Intel Details releaseschema voor langverwachte Arc GPU's

Intel Details releaseschema voor langverwachte Arc GPU's
Intel Details releaseschema voor langverwachte Arc GPU's
Anonim

Intel-fans die op zoek zijn naar een GPU die kan wedijveren met Nvidia's GeForce en AMD's Radeon grafische kaarten, zullen nog even moeten wachten.

De fabrikant van computerchips heeft eindelijk het releaseschema onthuld voor zijn langverwachte Arc grafische kaarten, zoals aangekondigd in een officiële blogpost. Ze gaan met een gespreid releaseschema waarbij fabrikanten voorrang krijgen boven kant-en-klare computerbouwers.

Image
Image

Het eerste deel van deze lancering is al gebeurd, aangezien Arc-chips nu beschikbaar zijn voor Samsung-laptops in Zuid-Korea, en andere laptopfabrikanten volgen in de "komende weken", zoals onthuld in een tweet. Intel werkt ook samen met andere grote laptop-OEM's zoals Lenovo, Acer, Asus en HP om de Arc 3-chipset op instapniveau te integreren.

Wat betreft de krachtigere Arc 5 en Arc 7 laptop-GPU's, zegt het bedrijf dat ze ergens vroeg in de zomer beschikbaar zullen zijn voor fabrikanten.

Desktopfabrikanten zullen de komende weken de Arc A3 GPU op instapniveau ontvangen, te beginnen met Chinese systeembouwers. De meer geavanceerde Arc A5- en Arc A7-chips zullen "later deze zomer" volgen. Deze kaarten zullen worden uitgebracht als kant-en-klare componenten, maar pas nadat professionele systeembouwers hun zin hebben gekregen.

Wat is er met de vertraging? Je weet hoe het gaat. Intel zegt dat ze wilden dat de uitrol "breder" zou zijn, maar problemen met wereldwijde levering en softwareontwikkeling zijn de schuld.

Dit gespreide releaseschema zorgt ervoor dat thuis-pc-bouwers moeten wachten tot ten minste het einde van de zomer om deze nieuwe GPU's aan te schaffen. Dit lanceringsvenster plaatst ze vierkant in concurrentie met Nvidia, dat naar verwachting later dit jaar een nieuwe 400-serie grafische kaarten zal uitbrengen.

Aanbevolen: