Video-opnamebitrates uitgelegd

Inhoudsopgave:

Video-opnamebitrates uitgelegd
Video-opnamebitrates uitgelegd
Anonim

Digitale camcorders zetten bewegende beelden om in digitale gegevens. Deze videogegevens, bits genoemd, worden opgeslagen op een opslagmedium zoals een flashgeheugenkaart, dvd of harde schijf.

De hoeveelheid gegevens die op een bepaalde seconde wordt opgenomen, wordt een bitrate of bitrate genoemd, en voor camcorders wordt het gemeten in megabits (een miljoen bits) per seconde.

Image
Image

Waarom zou het je iets kunnen schelen?

Het regelen van de bitsnelheid bepa alt niet alleen de kwaliteit van de video die je opneemt, maar ook hoe lang je kunt opnemen voordat het geheugen vol raakt. Er is echter een compromis: video van hoge kwaliteit/hoge bitrate betekent een kortere opnametijd.

Je kunt kiezen wat belangrijker is - opnametijd of videokwaliteit - door de bitsnelheid van de camcorder te regelen. Dit gebeurt via de opnamemodi van de camcorder. Deze modi worden meestal high quality, standard en long record. genoemd.

De hoogwaardige modus heeft de hoogste bitsnelheid en legt de maximale hoeveelheid gegevens vast. De modi voor lange opnames hebben lagere bitsnelheden, waardoor de hoeveelheid gegevens wordt beperkt om de opnametijden te verlengen.

Wanneer zijn bitrates van belang?

Als algemene regel hoeft u zich niet bewust te zijn van uw bitsnelheid tijdens het gebruik van een camcorder. Zoek gewoon de opnamemodus die bij u past en u bent helemaal klaar. Wanneer u een camcorder koopt, kan het echter handig zijn om de bitsnelheden te begrijpen, vooral wanneer u high-definition camcorders beoordeelt.

Veel HD-camcorders noemen zichzelf "Full HD" en bieden opnames met een resolutie van 1920 x 1080. Niet alle Full HD-camcorders nemen echter op met dezelfde maximale bitsnelheid.

Overweeg Camcorder A en Camcorder B. Camcorder A neemt video van 1920 x 1080 op met 15 Mbps. Camcorder B neemt video van 1920 x 1080 op met 24 Mbps. Beide bieden dezelfde videoresolutie, maar Camcorder B gebruikt een hogere bitsnelheid. Als alles gelijk is, produceert Camcorder B een video van hogere kwaliteit.

Overeenkomend geheugen

De bitsnelheid is ook van belang als u een camcorder met een flashgeheugenkaart bezit. Geheugenkaarten hebben hun eigen gegevensoverdrachtsnelheid, gemeten in megabytes per seconde of MBps.

Sommige geheugenkaarten zijn te traag voor camcorders met een hoge bitsnelheid en andere zijn te snel. Ze nemen nog steeds op, maar je beta alt extra voor snelheid die je niet nodig hebt.

Bottom Line

Ja, je zult een verschil zien, vooral aan de uiteinden van het spectrum, tussen de hoogste bitsnelheid en de laagste. Bij de laagste kwaliteitsinstelling is de kans groter dat u digitale artefacten of vervormingen in de video opmerkt. Naarmate u van de ene snelheid naar de andere gaat, zijn de veranderingen subtieler.

In welke snelheid moet u opnemen?

Blijf bij de hoogste bitsnelheid en kwaliteitsinstelling die je kunt, op voorwaarde dat je genoeg geheugen hebt. Je kunt altijd een videobestand van hoge kwaliteit (dat wil zeggen een groot gegevensbestand) nemen en het verkleinen met bewerkingssoftware. Het is echter onmogelijk om een bestand van lage kwaliteit te nemen en de kwaliteit ervan te verbeteren door meer gegevens toe te voegen.

Aanbevolen: