Wat is Gorilla Glass en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Gorilla Glass en hoe werkt het?
Wat is Gorilla Glass en hoe werkt het?
Anonim

Gorilla Glass is een speciaal soort glas gemaakt door Corning Inc dat wordt gebruikt in elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en televisieschermen. Het heeft zo'n sterke reputatie opgebouwd omdat het zo sterk en bestand is tegen krassen dat de merknaam Gorilla Glass bijna synoniem is geworden met de uitdrukkingen "sterk glas" en "onbreekbaar glas" bij de dagelijkse consument.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Gorilla Glass een merk is van sterk glas dat wordt gebruikt op slimme apparaten en dat een product met een krasbestendig of valbestendig scherm mogelijk helemaal geen Gorilla Glass gebruikt.

Hoe sterk is Gorilla Glass?

Gorilla Glass is niet onbreekbaar, maar wel ongelooflijk sterk. De 6e generatie Gorilla Glass is bestand tegen 15 druppels tot 1 meter hoog op harde oppervlakken en heeft strenge tests door Corning Inc doorstaan voor flexibiliteit, krasbestendigheid en bescherming tegen stoten.

Image
Image
Hoe Gorilla Glass werkt op smartphones is behoorlijk verrassend.

Bob Bennett / Oxford Scientific

Hoe werkt Gorilla Glass?

Het type glas dat Corning voor hun Gorilla Glass maakt, is aluminosilicaat. Dit soort glas is op zand gebaseerd en bestaat uit aluminium, silicium en zuurstof.

Nadat het eerste glas is gemaakt, wordt het product in een gesmolten zoutbad van meer dan 400 graden Celsius geplaatst. Deze warmte zet een ionenuitwisselingsproces in gang dat de kleinere natriumionen uit het glas dwingt en vervangt door grotere kaliumionen die uit het zout worden aangezogen. Dit proces waarbij grotere ionen in dezelfde ruimte worden verpakt, maakt het glas aanzienlijk dichter dan het oorspronkelijk was. Dit is wat Gorilla Glass zijn kracht en flexibiliteit geeft.

Bottom Line

De eerste generatie Gorilla Glass werd in 2008 gemaakt met extra iteraties geproduceerd in 2012, 2013, 2014 en 2016. De zesde generatie Gorilla Glass werd in 2018 uitgebracht voor algemeen gebruik in de elektronica.

Is Gorilla Glass recyclebaar?

Gorilla Glass is misschien taai, maar uiteindelijk is het nog steeds glas en kan het inderdaad worden gerecycled. De methode waarmee Gorilla Glass wordt gemaakt, maakt het niet per se slechter voor het milieu dan gewoon glas dat in ramen of flessen wordt gebruikt.

Wat is antimicrobieel gorillaglas?

Antimicrobieel Gorilla Glass is een speciaal type Gorilla Glass dat de kracht heeft van gewoon Gorilla Glass, maar ook bestand is tegen bacteriën. Het glas krijgt deze weerstand doordat het is doordrenkt met ionisch zilver, een natuurlijk antimicrobieel middel.

Het doel van Antimicrobial Gorilla Glass is om een meer hygiënische ervaring te creëren op aanraakapparaten zoals smartphones, tablets en openbare elektronische apparaten zoals geldautomaten en interactieve schermen of kaarten.

Wie maakt Gorilla Glass?

Gorilla Glass wordt gemaakt door Corning Inc, een Amerikaans bedrijf dat in 1851 werd opgericht onder de naam Corning Glass Works. Corning Glass Works veranderde haar naam in Corning Inc in 1989.

Naast Sullivan Park in Corning New York bezit het bedrijf andere onderzoekscentra in Shizuoka Japan (Corning Technology Center) en Hsinchu, Taiwan (Corning Research Center Taiwan).

Wat voor soort producten gebruiken Gorilla Glass?

Gorilla Glass wordt door tal van bedrijven gebruikt voor smartwatches en fitnesstrackers, smartphones, tablets en laptops. In 2016 was de Ford GT-sportwagen de eerste auto die Gorilla Glass in de voor- en achterruiten gebruikte.

De meeste bedrijven vermelden op hun website of hun producten Gorilla Glass in hun apparaten gebruiken. Gezien de positieve reputatie van de technologie, kunnen veel productreclames Gorilla Glass ook vermelden als het wordt gebruikt.

Bottom Line

De productnaam, Gorilla Glass, lijkt geen speciale betekenis te hebben. Het is gewoon bedoeld om te impliceren dat het glas zo sterk is als een gorilla, een van de sterkste wezens in het dierenrijk.

Waar kan ik Gorilla Glass kopen?

Corning produceert grote hoeveelheden Gorilla Glass voor bedrijven die het in hun apparaten willen gebruiken. Gorilla Glass is niet beschikbaar voor aankoop door de gemiddelde consument.

Zijn er alternatieven voor Gorilla Glass?

De grootste rivaal van Corning's Gorilla Glass is Dragontail van Asahi Glass Co, die erg lijkt op Gorilla Glass en wordt gebruikt in veel smartphones van Sony, Samsung en XOLO.

Een ander alternatief voor Gorilla Glass-schermen voor slimme apparaten zijn die gemaakt met saffier. De Apple Watch is zo'n apparaat met een saffierscherm.

FAQ

    Hoe verwijder je Gorilla Glass?

    Als het geharde Gorilla Glass op je smartphone gebarsten is, kun je het met de hand verwijderen. Verwarm het glas met een föhn op een lage stand gedurende ongeveer 15 seconden en til dan voorzichtig een hoek op met een vingernagel. Pel de rest van het glas langzaam en gelijkmatig af.

    Hoe maak je Gorilla Glass schoon?

    Gebruik een oplossing van 70 procent isopropylalcohol en water en een schone microvezeldoek om het oppervlak van een apparaat af te vegen met Gorilla Glass. Dompel uw apparaat nooit onder, gebruik geen bleekmiddel en voorkom dat er vocht in openingen komt.

    Hoe verwijder je krassen van Gorilla Glass?

    Er zijn een paar beproefde methoden om krassen van een telefoon te verwijderen. Je kunt de krassen opvullen met een kleine hoeveelheid epoxy, Gorilla of superlijm. Een andere methode is om polijstmiddel te gebruiken om krassen op het scherm glad te strijken en te minimaliseren.

Aanbevolen: