Onkyo TX-SR373 Review: een fantastische goedkope, no-nonsense thuisbioscoopontvanger

Inhoudsopgave:

Onkyo TX-SR373 Review: een fantastische goedkope, no-nonsense thuisbioscoopontvanger
Onkyo TX-SR373 Review: een fantastische goedkope, no-nonsense thuisbioscoopontvanger
Anonim

Bottom Line

De Onkyo TX-SR373 is een goedkope thuisbioscoopontvanger voor degenen die het niet erg vinden om wat geluidskwaliteit op te offeren voor de prijs.

Onkyo TX-SR373

Image
Image

We hebben de Onkyo TX-SR373 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Nu 4K steeds alomtegenwoordig wordt en 8K-tv's net over de horizon komen, doen receiverfabrikanten er alles aan om ervoor te zorgen dat onze audiogame gelijke tred houdt met dit nieuwe tijdperk van adembenemende beelden. We hebben de Onkyo TX-SR373 getest om te zien of je kwaliteitsgeluid kunt krijgen zonder de bank te verslaan.

Image
Image

Ontwerp: standaardlay-out presteert goed

Entertainmentapparatuur heeft meestal een standaard set ontwerpprincipes waaraan de meeste apparaten voldoen, een zwarte metalen doos met een zwarte plastic voorkant en bedieningselementen, en de Onkyo TX-SR373 is geen uitzondering. Deze ontvanger zal geen designprijzen winnen, maar het is een onopvallende toevoeging aan de meeste standaard thuisbioscoopopstellingen.

De backset van in- en uitgangen is intuïtief ingedeeld en het is gemakkelijk om alle draden en kabels op de juiste plaatsen te krijgen. Elk is duidelijk gelabeld en er zijn zelfs instructies voor het plaatsen van de luidsprekerkabel op de achterkant gedrukt.

Geluidskwaliteit: geweldig geluid met wat problemen in het middenbereik

We hebben de Onkyo TX-SR373 aan een reeks tests onderworpen met muziek, video en videogames op een set Monoprice 5.1 luidsprekers. Voordat we in het onkruid duiken, een algemene opmerking: we waren teleurgesteld dat de Onkyo TX-SR373 de nieuwste audioformaten, Dolby Atmos en DTS:X, niet ondersteunt, ontworpen om surroundgeluid grotendeels te verbeteren door hoogte toe te voegen als een dimensie aan een geluidsbeeld.

Laten we beginnen met muziek. We speelden verschillende muziekgenres, waaronder jazz, klassiek, metal, pop en folk. In klassieke muziek kwamen de midrange-instrumenten duidelijk door zonder enig ondersteunend geluid van de bas of de violen te verliezen, maar de zang van sommige van onze favoriete battle metalbands was moeilijker te begrijpen dan we gewend zijn, wat wijst op problemen in het middenbereik. De receiver heeft het geluid ook wat afgevlakt, zonder zoveel van de hoge treble en de lage bas. Zelfs met die problemen waren we echter dol op de TX-SR373 voor muziek, vooral bij het gebruik van Bluetooth.

We hielden van het geluid van de Onkyo TX-SR373, maar het was een beetje vlak in vergelijking met sommige van zijn duurdere concurrenten.

We speelden een paar verschillende games om het geluid te testen, te beginnen met XCOM 2, dat veel individuele geluidseffecten bevat zonder luide muziek om ze te verdoezelen. De subwoofer voegde diepte toe aan veel van de effecten, en hogere tonen waren helder en duidelijk. In Metal Gear Solid V: Ground Zeros vindt de openingsmissie plaats op een regenachtige dag, en de geluidseffecten van de regen gaven ons het gevoel dat we erbij waren, langs de zeewachten in de modder glippend.

Streaming The Walking Dead, een show met veel gefluister en rustige stemmen, we konden de dialoog duidelijk horen. Op andere systemen moesten we het volume hoger zetten, vaak hoog genoeg om mensen in andere kamers te storen. Het heeft een deel van het surround-geluid afgevlakt, waarbij sommige van de voorkanalen naar achteren zijn getrokken, en over het algemeen is het surround-effect enigszins verzwakt. Het middenkanaal verhelderde de middentonen, zodat stemmen zelfs fluisterend doorkwamen.

We hebben ook Across The Universe gekeken. Hoewel we dol waren op de diepte van het geluid, kwamen de zang soms niet zo duidelijk door als we zouden willen, nog een klein probleem in het middenbereik.

We hielden van het geluid van de Onkyo TX-SR373, maar het was een beetje vlak in vergelijking met sommige van zijn duurdere concurrenten. We merkten ook dat het niet zoveel contrast bood. Het is veel beter dan een tv alleen, maar het is niet te vergelijken met duurdere ontvangers.

Image
Image

Kenmerken: Fijnafstemmingsknoppen helpen

We vonden het erg leuk hoe de afstandsbediening directe controle biedt over de lage en hoge tonen zonder naar het systeemmenu te gaan, waardoor het aanpassen van audio snel en eenvoudig werd. Dat maakte een enorm verschil in de meeste soorten muziek, maar we zagen het effect minder in orkestwerken die een veel complexer toonbereik hebben dan veel popgenres.

De TX-SR373 heeft een functie die ze Advanced Music Optimizer noemen en die een enorm verschil maakte in het geluid, door zowel de bastonen als het hogere bereik uit te breiden. Het verbeterde zelfs op de digitale coax-ingang van de cd-speler. Het is een geweldige functie voor kwaliteitsgeluid, maar het kan de timing verknoeien met games zoals Guitar Hero of andere games die afhankelijk zijn van een hoge responssnelheid zonder invoervertraging. Voor die scenario's is de Direct-optie ontworpen om invoervertraging te elimineren door de verwerking te pauzeren.

Er is ook een menuknop 'Laat', die het dynamische bereik voor 's avonds laat geluid verlaagt. Het snijdt het bovenste en onderste bereik af om stemmen te markeren. Het is een groot probleem als je het systeem wilt gebruiken terwijl anderen slapen, en het werkt best goed.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig genoeg, maar we zouden willen dat de luidsprekerkabels eenvoudiger waren

Nadat we hadden uitgezocht welke luidsprekerkabel dat was, was de installatie eenvoudig. We vonden het leuk dat de TX-SR373 schroefpalen heeft voor de twee voorluidsprekers, maar helaas zijn de rest van de luidsprekerpalen veerbelast. Het kost veel meer werk en ze zijn niet compatibel met banaanstekkers of spadeconnectoren.

De sleutel tot het opzetten van een thuisbioscoopsysteem is het afstemmen van de luidsprekers op de kamer. De Onkyo TX-SR373 doet dit automatisch, met een functie die ze 'AccuEQ' noemen. We stopten de microfoon in de microfoonpoort voor het instellen en we zetten hem waar we meestal zitten om tv te kijken. Het systeem voerde een reeks tests en geluiden uit om het voor die plek te kalibreren. Het maakte een enorm verschil met de standaardinstellingen.

Het was ook gemakkelijk om een Bluetooth-apparaat te koppelen. We drukten op de Bluetooth-knop, selecteerden de ontvanger van onze iPad en we waren gekoppeld. Eenvoudig en gemakkelijk.

Image
Image

Connectiviteit: alle standaardpoorten

De Onkyo TX-SR373 heeft alle poorten die je van een thuisbioscoopontvanger mag verwachten. Er zijn vier HDMI-ingangen voor uw kabel, Blu-Ray- of dvd-speler, gamesysteem of streaming-box. Het is ook allemaal 4K ingeschakeld. De HDMI-uitgang ondersteunt ARC, dus je kunt een enkele afstandsbediening gebruiken voor de meest voorkomende functies, maar je hebt ook een tv nodig die ook ARC-compatibel is. Er zijn ook twee radiopoorten voor AM en FM. Als je geen HDMI-aansluiting hebt, heeft deze ook analoge ingangen voor BD/DVD, kabel en cd's.

De TX-SR373 beschikt niet over enkele van de aangesloten functies die veel thuisontvangers hebben, maar als je niet geïnteresseerd bent in deze functies, is de TX-SR373 een uitstekende keuze.

Voor de luidsprekers zijn er twee sets 5-weg verbindingsposten voor de luidsprekers linksvoor en rechtsvoor. Het midden van de luidsprekers en twee surroundkanalen maken gebruik van luidsprekerposten met veerclips. Het zou heel fijn zijn als alle luidsprekeraansluitingen bindende palen waren, omdat de veerklempalen vervelend zijn om te gebruiken.

Bottom Line

De normale prijs voor de Onkyo TX-SR373 is $ 250, aan de lage kant van deze reeks thuisbioscoopontvangers. Maar die lagere kosten betekenen minder functies. Het heeft niet een aantal van de verbonden functies die veel thuisontvangers hebben, zoals wifi, compatibiliteit met slimme apparaten of native ondersteuning voor streamingdiensten, maar als je niet geïnteresseerd bent in deze functies, is de TX-SR373 een geweldige keuze.

Concurrentie: vergelijkbare prijzen zonder veel verschil

Yamaha RX-V385: De Yamaha RX-V385 kost ongeveer $ 50 meer ($ 300) dan de Onkyo TX-SR373, maar heeft niet veel extra functies. We vinden het leuk dat alle luidsprekerposten binderposten zijn, dus u kunt een banaanstekker of spadeconnector gebruiken om uw luidsprekers snel aan te sluiten en los te koppelen van het apparaat. Anders krijg je niet veel van de extra $ 50.

Pioneer VSX-532: De Pioneer VSX-532 is hun nieuwste goedkope thuisbioscoopontvanger. Het kost net iets meer dan de Onkyo TX-SR373 voor $ 279, maar het ondersteunt de nieuwste audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X. Deze formaten bieden veel flexibiliteit die de oudere niet bieden, en die extra ondersteuning is een grote stap in de richting van het rechtvaardigen van de extra kosten.

Een ideale ontvanger voor diegenen die niet om high-end features geven

De Onkyo TX-SR373 is een uitstekende keuze voor mensen die niet willen betalen voor de extra functies van sommige thuisbioscoopontvangers. Het biedt kwaliteitsgeluid met de mogelijkheid om je setup aan te passen als je dat wilt, en geautomatiseerde setup als je dat niet wilt.

Specs

  • Productnaam TX-SR373
  • Productmerk Onkyo
  • UPC 8899511000976
  • Prijs $250.00
  • Gewicht 17 lbs.
  • Productafmetingen 17,12 x 6,6 x 12,86 inch.
  • Garantie Twee jaar, onderdelen en arbeidsloon
  • Aansluitingen HDMI-poorten 4 ingangen / 1 uitgang Digitaal 2 audio-ingangen, 1 optische en 1 coax Analoge 3 audio-ingang, 2 video-ingangen, 1 monitoruitgang Front USB Setup microfoonaansluiting AM-tuner FM-tuner Luidsprekeruitgang: Linksvoor, rechtsvoor, midden, linksachter, rechtsachter, dubbele analoge subwoofer
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Bluetooth-codecs SBC, AAC, aptX
  • Uitgangsvermogen 155 W/ch (6 Ohm, 1 kHz, 10% THD, 1 kanaalaangedreven) 80 W/ch (8 Ohm, 20 Hz-20 kHz, 0,08% THD, 2 kanalen aangedreven, FTC)
  • Signaal-ruisverhouding 98 dB
  • Audioformaten Dolby digital, Dolby digital plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS 96/24, DTS Express, DTS-HD MasterAudio, PCM, SACD, DVD Audio
  • Luidsprekerimpedantie 6 Ω tot 16 Ω
  • Inbegrepen Snelstartgids, Microfoon instellen, Afstandsbediening, 2 AAA-batterijen, AM- en FM-antennes, Registratie- en garantie-informatie, Veiligheidsinformatie, Retourinstructies

Aanbevolen: