Lenovo ThinkPad X12 Detachable Review: goed 2-in-1, geweldig toetsenbord

Inhoudsopgave:

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Review: goed 2-in-1, geweldig toetsenbord
Lenovo ThinkPad X12 Detachable Review: goed 2-in-1, geweldig toetsenbord
Anonim

Bottom Line

De Lenovo ThinkPad X12 Detachable is een robuuste Windows 2-in-1 met een geweldig toetsenbord en sterke prestaties, hoewel het scherm en de batterijduur niet indruk maken.

Lenovo ThinkPad X12 Afneembaar

Image
Image

Lenovo heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige versie.

De Lenovo ThinkPad X12 Detachable is een stevige, robuuste 2-in-1 laptop die volledig gericht is op functionaliteit. Het heeft een ongebruikelijk 3:2-scherm, een zwarte, matte magnesium-aluminium behuizing en zelfs een optionele nano-simkaartsleuf voor mobiele connectiviteit. Dit alles maakt de focus van de ThinkPad X12 Detachable op zakenreizen duidelijk, maar kan een 2-in-1 die alles functioneert en niet leuk is concurreren met de veelzijdige iPad Pro van Apple en de aantrekkelijke Surface Pro 7 van Microsoft?

Ontwerp: Ruw en tuimelen heeft zijn voordelen

De ThinkPad X12 Detachable is een donkere, aszwarte leisteen met een haar van minder dan een voet breed en 20 cm diep. Bovenop de gesloten tablet zit de standaard, die het scherm eenmaal geopend op zijn plaats houdt. In tegenstelling tot de meeste 2-in-1's, doet de X12 Detachable niets om het scharnier van de standaard te verdoezelen.

Image
Image

Deze look heeft dezelfde intriges als een duur elektrisch gereedschap: het is krachtig, duurzaam en meer dan een beetje onvriendelijk. Ik vind het leuk, maar erken ook dat een iPad Pro of Microsoft Surface Pro 7 een meer verfijnde en stijlvolle look biedt.

Het uiterlijk heeft dezelfde intriges als een duur elektrisch gereedschap: het is krachtig, duurzaam en meer dan een beetje onvriendelijk.

De ThinkPad boekt een duidelijke overwinning in gewicht, met een gewicht van 2,4 pond met het toetsenbord eraan bevestigd. Dat is minder dan de iPad Pro en precies gelijk aan de Surface Pro 7. Toch heeft de X12 Detachable meer poorten dan beide concurrenten. Deze 2-in-1 wordt geleverd met één Thunderbolt 4, één USB-C 3.2 Gen 2, één 3,5 mm combo-audio-aansluiting en een nano-simkaartsleuf.

Display: goed, maar achter bij de concurrentie

Lenovo heeft wijselijk gekozen voor een beeldverhouding van 3:2 voor de ThinkPad X12 Detachable. Dit zorgt voor een groter scherm in vergelijking met de typische beeldverhouding van 16:9 en zorgt ervoor dat het apparaat comfortabeler aanvoelt als het als tablet wordt gebruikt. De Surface Pro 7 van Microsoft gebruikt deze beeldverhouding, terwijl de iPad Pro van Apple een beeldverhouding van 4:3 gebruikt, die nog dichter bij het vierkant ligt.

De schermresolutie is 1920 x 1280, wat teleurstellend is. Dit is veel lager dan de resolutie van 2736 x 1824 van de Surface Pro 7 en de resolutie van 2732 x 2048 van de iPad Pro. De X12 Detachable ziet er in de meeste situaties scherp uit, maar lettertypen en foto's met een hoge resolutie hebben niet het ultrascherpe uiterlijk van concurrenten.

Image
Image

Het scherm is glanzend maar helder genoeg om schittering tegen te gaan, tenzij er een lamp direct achter je zit. De kijkhoeken zijn geweldig en het scherm ziet er levendig uit, dus ondanks de bescheiden resolutie is het voldoende bij normaal gebruik.

Prestaties: de graphics vallen op

Een Intel Core i7-1160G7 quad-core processor met Intel Iris Xe graphics voedde mijn ThinkPad X12 afneembare review-eenheid. Mijn testsysteem had ook 16 GB RAM en een SSD-station van 512 GB.

Het presteerde goed in PCMark 10, met een algemene score van 4.059 en een productiviteitsscore van 5.897. Deze cijfers liggen echter achter de Microsoft Surface Pro 7. De X12 Detachable voelde in mijn tijd pittig aan. voor dagelijks gebruik, maar ik zou het niet aanraden voor videobewerking of zware fotobewerking.

De X12 Detachable die ik heb getest, had een krachtige versie van Intel Iris Xe-graphics met 96 uitvoeringseenheden en een maximale grafische frequentie van 1.1GHz. Het scoorde goed en leverde 59 frames per seconde (fps) in de GFXBench T-Rex-test en 83 fps in de GFXBench Car Chase-test. Ik heb ook 3D Mark Fire Strike gedraaid, waar de X12 Detachable 3, 907 scoorde.

Deze resultaten zijn veel beter dan normaal voor een Windows 2-in-1. Intel's Iris Xe Graphics levert prestaties die vergelijkbaar zijn met, of iets beter zijn dan, een instap-GPU zoals de Nvidia GeForce MX350. De GeForce MX350 vind je echter alleen op grotere toestellen. De meeste 3D-games zullen op zijn minst speelbaar zijn, hoewel veeleisende games je zullen dwingen om de resolutie en details aanzienlijk terug te draaien.

Hoewel de X12 Detachable over het algemeen goed presteert, heb ik het meest extravagante model getest. De instapversie heeft een Intel Core i3-processor en mist Intel Iris Xe-graphics. Ik vermoed dat het daardoor veel slechter presteert.

Productiviteit: het toetsenbord is de killer-functie

Ik ben dol op de magnetische toetsenbordcover van de ThinkPad X12 Detachable. Ik zal zelfs zeggen dat dit de belangrijkste functie van de 2-in-1 is. Het Magic Keyboard van de iPad en de Type Cover van Microsoft vormen een stevige concurrentie, maar deze ThinkPad verslaat beide gemakkelijk met zijn ruime lay-out en uitstekende toetsgevoel.

Het toetsenbord wordt ondersteund door een uitstekend, groot touchpad en de klassieke Lenovo TrackPoint, een rode nop in het midden van het toetsenbord waarmee je de cursor kunt bedienen zonder je handen van de toetsen te halen.

Ik ben dol op de magnetische toetsenbordcover van de ThinkPad X12 Detachable.

De X12 Detachable is compatibel met de Lenovo Digital Pen en Precision Pen. De mijne werd geleverd met de digitale pen, die wordt geleverd met alle X12-afneembare apparaten die in de VS worden verkocht. Het is een competente, bruikbare stylus, maar voelt onhandig dik aan en heeft een onaangename rand op de plastic einddop. Ik geef de voorkeur aan de Surface Pen en Apple Pencil, die beide natuurlijker in de hand liggen. De pen kan voor bewaring aan een stoffen lus op de toetsenbordafdekking worden bevestigd, hoewel de positie ervan ervoor zorgde dat de pen tijdens het typen over mijn hand wreef, dus ik heb hem vaak verwijderd.

Image
Image

Batterij: Uithoudingsvermogen is prima, maar hij laadt snel op

Een batterij van 42 wattuur voedt de ThinkPad X12 Detachable wanneer u niet in de buurt bent van een stopcontact. Dat is geen grote batterij voor een Windows 2-in-1. Microsoft's Surface Pro 7 heeft een eenheid van 46,5 wattuur. Toch zag ik een batterijduur van zes tot acht uur tijdens het gebruik van Microsoft Word en Google Docs (geopend in Chrome) om documenten te bewerken, af en toe onderbroken door sociale media of het openen van GIMP om een foto te bewerken. Dit is concurrerend met mijn ervaring met de Microsoft Surface Pro 7, Dell XPS 13 2-in-1 en andere vergelijkbare apparaten.

De X12 Detachable ondersteunt snel opladen. Lenovo zegt dat het apparaat binnen een uur 80 procent van zijn maximale capaciteit kan bereiken, en mijn praktijkervaring weerspiegelde dat precies. Hij werkte razendsnel bij gebruik van de meegeleverde oplader en bij aansluiting op een USB-C-monitor.

Audio: alleen de basis

Een paar 1-watt luidsprekers verpakt in de ThinkPad X12 Detachable zorgen voor een bescheiden maar bruikbaar geluid. Ze zijn duidelijk afgestemd op functie. Videogesprekken klinken helder, maar muziek kan modderig worden en games klinken levenloos.

Degenen aan de andere kant van een videogesprek zullen je duidelijk horen dankzij de dual-array microfoon. Audio is helder en helder, hoewel het geen wonderdoener is; er komt een luide vaatwasser of blaffende hond door.

Netwerk: het is erg snel

Wi-Fi-prestaties zijn een hoogtepunt. De ThinkPad X12 Detachable ondersteunt Wi-Fi 6 en ha alt netwerksnelheden tot 800 megabits per seconde (Mbps) bij downloads en uploads bij gebruik in dezelfde ruimte als een Wi-Fi 6-router. Prestaties hielden stand op grote afstand, downloaden met 56 Mbps en uploaden met 25 Mbps in een extern kantoor op 50 voet en verschillende muren verwijderd van de router.

Een optionele nano-simkaart biedt 4G-mobiele connectiviteit, maar mijn testapparaat had deze functie niet.

Image
Image

Camera: een goede keuze voor werken op afstand

De ThinkPad X12 Detachable heeft een indrukwekkende 5-megapixel webcam die kan opnemen met een resolutie van 1080p. Het bevat een IR-sensor die Windows Hello's snelle, betrouwbare login met gezichtsherkenning mogelijk maakt. Een handmatige privacysluiter is standaard.

Videokwaliteit is net zo goed als bij een 2-in-1. Het beeld zorgt voor een scherpe, realistische uitstraling die goed standhoudt in een gelijkmatig verlichte ruimte. Microsoft's Surface Pro 7 heeft ook een 5MP-camera en staat teen-tot-teen met de X12 Detachable, maar de meeste Windows-apparaten hebben miezerige 3MP-camera's (of erger) die alleen kunnen opnemen met een resolutie van 720p. De X12 Detachable is een grote upgrade ten opzichte van hen.

De ThinkPad X12 Detachable heeft een indrukwekkende 5-megapixel webcam die kan opnemen met een resolutie van 1080p.

Er is ook een 8 MP camera aan de achterzijde. Het is prima voor snelle, functionele foto's, maar zal nooit indruk maken. De X12 Detachable heeft geen van de mooie AI-gestuurde foto-optimalisatie die je in een moderne smartphone zult vinden, en de foto's zien er in vergelijking plat en saai uit.

Software: Windows is nog steeds een desktop-besturingssysteem

Mijn ThinkPad X12 Afneembare review-eenheid werd geleverd met Windows 10 Pro. Het is de standaard, x86-compatibele editie die alle toepassingen zal uitvoeren die u van een Windows-apparaat zou verwachten. Dat is goed nieuws als je de X12 Detachable als laptop of met een externe monitor gebruikt, maar het is een probleem als het toetsenbord eenmaal is losgekoppeld.

De ThinkPad X12 Detachable is een goede laptop, maar een prima tablet.

Microsoft's update-cadans voor Windows 10 is aanzienlijk vertraagd. Het besturingssysteem ontving in 2020 slechts twee belangrijke aanraakfuncties: grotere knoppen in Verkenner en 39 extra talen voor het aanraaktoetsenbord. Windows 10 blijft een verspreide touchscreen-ervaring die wordt ontsierd door een gebrek aan standaardisatie tussen de vele apps. Apple's iPad Pro, wanneer gebruikt als een tablet, is een aanzienlijk betere ervaring.

Ik heb Windows 2-in-1's altijd gezien als laptops die ook als tablet kunnen werken, terwijl de iPad van Apple een tablet is die ook als laptop kan werken. De ThinkPad X12 Detachable is geen uitzondering. Het is een goede laptop, maar een prima tablet.

Prijs: stiekem concurrerend

Lenovo heeft de gewoonte om zijn producten tegen hoge adviesprijzen aan te bieden en vervolgens de prijs te verlagen. De ThinkPad X12 Detachable is een extreem voorbeeld van deze praktijk. Het begint vermoedelijk bij $ 1.829 en loopt op tot $ 2.759, maar de werkelijke prijs begint rond $ 1.079 en loopt op tot ongeveer $ 1.849. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de actieve verkoop, dus het loont de moeite om rond te shoppen.

De X12 Detachable is een goede waarde als je hem beoordeelt op basis van de verkoopprijs. U zult evenveel uitgeven voor een Microsoft Surface Pro 7, maar deze wordt niet geleverd met een Type Cover of Surface Pen. De iPad Pro 13 begint bij $ 999, maar nogmaals, het Magic Keyboard en Apple Pencil zijn extra.

Weersta de drang om Lenovo's goedkoopste X12 Detachable te pakken te krijgen. Het ziet eruit als een koopje als het minder dan $ 1.100 kost, maar het heeft een anemische Intel Core i3-1110G4-processor met verouderde Intel UHD-graphics. Het Core i5-1130G7-model kost doorgaans $ 100 tot $ 150 meer en biedt een grote prestatiesprong.

Lenovo ThinkPad X12 afneembaar vs. Microsoft Surface Pro 7

De ThinkPad X12 Detachable en Surface Pro 7 zien er op papier bijna identiek uit. Ze hebben dezelfde schermgrootte en beeldverhouding, zijn bijna identiek in grootte en gewicht en beloven een vergelijkbare levensduur van de batterij. Toch zijn ze gebouwd met verschillende eigenaren in gedachten.

Microsoft's alternatief is een aantrekkelijk, verfijnd apparaat dat zwaarder neigt naar tabletgebruik dan de meeste Windows 2-in-1's. Het wordt niet eens gebundeld met de Type Cover, die apart wordt verkocht. De Surface-pen is ook optioneel, maar het is de beste stylus in de Windows-wereld.

De ThinkPad X12 Detachable vecht terug met een absurd goed toetsenbord dat beter aanvoelt dan dat op elk Surface-apparaat, inclusief de Surface Laptop 3. Het heeft de nieuwste Intel-processor met optionele Iris Xe-graphics en ondersteunt Thunderbolt 4, een absurd snelle en veelzijdige connector. 4G mobiele connectiviteit is als optie beschikbaar, iets wat Microsoft beperkt tot de Surface Pro 7+ die alleen voor ondernemingen is bedoeld.

Een solide en functionele 2-in-1 voor zakenreizigers

Lenovo ThinkPad X12 Detachable is een hypergerichte 2-in-1 voor zakenreizigers die een apparaat nodig hebben dat door Excel-formules kan navigeren waardoor de meeste mensen flauwvallen, maar toch draagbaar en duurzaam genoeg is om een dag mee te beginnen. reistas in een oogwenk. Het no-nonsense ontwerp is moeilijk algemeen aan te bevelen, maar voor sommigen zal deze 2-in-1 uitstekend passen.

Specs

  • Productnaam ThinkPad X12 Afneembaar
  • Product Merk Lenovo
  • MPN 20UW0013US
  • Prijs $1, 091.00
  • Releasedatum maart 2021
  • Gewicht 2.40 lbs.
  • Productafmetingen 11,15 x 8,01 x 0,57 inch.
  • Kleur Zwart
  • Prijs $1,819 tot $2,739, afhankelijk van configuratie
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Besturingssysteem Windows 10 Pro
  • processor Intel Core i7-1160G7
  • RAM 16GM
  • Opslag 512GM PCIe NVMe SSD
  • Camera 5MP naar voren gericht / 8MP naar achteren gericht
  • Audio Dubbele luidsprekers van 1 watt, dubbele ruisonderdrukkende microfoons
  • Batterijcapaciteit 42 wattuur
  • Poorten 1x Thunderbolt 4, 1x USB-C 3.2 Gen 2, nano SIM-slot
  • Wi-Fi Wi-Fi 6
  • Bluetooth 5.1
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: