan het traditionele schaarmechanisme. Eerdere versies waren echter controversieel, omdat er veel meldingen waren dat ze faalden en zeer dure vervangingen vereisten. Apple heeft sindsdien een reparatieprogramma voor toetsenborden gelanceerd voor alle MacBooks met toetsenborden in vlinderstijl, met gratis reparaties voor eventuele problemen.

Onze tijd die we doorbrachten met het toetsenbord van de MacBook Air was zeer positief. De toetsen hebben een minimale verplaatsing, wat even wennen kan zijn als je van een andere laptop of een oudere MacBook komt, maar ze reageren toch consequent. Ze zijn echter een beetje klakkeloos; dit is niet een van de stilste laptoptoetsenborden die we de laatste tijd hebben gebruikt. Wat de duurzaamheid betreft, kunnen we niet weten of de herziening van de vlindersleutel van de derde generatie standhoudt, maar je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat er een gratis oplossing beschikbaar is als je een probleem tegenkomt.

Er is ook een leuke kleine toevoeging in de rechterbovenhoek van het toetsenbord van de MacBook Air: een Touch ID-beveiligingssensor. Hoewel Touch ID van alle huidige iPhone-modellen is verwijderd, leeft het hier voort als een gemakkelijke manier om het beveiligingsscherm te omzeilen wanneer u het scherm opent. Raak eenvoudig uw geregistreerde vinger op de pad aan en de computer wordt snel ontgrendeld. Het reageerde erg snel tijdens onze tests en was ook erg handig.

Het grote trackpad van de MacBook Air zit onder het toetsenbord. Het is een Force Touch-trackpad dat niet echt naar binnen duwt wanneer je erop klikt, ook al voelt het alsof het wel doet. Dat komt door precieze haptische feedback die een puls naar je vinger stuurt, waar je ook drukt. Zoals gewoonlijk behoren de trackpads van Apple tot de beste die er zijn: superglad en nauwkeurig, met responsieve multi-touch-bewegingen en veel ruimte om mee te werken.

Je krijgt waar je voor beta alt met Apple-apparaten: gepolijste, indrukwekkende en betrouwbare hardware gecombineerd met handige en verfijnde software.

Apple's nieuwe Air wordt gierig met poorten, maar biedt slechts twee Thunderbolt 3/USB-C-poorten aan de linkerkant van de laptop en een 3,5 mm koptelefoonpoort aan de rechterkant. Je gebruikt een van die USB-C-poorten om op te laden, en als je USB-A-apparaten (de typische USB-kabelmaat) moet aansluiten, moet je een adapter kopen. Je kunt er net zo goed een kopen met de computer, omdat je hem uiteindelijk nodig zult hebben. We hebben er al een gebruikt voor een externe muis en een gamepad.

De MacBook Air op instapniveau wordt geleverd met een 128 GB solid-state drive (SSD) voor interne opslag, maar deze kan worden opgewaardeerd tot 256 GB voor extra geld. Hoewel 128 GB geen enorme hoeveelheid lokale opslag is om mee te werken, zou het genoeg moeten zijn voor de meeste gebruikers in dit op streaming gerichte mediatijdperk.

Configuratieproces: gemakkelijk doet het

Macs zijn altijd gebruiksvriendelijke computers, en dat proces begint vanaf het moment dat je de doos opent. Er zit ook niet veel in: de MacBook Air zelf, de 2 meter lange USB-C-kabel en de 30 W USB-C-lichtnetadapter. Steek het ene uiteinde van de USB-C-kabel in de lichtnetadapter en steek die in het stopcontact, en steek het andere uiteinde van de kabel in een van de USB-C-poorten van de MacBook Air.

Druk op de kleine Touch ID-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord om de laptop aan te zetten en volg de aanwijzingen van de configuratie-assistent. Het is allemaal heel eenvoudig: je hebt een wifi-verbinding nodig en log in op je Apple-account of maak een nieuwe aan. Het zou niet meer dan een paar minuten moeten duren om de installatie te voltooien en de MacBook Air te gaan gebruiken.

Image
Image

Display: het is een schoonheid

Het scherm is gemakkelijk het grootste verkoopargument in de MacBook Air van 2018. Het 13,3-inch LED Retina-displaypaneel is een schoonheid met een hoge resolutie en weegt een scherpe resolutie van 2560x1600 voor 227 pixels per inch. Vlaggenschip-smartphoneschermen zijn misschien scherper, maar je hebt je telefoon meestal dichter bij je gezicht. Bij normaal gebruik ziet het scherm van de Air er superscherp uit.

Het is ook een zeer levendig paneel, met levendige kleuren en zeer goede zwartwaarden. Met 400 nits is het solide helder, maar bereikt het niet zo hoge pieken als sommige andere laptops. Het scherm van de huidige MacBook Pro ha alt bijvoorbeeld een hoger niveau van 500 nits en dat is een merkbare verbetering.

Merk op dat de MacBook Air-revisie van 2019 True Tone-functionaliteit aan het scherm toevoegt. Die optionele instelling stemt de instellingen van het scherm automatisch af op de kleurtemperatuur van je omgeving, wat zorgt voor wat Apple een natuurlijkere kijkervaring noemt. Het lijkt een bescheiden verbetering, hoewel sommige gebruikers het zeker zullen waarderen.

Prestaties: het is niet voor ervaren gebruikers

De MacBook Air heeft een 1,6 GHz dual-core Intel Core i5-processor, met een Turbo Boost tot 3,6 GHz voor meer veeleisende verwerkingstaken, en 8 GB RAM in het basismodel (uitbreidbaar tot 16 GB). Op het gebied van $ 1.000 laptops is dat vrij bescheiden in het grote geheel van dingen. Geef dat maar aan het ultradunne ontwerp.

Toch is dat voldoende kracht voor alledaagse taken, zoals surfen op het web, chatten met vrienden, documenten typen, video's bekijken en naar muziek luisteren. MacOS Mojave is overal supersnel en we ondervonden zelden enige vertraging als het ging om onze typische computerbehoeften. Krachtige gebruikers en creatievelingen die een laptop nodig hebben die zware beeldbewerking, lay-out en videobewerking aankan, zullen in plaats daarvan zeker naar de MacBook Pro willen kijken, die meer kracht in de basiseenheid heeft en aanzienlijk kan worden geüpgraded.

Zoals je zou verwachten, is de MacBook Air ook geen gamebeest, vooral niet met een geïntegreerde Intel HD Graphics 617 GPU aan boord. Door de Battle Royale shooter-sensatie Fortnite op gang te brengen, waren we in staat om het spel fatsoenlijk uit te voeren op gemiddelde instellingen, maar het werd schokkerig zodra andere spelers in beeld kwamen, of wanneer we plotselinge camerabewegingen maakten. We moesten de meeste instellingen naar beneden halen om de situatie te verbeteren, maar echt competitieve spelers zullen niet willen gamen op de Air.

We konden Fortnite fatsoenlijk draaien op gemiddelde instellingen, maar het werd schokkerig zodra andere spelers in beeld kwamen, of toen we plotselinge camerabewegingen maakten.

Met het rauwe auto-voetbalspel Rocket League moesten we bijna elk visueel effect verwijderen om het spel soepel speelbaar te maken. In beide gevallen zagen en liepen de games ongeveer hetzelfde als op de Nintendo Switch: visueel gecompromitteerd, maar nog steeds speelbaar en leuk. En of je nu 3D-games speelt of de CPU zwaar belast, zoals bij het aanpakken van enorme downloads, je kunt verwachten dat de ingebouwde ventilator erg luid gaat klinken.

Tijdens benchmarktests wordt de kloof van kracht in vergelijking met andere laptops in deze prijsklasse duidelijk. Met behulp van Cinebench registreerden we een score van 657, maar haalden 1. 017 neer op de Microsoft Surface Laptop 2 (hoger is beter) en 1, 675 op de nieuwe 2019 MacBook Pro (beide configuraties op instapniveau). Dat is een enorm verschil met de MacBook Pro, vooral, en het laat zien hoeveel meer vermogen je kunt krijgen door $ 200 meer uit te geven en een greintje meer massa toe te voegen door Pro te gaan.

Audio: Luid en duidelijk

Hoe slank hij ook is, de MacBook Air maakt indruk met zijn stereoluidsprekerroosters die zich links en rechts van het toetsenbord bevinden. Het zijn piepkleine gaatjes, maar het collectieve effect van het geluid dat eruit wordt gepompt is echt indrukwekkend. Het klinkt vol en helder en kan extreem luid worden als je wilt. Vergeleken met Apple's MacBooks van slechts een paar jaar geleden, is het een aanzienlijke verbetering.

Image
Image

Bottom Line

De MacBook Air kan verbinding maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken en leverde typische snelheidsresultaten op een wifi-thuisnetwerk. We zagen ongeveer 34 Gbps download en 10 Gbps upload tijdens één test, wat bijna exact dezelfde snelheden waren die we even later gemeten op een OnePlus 7 Pro-smartphone die op hetzelfde thuisnetwerk was aangesloten.

Batterij: goed, maar niet geweldig

Zoals bij de meeste laptops, vertalen Apple's beweringen dat de batterij de hele dag meegaat niet echt naar gebruik in de echte wereld. Apple schat 12 uur draadloos internetgebruik op een volledige lading, maar in onze typische dagelijkse workflow - surfen op het web, artikelen typen, een vleugje beeldbewerking en YouTube-kijken en luisteren naar streaming muziek - zagen we meestal 6 tot 6,5 uur bij maximale helderheid. Verminder de helderheid en je kunt wat meer uptime hebben, maar 12 uur lijkt onder alle redelijke omstandigheden een rek.

Zoals bij de meeste laptops, vertalen Apple's beweringen dat de batterij de hele dag meegaat niet echt naar gebruik in de echte wereld.

Tijdens onze intensieve video-uitlooptest hebben we constant een Netflix-film gestreamd op volledige helderheid, terwijl de batterij van 100 procent leeg was en de MacBook Air precies 5 uur en 30 minuten meeging. Als je een lokaal opgeslagen video offline bekijkt, zoals wanneer je op reis bent, dan zou je veel meer batterijduur moeten kunnen gebruiken, en helderheid is ook belangrijk. We hebben bijvoorbeeld een gedownloade iTunes-film 4 uur lang met een helderheid van 50 procent uitgevoerd en nog 80 procent van de lading over.

Software: het verschil met de Mac

Hoe dicht sommige Windows-pc-makers ook komen met hun Apple-achtige hardware, geen van hen kan bieden wat de Mac kan: de macOS-ervaring. We kunnen geen duidelijk antwoord geven op de vraag of macOS in het algemeen beter is dan Windows 10; veel ervan is subjectief en hangt af van wat je gewend bent, en ook van wat je met je apparaat wilt doen.

Apple's voordelen zijn meestal het strakke ontwerp en de gebruiksvriendelijke navigatie, evenals de rijkdom aan gebundelde software - met meegeleverde apps zoals Pages, GarageBand en iMovie. Macs hebben veel minder problemen met beveiliging en malware in vergelijking met Windows-pc's, en als je een iPhone en andere Apple-apparaten hebt, is het gemak van compatibiliteit met Mac zeker een verkoopargument. Aan de andere kant hebben Macs een fractie van de opmerkelijke games die beschikbaar zijn op Windows-pc's, en pc-gerichte VR-headsets zijn nog steeds alleen voor Windows.

Prijs: het is een investering

De MacBook Air is de goedkoopste Mac-laptop die er is, vooral als je hem in de uitverkoop kunt vinden, maar dat is nog steeds niet erg goedkoop. De startprijs van $ 999 op Amazon plaatst de MacBook Air in premium laptopgebied, en je kunt een pc van vergelijkbare kwaliteit krijgen voor mogelijk honderden dollars minder en fatsoenlijke Windows-laptops van een lager niveau zijn te vinden voor een paar honderd dollar.

Maar je krijgt waar je voor beta alt met Apple-apparaten: gepolijste, indrukwekkende en betrouwbare hardware gecombineerd met handige en verfijnde software. Apple maakt het allemaal, en het eindresultaat voelt als een samenhangende ervaring. Dat is niet altijd het geval met Windows-laptops, hoewel er zeker een aantal geweldige zijn. En in onze ervaring gaan MacBooks jaren mee: het bewijs zit hem in het feit dat we het 2018-model nog steeds aanbevelen.

Image
Image

Apple MacBook Air (2018) versus Microsoft Surface Laptop 2

Microsoft's Surface Laptop 2 is een goed voorbeeld van een geweldige Windows-laptop in een vergelijkbare marge van prijzen en mogelijkheden. Het basismodel wordt geleverd met een 13,5-inch aanraakscherm dat iets minder helder is dan dat van de Air, maar over het algemeen redelijk dichtbij (en ook groter), plus het heeft een Intel Core i5-processor en Intel UHD Graphics 620 GPU die samen de Air verslaan in benchmarktests en blijken ook verbeterde spelprestaties.

Er zijn ontwerpverschillen tussen de twee: de Surface Laptop 2 is niet zo hyperminimaal als de MacBook Air, maar het vage Alcantara-oppervlak rond het toetsenbord is een leuke touch. De Surface Laptop 2 biedt ook een beetje meer batterijduur, en verder zijn deze apparaten redelijk dichtbij qua mogelijkheden. De laptop van Microsoft begint bij $ 999, maar we hebben hem gezien in het bereik van $ 799-899, terwijl de apparaten van Apple zelden significante kortingen krijgen. Als je niet getrouwd bent met het idee van een Mac, is de Surface Laptop 2 een vergelijkbaar apparaat met wat meer kracht, en een die je misschien ook wat geld kan besparen.

Lucht naar de troon

Als een alledaagse, ultradraagbare computer voor basistaken, is de MacBook Air een ander juweeltje van Apple. Het is slank en snel met een prachtig scherm, en de bescheiden processor hier doet prima werk bij het uitvoeren van macOS en het afhandelen van zaken als surfen op het web, schrijven en het bekijken van media. Het is echter geen krachtpatser en de MacBook Pro levert veel meer kracht en mogelijkheden voor slechts $ 200. Als je een eersteklas computer wilt, maar niet denkt dat je er een nodig hebt die zwaar kan tillen en je niet wilt uitgeven aan het 2019-model, dan is de MacBook Air (2018) een uitstekende optie.

Specs

  • Productnaam MacBook Air (2018)
  • Product Merk Appel
  • UPC 190198705464
  • Prijs $1, 199,00
  • Releasedatum november 1918
  • Productafmetingen 12,85 x 9,05 x 2,35 inch.
  • Platform macOS
  • Processor 1.6Ghz dual-core Intel Core i5
  • RAM 8GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 720p FaceTime HD
  • Batterijcapaciteit 49,9 Wh
  • Poorten 2x Thunderbolt 3 (USB-C), 3,5 mm koptelefoonaansluiting

Aanbevolen: