Gebruik toegangsinvoerformulieren om gegevens in te voeren en te wijzigen

Inhoudsopgave:

Gebruik toegangsinvoerformulieren om gegevens in te voeren en te wijzigen
Gebruik toegangsinvoerformulieren om gegevens in te voeren en te wijzigen
Anonim

Een Access-database bestaat uit een of meer tabellen die gerelateerde informatie bevatten. Als je eenmaal zo'n lege database hebt gemaakt, kun je je een weg banen door alle tabellen om ze met informatie te vullen.

Dit kan echter vervelend en verwarrend worden. Het is moeilijk om relaties tussen gegevens in tabellen te volgen terwijl u gegevens probeert in te voeren. Access-invoerformulieren zijn hiervoor een waardevol hulpmiddel. U kunt invoerformulieren ontwerpen zodat u gegevens in een logisch formaat kunt invoeren

Laten we beginnen met het maken van een paar eenvoudige tabellen en daarbovenop een Access-invoerformulier bouwen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Access 2019, Access 365, 2016, 2013 en 2010, tenzij anders vermeld.

Tabellen maken in Access

Voordat u een Access-invoerformulier kunt maken, moet u een paar tabellen maken waarin uw formuliergegevens zullen worden geplaatst.

Microsoft Access is geweldig voor kleine bedrijven. Voor dit voorbeeld maakt u dus een Access-database voor het bijhouden van verkoopinformatie.

Deze database bevat informatie over uw verkooppersoneel, maandelijkse verkopen en maandelijkse uitgaven.

Uw tafel bouwen in Access:

  1. Lanceer een nieuwe database in Access. Je ziet een lege Table1.

    Image
    Image
  2. Selecteer Klik om toe te voegen en voeg vijf velden toe. Maak één korte tekst, één lange tekst, één groot getal, één korte tekst en twee valutavelden.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op elk veld, selecteer Rename Field en typ de nieuwe veldnaam. Geef elk veld een naam Naam verkoper, adres, telefoonnummer, maand, verkoop en onkosten.

    Image
    Image
  4. Zodra je alle velden hebt hernoemd, ben je klaar om door te gaan naar de volgende stap.

Nu je tabel klaar is voor gegevens, is het tijd om een formulier te maken om alle gegevens in te voeren.

Het grote getalveld is alleen beschikbaar in Access 2019 of later. In eerdere versies van Access moet u een String-veld gebruiken om gegevens zoals een telefoonnummer vast te leggen.

Maak een toegangsinvoerformulier

Je begint met het maken van een eenvoudig formulier waarmee je kunt werken met de Table1 tabel.

Hier is het stapsgewijze proces om uw nieuwe invoerformulier te maken:

  1. Selecteer Create in het menu, en selecteer Form Wizard.

    Image
    Image
  2. Selecteer de >> knop om alle velden in de tabel te selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Next knop om door te gaan.
  4. Kies de formulierlay-out die je wilt. Gerechtvaardigd is een goed, aantrekkelijk uitgangspunt. Onthoud dat dit slechts een startpunt is. U kunt het uiterlijk van het formulier later in het proces wijzigen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Next knop om door te gaan.
  6. Geef het formulier een titel en kies vervolgens het juiste keuzerondje om het formulier te openen in "Screenshot of finishing the Access form wizard." id=mntl-sc-block-image_1-0-6/> alt="
  7. Selecteer de Finish knop om uw formulier te genereren.

Het formulier gebruiken

Image
Image

Zodra je het formulier hebt gemaakt, kun je ermee werken zoals je wilt.

Met de lay-outweergave kunt u het uiterlijk van specifieke velden en het formulier zelf aanpassen. De "Screenshot van het gebruik van een Access-formulier." id=mntl-sc-block-image_1-0-8/> alt="

Zodra u op de toets Tab in het laatste veld drukt, wordt het laatste record dat u aan het bewerken was in de tabel opgeslagen en naar het volgende lege record verplaatst.

Gebruik uw nieuwe Access-invoerformulier om een paar records in uw tabel in te voeren.

Je zult zien dat je door formuliergegevens in te voeren en op tab te drukken, snel en zonder veel moeite veel records in de tabel kunt invoeren.

Image
Image

Zoals je kunt zien, is het invoeren van gegevens met een Access-invoerformulier veel sneller dan proberen om gegevens rechtstreeks in een Access-tabel in te voeren.

Tabelgegevens wijzigen

Naast het toevoegen van nieuwe gegevens aan een tabel, kunt u met een Access-invoerformulier ook gegevens wijzigen die al in een tabel staan.

Zo werkt het:

  1. Scroll heen en weer door records met behulp van de < of > iconen, of gebruik de Searchveld om naar gegevens te zoeken in elk veld in de tabel.

    Image
    Image
  2. Selecteer Save in de groep Records in het hoofdmenu. Of u kunt op tab drukken in het laatste formulierveld. Met elk van deze opties wordt uw wijziging opgeslagen.
  3. Gebruik het > pictogram met een ster rechts ervan om onmiddellijk naar een nieuw record te gaan, ongeacht welk record u momenteel bekijkt.

    Image
    Image
  4. Zodra u voldoende gegevens heeft, kunt u nieuwe tabellen toevoegen en koppelen en nuttige rapporten maken.

Microsoft Access is een zeer krachtig hulpmiddel om alles te volgen, van een persoonlijke boekenbibliotheek tot uw hele kleine bedrijf. Formulieren geven u veel gemakkelijker toegang tot alle gegevens die u in uw Access-tabellen hebt opgeslagen.

Aanbevolen: