Vankyo Leisure 3 Review: een ultradraagbare projector

Inhoudsopgave:

Vankyo Leisure 3 Review: een ultradraagbare projector
Vankyo Leisure 3 Review: een ultradraagbare projector
Anonim

Bottom Line

De Vankyo Leisure 3 is een zeer compacte en draagbare projector met Full HD 1080p-resolutie. De projectie is niet zo helder, dus het is misschien niet geschikt voor een vergaderruimte of ruimtes met te veel omgevingslicht.

Vankyo Leisure 3

Image
Image

We hebben de Vankyo Leisure 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Vankyo Leisure 3 is een voordelige miniprojector die supercompact is, ontworpen voor iemand die zijn projector in een opwelling wil kunnen verplaatsen of meenemen naar evenementen. De Leisure 3 wordt zelfs geleverd met een eigen draagtas voor een betere draagbaarheid. We hebben uren besteed aan het testen van het ontwerp, het installatieproces, de beeld- en audiokwaliteit, de functies en de algehele prestaties van deze projector. Laten we eens nader kijken.

Image
Image

Ontwerp: zo heel klein

De Vankyo Leisure 3 is niets bijzonders om naar te kijken. Hoewel er bepaalde ontwerpkenmerken waren die we op prijs stelden, konden we niet anders dan denken dat de projector aanvoelde en eruitzag als goedkoop speelgoed.

Met 12,24 x 9,43 x 4,63 inch en slechts 2,4 pond is de Vankyo Leisure 3 verrassend klein. De lens is bedekt met een rubberen dop en de focus-, keystone- en hardwarebedieningsknoppen bevinden zich bovenop de behuizing. Bij het scherpstellen merkten we dat de lens wiebelde en niet strak in de behuizing paste.

Aan de ene kant van de projector bevindt zich de ingang voor het netsnoer. Met slechts 1,20 meter is het netsnoer hinderlijk kort en moesten we een verlengsnoer aanschaffen om de projector te kunnen gebruiken. Aan de andere kant zijn verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder VGA, USB, HDMI, een SD-kaart, de 3,5 mm AV-poort en de 3,5 mm koptelefoonuitgang.

We konden niet anders dan denken dat de projector aanvoelde en eruitzag als goedkoop speelgoed.

De projector heeft een behoorlijk fatsoenlijk ventilatorontwerp en werkt koeler en stiller dan verwacht. De luidspreker bevindt zich aan de achterkant, maar is erg klein en niet erg krachtig. We verwachten over het algemeen niet veel als het gaat om ingebouwd geluid op een projector, maar we vonden de luidspreker van de Vankyo Leisure 3 eigenlijk nutteloos (daarover later meer).

Aan de onderkant bevindt zich een standaard met duimschroef om de verticale hoek aan te passen. Er zijn geen zij-aan-zij nivelleringsaanpassingen en de voetjes zijn vastgelijmde, antislip rubberen pads, dus je moet ervoor zorgen dat je een waterpas oppervlak hebt om het op te zetten.

We hielden ook van de draagtas die bij de projector werd geleverd - er past alles in, inclusief de kabels en de afstandsbediening zonder dat je er iets in hoeft te stoppen. Het heeft wat aanvoelt als een sterke ritssluiting en een stevige stoffen handgreep.

Image
Image

Configuratieproces: meestal eenvoudig, behalve de lens

We vonden het installatieproces voor de Vankyo Leisure 3 eenvoudig en snel. We hebben hem aangesloten, aangezet en de VGA- en HDMI-verbindingen getest met onze laptop. We drukten op de auto-detect-knop en ons computerscherm kwam recht op het projectieoppervlak terecht. De SD-kaart en USB-verbindingen waren snel op dezelfde manier tot stand te brengen - sluit gewoon aan op de poort en de projector zal uw apparaat herkennen.

Je kunt de standaard aan de onderkant van de projector aanpassen om het beeld hoger op ons projectieoppervlak te plaatsen en eenvoudig de keystone gebruiken om het beeld aan te passen. We hadden geen enkel probleem om de juiste instelling voor de keystone te vinden, maar de focus was een beetje lastiger - de lens paste zo los en was zo wiebelig dat het wat langer duurde om de focus te krijgen die we wilden.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Goed in zeer donkere kamers

Onze eerste gedachte was: "Dit ding zal nooit een kwaliteitsbeeld projecteren", omdat het op speelgoed lijkt. Verrassend genoeg was de projectie mooi en duidelijk met behoorlijke kleuren en contrast. De lamp is echter niet erg helder en de enige manier om een fatsoenlijke projectie te krijgen is in een erg donkere kamer. We waren pas echt tevreden toen we de verduisteringsgordijnen sloten en er heel weinig omgevingslicht om ons heen was.

Verrassend genoeg was de projectie mooi en duidelijk met behoorlijke kleuren en contrast.

Tenzij je hetzelfde niveau van duisternis kunt krijgen, zul je gefrustreerd raken over de beeldkwaliteit. Over het algemeen zouden we zeggen dat deze projector niet geschikt is voor zakelijke situaties - het omgevingslicht dat nodig is voor deelnemers aan de vergadering om aantekeningen te maken en aanvullende materialen te lezen, zou te veel zijn. De Vankyo Leisure 3 doet zijn naam eer aan en is meer geschikt om thuis tv-programma's en films te kijken.

Image
Image

Audiokwaliteit: onvoldoende luidsprekers

Verwacht niet veel als het gaat om de twee ingebouwde luidsprekers van 2 W. We vonden ze eigenlijk nutteloos. Ze zijn dun, blikkerig, hard en ze gaan op in het geluid van de ventilator.

Gelukkig heeft de projector een hoofdtelefoonpoort die als audio-uitgang fungeert, en u kunt uw projector met een 3,5 mm-kabel aansluiten op uw stereosysteem. De audiokwaliteit via de poort klonk goed, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een laptop aan te sluiten op een draagbare Bluetooth-luidspreker en die in plaats daarvan als onze audiobron te gebruiken.

Software: doet zijn werk

De Vankyo Leisure 3 draait op maat gemaakte software met alle gebruikelijke opties. Het is gemakkelijk te begrijpen en te navigeren via de afstandsbediening of de hardwareknoppen op het chassis. Het bevat aanpassingsopties voor zaken als contrast, helderheid en helderheid - dezelfde soorten instellingen die u misschien kent van uw tv of computermonitor.

Voorinstellingen zoals "bioscoopmodus" zien er goed uit, maar we geven er bijna altijd de voorkeur aan onze eigen aangepaste voorkeuren in te stellen. Elke kamer en mediabron is anders en we denken dat kleine aanpassingen aan de instellingen een groot verschil kunnen maken als het gaat om de kwaliteit van je geprojecteerde beeld. De software van de Vankyo Leisure 3 is erg basic, maar hij klaart de klus.

Prijs: echt een geweldige prijs

De Vankyo Leisure 3 is zeer betaalbaar en wordt meestal verkocht in het bereik van $ 70 tot $ 100. Er zijn veel andere projectoren in dezelfde prijsklasse, maar niet van bekende merknamen. De Vankyo Leisure 3 heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is een zeer populaire optie, vooral omdat hij zo betaalbaar is.

Projectoren in deze prijsklasse zijn zeker voor budget home entertainment-systemen of voor incidenteel gebruik als nieuwigheid (zoals het projecteren van een film op een feest). Goedkope projectoren offeren helderheid, beeldkwaliteit, contrast en projectiegrootte op om hun prijzen zo laag te krijgen.

Projectoren in deze prijsklasse zijn zeker voor budget home entertainment-systemen of voor incidenteel gebruik als nieuwigheid.

Als je denkt dat omgevingslicht een probleem gaat worden of een helderder beeld wilt, zoek dan naar iets dat 3.200 lumen of helderder is. Ze zijn iets duurder, maar de helderheid maakt een groot verschil.

Vankyo Leisure 3 vs. Vankyo Leisure 420

Vankyo heeft een vrij goede reputatie in de projectormarkt en ze hebben meerdere opties voor net iets meer dan de Vankyo Leisure 3. Een van die opties is de Vankyo Leisure 420, die in dezelfde prijsklasse zit. Het kost je misschien $ 20 meer dan de Leisure 3, maar het is een behoorlijke upgrade die groter is, maar het is nog steeds erg draagbaar en bevat dezelfde connectiviteitsopties.

Naast de vormfactor is het belangrijkste verschil dat de Vankyo Leisure 420 een helderheid van 3200 lumen biedt in tegenstelling tot de 2400 van de Leisure 3. De extra helderheid betekent veel meer helderheid, betere kleuren en een beter contrast. Met 40-140 inch heeft het een smallere kijkgrootte, maar niet veel.

We denken dat de Leisure 3 hier de winnaar is, tenzij het supercompacte formaat van de Leisure 3 een belangrijk verkoopargument voor u is.

Een fatsoenlijke budgetaankoop - als het voor de juiste ruimte is

Ondanks zijn speelgoedachtige constructie is de Vankyo Leisure 3 een degelijke projector van een gerespecteerd merk. Het is een ongelooflijk populaire optie, en zolang je weet wat je koopt, kan het heel leuk zijn om te gebruiken. Plan hem gewoon in een erg donkere kamer en verwacht niet de meest genuanceerde aanpassingsmogelijkheden.

Specs

  • Productnaam Vrije tijd 3
  • Product Merk Vankyo
  • SKU CPJK-LS30-WH0A
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 2,4 lbs.
  • Productafmetingen 12,24 x 9,43 x 4,63 inch.
  • Kleur Zwart, Wit
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Projectieafstand 4,9 - 16,4 voet
  • Kleur/Wit Helderheid 2400 lumen
  • Contrast 2, 000:1
  • Poorten VGA, HDMI, USB, AV, MICRO, AUDIO
  • Audioformaten AAC, MP2, MP3, PCM, FLAC, WMA, AC3
  • Kabels HDMI, voeding, AV, VGA

Aanbevolen: