Garrett AT Pro metaaldetectorrecensie: een topklasse metaaldetector voor alle terreinen

Inhoudsopgave:

Garrett AT Pro metaaldetectorrecensie: een topklasse metaaldetector voor alle terreinen
Garrett AT Pro metaaldetectorrecensie: een topklasse metaaldetector voor alle terreinen
Anonim

Bottom Line

Hoewel de Garrett AT Pro metaaldetector een hoogwaardige metaaldetector is, is hij ook erg complex voor de gewone gebruiker. In combinatie met zijn hoge prijs is het duidelijk ontworpen voor experts.

Garrett AT Pro metaaldetector

Image
Image

We hebben de Garrett AT Pro metaaldetector gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Metaaldetectie is in de loop der jaren steeds populairder geworden, en terecht: het is een leuke manier om van het buitenleven te genieten en schatten te vinden op de paden. Voor de meer toegewijde hobbyist is niet zomaar een detector voldoende. De Garrett AT Pro metaaldetector, een detector die alle functies bevat waar een liefhebber om kan vragen, is ontworpen voor de hardcore. Voor de toevallige hobbyist kan het echter overweldigend zijn, zoals we in twee weekenden ontdekten. Lees verder voor onze mening over ontwerp, installatie en algehele prestaties.

Image
Image

Ontwerp: ingewikkeld

De Garrett AT Pro Detector is ontworpen voor de toegewijde hobbyist. Een armleuning wordt geleverd met een riem voor extra houvast en niet zonder reden; met een afmeting van 22x11x5 inch profiteert de detector van de zachte grip, vooral wanneer deze in water wordt gedompeld. Met iets meer dan drie pond is het niet zwaar.

De zoekspoel heeft een mooie elliptische vorm (8,5 x 11 inch), waardoor alle lokalisatie op het doel wordt verbeterd. De steel omhoog kronkelt de zoekspoel die de interface met de detector verbindt. Een extra voordeel van deze detector: alles is waterdicht tot drie meter diep.

De Garrett AT Pro Detector is ontworpen voor de toegewijde hobbyist.

Terwijl de rest van het ontwerp eenvoudig is, is de interface waar verwarring heerst. Wat een eenvoudige interface had moeten zijn, is in plaats daarvan een warboel, moeilijk te lezen en te begrijpen dankzij een reeks kleine knoppen en interface-opties. We waarderen de diepte van de interface, aangezien je hiermee metalen kunt verwijderen, gevoeligheidsinstellingen kunt wijzigen en zelfs automatische grondbalancering kunt uitvoeren om de prestaties te optimaliseren. Helaas is het buitengewoon moeilijk te ontleden, en het kostte ons een tijdje om de fijne kneepjes ervan te begrijpen. Dit was een enorm nadeel voor onze ervaring met de Garret AT Pro.

Image
Image

Configuratieproces: enige montage vereist

Bijna alle onderdelen voor de Garrett-detector vereisen een soort montage. Eerst moet je de stelen verbinden door de o-ringen of de camlock vast te draaien. Op dit punt raden we je ten zeerste aan om je aan te passen aan je gewenste lengte; als u dit doet nadat u de zoekspoel hebt bevestigd, kan dit betekenen dat u deze moet vastdraaien en opnieuw moet bevestigen. Vertrouw ons - dat is een totale pijn. U zult ook een punaise horen/voelen, wat een andere, zeer belangrijke manier is om de steel aan de rest van de detector te bevestigen. Zorg ervoor dat zowel de pin als de camlocks op hun plaats zitten en goed vastzitten voor gebruik.

De Garrett AT Pro wordt geleverd met een bout en een schroef, die je in dit stadium zult gebruiken om de zoekspoel uit te lijnen en aan de stuurpen te bevestigen. Draai de moer zo vast dat de zoekspoel stevig blijft tijdens gebruik, maar niet zo stevig dat hij de hele tijd in een enkele positie vastzit. Wikkel vanaf daar de zoekspoel rond de steel en schroef het uiteinde in de pinconnectorpoort. Zorg ervoor dat je dubbel controleert op welke connector je hem aansluit, want de tweede is alleen voor de koptelefoon.

Het laatste stukje van de puzzel zijn normaal gesproken de batterijen, maar de aardige mensen van Garrett hebben deze vooraf geïnstalleerd, zodat je meteen op pad kunt. Het enige wat je hoeft te doen is op de aan/uit-knop drukken en hij is klaar voor gebruik.

Image
Image

Prestaties: technisch maar nauwkeurig

Toen we de Garrett AT Pro eruit haalden, waren we aanvankelijk verrast door de grootte van de spoel. Omdat het de grootste spoel is die we tot nu toe hebben getest, waren we vooral voorzichtig om hem ongeveer 2,5 cm van de grond te houden voor optimale detectie. Bij langdurig gebruik voelde de handgreep echter buitengewoon comfortabel aan en de drie pond die de Garrett weegt, voelde niet aanwezig.

Een instructieboekje van 55 pagina's betekende dat er een steile leercurve was. In het begin bleven we bijna constant pingen, maar er was geen manier waarop metaal zo wijdverbreid was in het gebied. Het aanpassen van de gevoeligheid, modus en het aanroepen van de automatische grondbalans heeft enorm geholpen om valse positieven uit te bannen.

Dat is een van de beste kenmerken van deze detector: bijna alles is op de een of andere manier instelbaar, van unieke, verbeterde ijzerdiscriminatie tot grondbalancering. Dat is echter niet alles waar de detector trots op is. Er zijn meer dan 40 aanpasbare niveaus, van ijzerdiscriminatie tot muntmodi tot zowel standaard als professionele mods. In het eerste uur van gebruik moesten we het boekje raadplegen omdat de interface zo complex en overweldigend is. Toen we eenmaal in de gang waren (excuseer de woordspeling), draaiden we het terug naar de All Metal-modus en vonden een paar echt intrigerende stukken: een metalen pendop, flesdoppen en fleslipjes verschenen op de interface.

Wat een eenvoudige interface had moeten zijn, is in plaats daarvan een warboel, moeilijk te lezen en te begrijpen dankzij een reeks kleine knoppen en interface-opties.

Een bijzonder leuke functie die hielp om deze items te lokaliseren, was de dieptemeter. Als u besluit de Garrett AT Pro uit te geven, maakt de dieptemeter en de pinpoint-technologie die wordt gebruikt om de gegevens door te voeren het de moeite waard. De detector kan je met deze dieptebalk precies vertellen hoe diep een metalen voorwerp is. Voor grote stukken gebruikt het nog steeds dezelfde balk, maar rapporteert het terug in stappen van tien centimeter, zodat u weet hoe ver u moet graven. We waren onder de indruk toen het nauwkeurig voorspelde hoe ver we zouden moeten graven voor een dop van een bierfles.

De Garret-website beweert dat het naast het jagen op munten, sieraden en relikwieën ook geweldig is voor strand- en zoetwaterkammen. Natuurlijk moesten we dit uitproberen, omdat we zo dicht bij een aantal enorme watermassa's waren.

Net als bij onze eerste ervaring, vereiste het gebruik van de Garrett Pro op het strand nog een leercurve, en zelfs toen was het een worsteling in zanderige omstandigheden. Ondanks het gehannes met instellingen voor gevoeligheid, inkeping en ijzerdiscriminatie en het wisselen tussen standaard-, professionele-, munt-, aangepaste en volledig metalen modi, ontvingen we nog steeds een overvloed aan valse positieven, tevergeefs diep in het zand gravend.

Toen het wel items vond, waren ze echt de moeite waard. Het was op een strand dat de Garrett een groot metalen voorwerp registreerde. Bij het graven werd ontdekt dat het een nog steeds functionele karabijnhaak een paar centimeter onder de grond ontdekte. Het onderdompelen van de detector in het water bleek ook succesvol te zijn, aangezien we de zoekspoel in een nabijgelegen rivier dompelden en het werkte nog steeds.

Bottom Line

We hebben tijdens het testen van de Garrett Pro nooit een probleem met een bijna lege batterij gehad, misschien niet verrassend gezien de 4 AA-batterijen die de detector nodig heeft. Na twee afzonderlijke weekenden op zoek naar begraven schatten, hebben we nauwelijks een deuk in de levensduur van de batterij gemaakt. Deze detector gaat gemakkelijk 25 uur mee, zo niet meer.

Prijs: Duur

Er is een stickerschok met een detector die $ 400 kost, zoals de Garrett AT Pro. De kosten worden echter grotendeels gerechtvaardigd door de functieset. Voor je $ 400 krijg je een enorm scala aan instelbare opties, die allemaal kunnen worden gemanipuleerd via de interface, en je krijgt ook een volledig onderwaterdetector. Die functies zijn bijna niet te vinden in goedkopere detectoren.

Garrett AT Pro Vs. Fisher F22

Voor degenen die tegen die prijs van $ 400 zijn, zijn er andere, goedkopere opties: de Fisher F22 wordt ook geleverd met veel van deze functies, maar kost $ 200 minder. De Fisher F22 wordt ook geleverd met een eenvoudig display waarop de cijfers heel gemakkelijk af te lezen zijn, evenals een dieptemeter.

Als je een serieuze liefhebber bent, is de Garrett AT Pro zeker iets voor jou, omdat hij binnen twee centimeter aangeeft waar je moet graven, terwijl de Fisher F22 slechts binnen drie centimeter komt. Als kosten echter een punt van zorg zijn en het je doel is om dit voor de lol te doen en niet als een deeltijdbaan, dan is de Fisher F22 waarschijnlijk een betere investering.

Top van de lijn grootheid

De Garrett AT Pro is een premium metaaldetector en dat zie je terug in de prijs. Ondanks een vrij steile leercurve en een verwarrende scherminterface, detecteert het zeer nauwkeurig objecten in de bodem met uiterste precisie. Voor serieuze hobbyisten is de Garrett AT Pro een van de beste opties op de markt.

Specs

  • Productnaam AT Pro Metaaldetector
  • Productmerk Garrett
  • MPN AT Pro
  • Prijs $400.00
  • Productafmetingen 22 x 11 x 5 inch.
  • Connectiviteitsopties Audio-aansluiting voor hoofdtelefoon (inclusief hoofdtelefoon)
  • Batterijen 4 AA-batterijen, inbegrepen en vooraf geïnstalleerd
  • Garantie 5 jaar beperkt

Aanbevolen: