De 10 beste Nintendo Switch-functies

Inhoudsopgave:

De 10 beste Nintendo Switch-functies
De 10 beste Nintendo Switch-functies
Anonim

Naast de mogelijkheid om onderweg games te spelen, biedt de Nintendo Switch ouderlijk toezicht, voicechat en andere mogelijkheden die je misschien niet kent. Hier is een lijst met de meest verborgen (of in ieder geval niet voor de hand liggende) functies die u mogelijk nuttig vindt.

Deze Nintendo Switch-tips zijn van toepassing op het originele model van de console.

Zoek uw Joy-Con-controllers

Image
Image

Als een van je Joy-Con-controllers zoek is geraakt, ga dan nog niet naar buiten om een nieuwe te kopen. Gebruik in plaats daarvan de functie Find Controller van de Nintendo Switch. Het zal niet onder alle omstandigheden werken, maar als je controller in de buurt is en is gekoppeld aan je console, kan dit je de moeite besparen om een nieuwe te kopen.

Koppel de Joy-Cons met uw pc of Android-apparaat

Image
Image

Net zoals het mogelijk is om een PS3-controller aan te sluiten op een Android-apparaat, kun je de Switch Joy-Con-controllers op je Android-smartphone of -tablet via Bluetooth gebruiken. Je kunt de Joy-Cons net zo gemakkelijk koppelen met een computer om games op Steam te spelen. Koppel de Joy-Con los van de Switch en druk op de Sync-knop en zoek ernaar op uw Bluetooth-apparaat.

Het is ook mogelijk om controllers voor andere consoles te gebruiken met de Nintendo Switch.

Maak een nieuw profiel voor extra bestanden op uw switch

Image
Image

Sommige games staan slechts één opslagbestand per gebruiker toe, dus als je een extra opslagvak nodig hebt, voeg dan gewoon een nieuw gebruikersprofiel toe. Vervolgens kunt u opgeslagen gegevens tussen gebruikers overdragen. Helaas kunt u geen opslaggegevens tussen profielen delen, maar dit is nog steeds een haalbare oplossing als u extra opslagbestanden nodig heeft.

Gegevens opslaan tussen switchconsoles

Image
Image

Het is mogelijk om opgeslagen gegevens over te zetten tussen twee Nintendo Switch-systemen. Beide consoles moeten bij elkaar in de buurt zijn en verbonden zijn met internet. Ze moeten ook de nieuwste firmware-update hebben geïnstalleerd.

Wijzig de regio van uw switch

Image
Image

De Switch is regiovrij, dus hij speelt games die in alle delen van de wereld zijn uitgebracht. Toch zijn er een paar redenen waarom u de regio-instellingen voor uw console wilt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld games kopen die alleen in Japan zijn uitgebracht (hoewel de tekst en stemacteren in het Japans zal zijn).

De regio van je Switch instellen:

  1. Selecteer Systeeminstellingen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer System en selecteer vervolgens Region.
  3. Selecteer de regio van uw voorkeur en volg de aanwijzingen op het scherm. U moet de console opnieuw opstarten.

Als je de regio wijzigt, worden automatisch de taalinstellingen gewijzigd en krijg je toegang tot de Nintendo eShop voor die regio; om games te kopen, moet u echter een nieuw gebruikersaccount maken.

Een gebruiker toevoegen voor een andere regio

Image
Image

Je kunt met elke webbrowser online een nieuw Nintendo-account aanmaken. Geef een ander e-mailadres op dan het e-mailadres dat aan uw andere account is gekoppeld en zorg ervoor dat u de gewenste regio selecteert. Zodra het nieuwe account is ingesteld, koppelt u de twee accounts:

  1. Selecteer Systeeminstellingen in het hoofdmenu.
  2. Select Gebruikers > Gebruiker toevoegen.
  3. Selecteer Gebruikersgegevens importeren uit een andere console.
  4. Selecteer Nee.
  5. Selecteer Ja.
  6. Selecteer Koppel een Nintendo-account en voer vervolgens het e-mailadres in dat je voor het nieuwe account hebt opgegeven.

Games en gebruikersgegevens overdragen tussen switchconsoles

Image
Image

Gebruikersgegevens omvatten games en andere inhoud die is gedownload van de Nintendo eShop. Om gebruikersgegevens tussen systemen over te dragen:

  1. Selecteer Systeeminstellingen in het hoofdmenu op de console met uw gebruikersgegevens.
  2. Select Gebruikers > Uw gebruikersgegevens overdragen.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Selecteer Volgende opnieuw.
  5. Selecteer Bronconsole.
  6. Selecteer Doorgaan.
  7. Herhaal stap 1-4 op het andere Switch-systeem en selecteer vervolgens Target Console.
  8. Zodra de bronconsole de doelconsole heeft gedetecteerd, selecteert u Transfer op de bronconsole.

Het is ook mogelijk om gebruikersgegevens tussen Switches over te zetten met een microSD-kaart.

Voicechat op Nintendo Switch

Image
Image

Als je online games zoals Splatoon 2 speelt, kun je met je teamgenoten chatten via de Nintendo Switch Online-app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Nadat je je hebt aangemeld bij je Nintendo-account, selecteer je Voice Chat in het hoofdmenu en volg je de instructies op het scherm.

Gebruik een USB-toetsenbord of -headset met de schakelaar

Image
Image

Over online gamen gesproken, je kunt de meeste headsets en toetsenborden op je Switch aansluiten via de USB-poorten. Hoewel je geen games kunt spelen met een toetsenbord, kun je het wel gebruiken om wachtwoorden en andere tekst in te voeren. Draadloze Bluetooth-headsets, waaronder de meeste PS4-headsets, zijn ook compatibel met de Switch.

Ouderlijk toezicht instellen voor Nintendo Switch

Image
Image

De Nintendo Switch Online-app kan ook worden gebruikt om ouderlijk toezicht voor de Switch in te stellen. Met ouderlijk toezicht kunt u limieten instellen voor de speeltijd en de toegang tot bepaalde games en functies beperken. Wanneer je de app voor het eerst start, heb je de mogelijkheid om een account voor een kind aan te maken. U moet uw creditcardgegevens opgeven (om te bewijzen dat u een volwassene bent) en een wachtwoord instellen.

Schrijf je wachtwoord op en bewaar het ergens veilig, want je zult worden uitgedaagd om het in de toekomst opnieuw in te stellen.

Aanbevolen: