Gebruik de veilige modus om de opstartproblemen van Microsoft Word te diagnosticeren

Inhoudsopgave:

Gebruik de veilige modus om de opstartproblemen van Microsoft Word te diagnosticeren
Gebruik de veilige modus om de opstartproblemen van Microsoft Word te diagnosticeren
Anonim

Als u problemen ondervindt bij het starten van Microsoft Word, helpt de veilige modus om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Omdat Word de registergegevenssleutel, de sjabloon Normal.dot en andere invoegtoepassingen of sjablonen in de opstartmap van Office laadt voordat u zich realiseert dat er iets mis is, is de oorzaak van het probleem niet meteen duidelijk of gemakkelijk toegankelijk. Veilige modus biedt een andere manier om Word te starten die deze elementen niet laadt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013 op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Microsoft Windows starten in de veilige modus

Als u wilt weten of het probleem bij een van de bovengenoemde componenten ligt, volgt u deze stappen om Word in de veilige modus te starten:

  1. Ga naar het Windows Start menu en selecteer Run. Of druk op de sneltoets Windows-toets+R.
  2. Type winword /safe en selecteer vervolgens OK. Of houd de Ctrl-toets ingedrukt en dubbelklik op de sneltoets voor Word.

    Image
    Image
  3. Wanneer Word wordt geopend, verschijnt Veilige modus bovenaan het venster.

    Image
    Image

Zoek het probleem

Als Word correct start, ligt het probleem in de registergegevenssleutel of iets in de opstartmap van Office. Om problemen met Word op te lossen, schakelt u invoegtoepassingen uit, gebruikt u het Office Repair Utility of verwijdert u ook de subsleutel van het gegevensregister, aangezien dit de oorzaak kan zijn van opstartproblemen in Word.

Raadpleeg de ondersteuningspagina van Microsoft Word voor meer hulp bij het oplossen van problemen met registergegevenssleutels.

Als Word niet correct opstart in de veilige modus, of als u het register niet wilt bewerken, installeer dan Word opnieuw. Maak eerst een back-up van uw instellingen voordat u wijzigingen aanbrengt in het register.

Aanbevolen: