7 Dingen om te doen bij het wisselen van iPhone-dragers

Inhoudsopgave:

7 Dingen om te doen bij het wisselen van iPhone-dragers
7 Dingen om te doen bij het wisselen van iPhone-dragers
Anonim

De geadverteerde prijzen voor iPhones kunnen bedrieglijk zijn. Een iPhone kopen voor $ 99 kan alleen als je in aanmerking komt voor een telefoonupgrade bij je huidige telefoonbedrijf, of als je een nieuwe klant bent. Als je een iPhone hebt gehad met één iPhone-provider - AT&T, Sprint, T-Mobile of Verizon - en nog steeds in je eerste contract van twee jaar zit, betekent het krijgen van die lage prijzen dat je moet overstappen. Bovendien kan het overstappen naar een nieuwe provider u betere service of functies opleveren. Maar veranderen is niet altijd eenvoudig. Dit is wat u moet weten voordat u van iPhone-provider wisselt.

Bereken uw kosten om over te stappen

Overstappen is niet zo eenvoudig als het opzeggen van je oude contract bij het ene bedrijf en het aanmelden voor een contract bij een nieuwe vervoerder. Uw oude bedrijf zal u - en het geld dat u ze beta alt - niet zo gemakkelijk willen laten gaan. Daarom brengen ze u een Early Termination Fee (ETF) in rekening als u uw contract opzegt voordat de looptijd afloopt.

Vaak, zelfs met de kosten van een ETF (die meestal een vast bedrag wordt verlaagd voor elke maand dat je een contract hebt gehad), is verhuizen naar een andere koerier nog steeds de goedkoopste manier om de nieuwste iPhone te krijgen, maar het is goed om precies te weten wat je gaat uitgeven, dus er is geen sticker-shock.

Controleer de status van je contract bij je huidige provider. Als je nog steeds een contract hebt, moet je beslissen of je de ETF wilt betalen en over wilt stappen of wachten tot je contract afloopt.

Zorg ervoor dat uw telefoonnummerpoorten

Als je je iPhone van de ene provider naar de andere verplaatst, wil je waarschijnlijk het telefoonnummer behouden dat je vrienden, familie en collega's al hebben. Om dat te doen, moet u uw nummer "porteren". Hierdoor kunt u uw telefoonnummer behouden, maar deze en uw account verplaatsen naar een andere provider.

De meeste nummers in de VS kunnen worden overgedragen van de ene provider naar de andere (beide providers moeten service aanbieden op de geografische locatie waar het nummer vandaan komt), maar controleer voor de zekerheid of je nummer hier wordt overgedragen:

  • Controleer bij Sprint
  • Check bij T-Mobile
  • Controleer bij Verizon

Als je nummer in aanmerking komt voor overdracht, geweldig. Als dat niet het geval is, moet u beslissen of u uw nummer wilt behouden en bij uw oude provider wilt blijven of een nieuwe wilt kopen en deze naar al uw contacten wilt verspreiden.

Kun je je oude iPhone gebruiken?

Als je overstapt van de ene provider naar de andere, kom je in bijna alle gevallen in aanmerking voor de laagste prijs voor een nieuwe telefoon van de nieuwe telefoonmaatschappij. Dit betekent dat je een iPhone krijgt voor $ 199- $ 399, in plaats van de volledige prijs, die ongeveer $ 300 meer is. De meeste mensen die van het ene bedrijf naar het andere overstappen, zullen op dat aanbod ingaan. Als u alleen verhuist voor lagere tarieven of betere service, maar niet voor een nieuwe telefoon, moet u weten of uw telefoon werkt op uw nieuwe provider.

Vanwege hun netwerktechnologieën werken AT&T en T-Mobile-compatibele iPhones op mobiele GSM-netwerken, terwijl Sprint en Verizon iPhones werken op CDMA-netwerken. De twee soorten netwerken zijn niet compatibel, wat betekent dat als je een Verizon iPhone hebt, je deze niet zomaar naar AT&T kunt brengen; je zult een nieuwe telefoon moeten kopen omdat je oude niet zal werken.

Koop een nieuwe iPhone

Ervan uitgaande dat je van plan bent (of bent gedwongen) om een nieuwe iPhone te kopen als onderdeel van je upgrade, moet je beslissen welk model je wilt. Er zijn over het algemeen drie iPhone-modellen beschikbaar: de nieuwste en het model van elk van de twee voorgaande jaren. Het nieuwste model kost het meeste, maar heeft ook de nieuwste en geweldige functies. Het kost over het algemeen $ 199, $ 299 of $ 399 voor respectievelijk het 16 GB-, 32 GB- of 64 GB-model.

Het model van vorig jaar kost meestal slechts $ 99, terwijl het model van twee jaar geleden vaak gratis is bij een contract van twee jaar. Dus zelfs als je geen premium wilt betalen voor de allernieuwste, kun je nog steeds een geweldige nieuwe telefoon krijgen voor een goede prijs.

Kies een nieuw tariefplan

Nadat je hebt besloten welke telefoon je op je nieuwe provider wilt gebruiken, moet je kiezen welk maandelijks abonnement je wilt gebruiken. Hoewel de basisoverzichten van wat elke provider je geeft - bellen, data, sms'en, enz. - redelijk vergelijkbaar zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen die je uiteindelijk veel kunnen besparen. Bekijk de tariefplannen van de grote luchtvaartmaatschappijen in het gelinkte artikel.

Back-up iPhone-gegevens

Zorg ervoor dat u een back-up van de gegevens op uw iPhone maakt voordat u overstapt. U zult dit willen doen, want wanneer u uw nieuwe iPhone aanschaft en instelt, kunt u de back-up op de nieuwe telefoon terugzetten en heeft u al uw oude gegevens bij de hand. Als u bijvoorbeeld al uw contacten verliest, zou dat hoofdpijn zijn. Gelukkig kun je die vrij eenvoudig overzetten van iPhone naar iPhone.

Gelukkig is het maken van een back-up van je iPhone eenvoudig: doe dit eenvoudig door je telefoon met je computer te synchroniseren. Elke keer dat u dit doet, wordt er een back-up gemaakt van de inhoud van uw telefoon.

Als je iCloud gebruikt om een back-up van je gegevens te maken, zijn je stappen iets anders. Verbind in dat geval je iPhone met een Wi-Fi-netwerk, sluit hem aan op een stroombron en vergrendel hem vervolgens. Dat zal uw iCloud-back-up beginnen. Je weet dat het werkt dankzij de draaiende cirkel in de linkerbovenhoek van het scherm.

Als je klaar bent met het maken van een back-up van je telefoon, ben je klaar om je nieuwe telefoon in te stellen. U moet ook lezen over het herstellen van uw back-upgegevens tijdens het installatieproces.

Annuleer je oude abonnement pas na de overstap

Image
Image

Dit is cruciaal. U kunt uw oude service niet annuleren totdat u aan de slag bent bij het nieuwe bedrijf. Als je dat doet voordat je nummer overgaat, verlies je je telefoonnummer.

De beste manier om dit te voorkomen, is door in eerste instantie niets te doen met uw oude service. Ga je gang en maak de overstap naar het nieuwe bedrijf (ervan uitgaande dat je dat nog steeds wilt, na het lezen van de vorige tips). Wanneer uw iPhone met succes draait op het nieuwe bedrijf en weet dat alles goed werkt - dit zou slechts een paar uur of een dag of zo moeten duren - dan kunt u uw oude account annuleren.

Aanbevolen: