Met de rechtermuisknop klikken op een laptop

Inhoudsopgave:

Met de rechtermuisknop klikken op een laptop
Met de rechtermuisknop klikken op een laptop
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Windows in de rechterbenedenhoek van het touchpad, tik met twee vingers op het touchpad of druk op Shift+ F10.

  • Klik op een Mac met twee vingers op het touchpad of houd de Control-toets ingedrukt en klik met één vinger.
  • Tik op een touchscreen en houd vast. Sommige laptoptoetsenborden hebben een rechtsklikknop, de Menu-toets (een cursor die een menu selecteert).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de muis of het toetsenbord met de rechtermuisknop op een laptop kunt klikken. De instructies zijn van toepassing op alle Windows- en Mac-computers.

Hoe klik ik met de rechtermuisknop op een touchpad?

Macs en Windows-pc's kunnen met de rechtermuisknop klikken, meestal zonder de standaardinstellingen te wijzigen.

Als het touchpad niet werkt, controleer dan of het niet is uitgeschakeld. Sommige toetsenborden hebben een knop die het touchpad uitschakelt, waarop u mogelijk per ongeluk hebt gedrukt.

Klik met de rechtermuisknop op een touchpad op een Windows-laptop

Als uw Windows-laptop geen rechtsklikknop heeft, klikt u op in de rechterbenedenhoek van het touchpad. Als er een enkele knop onder het trackpad is, drukt u op de rechterkant om met de rechtermuisknop te klikken. De knop kan al dan niet een scheidingslijn hebben tussen rechts en links.

Windows 10 introduceerde touchpad-bewegingen en, indien ingeschakeld, kunt u met de rechtermuisknop klikken door met twee vingers op het touchpad te tikken.

Het is mogelijk om de muisknoppen in Windows te wisselen, dus als de knoppen door elkaar worden gehaald, ga dan naar Instellingen > Apparaten > Muis > Selecteer uw primaire knop.

Klik met de rechtermuisknop op een Mac-notebook

Op Macs drukt u met twee vingers op het trackpad in plaats van met één. U kunt ook twee vingers op het touchpad plaatsen en vervolgens met een derde vinger klikken. Je kunt ook de secundaire klikinstellingen op Mac wijzigen, zodat je met de rechtermuisknop kunt klikken door in de rechterbenedenhoek te klikken (of zelfs in de linkerbenedenhoek, als je dat liever hebt).

Image
Image

Een muis is ook een optie

Een andere optie is om een muis op je laptop aan te sluiten. Vrijwel elke muis heeft een speciale rechtermuisknop. Sommige externe muizen hebben meerdere knoppen die kunnen worden aangepast, zodat u kunt kiezen op welke knop u met de rechtermuisknop klikt. Raadpleeg de handleiding of kijk op de website van de fabrikant voor meer informatie.

Hoe klik je met de rechtermuisknop op een laptoptoetsenbord?

Houd op een Mac de Control-toets ingedrukt en klik vervolgens op het trackpad. Als u Control ingedrukt houdt, verandert de primaire en secundaire klik, wat betekent dat u met de rechtermuisknop kunt klikken door met de linkermuisknop te klikken.

Op sommige Windows-laptops kunt u een sneltoets gebruiken om met de rechtermuisknop te klikken, hoewel er beperkingen zijn. Plaats de cursor in een tekstveld of selecteer een item waarop u met de rechtermuisknop wilt klikken en druk vervolgens op Shift+ F10.

In een webbrowser kunt u met de rechtermuisknop op de actieve webpagina klikken met behulp van de Shift+ F10 snelkoppeling, maar u kunt' t klik met de rechtermuisknop op afzonderlijke objecten op de pagina (links, afbeeldingen, enz.) met uitzondering van tekstvelden.

Bottom Line

Als uw Windows-laptop een aanraakscherm heeft, houdt u een item of tekstveld ingedrukt om opties voor rechtsklikken weer te geven. Als de touchscreen-functionaliteit is uitgeschakeld, schakelt u het touchscreen in uw Apparaatbeheer in.

Hoe klik je met de rechtermuisknop op een laptop zonder F10-toets

Sommige laptoptoetsenborden hebben een rechtsklikknop, de Menu-toets. Zoek naar een toets met een cursor die een menu selecteert (of alleen een menu).

Image
Image

FAQ

    Hoe klik ik met de rechtermuisknop op een laptop zonder geluid te maken?

    Om muisklikgeluiden in Windows te wijzigen, gaat u naar het Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Change System Klinkt. Van daaruit kun je geluiden toewijzen aan verschillende acties (zoals het openen van een programma of het minimaliseren van een venster).

    Hoe klik ik met de rechtermuisknop op een iPad?

    Tik en houd uw vinger op of in de buurt van tekst om het rechtsklikmenu op de iPad te openen. Je kunt niet overal op de iPad rechtsklikken en het rechtsklikmenu heeft minder functies dan op een computer.

    Hoe kopieer en plak ik als ik niet met de rechtermuisknop kan klikken?

    Om te kopiëren en plakken wanneer u niet met de rechtermuisknop kunt klikken, markeert u de tekst en drukt u op Ctrl+ C of Command+ C om te kopiëren en druk vervolgens op Ctrl/Command+ V om te plakken. Om te knippen, drukt u op Ctrl /Command +X.

Aanbevolen: