8 Tips voor Memorial PowerPoint-presentaties

Inhoudsopgave:

8 Tips voor Memorial PowerPoint-presentaties
8 Tips voor Memorial PowerPoint-presentaties
Anonim

Een doorlopende PowerPoint-presentatie kan een zorgzaam onderdeel zijn van een herdenkingsdienst. Presenteer foto's van je geliefde en alle gelukkige tijden die ze met jou en anderen hebben gedeeld. Gebruik deze tips als een gids voor het organiseren en het creëren van een prachtige herinnering voor uw familie en vrienden om keer op keer naar te kijken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint voor Mac en PowerPoint Online.

Verzamel belangrijke herinneringen

Ga zitten, verzamel je ideeën en maak een checklist van wat je moet doen en verzamelen voor deze mijlpaal.

Denk na over wat je wilt delen met zowel familie als gasten. Wees creatief als je een lijst maakt met dingen die je moet opnemen. Maak er een echte trip down memory lane van door te verzamelen:

  • Foto's als kind of jongere.
  • Foto's met een liefhebbende echtgenoot tijdens de verkeringsfase en door de jaren die volgden.
  • Foto's van belangrijke data in hun leven, zoals afstuderen, eerste baan, eerste kind of speciale vakanties.
  • Kostbare herinneringen zoals het programma van een toneelstuk op de middelbare school of een gedroogde bloem uit een bruidsboeket.
  • Een liefdesbrief aan of van hun partner.
  • Een favoriet gedicht.
  • Een favoriete religieuze passage.
  • Speciale liedjes, zoals oude muziek, klassieke muziek of hymnes.

Scan foto's, brieven, gedichten en andere items als je geen digitale kopieën hebt. Bewaar deze digitale kopieën in een aparte map samen met het PowerPoint-presentatiebestand.

Maak snel en eenvoudig een digitaal fotoalbum

Image
Image

PowerPoint's Fotoalbum-tool maakt het snel en gemakkelijk om een of meerdere foto's tegelijkertijd aan uw presentatie toe te voegen. Effecten zoals kaders en bijschriften zijn klaar en beschikbaar om de presentatie te verbeteren.

Of gebruik een fotoalbumsjabloon om snel een gepolijste, professionele fotodiavoorstelling te maken.

Comprimeer foto's om de totale bestandsgrootte te verkleinen

Comprimeer de afbeeldingen in een PowerPoint-diavoorstelling of fotoalbum om de algehele bestandsgrootte van uw uiteindelijke presentatie te verkleinen met de optie Foto's comprimeren. Een toegevoegde bonus is dat u één foto of alle foto's in de presentatie kunt comprimeren. Door de foto's te comprimeren, verloopt de presentatie soepel.

Voeg kleurrijke achtergronden of ontwerpthema's toe

Image
Image

Of je nu voor de gemakkelijke weg wilt gaan en gewoon de achtergrondkleur van de presentatie wilt veranderen of besluit de hele show te coördineren met een kleurrijk ontwerpthema, is een kwestie van een paar klikken.

Gebruik overgangen om soepel van de ene dia naar de andere te wisselen

Image
Image

Laat uw diavoorstelling soepel van de ene dia naar de andere gaan door overgangen toe te passen. Dit zijn de vloeiende bewegingen die verschijnen terwijl de verandering plaatsvindt. Als uw presentatie verschillende onderwerpen heeft (zoals kindertijd, huwelijk en opvoeding van kinderen), pas dan een andere overgang toe op elk gedeelte om het te onderscheiden. Beperk anders het aantal overgangen, zodat het publiek gefocust is op de show en niet op de overgang.

Speel zachte muziek op de achtergrond

Image
Image

Speel de favoriete liedjes of muziek van de geliefde op de achtergrond af terwijl de diavoorstelling aan de gang is om gelukkige herinneringen terug te brengen. Voeg meer dan één nummer toe aan de presentatie en start en stop op specifieke dia's voor effect. Of laat één nummer gedurende de hele diavoorstelling afspelen.

Automatiseer de herdenkingspresentatie

Stel je diavoorstelling zo in dat deze continu doorloopt tijdens de herdenkingsdienst of receptie.

  1. Ga naar Diavoorstelling.
  2. Selecteer Diavoorstelling instellen.
  3. Kies Browsed in een kiosk (volledig scherm).
  4. Selecteer OK.

De presentatie blijft spelen totdat je op de ESC-toets drukt.

Probeer het uit

Image
Image

Geen enkele show zou ooit live gaan zonder een repetitie. PowerPoint heeft een handig hulpmiddel waarmee u uw diavoorstelling kunt automatiseren. Terwijl u een voorbeeld van de presentatie bekijkt, vertelt u PowerPoint wanneer u wilt dat het volgende gebeurt (de volgende dia, de volgende afbeelding, enzovoort).

  1. Ga naar Diavoorstelling en selecteer Repetitietijden.
  2. Oefen met de diavoorstelling. Klik op een dia als je naar de volgende dia wilt gaan of een animatie wilt starten.

PowerPoint registreert deze tijden en het zal vanzelf soepel verlopen.

Aanbevolen: