Wat is Bluetooth-inbelnetwerken (DUN)?

Inhoudsopgave:

Wat is Bluetooth-inbelnetwerken (DUN)?
Wat is Bluetooth-inbelnetwerken (DUN)?
Anonim

Bluetooth-inbelnetwerken, ook wel Bluetooth DUN genoemd, is een manier om uw mobiele telefoon draadloos te verbinden met een ander mobiel apparaat, zoals een laptop, voor internettoegang. De verbinding gebruikt de datamogelijkheden van je telefoon om internet te leveren aan het andere apparaat.

Het gebruik van Bluetooth om uw computer met internet te verbinden is soms uw enige optie. Als u bijvoorbeeld niet op uw wifi-thuisnetwerk zit, geen gratis wifi in de buurt kunt vinden, geen een mobiel abonnement waarmee je je telefoon als hotspot kunt gebruiken, of op reis bent en geen speciale draadloze hotspot hebt.

Er zijn een aantal manieren om je mobiele telefoon draadloos te gebruiken als modem via Bluetooth. U kunt bijvoorbeeld een Bluetooth Personal Area Network (PAN) maken voor internettoegang. Of u kunt eerst uw mobiele telefoon en laptop koppelen en vervolgens providerspecifieke instructies gebruiken om uw telefoon als modem te gebruiken. Bluetooth DUN is echter de "old school" manier van tethering met behulp van inbelnetwerken.

Als je je laptop het internet van je telefoon laat gebruiken via Bluetooth, wordt dit vaak Bluetooth-tethering genoemd. Tegenwoordig wordt tethering vaker bereikt via de ingebouwde hotspot-mogelijkheden van een telefoon, die een type Wi-Fi-netwerk creëren waaraan uw computer kan deelnemen om toegang te krijgen tot internet via de mobiele verbinding van de telefoon.

Bluetooth DUN-instructies

  1. Schakel Bluetooth in op je telefoon of tablet.

    De optie om Bluetooth in te schakelen bevindt zich meestal in de Settings, Connections of Netwerk menu van je telefoon. Selecteer in dat Bluetooth-menu de optie om het apparaat vindbaar of zichtbaar te maken via Bluetooth.

    Image
    Image
  2. Op je laptop, open de Bluetooth instellingen en selecteer je telefoon in de lijst met beschikbare apparaten. Op een MacBook of ander macOS- of iOS-apparaat ziet u zoiets als dit:

    Image
    Image

    Gebruik in Windows de zoekfunctie in Configuratiescherm om te zoeken naar Bluetooth om de instellingen te vinden die specifiek zijn voor uw versie van Windows.

    Als u wordt gevraagd met een pincode op het scherm, zorg er dan voor dat dezelfde pincode op uw telefoon wordt weergegeven en sta vervolgens de verbinding op beide apparaten toe. Als je wordt gevraagd om een pincode in te voeren, probeer dan 0000 of 1234. Neem contact op met de fabrikant van uw telefoon als deze niet werken.

    Als uw laptop geen Bluetooth-mogelijkheden heeft, kunt u een Bluetooth USB-adapter gebruiken.

  3. Zodra je telefoon is verbonden met je laptop, zoek je de inbelnetwerk optie zodat je laptop het internet van je telefoon kan gebruiken en er niet alleen verbinding mee kan maken voor audio, enz..
  4. In Windows zou u moeten kunnen dubbelklikken of dubbeltikken op de telefoon (in het Apparaten en printers venster van Configuratiescherm) om de instellingen te openen en klik vervolgens op Verbinden naast de optie om je telefoon te gebruiken om verbinding te maken met internet.

    Image
    Image

Uw menu kan anders zijn, vooral als u geen Windows gebruikt. Mogelijk vindt u in plaats daarvan de DUN optie in het Bluetooth optiemenu.

In sommige gevallen moet u mogelijk ook een gebruikersnaam, wachtwoord en telefoonnummer of toegangspuntnaam (APN) invoeren die door uw ISP of draadloze provider zijn verstrekt. Neem bij twijfel contact op met uw draadloze provider of zoek op internet naar de APN-instellingen van uw provider. Deze instellingen zijn mogelijk ook te vinden in een internationale GPRS Mobile APN-instellingenlijst.

Aanbevolen: