Wat IP betekent en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

Wat IP betekent en hoe het werkt
Wat IP betekent en hoe het werkt
Anonim

Internet Protocol (IP) verwijst naar een reeks regels die bepalen hoe datapakketten via een netwerk worden verzonden. U hoeft niets te weten over wat IP betekent om netwerkapparaten te gebruiken. Uw laptop en telefoon gebruiken bijvoorbeeld IP-adressen, maar u hoeft zich niet bezig te houden met de technische kant om ze te laten werken.

Het helpt echter om te begrijpen wat IP betekent en hoe en waarom het een noodzakelijk onderdeel is van netwerkcommunicatie.

Internetprotocol

IP is een reeks specificaties die standaardiseren hoe dingen werken op apparaten die met internet zijn verbonden. Wanneer het in een netwerkcommunicatiecontext wordt geplaatst, beschrijft een internetprotocol hoe datapakketten door een netwerk bewegen.

Een protocol zorgt ervoor dat alle machines op een netwerk (of in de wereld, als het om internet gaat), hoe verschillend ze ook zijn, dezelfde "taal" spreken en in het framework kunnen worden geïntegreerd.

Het IP-protocol standaardiseert de manier waarop machines via internet of een IP-netwerk hun pakketten doorsturen of routeren op basis van hun IP-adressen.

Image
Image

IP-routering

Naast adressering is routering een van de belangrijkste functies van het IP-protocol. Routing bestaat uit het doorsturen van IP-pakketten van bron- naar bestemmingsmachines via een netwerk, op basis van hun IP-adressen.

Deze overdracht vindt meestal plaats via een router. De router gebruikt het IP-adres van de bestemming om de volgende bestemming te bepalen via een reeks routers.

TCP/IP

Wanneer Transmission Control Protocol (TCP) koppelt met IP, krijg je de internetverkeersleider op de snelweg. TCP en IP werken samen om gegevens via internet te verzenden, maar op verschillende niveaus.

Aangezien IP geen betrouwbare pakketbezorging over een netwerk garandeert, zorgt TCP ervoor dat de verbinding betrouwbaar wordt.

TCP is het protocol dat de betrouwbaarheid van een verzending garandeert. In het bijzonder garandeert TCP:

  • Er gaan geen pakketten verloren.
  • De pakketjes staan in de goede volgorde.
  • De vertraging is op een acceptabel niveau.
  • Er is geen duplicatie van pakketten.

Dit alles is om ervoor te zorgen dat de ontvangen gegevens consistent, in orde, volledig en soepel zijn (zodat u geen gebroken spraak hoort).

Tijdens gegevensoverdracht werkt TCP net voor IP. TCP bundelt gegevens in TCP-pakketten voordat deze naar IP worden verzonden, die deze op hun beurt in IP-pakketten inkapselen.

IP-adressen

IP-adressen zijn misschien wel het meest interessante en mysterieuze deel van IP voor veel computergebruikers. Een IP-adres is een unieke reeks cijfers die een machine op een netwerk identificeert, of het nu een computer, server, elektronisch apparaat, router, telefoon of een ander apparaat is.

Het IP-adres is essentieel voor het routeren en doorsturen van IP-pakketten van bron naar bestemming. Zonder IP-adressen zou het internet niet weten waar het uw e-mail en andere gegevens naartoe moet sturen.

Kortom, TCP verwerkt de gegevens terwijl IP de locatie afhandelt.

Het meest voorkomende type IP-adres is een iPv4-adres (voor versie 4 van de IP-technologie). De 32-bits adressering biedt ongeveer 4,3 miljard IP-adressen, maar met de toename van mobiele apparaten en Internet of Things-apparaten waren er meer IP-adressen nodig. Er is een nieuw type IP-adres, iPv6, geïmplementeerd en de 128-bits adressering biedt een aantal adressen dat zo groot is dat we er in theorie nooit meer nodig zullen hebben.

IPv5 is nooit geïmplementeerd, voornamelijk omdat het dezelfde 32-bits adressering gebruikte als IPv4.

IP-pakketten

Een IP-pakket is een basiseenheid van informatie. Het draagt gegevens en een IP-header. Elk stukje data, inclusief TCP-pakketten op een TCP/IP-netwerk, wordt opgedeeld in bits en in pakketten geplaatst voor verzending via het netwerk.

Wanneer de pakketten hun bestemming bereiken, worden ze weer samengevoegd tot de originele gegevens.

Als stem IP ontmoet

Voice over Internet Protocol (VoIP) maakt gebruik van deze alomtegenwoordige carrier-technologie om spraakdatapakketten van en naar machines te verspreiden via diensten zoals Skype.

IP is waar VoIP zijn kracht vandaan ha alt, de kracht om een dienst goedkoper en flexibeler te maken door gebruik te maken van een reeds bestaande datadrager.

Het eerste VoIP-gesprek dateert van vóór het internet zoals wij dat kennen. Het maakte deel uit van een ARPANET-experiment dat in 1973 werd uitgevoerd.

Aanbevolen: