Hoe een PS2-schijfleesfout te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een PS2-schijfleesfout te herstellen
Hoe een PS2-schijfleesfout te herstellen
Anonim

De PlayStation 2 (PS2) was voor zijn tijd een geweldige gameconsole. Daarom wordt het door sommigen nog steeds als de beste aller tijden beschouwd. Het had echter een vrij algemeen probleem dat gamers decennialang frustreerde. De PS2-schijfleesfout kwam maar al te vaak voor en kon gedeeltelijk worden toegeschreven aan de relatief nieuwe dvd-technologie toen de console werd uitgebracht, maar dat maakt het niet minder problematisch. Gelukkig waren er ook tal van veelvoorkomende oplossingen om je weer in het spel te helpen.

Wat is een PS2-schijfleesfout?

Zoals de naam al aangeeft, treedt er een PS2-schijfleesfout op wanneer de PS2 de schijf die u in de schijf plaatst niet kan lezen. De PS2 zal meestal een paar minuten proberen om de schijf te lezen voordat de fout wordt weergegeven.

Image
Image

Bottom Line

Er zijn tal van redenen waarom een PS2 een schijf niet zou kunnen lezen. Meestal is de schijf of de leeslaser in de schijf vuil. Soms is de schijf beschadigd en zijn de gegevens erop niet leesbaar. Ten slotte kan bij oudere apparaten de laser zwakker worden en op het punt staan te falen.

Een PS2-schijfleesfout oplossen

Als je een PS2-schijflezerfout tegenkomt, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om de console de schijven te laten lezen.

  1. Werp de schijf uit en zoek naar stof en krassen. Als je ze niet goed kunt zien, draai je de schijf zijwaarts in de buurt van een lichtbron.
  2. Als de schijf beschadigd is, kunt u een schijfreparatieset proberen om eventuele schade te herstellen en de schijf weer aan het werk te krijgen.

  3. Als je geen duidelijke schade hebt gezien, probeer dan een andere schijf om te zien of deze speelt. Als dit het geval is, probeer dan extra schijven om er zeker van te zijn dat de eerste schijf het probleem is, in plaats van de PS2.
  4. Als meerdere schijven niet spelen, probeer dan te zien of er een patroon is. Hebben ze allemaal dezelfde kleur? Dat kan wijzen op een probleem met de laser. Als je een probleem hebt met alleen de blauw/paarse schijven, dan kun je met behulp van tape de blauw/paarse schijven lezen.
  5. Als het lijkt alsof de laser, en niet de schijven, de oorzaak van het probleem zijn, kun je een lensreinigingsschijf proberen. Als de laser gewoon stoffig is, kan de reiniger misschien dingen opruimen.
  6. Je kunt ook een blikje perslucht proberen, zoals veel kantoren gebruiken om toetsenborden schoon te maken, om overtollig stof uit de PS2 te blazen. Open het dvd-station en spuit de lucht naar binnen. Zorg ervoor dat u het blikje niet ondersteboven houdt of dat het rietje in de console blijft steken.

  7. Als je je bijzonder moedig voelt, kun je altijd proberen de PS2 uit elkaar te halen en de laser handmatig schoon te maken. Dit kan behoorlijk moeilijk en tijdrovend zijn, dus u moet waarschijnlijk vertrouwen hebben in uw reparatievaardigheden voordat u deze methode probeert.
  8. Ten slotte, als de fout op meerdere schijven aanhoudt en het schoonmaken van de PS2-laser niet helpt, moet je misschien rekening houden met de mogelijkheid dat de laser defect is. Hoewel het misschien mogelijk is om het te vervangen, is het waarschijnlijk goedkoper om de hele PS2 te vervangen.

Aanbevolen: