TP-Link AV2000 Powerline Adapter Review: uitstekende snelheden, maar ondermaats ontwerp

Inhoudsopgave:

TP-Link AV2000 Powerline Adapter Review: uitstekende snelheden, maar ondermaats ontwerp
TP-Link AV2000 Powerline Adapter Review: uitstekende snelheden, maar ondermaats ontwerp
Anonim

Bottom Line

De AV2000 Powerline-adapter van TP-Link is een goede keuze als u uw thuisnetwerk wilt uitbreiden. Het bevat een stopcontact, levert fantastische snelheden en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, ondanks enkele kleine configuratieproblemen.

TP-Link AV2000 Powerline-adapter

Image
Image

We hebben de TP-Link AV2000 Powerline-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De TP-Link AV2000 Powerline-adapter doet precies wat er op de doos staat en biedt gebruikers een eenvoudige plug-and-play-manier om hun snelheden te verbeteren. Cruciaal is dat het beweert soepele 4K-streaming en gaming op meerdere apparaten te bieden, met een mogelijke snelheid tot 2000 Mbps (2 Gbps), waarmee het gemakkelijk de standaard wifi-bereikvergroters overtreft. We hebben het op de proef gesteld om te zien of dit de ultieme inleidende Powerline-kit is om je worstelende netwerk te upgraden.

Image
Image

Ontwerp: omvangrijke vormfactor, maar slimme ontwerpkeuzes

TP-Link's AV2000 is helaas nogal een omvangrijk beest. Natuurlijk bevat het een aantal krachtige technologie, dus de grootte is logisch, maar het maakt het niet gemakkelijker om mee om te gaan. Hij is topzwaar met een gewicht van 1,9 pond en heeft een behoorlijke diepte, waardoor hij behoorlijk hinderlijk is in je stopcontact, waar je hem ook in huis plaatst.

Het past niet goed bij de gevestigde esthetiek van het interieurontwerp en steekt uit als een glanzend witte zere duim, vooral in je woonkamer. Door zijn formaat moet je hem niet regelmatig door het huis verplaatsen. Het grootste deel is de prijs die u gewoonlijk moet betalen om uw netwerk te verbeteren. De enige andere optie is om een vreselijk lange Ethernet-kabel door je hele huis te slingeren, wat geen ideale oplossing is.

De meest bruikbare ontwerpkeuze die uniek is voor de TP-Link AV2000 is de toevoeging van een stopcontact aan de voorkant van het apparaat.

Het mooie is dat het stekkergedeelte van de adapter zich aan de bovenkant van het plastic bevindt, wat betekent dat alleen de onderkant van het apparaat uitsteekt. Bij een typische opstelling met twee of vier stopcontacten hoeft u alleen maar de adapter in de bovenste rij stopcontacten te steken om obstakels te vermijden.

De Ethernet-poorten bevinden zich ook aan de onderkant van het apparaat, maar je kunt de adapter ondersteboven plaatsen zodat ze geen andere stopcontacten in de weg zitten die je al hebt gevuld. Maar de meest bruikbare ontwerpkeuze die uniek is voor de TP-Link AV2000 is de toevoeging van een stopcontact aan de voorkant van het apparaat. Op deze manier verlies je het nut van een stopcontact niet volledig, waardoor je gameconsoles, tv's of andere elektronische apparaten aan de voorkant van het Powerline-apparaat (tot 16A) kunt aansluiten zonder een ander stopcontact op te offeren.

Configuratieproces: eenvoudig en schoon

Bijna elke Powerline-kit op de markt is trots op zijn plug-and-play-technologie. In de hele markt voor Wi-Fi-uitbreidingen zijn snelheid en installatiegemak cruciaal. Daarom is het belangrijk dat de Powerline-kits dit begrijpen en het goed doen, zodat ze een levensvatbaar alternatief kunnen zijn voor een Wi-Fi-extender of ander soortgelijk netwerk. verbeteringskit.

Je zult blij zijn te horen dat de Ethernet-kabels die je in de doos voor de TP-Link AV2000 ontvangt, goed en lang zijn.

Met de AV2000 van TP-Link is de bediening eenvoudig en overzichtelijk. Het enige dat u hoeft te doen, is het eerste apparaat zo dicht mogelijk bij uw router aansluiten en de Ethernet-kabel van de router op het apparaat aansluiten. Zodra dat is opgelost, neemt u het andere apparaat en sluit u het ergens aan in de buurt van de apparaten waarop u de netwerksnelheid wilt verbeteren. Als je een verzameling gameconsoles en een smart-tv in je woonkamer hebt, kun je deze het beste daar aansluiten, zodat je beide bedrade verbindingen effectief kunt gebruiken.

Je zult blij zijn te horen dat de Ethernet-kabels die je in de doos voor de TP-Link AV2000 ontvangt, goed en lang zijn. Ze zullen zich niet door een kamer uitstrekken, maar met je apparaten dicht bij de stekkers, heb je geen problemen om alles aan te sluiten. Zodra dat is voltooid, hoeft u alleen maar op de koppelingsknop op beide apparaten te klikken en de drie groene lampjes moeten continu branden, waardoor het Powerline-netwerk wordt ingeschakeld. Zolang je niets blokkeert, is het proces goud waard.

Image
Image

Prestaties: een zinvolle upgrade met een paar kanttekeningen

Laten we het nu over macht hebben. Door de TP-Link-kit in de loop van een maand te gebruiken, hebben we een paar ups en downs meegemaakt. Als het gaat om pure prestaties, zingt deze Powerline-adapter. Met een downloadsnelheid van 68,4 Mbps en een uploadsnelheid van 3,6 Mbps was ons thuisnetwerk al redelijk geschikt voor een draadloze verbinding.

Als je energiebewust bent, heeft de TP-Link-kit ook een energiebesparende modus die het verbruik tot 85 procent kan verminderen.

Wanneer aangesloten, verhoogde de gigabit Ethernet-verbinding op de TP-Link-kit onze snelheid tot 104,9 Mbps download en 6 Mbps upload, met minder dan 10 milliseconden ping. Dit is een verbluffend resultaat voor gaming en streaming, waarbij onze capaciteit bijna wordt verdubbeld en de streamingervaring dramatisch wordt gladgestreken, vooral bij 4K. Er is hier een solide gebruiksscenario als u van plan bent games van een thuisdesktop over uw netwerk naar een andere kamer op de tv te streamen, bijvoorbeeld met behulp van het Steam Link- of Nvidia Shield-systeem.

Het Powerline-systeem maakte de ware kracht van ons thuisnetwerk mogelijk. We zouden het vaak wisselen tussen onze thuisconsoles en laptop, afhankelijk van onze workflow. Het maakte het downloaden van bestanden en multitasken heel eenvoudig, en we konden Netflix op het ene apparaat streamen en op het andere werken zonder vertraging.

Het apparaat heeft ook 128-bits AES-codering, dus het is erg veilig. De bovengrens voor snelheid is 2000 Mbps, wat veel meer is dan je ooit nodig zult hebben, en het heeft een bereik van 300 meter, wat perfect is in een huis van twee verdiepingen. Je moet er alleen voor zorgen dat je direct toegang hebt tot de elektriciteit. Houd er rekening mee dat u dit niet kunt aansluiten op een extensie. Als je energiebewust bent, heeft de TP-Link-kit ook een energiebesparende modus die het verbruik tot 85 procent kan verminderen.

Helaas hadden we een paar problemen met het Powerline-netwerk, met name met de stopcontacten en het onderhouden van een solide verbinding. Na een paar weken raakten we met de adapter een bakstenen muur toen er een ononderbroken rood licht verscheen in het midden van de drie groene LED's. De enige manier om het te repareren was door de wandcontactdoos los te koppelen en weer aan te sluiten.

Wanneer aangesloten, verhoogde de gigabit Ethernet-verbinding op de TP-Link-kit onze snelheid tot 104,9 Mbps download en 6 Mbps upload, met een ping van minder dan 10 milliseconden.

Dit had niets te maken met de plaatsing van de stekker in huis, maar een vreemde fout die opnieuw opdook nadat we terug waren van een paar dagen weg van huis, zelfs in een ander stopcontact. Helaas veranderde dit de ervaring van een adapter die je gewoon aan het werk kunt laten, naar een adapter waar je vaak aan moet sleutelen om het te repareren, wat niet ideaal is. Natuurlijk kan uw kilometerstand variëren, afhankelijk van uw eigen elektriciteitsnetwerk, maar we kunnen alleen spreken met onze ervaring.

Bottom Line

Van de twee geteste adapterkits, kost de TP-Link AV2000 $ 80, en aangezien hij een aantal unieke levenskwaliteitsfuncties bevat, zoals de Ethernet-kabels, het stopcontact en fantastische upgradesnelheden, je krijgt waar je voor beta alt. Het ontwerp is vrij omvangrijk, maar het belangrijkste is dat je de functie van het stopcontact niet verliest, dus de prijs voelt over het algemeen redelijk aan.

TP-Link AV2000 Powerline Adapter vs. Netgear Powerline 1200

De TP-Link AV 2000 staat hoog op de Powerline-markt, vooral in vergelijking met andere adapters die we hebben getest, zoals de Netgear Powerline 1200. Naast het mogelijk maken van snelheden tot 2 Gbps via de 1,2 Gbps van Netgear, heeft het dubbele Ethernet-poorten voor apparaatconnectiviteit en een aantrekkelijker ontwerp dat andere stekkers niet zal belemmeren.

Dat gezegd hebbende, we hebben geen verbindingsproblemen ondervonden met de Netgear-adapter, waardoor deze een beetje betrouwbaarder is tijdens het testen. Natuurlijk kan uw persoonlijke kilometerstand variëren, en de problemen die we hadden werden snel opgelost, maar ze zijn vervelend als ze herhaaldelijk opduiken.

Een snelle, goed gebouwde Powerline-adapter voor een redelijke prijs

De TP-Link AV2000 is een hoogwaardige Powerline-adapter die het prijskaartje zeker waard is. Het biedt een goede prijs, met meegeleverde Ethernet-kabels, een stopcontact en ongelooflijke snelheden die een revolutie teweeg zullen brengen in de internetconnectiviteit in uw hele huishouden. Helaas hebben een paar kleine ontwerpfouten en intermitterende, maar frustrerende verbindingsproblemen de ervaring belemmerd. We raden het nog steeds aan als je nieuw bent bij Powerline en een kit wilt die gemakkelijk te gebruiken is en goed aansluit bij je andere elektronische apparaten.

Specs

  • Productnaam AV2000 Powerline-adapter
  • Product Merk TP-Link
  • UPC 0162500417
  • Prijs $79,99
  • Productafmetingen 2,8 x 5,2 x 1,7 inch.
  • Poorten Ethernet

Aanbevolen: