Netgear Powerline 1200 Review: dik ontwerp overweldigt snelheid

Inhoudsopgave:

Netgear Powerline 1200 Review: dik ontwerp overweldigt snelheid
Netgear Powerline 1200 Review: dik ontwerp overweldigt snelheid
Anonim

Bottom Line

Netgear's Powerline 1200 is gemakkelijk aan te bevelen aan diegenen die een probleemloze oplossing willen voor hun thuisnetwerkproblemen. De solide snelheden en het goedkope prijskaartje maken het gemakkelijk om enkele van de meer vervelende ontwerpproblemen te verdoezelen.

Netgear Powerline PL1200

Image
Image

We hebben Netgear's Powerline 1200 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een veel voorkomende misvatting van Powerline-kits zoals de Netgear Powerline 1200 is dat ze in wezen een wifi-extender zijn, maar dat is een onjuiste opvatting ervan. Powerline-kits "halen" uw bestaande bekabelde netwerk op van de router en transporteren het naar een andere kamer, waar Ethernet-kabels vervolgens via de Powerline-adapter op het apparaat kunnen worden aangesloten. Het lost het probleem op van gameconsoles, smart-tv's en andere apparaten met een slecht wifi-signaal of een slecht wifi-signaal.

De Netgear Powerline 1200 Kit dient als een stevige plug-in adapter die indrukwekkende snelheden biedt via bekabeld Ethernet, ten koste van je stopcontacten. We hebben het op de proef gesteld om te zien of het de prijs waard is.

Image
Image

Ontwerp: scherpe randen en frustratie

De Netgear Powerline 1200-kit geeft niet echt om de esthetiek van uw woonkamer of slaapkamer. Het is een monolithische, witte glanzende plastic doos die uit de muur steekt. Als u op zoek bent naar iets onschuldigs en gereserveerds, levert het aanbod van Netgear niets op. De randen zijn scherp en de adapter is vrij groot om alle technologie en de Ethernet-aansluitingen te huisvesten die nodig zijn om het netwerk te voltooien.

Het is niet zo zwaar als andere Powerline-producten met een gewicht van 1,14 pond, maar er hangt een groot stuk plastic onder. Dit is erg voor obstructie, omdat het betekent dat als je te maken hebt met rijen stopcontacten, je het stopcontact onder de adapter niet meer kunt gebruiken. Het is ook een moeilijke vorm, vooral als je beperkte stopcontacten hebt. Erger nog, u verliest de functionaliteit van het stopcontact waarop u de adapter aansluit. Andere producten op de markt hebben dit probleem opgelost door een stopcontact aan de voorkant toe te voegen, zodat u andere elektronische apparaten kunt aansluiten.

De Netgear Powerline 1200-kit geeft niet echt om de esthetiek van uw woonkamer of slaapkamer. Het is een monolithische, witte glanzende plastic doos die uit de muur steekt.

De Ethernet-poorten bevinden zich ook aan de onderkant van het apparaat, wat lastig is voor installatie, maar belemmert opnieuw de ruimte die wordt gebruikt door andere pluggen, wat frustrerend kan zijn. Het is niet erg als je te maken hebt met een enkel stopcontact, maar als je ervoor moet zorgen dat de Powerline goed in het stopcontact zit, kan het moeilijk worden als die opties niet beschikbaar zijn in de kamer die je wilt om je netwerk mee uit te breiden.

Er is ook maar één Ethernet-poort op de Netgear-kit, wat betekent dat u de bekabelde verbinding van één apparaat slechts kunt verbeteren - een slechte beloning voor al het manoeuvreren dat u mogelijk moet doen, vooral als er zeker ruimte is voor een andere haven. Over het algemeen is het ontwerp opdringerig en frustrerend, wat jammer is gezien de betrouwbare adapter.

Image
Image

Configuratieproces: heerlijk snel en efficiënt

De Netgear Powerline 1200 is een droom om te beginnen, omdat je alleen de apparaten hoeft aan te sluiten om ze te laten werken. Plaats er gewoon een in de buurt van uw router, sluit de Ethernet-kabel aan, ga dan naar de kamer waar u het netwerk wilt uitbreiden en doe hetzelfde daar, sluit de Ethernet aan op een console, smart-tv of elektronisch apparaat met een internetverbinding.

Je hoeft ze niet eens aan elkaar te koppelen zoals andere producten op de markt. Het is het soort apparaat waarbij je jezelf afvraagt: "Is dat het?" als het eenmaal in gebruik is en het antwoord vol vertrouwen ja is. Het kost heel weinig tijd voordat de LED-lampjes je vertellen of je plaatsing correct is, en we hadden geen moeite om dingen werkend te krijgen, zelfs in verschillende kamers rond mijn huis. Zorg er wel voor dat u binnen het vermelde bereik van 500 meter blijft.

Je hoeft ze niet eens aan elkaar te koppelen zoals andere producten op de markt. Het is het soort apparaat waarbij je jezelf afvraagt: "Is dat het?" als het eenmaal in gebruik is en het antwoord vol vertrouwen ja is.

Als je verder wilt gaan, is er ook een beveiligingsknop waarmee je de codering van het Powerline-netwerk dat je hebt gemaakt kunt wijzigen, en een handige Factory Reset-knop als er fouten worden gemaakt, op de onderkant van het apparaat. Zolang het ontwerp je niet hindert, is de installatie eenvoudig en verrassend snel.

Het enige jammere om op te merken is dat de Ethernet-kabels die in de doos worden geleverd klein zijn en niet ver uitrekken. We gaan zelfs zo ver om te zeggen dat je van tevoren langere Ethernet-kabels moet kopen. Het lijkt kortzichtig om de belofte van een uitgebreid netwerk te bieden zonder de kabels die lang genoeg zijn om dit mogelijk te maken. Uiteindelijk hebben we ze uitgewisseld met een paar die we in huis hadden liggen.

Image
Image

Prestaties: een solide verbetering

Door het apparaat in onze woonkamer en slaapkamer te gebruiken, in twee verschillende opstellingen in de loop van een maand, ontdekten we dat de Netgear Powerline-kit ons een betrouwbare upgrade naar internetefficiëntie gaf. Onze initiële verbindingssnelheid (volgens Speedtest) bood een downloadsnelheid van 68,4 Mbps, met een uploadsnelheid van 3,60 Mbps en een ping van minder dan 10 milliseconden. De Netgear-kit met een Ethernet-kabel aangesloten op onze laptop bood ons downloadsnelheden van 88 Mbps en uploadsnelheden van 6 Mbps.

Met een bovenlimiet van 1,2 Gbps in download, is de lucht echt de limiet met deze adapter, en het kan zelfs worden toegepast in een kleine zakelijke omgeving waar het netwerk al erg sterk is.

Dit is perfect als je vanuit huis werkt en vanaf elke locatie in huis wilt kunnen afhalen, bijvoorbeeld de eetkamer of woonkamer in plaats van je kantoor. Wat nog belangrijker is, het biedt een snelheid die 4K-streaming aankan. Snelheden zoals die we hierboven hebben gekregen, zorgen ervoor dat uw woonkamer of slaapkamer niet wordt geplaagd door een slechte signaalefficiëntie of wordt achtervolgd door apparaten met oude wifi-chips.

Je kunt een veilig en krachtig netwerk creëren met een dramatische upgrade in efficiëntie, en dat allemaal voor een lage prijs, met een installatieproces dat eigenlijk plug-and-play is. Het heeft ook enkele ingebouwde energiebesparende functies om uw kosten te verlagen wanneer u het netwerk niet gebruikt. Met een bovenlimiet van 1,2 Gbps in download, is de lucht echt de limiet met deze adapter, en het kan zelfs worden toegepast in een kleine zakelijke omgeving waar het netwerk al erg sterk is.

Je kunt een veilig en krachtig netwerk creëren met een dramatische upgrade in efficiëntie, en dat allemaal voor een lage prijs, met een installatieproces dat eigenlijk plug-and-play is.

Bottom Line

Van de adapters die we hebben getest, was de Netgear Powerline 1200 een van de goedkopere op Amazon, variërend tussen $ 70 en $ 85. U kunt zien waarom wanneer u het ontwerp en de vele esthetische gebreken van dit product bestudeert. Naast het feit dat het omvangrijk is en niet leuk speelt met andere stekkers, is het een betrouwbaar middel om je thuisnetwerk te verbeteren door de wonderen van Powerline. Het is nog steeds vrij moeilijk te verkopen voor deze prijs in vergelijking met andere producten die rond hetzelfde zweven en meer poorten en socketfunctionaliteit bieden, maar het is nog steeds de moeite waard om te kopen als je gewoon wilt aansluiten en spelen.

Netgear Powerline 1200 vs. TP-Link AV2000 Powerline Adapter

Als je de Netgear Powerline 1200-kit vergelijkt met de TP-Link Powerline AV2000, zijn er enkele opvallende voor- en nadelen. De TP-Link-kit presteert beter qua snelheid, heeft bruikbare kabels, laat je het stopcontact gebruiken en blokkeert andere stekkers niet. Het installatieproces is echter niet zo eenvoudig en we hebben een aantal gemakkelijk op te lossen, maar frustrerende problemen met connectiviteit gevonden.

Voor een vergelijkbare prijs is het moeilijk om de TP-Link niet aan te bevelen, vooral als je Ethernet-kabels gaat ontvangen die je niet hoeft te vervangen vanwege de nabijheid van de router. Dat wil niet zeggen dat de Netgear-set niet betrouwbaar is, en als hij in de uitverkoop zou zijn, zouden we hem in een oogwenk oppakken. Het belangrijkste voordeel van de TP-Link ten opzichte van de Netgear zijn de twee Ethernet-aansluitingen op het uitgaande apparaat, waardoor het aantal apparaten waarmee u de internetsnelheid kunt upgraden verdubbelt. Dit is cruciaal, en waarschijnlijk de beslissende factor voor velen.

Een Powerline-kit met solide snelheden en een eenvoudige installatie die wordt ondermijnd door een slecht ontwerp

De Netgear Powerline 1200 is ongelooflijk betrouwbaar, hoewel slecht ontworpen. Het is hinderlijk op de ontwerpafdeling, vrij lelijk om naar te kijken en wordt geleverd met slechts één aansluiting en vreselijk korte Ethernet-kabels. Toch heeft het een echt plug-and-play installatieproces zonder compromissen en biedt het een betrouwbare upgrade naar de snelheden van uw thuisnetwerk. Als je voorbij de vreemde ontwerpkeuzes kunt kijken, is dit de perfecte introductiekit voor Powerline-beginners die alles doet wat je nodig hebt.

Specs

  • Productnaam Powerline PL1200
  • Product Merk Netgear
  • UPC 4R518CD6A0726
  • Prijs $84.99
  • Productafmetingen 4,7 x 2,3 x 16 inch.
  • Poorten Ethernet

Aanbevolen: