Aanwijzen en klikken gebruiken om formules te maken in Excel

Inhoudsopgave:

Aanwijzen en klikken gebruiken om formules te maken in Excel
Aanwijzen en klikken gebruiken om formules te maken in Excel
Anonim

Door aanwijzen en klikken in Excel te gebruiken, kunt u de muisaanwijzer gebruiken om celverwijzingen aan een formule toe te voegen door simpelweg op de gewenste cel te klikken. Leer hoe u deze methode gebruikt voor snelle en gemakkelijke formules.

Deze stappen zijn van toepassing op alle huidige versies van Excel, inclusief Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2019 voor Mac, Excel 2016 voor Mac, Excel voor Mac 2011 en Excel Online.

Een formule maken met aanwijzen en klikken

Aanwijzen en klikken is meestal de geprefereerde methode voor het toevoegen van celverwijzingen aan een formule of functie, omdat het de kans op fouten verkleint die worden geïntroduceerd door verkeerd lezen of door de verkeerde celverwijzing in te typen.

Deze methode kan ook veel tijd en moeite besparen bij het maken van formules, aangezien de meeste mensen de gegevens zien die ze aan de formule willen toevoegen in plaats van de celverwijzing.

  1. Typ een gelijkteken (=) in een cel om de formule te starten.

    Image
    Image
  2. Selecteer de eerste cel die aan de formule moet worden toegevoegd. De celverwijzing verschijnt in de formule en er verschijnt een blauwe stippellijn rond de cel waarnaar wordt verwezen.

    Image
    Image
  3. Druk op de wiskundige operatortoets op het toetsenbord (zoals het plus- of minteken) om de operator in de formule in te voeren na de eerste celverwijzing.

    Image
    Image
  4. Selecteer de tweede cel die aan de formule moet worden toegevoegd. De celverwijzing verschijnt in de formule en er verschijnt een rode stippellijn rond de tweede cel waarnaar wordt verwezen.

    Image
    Image
  5. Ga door met het toevoegen van operators en celverwijzingen totdat de formule is voltooid.

    Image
    Image
  6. Druk op Enter op het toetsenbord om de formule te voltooien en het antwoord in de cel te bekijken.

    Image
    Image

Wijs en klik variatie: de pijltjestoetsen gebruiken

Een variatie op aanwijzen en klikken is het gebruik van de pijltoetsen op het toetsenbord om celverwijzingen in een formule in te voeren. De resultaten zijn hetzelfde en het is eigenlijk alleen maar een kwestie van voorkeur voor de gekozen methode.

Om de pijltjestoetsen te gebruiken om celverwijzingen in te voeren:

  1. Typ een gelijkteken (=) in een cel om de formule te starten.

    Image
    Image
  2. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om naar de eerste cel te gaan die in de formule moet worden gebruikt. De celverwijzing voor die cel wordt na het gelijkteken aan de formule toegevoegd.
  3. Druk op de wiskundige operatortoets op het toetsenbord, zoals het plus- of minteken, om de operator in de formule in te voeren na de eerste celverwijzing (de actieve celmarkering keert terug naar de cel met de formule).
  4. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om naar de tweede cel te gaan die in de formule moet worden gebruikt. De tweede celverwijzing wordt aan de formule toegevoegd na de wiskundige operator.
  5. Voer indien nodig aanvullende wiskundige operatoren in met behulp van het toetsenbord, gevolgd door de celverwijzing voor de gegevens van de formule.

  6. Zodra de formule is voltooid, drukt u op de toets Enter op het toetsenbord om de formule te voltooien en het antwoord in de cel te bekijken.

Aanbevolen: