Tips voor je zomerse EV Road Trip

Inhoudsopgave:

Tips voor je zomerse EV Road Trip
Tips voor je zomerse EV Road Trip
Anonim

Je hebt je EV nu al een tijdje en je bent over je aanvankelijke angst voor het bereik heen en je bent klaar voor je eerste grote roadtrip. Het is tenslotte zomer en urenlang onderweg zijn om vrienden, familie of een groot pretpark te bezoeken is een beetje een Amerikaanse traditie.

Als je hebt besloten dat vliegen een dure pijn is (het is) en dat je klaar bent om de sprong te wagen, is het tijd om je eerste EV-roadtrip te plannen. In tegenstelling tot in je benzineauto springen en gewoon op pad gaan, vereist het besturen van een elektrisch voertuig voor honderden, misschien duizenden kilometers nog steeds daadwerkelijke planning.

Image
Image

Tenzij je een Tesla hebt. Zeg wat je wilt over Elon Musk (en maak je geen zorgen, hij zou graag dingen over je zeggen als hij de kans had), Tesla's Supercharger-netwerk is een eersteklas, bijna zorgeloos netwerk van stations die nauw zijn geïntegreerd met Tesla-voertuigen. Voer gewoon een bestemming in en het ecosysteem vertelt je waar je moet stoppen en voor hoe lang.

Voor de rest van de EV-wereld is het wat meer werk.

Alle apps

Download alle laadstation-apps en stel accounts in. Hoewel bedrijven zoals Electrify America kortingen bieden op het opladen voor een klein maandelijks bedrag, moet u ervoor zorgen dat u het systeem regelmatig gaat gebruiken om de kosten te rechtvaardigen. Hoe dan ook, koop de Electrify America, EVgo, Charge Point en alle andere EV-laadstation-apps die beschikbaar zijn.

Het instellen van accounts zorgt ervoor dat alles een beetje soepeler gaat als de creditcardlezer van het station niet correct werkt. Ik ben eigenlijk laadstations tegengekomen met slechte kaartlezers en ik moest in plaats daarvan de app gebruiken.

Maar het zijn niet alleen de apps van het laadstationbedrijf, download apps die alle stations in een gebied zoals Charge Hub laten zien. Op die manier hoeft u geen applicaties te openen en te sluiten om de dichtstbijzijnde plek te vinden om uw voertuig aan te sluiten.

Ten slotte, ga erop uit en ontvang waarschijnlijk de belangrijkste app die er nu is voor EV-roadtrips, een betere routeplanner.

Betere routeplanning

Image
Image

Hoewel autofabrikanten steeds beter worden in het upgraden van hun routeplanningsfuncties in hun EV's, staan ze wat dat betreft nog steeds achter Tesla en dat is waar A Better Route Planner van pas komt. Deze service is zowel een app als een site die kan worden gebruikt om … nou een betere EV-route naar een bestemming te plannen.

Een autofabrikant vertelde me een paar jaar geleden over deze service voor een lange EV-roadtrip. Sindsdien is het alleen maar beter geworden en het verbaast me dat dit bedrijf niet is gekocht door een autofabrikant in de hoop hun routeplanningsfuncties een vliegende start te geven.

Hiermee kunt u uw voertuig en de laadstatus invoeren. Vul vervolgens uw bestemming in en hoeveel batterijpercentage u wilt wanneer u aankomt en het systeem doet de rest. Als je een account aanmaakt, kun je dit allemaal op de website doen en vervolgens de opgeslagen reis op je telefoon openen.

De basisfuncties zijn gratis, maar als je informatie wilt zoals de beschikbaarheid van de oplader, het weer en verkeersinformatie, en je wilt dat A Better Route Planner werkt in Android Auto of CarPlay, dan zul je moeten poepen $ 5 per maand of $ 50 per jaar. Er is een proefperiode van 14 dagen, dus als je het tijdens je roadtrip wilt uitproberen, kan dat. Dat gezegd hebbende, er is veel werk in deze app gestoken en als je regelmatig lange afstanden in je EV rijdt, geef deze mensen dan wat geld voor hun harde werk.

100% Klaar

Image
Image

Ik heb je verteld, de autofabrikanten hebben je verteld, en echt iedereen die iets over EV's weet, heeft je verteld, laad je EV niet regelmatig op tot 100 procent. Nou, dit is geen normaal iets en nu is het tijd voor je lange rit om alle elektriciteit die je kunt in de batterij van je voertuig te stoppen. Stel de avond voor de reis uw voertuig in op 100 procent opladen.

Onderweg, terwijl DC snel opladen, heb je een keuze. Laad op tot 100 procent, maar wacht eeuwig op de laatste 20 procent, of ga naar 80 procent en ga op pad. Je bent waarschijnlijk helemaal in orde met slechts een lading van 80 procent als je je aan de grote snelwegen houdt.

Als je op een grote vakantie reist, wees dan niet de persoon die iedereen laat wachten, zodat je 100 procent kunt opladen als je geen 100 procent oplaadbeurt nodig hebt.

Vakantielijnen

Vakantiereizen zullen altijd een met patstelling gevulde pijn zijn. Wat u ook rijdt, voeg meer tijd toe aan uw reisplannen. Lijnen bij de pomp zijn gebruikelijk, dus verwacht lijnen voor laadstations. Dat betekent dat het wachten langer zal duren.

Natuurlijk zal het een beetje ingewikkelder zijn dan het besturen van een gasvoertuig, maar aan het eind van de dag verover je een ander deel van het bezit van een EV, de langeafstandsrit.

Dit is waar je een voedselbeslissing moet nemen. Ga naar de drive-through voordat je gaat opladen vanwege de lange rij om daadwerkelijk op een oplader aan te sluiten of wacht en wandel naar een restaurant nadat je je auto hebt aangesloten en geniet van wat tijd uit je voertuig. Hoe dan ook, neem een pauze en probeer zo geduldig mogelijk te zijn, want iedereen probeert dit hele roadtrippen met EV's tijdens een erg druk deel van het jaar te doorgronden.

Gas alternatief

Image
Image

Het is geen schande om te beseffen dat je bestemming te ver weg ligt voor je EV. Of het voegt extra stress toe aan een toch al stressvol deel van je vakantie. Als u een elektrische auto rijdt omdat u om de planeet geeft, hoeft u zich niet schuldig te voelen als u besluit een auto op gas te huren voor een roadtrip. Soms is gemakkelijker beter en rijdt u grotendeels op batterijen.

Als ik een lange autorit ga maken met onze honden, huren we een minibusje. Er is veel ruimte achterin voor hen om te ontspannen en we hebben voldoende ruimte voor onze bagage en vrienden. Totdat de ID Buzz beschikbaar is, varen we nog steeds met gas. Maar gas gaan kost je.

Autoverhuur- en gasprijzen zijn nog steeds waanzinnig hoog. Dus je gaat betalen voor dat gemak.

Als je besluit om bij je EV te blijven, zal het zeker een beetje ingewikkelder zijn dan het besturen van een gasvoertuig, maar aan het eind van de dag zul je een ander deel van het EV-bezit overwinnen, de lange afstand drijfveer. Met de juiste apps en wat geduld kun je familie of vrienden zien en ze alles vertellen over je roadtripavonturen. Maar neem ook je mobiele oplaadkabel mee en vraag aan oma of je 's nachts je auto kunt aansluiten. Ze zal er cool mee zijn. Je bent tenslotte helemaal die kant op gereden om haar te zien.

Aanbevolen: