LG 27UD58-B 27-inch 4K UHD IPS Monitor Review: 4K-resolutie voor gamers die de bank niet kapot maken

Inhoudsopgave:

LG 27UD58-B 27-inch 4K UHD IPS Monitor Review: 4K-resolutie voor gamers die de bank niet kapot maken
LG 27UD58-B 27-inch 4K UHD IPS Monitor Review: 4K-resolutie voor gamers die de bank niet kapot maken
Anonim

Bottom Line

Als je een budget 4K-monitor voor gaming wilt, is de 27-inch LG 27UD58-B zijn lage prijs zeker waard.

LG 27UD58-B 27-inch 4K UHD IPS-monitor

Image
Image

We hebben de 27UHD58-B 27-inch 4K-monitor van LG gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De overstap naar 4K voor zowel gamen, werken als kijken naar entertainment kan een kostbare onderneming zijn. Meestal kunnen 4K-monitoren oplopen tot $ 500 tot $ 1.000 voor een kwaliteitsweergave, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Betreed LG's 27UHD58-B, een 27-inch 4K-monitor die bedoeld is om gamers in de wereld van Ultra HD (UHD) te krijgen zonder veel geld uit te geven. Hoewel dit specifieke scherm een paar hoeken snijdt, is het nog steeds een geweldige optie voor diegenen die een 4K-monitor van minder dan $ 300 willen kopen die voor het grootste deel al uw typische vakjes zal controleren.

Image
Image

Ontwerp en kenmerken: geen luxe, maar standaard

Hoewel de 27UHD58-B niet de meest verbluffende monitor is die er is (vooral voor een 4K), ziet het er voor ons goed uit. De monitor heeft een unieke halvemaanvormige standaard die stevig is voor kabelbeheer. Het houdt de monitor erg stabiel, maar mist een echte aanpassing voor ergonomie. Omdat je de wartel, hoogte of afstand niet kunt aanpassen, krijgt de 27UHD58-B zeker een hit op dit gebied. Je kunt de kanteling aanpassen, maar dat is het zo'n beetje.

Het frame gaat naar het scherm en is gemaakt van hetzelfde glanzende zwarte plastic dat de standaard bevat, wat betekent dat er helemaal geen metaal in de constructie zit. Hoewel het plastic er goed uitziet en goed aanvoelt, hebben veel andere 4K-monitoren voornamelijk metalen constructies, hoewel ze ook een hogere prijs vragen als een compromis. De randen zijn hier acceptabel dun en de opening tussen het scherm is voldoende klein.

Aan de achterkant is de 27UHD58-B gemaakt van matzwart plastic dat past bij de meeste andere budgetmonitoren en poorten heeft die er recht uit steken. Er zijn geen echte minpunten, maar het beheer van de kabels kan wat moeilijker zijn en er is wat extra ruimte nodig om ze uit te steken.

Hoewel dit specifieke scherm een paar hoeken snijdt, is het nog steeds een geweldige optie voor diegenen die een 4K-monitor van minder dan $ 300 willen kopen.

De totale dikte van de 27UHD58-B is solide in vergelijking met sommige monitoren, en dankzij het minimale ontwerp van de standaard kan hij zonder al te veel problemen dicht bij een muur worden geplaatst. Het is ook VESA 100x100-compatibel, dus je kunt ervoor kiezen om het te monteren als je wilt, en het is vrij licht van gewicht. Over het algemeen is de bouwkwaliteit niets bijzonders (dit is tenslotte een monitor van ongeveer $ 300), maar hij voelt stevig genoeg aan en het lijkt erop dat hij prima standhoudt.

Voor poorten heeft de 27UHD58-B twee HDMI 2.0 (nodig voor de nieuwste 4K-gameconsoles) en een standaard DisplayPort, evenals een 3,5 mm analoge audio-uitgang voor aansluiting op externe luidsprekers of hoofdtelefoons.

Hoewel deze monitor geen interne audio-opties bevat, is deze kostenbesparende maatregel van LG acceptabel, aangezien de meeste ingebouwde luidsprekers sowieso verschrikkelijk zijn. We hadden graag wat extra USB-poorten op het display gezien voor accessoires, maar het ontbreken daarvan is ook geen groot verlies, aangezien USB-hubs een goedkope oplossing/ alternatief zijn om het probleem op te lossen.

Configuratieproces: plug hem in en je bent klaar om te spelen

Het instellen van de 27UHD58-B is eenvoudig genoeg. Afhankelijk van uw gebruik kan dit een beetje variëren, maar het is meestal hetzelfde voor alles. Sluit na het uitpakken de stroomkabel, de beeldschermaansluiting van uw keuze (HDMI of DisplayPort) aan en schakel de monitor in.

Degenen die de instellingen in het menu van de monitor verder willen aanpassen, kunnen dit ook doen om de zaken een beetje te verbeteren. De weergave op het scherm kan worden geopend en aangepast met de kleine joystick onder aan het scherm. Dit is ook de aan / uit-knop, maar de joystickbediening is veel beter dan veel alternatieven die je dwingen om tussen verschillende knoppen voor functies te jongleren. Het menu is veel intuïtiever dan sommige die we hebben getest, en vanaf hier kun je dingen als Game Mode inschakelen om de prestaties te verbeteren als je dat wilt.

Image
Image

Beeldkwaliteit: voldoende voor een budget 4K-paneel

Met de contrastverhouding springt deze LG-monitor in het midden wat betreft zwartuniformiteit. Het is niet verschrikkelijk, maar de beeldkwaliteit in een donkere kamer lijdt onder de prominente backlight-bleeding in elke hoek. In een helderdere omgeving presteert het beter met een behoorlijke piekhelderheid en Anti-Glare 3H-coating op het scherm die vervelende reflecties vermindert. Voor grijze uniformiteit is deze monitor veel beter en het gevreesde "vuile schermeffect" is meestal onmerkbaar op een paar kleine plaatsen na. Dit betekent dat het goed zal presteren voor entertainmentcontent en gaming, hoewel het HDR-ondersteuning en lokaal dimmen mist - twee belangrijke functies die een 4K-ervaring echt verbeteren.

De kijkhoeken zijn voldoende gezien het IPS-paneel en zouden een solide beeldkwaliteit moeten produceren voor gebruikers die ruwweg zijn uitgelijnd met de voorkant. Wanneer bekeken vanuit een hoek, zullen kleuren onvermijdelijk verschuiven, maar het is veel beter dan welk VA- of TN-paneel dan ook.

De meeste 4K-games hebben momenteel moeite om verder te komen dan 60Hz, waardoor de monitor een goede optie is voor de nabije toekomst, tenminste totdat de technologie 4K in de 120Hz-ruimte duwt.

Uit de doos is de kleurnauwkeurigheid verrassend goed en zal voldoende zijn voor iedereen behalve professionals die de grootste nauwkeurigheid nodig hebben. Zelfs dan, met wat kleine aanpassingen en afstemming, zou de nauwkeurigheid voldoende moeten zijn, zelfs voor veeleisende gebruikers. We gebruikten een vooraf ingestelde kleurkalibratie die online was gevonden en merkten een mooie hobbel op deze afdeling.

Als je van plan bent de 27UD58-B te gebruiken als gamingmonitor, werkt het scherm prima voor de meeste games. Hoewel de beweging er goed uitziet dankzij een snelle pixelresponstijd, flikkervrije achtergrondverlichting (een standaard) en FreeSync, is de 60Hz-verversing niet de beste. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste 4K-games momenteel moeite om verder te komen dan 60Hz, waardoor de monitor een goede optie is voor de nabije toekomst, tenminste totdat technologie 4K in de 120Hz-ruimte duwt. Voor nu geeft het gebruik van het uitgebreide bereik voor FreeSync (40-60Hz) u de beste algehele ervaring, maar voor NVIDIA-gebruikers, blijf bij de basisoptie voor de beste prestaties. De 27UD58-B heeft ook een acceptabele GTG-responstijd van 5 ms, wat competitieve gaming nog verder verbetert.

Image
Image

Software: intuïtief, nuttig en schoon

LG bevat een groot aantal intuïtieve oplossingen om het meeste uit uw nieuwe 4K-monitor te halen, en dankzij het zeer navigeerbare menu en de joystickbediening is het gebruik ervan geen probleem. Binnen de bedieningselementen op het scherm kunnen gebruikers typische dingen wijzigen, zoals helderheid, volume en vooraf ingestelde beeldmodi, maar u kunt ook toegang krijgen tot Screen Split 2.0 en Dual Controller. Met de optie voor een menu op het scherm is het supereenvoudig om snel dingen aan te passen in plaats van op talloze knoppen te tikken.

In Screen Split 2.0 kun je multitasken met meerdere vensters tegelijk. Er zijn in totaal 14 verschillende weergave-opties en vier beeld-in-beeld-keuzes, waardoor je veel vrijheid hebt als je veel dingen op het 27-inch scherm wilt hebben. Met Dual Controller kun je twee verschillende computers op één monitor aansluiten en beide met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord bedienen.

Het scoren van een goedkope 27-inch 4K-monitor met extra gamefuncties en FreeSync is meestal geen gemakkelijke taak, maar met dit LG-scherm krijg je precies dat.

Afgezien van het bovenstaande, zijn er ook een paar geavanceerde gamefuncties die je wilt weten die de gamemogelijkheden van de 27UD58-B verder vergroten. De eerste is de Game Mode die we eerder kort noemden. Door dit in te schakelen, kun je drie modi selecteren, afhankelijk van je gamegenre: twee verschillende FPS-modi en één voor re altime strategiespellen.

Bovendien kunnen gebruikers instellingen verder aanpassen met Black Stabilizer om zichzelf een voorsprong te geven. Hier kun je superieure details in donkere scènes onthullen, terwijl de Dynamic Action Sync-functie zorgt voor soepele, vloeiende gaming-actie om latentie en vertraging te verminderen. De toevoeging van AMD's FreeSync-technologie is slechts de kers op de taart, waardoor stotteren en schermscheuren wordt verminderd, terwijl je frames per seconde (fps) binnen een acceptabel bereik blijven. Deze technologie werkt nu ook voor eigenaren van NVIDIA-kaarten, dus wees blij!

Prijs: uitstekende waar voor je geld

Voor het totale pakket en de prijs van $ 350 is de 27UD58-B onmiskenbaar een uitstekende waar voor je geld. Het scoren van een goedkope 27-inch 4K-monitor met extra gamefuncties en FreeSync is meestal geen gemakkelijke taak, maar met dit LG-scherm krijg je precies dat. Natuurlijk zijn er enkele opvallende functies die het mist, zoals HDR-ondersteuning of meegeleverde luidsprekers, maar dit zijn geen dealbreakers gezien hoe verdomd betaalbaar het uiteindelijk is. De 27UD58-B is meestal te vinden voor minder dan $ 300, maar wordt ook routinematig voor nog minder te koop aangeboden. Voor die lage prijs is de waarde naar onze mening solide en gerechtvaardigd.

Voor wie op zoek is naar een degelijke 4K-monitor op instapniveau voor gaming, is dit scherm een goede optie voor de prijs.

LG 27UD58-B versus Dell U2518D

Hoewel de 27-inch LG 27UD58-D een voordeel krijgt in grootte, heeft de 25-inch Dell enkele belangrijke kenmerken die u kunnen overtuigen. Zoals vermeld in onze review, mist de LG HDR-ondersteuning, terwijl deze Dell dat niet doet. De U2518D biedt ook verbeterde bewegingsonscherpte ten opzichte van de 27UD58-B, evenals een helderder scherm (goed voor lichtere ruimtes).

Bovendien heeft de Dell een veel betere ergonomie om het scherm aan uw behoeften aan te passen en heeft hij een betere algehele constructie waarbij gebruik wordt gemaakt van metaal. De LG krijgt echter nog steeds een voordeel in resolutie (LG heeft 2160p versus Dell's 1440p) en een veel betere invoervertraging en verversingssnelheid. De keuze tussen deze twee zal vooral afhangen van of je een betere resolutie wilt of de optie van HDR.

Gaming-georiënteerd, instapniveau 4K

De LG 27UD58-B is geen adembenemende 4K-monitor, maar hij doet zijn werk prima. Voor degenen die op zoek zijn naar een degelijke 4K-monitor op instapniveau voor gaming, is dit scherm een goede optie voor de prijs.

Specs

  • Productnaam 27UD58-B 27-inch 4K UHD IPS-monitor
  • Product Merk LG
  • UPC 719192606579
  • Prijs $349.99
  • Gewicht 12,35 lbs.
  • Productafmetingen 18,27 x 24,92 x 7,95 inch.
  • Garantie 1 jaar op onderdelen en arbeid
  • Platform Any
  • Schermgrootte 27-inch
  • Schermresolutie 3840 x 2160 (4K)
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Paneeltype IPS
  • Poorten Geen
  • Luidsprekers Geen
  • Connectiviteitsopties HDMI, DisplayPort

Aanbevolen: