Hoe met de rechtermuisknop op een Mac te klikken

Inhoudsopgave:

Hoe met de rechtermuisknop op een Mac te klikken
Hoe met de rechtermuisknop op een Mac te klikken
Anonim

Wat te weten

  • Gemakkelijkste manier: gebruik een toetsenbordmodifier om een primaire klik op een muis of trackpad te veranderen in een secundaire klik of klik met de rechtermuisknop.
  • Of stel een secundaire klik in voor een Magic Mouse: System Preferences > Mouse > Point & Click > Secundaire klik.
  • Trackpad: Systeemvoorkeuren > Trackpad > Point & Click > Secundaire klik > pijl omlaag; kies een optie.

Dit artikel legt uit hoe je rechtsklikfuncties uitvoert op een Mac als je een trackpad gebruikt of je muis geen rechtsklikoptie heeft.

Met de rechtermuisknop op een Mac klikken met een toetsenbordmodifier

De eenvoudigste manier om met de rechtermuisknop te klikken, is met een toetsenbordmodifier. Gebruik deze methode om een primaire klik op een muis of trackpad te veranderen in een secundaire klik of klik met de rechtermuisknop. Deze truc werkt met elk aanwijsapparaat, inclusief muizen en trackpads.

Als u met de rechtermuisknop wilt klikken, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u met de muis of het trackpad op uw MacBook klikt.

Hoe een secundaire (rechts) in te stellen Klik op een muis

Het gebruik van de Control-toets is allemaal goed en wel, maar je kunt de muis nog steeds zo instellen dat hij een rechtsklikfunctie heeft. Je hoeft het alleen maar te definiëren.

  1. Start Systeemvoorkeuren door het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock te selecteren of door Systeemvoorkeuren te selecteren in de Applemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Mouse voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Het muisvoorkeurenpaneel heeft een andere interface, afhankelijk van het type muis dat wordt gebruikt.

    • Als u een Apple Magic Mouse gebruikt, selecteert u het tabblad Point & Click en schakelt u het selectievakje Secundaire klik in. Onder de tekst Secundaire klik staat een pijl-omlaag. Selecteer de pijl omlaag en kies welke kant van de Magic Mouse u wilt gebruiken voor de secundaire klik. De resterende knop wordt gedefinieerd als de secundaire knop die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de contextgevoelige menu's.
    • Muizen van derden worden vaak geleverd met een set muisstuurprogramma's die de ingebouwde muisstuurprogramma's van de Mac vervangen. U hoeft de stuurprogramma's van derden niet te gebruiken, hoewel deze soms extra mogelijkheden hebben. Als u besluit stuurprogramma's van derden te gebruiken, volgt u de instructies voor het installeren en configureren van de muis.
    Image
    Image

Een secundaire (rechts) instellen Klik op een trackpad

Je kunt ook een secundaire klik instellen op het Mac-trackpad. Hier is hoe

  1. Start Systeemvoorkeuren door het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock te selecteren of door Systeemvoorkeuren te selecteren in de Applemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Trackpad.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Point & Click-tabblad in het Trackpad-venster en schakel vervolgens het Secundaire klik selectievakje in.

    Image
    Image
  4. Onder de tekst Secundaire klik staat een pijl omlaag. Selecteer de pijl omlaag en kies een van de opties:

    • Klik met twee vingers
    • Klik in de rechterbenedenhoek
    • Klik in de linkerbenedenhoek
    Image
    Image

Hoe de secundaire of rechtermuisknop te gebruiken

Nu je de secundaire klikfunctie hebt gedefinieerd, kun je het contextgevoelige menu openen door de cursor op een item te plaatsen, zoals een map in Finder. Klik met de rechtermuisknop door op de zijkant van de muis te drukken die u als secundaire klik hebt gedefinieerd. Zodra het menu verschijnt, laat u de muis, knop of muiszijde los. U kunt dan een menu-item selecteren door op de primaire zijde of knop van de muis te klikken.

Als je een Magic Mouse gebruikt, werkt het op dezelfde manier, hoewel er geen echte knop zichtbaar is. Druk gewoon op de zijde van de Magic Mouse die u als secundaire zijde hebt gedefinieerd. Druk voor de beste resultaten op in de buurt van de bovenhoek van de kant die je hebt gekozen.

Het trackpad werkt op dezelfde manier als de muis, maar ondersteunt ook het gebruik van tikken met twee vingers als rechtsklikfunctie. Als u met twee vingers wilt tikken, klikt u met twee vingers omlaag op het trackpad en houdt u de vingers op het trackpad totdat het contextgevoelige menu verschijnt.

Aanbevolen: