Wat is Google Gallery Go en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Gallery Go en hoe werkt het?
Wat is Google Gallery Go en hoe werkt het?
Anonim

Google Gallery Go is een lichtgewicht app voor fotobeheer die in juli 2019 in Nigeria is uitgebracht. Het is ontworpen om te werken op Android Go-telefoons in gebieden waar mobiele gegevens beperkt zijn, maar het werkt op elke Android-telefoon en sommige gebruikers vinden het nuttig, zelfs in gebieden waar mobiele data overal beschikbaar is. Hier vindt u alles wat u moet weten over de Google Gallery-app.

Google Gallery Go is beschikbaar in de Google Play Store om te downloaden op alle Android-telefoons met Android 8.0 (Oreo) en hoger.

Wat Google Gallery anders maakt

De meeste gebruikers van Android-telefoons wonen in gebieden waar mobiele data overal (en gemakkelijk) beschikbaar is, maar niet iedereen. Zelfs in gebieden waar mobiele data beschikbaar is, hebben sommige prepaid-gebruikers databeperkingen. Moderne smartphones hebben echter geweldige camera's en worden vaak gebruikt om allerlei soorten afbeeldingen vast te leggen, en gebruikers in gebieden waar mobiele gegevens beperkt zijn, worstelen met het beheren van die afbeeldingen via services zoals Google Foto's of andere apps van derden.

Image
Image

Om de problemen van gebruikers met beperkte gegevenservaring bij het beheren van foto's te helpen verlichten, heeft Google Gallery Go ontwikkeld. Met een kleine 10 MB maakt de Gallery Go-app gebruik van machine learning om automatisch foto's te ordenen op basis van de mensen en dingen waarvan gebruikers het vaakst foto's maken.

De functies voor gezichtsgroepering (met machine learning) van de Google Gallery Go-app werken niet op alle locaties. In markten waar deze functie beperkt is, kunt u uw afbeeldingen toch zo groeperen dat u gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt.

Het is niet nodig voor gebruikers om foto's handmatig te labelen, zodat ze de afbeeldingen die ze zoeken later kunnen vinden. Gebruikers kunnen ook mappen maken om foto's op elke gewenste manier te ordenen, maar zonder hun beperkte mobiele data te gebruiken.

Gallery Go is een beperkte Google Pictures-app, maar nog steeds nuttig

De foto-apps van Google, zoals Google Foto's, zijn populair omdat ze gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk zijn. Gallery Go is geen uitzondering, maar heeft wel beperkte mogelijkheden. Gebruikers kunnen hun foto's beheren en wat lichte bewerkingen uitvoeren zonder mobiele data te gebruiken, en ze kunnen die foto's zelfs delen als er mobiele data beschikbaar is.

Een van de bewerkingsmogelijkheden die voor gebruikers beschikbaar zijn, is de mogelijkheid om automatisch de belichting en het contrast van de afbeelding te verbeteren en om een van de 14 filters toe te voegen die vergelijkbaar zijn met die in sociale apps zoals Instagram of Snapchat. Er zijn ook basisopties voor het roteren en bijsnijden van afbeeldingen.

De deelfunctie werkt wanneer gebruikers mobiele data beschikbaar hebben en het werkt net als andere deelfuncties. Tik op de afbeelding die je wilt delen, kies Delen en zoek de app waarmee je de afbeelding wilt delen.

Er is geen online synchronisatie voor de Gallery-app

Het enige waar gebruikers misschien moeite mee hebben om zich aan te passen, is dat er geen online synchronisatie is voor de afbeeldingen die worden beheerd in de Gallery Go-app. Dat is logisch, want deze app is ontworpen voor gebieden met beperkte mobiele data, maar als je op zoek bent naar een app die je afbeeldingen online synchroniseert, is dit niet de oplossing die je nodig hebt.

Je kunt je afbeeldingen echter overzetten naar een SD-kaart om ze draagbaar te maken en om ervoor te zorgen dat als er iets met je apparaat gebeurt, je afbeeldingen nog steeds worden opgeslagen op draagbare media die ergens anders kunnen worden aangesloten om je afbeeldingen op te halen.

Aanbevolen: