4K bekijken via Comcast-kabel: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

4K bekijken via Comcast-kabel: wat u moet weten
4K bekijken via Comcast-kabel: wat u moet weten
Anonim

Met de onvermijdelijke opmars van technologie, blijft het 4K-aanbod van Comcast's Xfinity-kabelservice voor uw 4K Ultra HD-tv toenemen, en ze zijn beschikbaar in alle markten waar Comcast een licentie heeft om te werken.

Wat u nodig heeft om 4K te bekijken op Comcast Infinity Cable

Om 4K via Comcast te bekijken, moet je eerst een paar dingen op een rij zetten:

  • Een abonnement op de Xfinity kabel- en internetdienst
  • De Comcast Xfinity XG1v4 (of hoger) 4K-compatibele kabelbox (gehuurd/gehuurd van Comcast)
  • Een compatibele 4K Ultra HD-tv - Tot voor kort was 4K-toegang alleen beschikbaar op bepaalde LG- en Samsung 4K Ultra HD-tv's via een UHD-sampler-app, maar Comcast is sindsdien met pensioen de app. Als abonnees de vereiste XG1v4 (of nieuwere) kabelbox hebben, zijn bijna alle 4K Ultra HD-tv's compatibel. Als je vragen hebt over de compatibiliteit van je tv, neem dan contact op met Comcast Support.
Image
Image

Waar inhoud te vinden

Zodra u zich hebt geabonneerd op Xfinity en de box hebt gehuurd, krijgt u toegang tot 4K-inhoud die door Comcast wordt aangeboden vanuit twee inhoudsbronnen:

  • Netflix: Netflix 4K-content wordt geleverd via internet via streaming, op dezelfde manier als het beschikbaar zou zijn met een zelfstandige of plug-in mediastreamer of via een compatibele 4K Ultra HD smart TV: een snelle internetverbinding. De programmeringsselectie is hetzelfde als via die opties. Om deze inhoud te bekijken, moet je ook een actueel, betaald Netflix-account hebben, exclusief eventuele kosten die je beta alt voor je Comcast-abonnement.
  • De interne on-demand service van Comcast Xfinity: Via on-demand kunnen abonnees kiezen uit een beperkt aantal films en tv-programma's, waarvan de selectie periodiek verandert. Er zijn ook speciale evenementen beschikbaar die vertraagd kunnen worden gepresenteerd in plaats van een live-uitzending, bijvoorbeeld de Olympische Spelen en andere spraakmakende sportevenementen. De 4K-programmering wordt met tussenpozen in en uit gedraaid, dus als je iets opmerkt dat je zou willen bekijken, doe dat dan zo snel mogelijk; het is misschien niet lang beschikbaar.

De XG1v4-doos

De XG1v4 is niet beschikbaar voor zelfinstallatie; een huisbezoek van een installateur is vereist.

Dit zijn de kernfuncties van de vereiste XG1v4-box:

  • 4K en HDR (HDR10) compatibiliteit: Ook compatibel met SD- en HD-programmering
  • Zes tuners: Ingebouwd voor flexibele kijk- en opname-opties
  • 500 GB harde schijf: Biedt tijdelijke opslag van opgenomen video's (opnemen in 4K ondersteund)
  • Eén HDMI-uitgang voor video-/audioverbinding met tv's en thuisbioscoopontvangers (maar geen component- of composietvideo-uitgangen of extra digitale optische/coaxiale of RCA analoge audio-uitgangsopties)
  • Eén RF-kabelingang en één RF-kabeluitgang: 4K is niet toegankelijk via de RF-uitgang. Raadpleeg dia's 9 en 10 in onze Home Theater Connection Gallery voor voorbeelden van RF-kabels.
  • Ethernet-poort: Maakt verbinding met een netwerkrouter mogelijk die toegang biedt tot Netflix en alle andere beschikbare of vereiste op internet gebaseerde functies
  • Bluetooth-ondersteuning: Hiermee kunnen gebruikers audio streamen via de box vanaf compatibele apparaten (zoals een smartphone); stelt gebruikers ook in staat om muziek te streamen naar compatibele Bluetooth-hoofdtelefoons en -luidsprekers (één apparaat tegelijk)

De XG1v4 heeft ook één HDMI-ingang; het is echter niet actief, dus u kunt het niet gebruiken als een pass-through-verbinding voor extra HDMI-apparaten. Dit heeft geleid tot zowel verbijstering als woede bij sommige Comcast-abonnees, die graag willen dat deze functie wordt ingeschakeld voor het beoogde doel.

The Bottom Line

Sinds de introductie van 4K Ultra HD-tv's zijn de beschikbaarheid en verkoop gestaag toegenomen, met een overeenkomstige trend naar betaalbare prijzen. Dit heeft ertoe geleid dat miljoenen consumenten deze sets hebben en gebruiken. Hoewel sets in overvloed en betaalbaar zijn, is het tempo van de levering van 4K-content voor weergave achtergebleven bij de vraag.

Evenzo, terwijl 4K-inhoud op Ultra HD Blu-ray-schijf en via streamingdiensten zoals Amazon, Netflix, Vudu en anderen gestaag is toegenomen, is 4K-tv-uitzendingen nog steeds een eind weg. DirecTV en Dish Network bieden beperkte 4K-inhoud via satelliet, maar 4K via kabel is bijna onbestaande. Comcast/Infinity is de enige grote kabelaanbieder die beperkte toegang tot 4K-content biedt.

Aanbevolen: