Hoe de Dolphin-emulator te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Dolphin-emulator te gebruiken
Hoe de Dolphin-emulator te gebruiken
Anonim

Dolphin Emulator is een emulator voor videogames die beschikbaar is voor meerdere besturingssystemen. Als je weet hoe je Dolphin Emulator moet gebruiken, kun je klassieke GameCube- en Nintendo Wii-spellen op je computer of zelfs je smartphone spelen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Dolphin 5.0 voor de Windows- en macOS-besturingssystemen.

Dolphin Emulator downloaden

Dolphin Emulator is een open source-programma, wat betekent dat iedereen het kan downloaden en bijdragen aan de broncode. Bezoek de officiële Dolphin Emulator-website om Dolphin voor uw besturingssysteem te downloaden. U kunt kiezen tussen de stabiele versie of de ontwikkelversie. De ontwikkelingsversie geeft u toegang tot de laatste nieuwe functies en updates, maar ze zullen niet gegarandeerd goed werken.

Image
Image

Als je meer klassieke games op je pc wilt spelen, gebruik dan RetroArch om video-emulators voor andere consoles te downloaden.

Hoe krijg ik ROM's voor Dolphin Emulator

Je hebt je eigen ROM's in het ISO-formaat nodig om GameCube- en Wii-spellen te spelen. Als je een fysieke kopie van een game hebt, kun je de cd naar je computer rippen. Een andere optie is om ROM's te downloaden van torrent-websites.

Niet alle games zijn compatibel met Dolphin Emulator. De Dolphin Wiki bevat informatie over compatibiliteitsproblemen en verschillende verbeteringen.

Hoewel het gebruik van emulators legaal is, is het illegaal om ROM's van games die u nog niet bezit te downloaden of te distribueren.

Hoe de Dolphin Emulator op pc te gebruiken

Voordat u begint, is het raadzaam om al uw ROMS in een enkele map te plaatsen. Laten we nu GameCube- en Wii-spellen spelen met Dolphin Emulator.

  1. Open Dolphin Emulator en selecteer Config.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Paths tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de map met je games.

    Image
    Image
  5. Sluit het Configuration venster en selecteer Refresh. Je games verschijnen in het hoofdmenu.

    Image
    Image
  6. Dubbelklik op het spel dat je wilt spelen om Dolphin Emulator te starten.

    Image
    Image
  7. Om je spel op te slaan, ga naar Emulation > Save State in het Dolphin-hoofdmenu. Selecteer Load State om een opgeslagen bestand te laden.

    Sluit de emulator niet voordat je opslaat, anders verlies je je voortgang.

    Image
    Image

Controles instellen voor Dolphin Emulator

Dolphin Emulator ondersteunt veel pc-gamepads naast Xbox 360- en Xbox One-controllers. Als je een PlayStation 3 of 4-controller op je pc aansluit, kun je die ook gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de originele GameCube-controller te gebruiken als je de juiste adapter hebt.

Om Wii-spellen te spelen, heb je een echte Wii-afstandsbediening en een Bluetooth-bewegingssensorbalk nodig. Het Mayflash DolphinBar-accessoire maakt het gemakkelijk om Wii-controllers met je pc te synchroniseren. Je kunt ook controllerprofielen voor Dolphin Emulator vinden die automatisch knoptoewijzing configureren voor specifieke games zoals Super Mario Galaxy.

Hier leest u hoe u de instellingen van de controller configureert.

  1. Selecteer Controllers in het Dolphin Emulator hoofdmenu om het Controller Configuration venster te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Port 1 onder GameCube Controllers en selecteer het type controller dat je wilt gebruiken, en selecteer vervolgens Configure.

    Image
    Image
  3. Configureer de knoptoewijzing naar wens en selecteer vervolgens OK.

    Om uw controllerinstellingen op te slaan, voert u een naam in onder Profile en selecteert u Save.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wiimote 1 onder Wiimotes en selecteer het type controller dat u wilt gebruiken, selecteer vervolgens Configure.

    Je kunt je toetsenbord of een gamepad gebruiken om Wii-spellen te spelen, maar je kunt geen bewegingsbesturingsfuncties gebruiken.

    Image
    Image
  5. Zodra je Wii-afstandsbediening is geconfigureerd, stel je de Sensorbalkpositie in, selecteer je Speakergegevens inschakelen en klik je op OK.

    Image
    Image

Configuratiebestanden voor Dolphin Emulator worden opgeslagen in de Mijn documenten > Dolphin Emulator map op uw computer. Bewaar alle aangepaste middelen in deze map.

Dolphin Emulator Game-configuratie

Je kunt ook aangepaste instellingen maken voor elke game. Hier leest u bijvoorbeeld hoe u cheats voor een game kunt inschakelen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het spel in het Dolphin-hoofdmenu en selecteer Eigenschappen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de AR Codes tab.

    Image
    Image
  3. Vink de vakjes aan naast de cheats die je wilt inschakelen.

    De wijzigingen worden van kracht nadat u het venster sluit.

    Image
    Image

Dolphin Display-instellingen

Als je een high-end gaming-pc hebt, zou het geen probleem moeten zijn om GameCube- en Wii-spellen op hun oorspronkelijke snelheid of zelfs sneller te spelen. Om de weergave-instellingen aan te passen, selecteert u Graphics in het hoofdmenu van Dolphin Emulator.

Image
Image

Op het tabblad Algemeen kunt u uw grafische kaart kiezen door het vakje naast Backend te selecteren. Het is het beste om Resolutie volledig scherm en Aspect Ratio ingesteld te laten op Auto, tenzij je problemen hebt met een bepaald spel.

De Enhancements tab bevat extra effecten die je kunt toevoegen. Stel bijvoorbeeld Anti-Aliasing in op 4X MSAA om de gekartelde randen van 3D-afbeeldingen glad te strijken en selecteer Disable Fogom de weergave op lange afstand te verbeteren.

Image
Image

Dolphin Emulator voor Android gebruiken

De Dolphin Emulator-app is nog in bèta en is alleen beschikbaar voor Android 9.0 (Pie). Als je een bijzonder krachtige tablet hebt, kun je comfortabel GameCube-games spelen met de touchscreen-overlay of een echte controller. Het spelen van Wii-spellen is lastiger vanwege het huidige gebrek aan ondersteuning voor motion control.

Aanbevolen: