Dit waren de beste gratis widgetspellen op internet

Inhoudsopgave:

Dit waren de beste gratis widgetspellen op internet
Dit waren de beste gratis widgetspellen op internet
Anonim

Er was een tijd dat je miniatuurspellen vond in de voettekst of zijbalken van allerlei verschillende blogs en sites op internet.

Gratis spelwidgets hielpen ooit om het blogverkeer te vergroten door nieuwe gebruikers aan te trekken en stamgasten uit te nodigen om een tijdje te blijven en een paar games te spelen. Zoals je misschien al geraden had, liggen die dagen nu achter ons.

Tegenwoordig richten bloggers en webontwerpers zich meer op responsieve lay-outs die alle rommel opruimen - en dat omvat widget-games. Veel blogs en sites hebben zijbalken zelfs helemaal weggelaten en hebben gekozen voor een schoner uiterlijk dat de volledige breedte van de webbrowser beslaat.

Ondanks het veranderende landschap van het web, is het altijd leuk om terug te kijken op enkele van de oudere trends die sindsdien aan ons voorbij zijn gegaan. De volgende lijst bevat enkele van de beste gratis widgetspellen die vroeger op internet beschikbaar waren.

Heb je een Android-apparaat? Bekijk de 14 beste gratis widgets voor Android.

Donkey Kong

Image
Image

De arcadeklassieker uit 1981 kwam tot leven in dit gratis widgetspel. Je zou kunnen spelen als de altijd energieke Mario die over tonnen springt om de prinses te redden van de gemene oude gigantische aap.

Bubbels

Image
Image

Net als de andere bubbel- en knikkerspellen die er zijn, was de Bubbles-spelwidget erg verslavend en kon het snel een uur of twee van je tijd opslokken. Om bubbels van dezelfde kleur met elkaar te verbinden, moest je bubbels van onderaf afvuren. Dit vergde een beetje mikken, dus je moest goed opletten waar je je bubbel wees.

Super Mario-spel

Image
Image

Dit klassieke Nintendo-spel zou een hogere rang hebben gekregen als de irritante advertenties niet de helft van de widget in beslag namen. Toch was het een leuk spel en elke liefhebber van Mario-spellen had het waarschijnlijk gemakkelijk gevonden om de advertenties op zijn minst een tijdje te negeren.

Mini-puttgolfspel

Image
Image

Dit was een leuk widgetspel dat je door een miniatuur putt-puttgolfbaan met dezelfde soort gekke holes voerde. Het enige wat ontbrak in deze gratis widget was een plek om een paar hotdogs te krijgen.

Asteroïden

Image
Image

Het is moeilijk je een tijd voor te stellen waarin Asteroids geavanceerde graphics was, maar een paar goed geplaatste lijnen zorgden destijds voor een geweldige game. En de gameplay hield na al die jaren nog steeds stand, aangezien de Asteroids-widget net zo verslavend was als de rest van de gratis widget-games op deze lijst.

Ultimate Flash Sonic

Image
Image

Een leuk spel, deze gratis widget zou een beetje klein op het scherm kunnen zijn, maar het bood een modus voor volledig scherm om dingen gemakkelijker te maken. Je zou als Sonic of een ander personage kunnen spelen terwijl je door een zijwaarts scrollend avontuur speelt.

PacMan

Image
Image

Hoeveel pellets zou je kunnen opslokken voordat de geestenwereld je inhaalde? Deze gratis widgetversie van de arcadeklassieker leverde dezelfde geweldige gameplay als het origineel. Het was nog leuker om te spelen terwijl je een paar maten van het Ghost Busters-thema neuriede.

iPhone Mijnenveger

Image
Image

Ondanks de naam werkte deze gratis widget-game prima op een pc en zelfs prima in de mobiele webbrowser Skyfire. Net als bij de versie van Mijnenveger die bij Windows werd geleverd, konden spelers proberen een mijnenveld op te ruimen door blokken te kiezen die geen mijnen bevatten en blokken te markeren die wel mijnen bevatten.

Red de mieren

Image
Image

Deze leuke kleine widget-game keerde overal het tij voor verdelgers door je mieren te beschermen tegen het regenen van vuurballen door een beschermende bubbel om hen heen te creëren. Je moest oppassen welke mieren je probeerde te beschermen. Als een vuurbal je cursor raakte, was het spel afgelopen.

Artikel bijgewerkt door: Elise Moreau

Aanbevolen: