Logitech Harmony Companion Review: een commandocentrum voor uw entertainmentconfiguratie

Inhoudsopgave:

Logitech Harmony Companion Review: een commandocentrum voor uw entertainmentconfiguratie
Logitech Harmony Companion Review: een commandocentrum voor uw entertainmentconfiguratie
Anonim

Bottom Line

De Logitech Harmony Companion kan uw home-entertainment/smart-home-arrangement vereenvoudigen met een klik op een knop of een tik op uw smartphone, maar om daar te komen, moet u behoorlijk wat moeite doen.

Logitech Harmony Companion

Image
Image

We hebben de Logitech Harmony Companion gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten in de richting van een meer geïntegreerde smart home- of home-entertainmentopstelling, kun je een capabele universele afstandsbediening zoals de Logitech Harmony Companion overwegen. Het merk Logitech is geen onbekende voor universele slimme afstandsbedieningen, maar de Harmony Companion brengt het beste van wat de Harmony-app, Harmony Hub en eenvoudige afstandsbediening te bieden hebben tegen een redelijke prijs.

We hebben wat tijd doorgebracht met de Logitech Harmony Companion om te zien hoe gemakkelijk het is om Alexa in te stellen en te gebruiken en om door de app te navigeren.

Image
Image

Ontwerp: een beetje ongewoon

Hoewel het een touchscreen of flitsende ontwerpelementen mist, is de Harmony Companion nog steeds behoorlijk strak. Ten eerste is er de afstandsbediening zelf, die lichtgewicht is met een gewicht van 4,2 gram en vrij slank met een diepte van slechts 0,81 inch en een breedte van 2,13 inch. Hij is 7,25 inch lang en heeft een mooie ergonomische boog, waardoor hij gemakkelijk in de hand kan worden gehouden. De knoppen zijn responsief en vereisen niet veel gedoe, hoewel de korte- versus lange-druk-acties soms moeilijk te onderscheiden zijn.

Er is ook de Harmony Hub, een zwart en glanzend vierkant van 4.16 x 4,88 x 1 inch. Er zijn verschillende poorten aan de achterkant: één voor de USB-kabel voor installatie via een Mac of pc of de voedingsadapter, en twee IR mini-blasterpoorten voor uitgebreide dekking voor apparaten achter kasten. Midden onder aan de voorkant van de hub bevindt zich een LED-lampje dat aangeeft of deze is aangesloten, ingeschakeld, gekoppeld of gesynchroniseerd met de afstandsbediening of mobiele app. De hub is de primaire verbinding tussen alle apparaten en de afstandsbediening. Het maakt verbinding met de afstandsbediening via RF-signalen en communiceert met specifieke apparatuur via Wi-Fi, Bluetooth of infraroodsignalen, afhankelijk van het type apparaat.

Hoewel het een touchscreen of flitsende ontwerpelementen mist, is de Harmony Companion nog steeds behoorlijk strak.

Hoewel dit de twee belangrijkste hardwarecomponenten zijn, zijn ze ook echt ontworpen om de mobiele app en de MyHarmony-software op een Mac of pc te omzeilen.

Image
Image

Configuratieproces: Niet razendsnel en een beetje onhandig

Op het eerste gezicht lijkt het instellen van de Harmony Companion een fluitje van een cent. Sluit de hub eenvoudig aan in de buurt van uw entertainmentopstelling en download de Harmony-app. We hebben onze hub aangesloten en de App Store bezocht om de app te downloaden, maar toen we probeerden verbinding te maken met de hub, bleef deze ongeveer vijf minuten hangen.

Op dit punt hebben we besloten om de desktopsoftware voor Mac te proberen en dat was de juiste keuze. We hebben de hub op onze computer aangesloten via de meegeleverde micro-USB-kabel en konden verbinding maken met ons wifi-netwerk, onze Harmony-accountgegevens invoeren en doorgaan met de stappen om apparaten toe te voegen en wat Harmony noemt activiteiten. Dit zijn in feite de acties die u toewijst aan bepaalde sneltoetsen op de afstandsbediening.

De Harmony-app herkende de hub op dit punt ook en de MyHarmony-software stuurde ons om de installatie in de app te voltooien. Dit is een belangrijk voorbeeld van de verwarrende en ietwat onhandige relatie tussen de Harmony-app en de MyHarmony-desktopsoftware. Hoewel je de mogelijkheid hebt om apparaten toe te voegen en acties toe te wijzen via de Harmony-app, bevat de MyHarmony-software de sleutel tot het wijzigen van de toewijzingen van fysieke afstandsbedieningsknoppen naast de drie snelknoppen aan de bovenkant van het apparaat. Dit zorgt voor een soort gebroken installatie- en aanpassingservaring.

Maar als je eenmaal begrijpt waar je toegang hebt tot de bedieningselementen en functies, hoef je alleen maar op de Sync-knop in de Harmony-app te drukken om de Harmony-hub bij te werken met alle wijzigingen die je hebt aangebracht in de afstandsbedieningsfuncties. De Sync-knop bevindt zich echter op een ietwat vreemde plek onder Harmony Setup in de app.

Image
Image

Prestaties/Software: Responsief maar een beetje eigenzinnig

We hebben het al gehad over de vreemde relatie tussen de mobiele Harmony-app en de MyHarmony-desktopsoftware, maar er zijn zeker ook sterke punten om te erkennen. Hoewel de desktopsoftware er nogal gedateerd uitziet, is het heel gemakkelijk te navigeren en gemakkelijker te beheren dan een enorme lijst met apparaten in de app.

Het is ook de plek om de activiteitsknoppen te bedienen, de drie hoofdknoppen bovenaan de afstandsbediening, en om een van de andere gewone afstandsbedieningsknoppen aan te passen. Dit proces is erg handmatig en kan vervelend zijn, maar het is handig om te zien welke activiteit u aan een bepaalde knop hebt toegewezen of om wijzigingen ongedaan te maken en functies opnieuw toe te wijzen. Basisknoptoewijzingen zijn heel eenvoudig.

Hoewel er soms een kleine vertraging is, reageert de afstandsbediening over het algemeen goed. De korte druk versus lange druk ingangen zijn een beetje vreemd - het verschil tussen hen was lastig vanwege de extreem kleine vertraging tussen de twee.

De Harmony-app kan de fysieke afstandsbediening vervangen, wat een extra laag flexibiliteit biedt in de manier waarop je met apparaten omgaat. Je kunt ook de handige functie voor gebarenbediening gebruiken via de app, waarmee je het scherm van je smartphone kunt aanraken en omhoog of omlaag kunt tikken voor volumeregeling of wat je maar wilt (je kunt ook de gebaren aanpassen).

De Logitech Harmony Companion is te koop voor $ 150, geen bodemprijs, maar redelijk voor wat er wordt aangeboden.

Harmony Companion is ook een smart-home-georiënteerd apparaat en biedt ondersteuning voor zowel Google Assistant als Amazon Alexa. We hebben geëxperimenteerd met Alexa-besturing via een Amazon Fire TV Cube. Misschien komt het omdat we te maken hadden met een apparaat dat in wezen een andere afstandsbediening en luidspreker in één is, maar we vonden het configureren van de verbinding tussen Alexa en Harmony een beetje moeizaam. Logitech biedt Fire OS-ondersteuning voor Harmony-producten en legt uit hoe je de eerste koppeling kunt maken, maar de echte hapering die we tegenkwamen kwam van hun advies over het instellen van Harmony met Alexa.

Als je van plan bent om Alexa aan de vouw te introduceren, heb je de Alexa-app nodig waar je de Harmony-vaardigheid kunt inschakelen. Dat werkte echter niet, en we hadden meer geluk door nog een vaardigheid toe te voegen: Harmony - Secondary Hub. Hierdoor konden we verzoeken doen die we voor onze Harmony Companion hadden ingesteld door Alexa te vragen als tussenpersoon op te treden. Het stellen van vragen zoals "Alexa, vraag Harmony om naar Roku te gaan" deed precies wat de toewijzing van de activiteitsknop op de afstandsbediening of de mobiele app doet. Het was bevredigend om deze communicatie te ervaren toen het vlekkeloos verliep. Er waren echter meerdere keren dat Alexa de prompt niet begreep. Toch was het leuk en handig om handsfree toegang te hebben om een tv aan/uit te zetten of een gameconsole aan te zetten vanuit een andere kamer.

Prijs: niet slecht voor het high-end afgelegen veld

De Logitech Harmony Companion is te koop voor $ 150, geen bodemprijs, maar redelijk voor wat er wordt aangeboden. U kunt genieten van veel van dezelfde functies die het vlaggenschip van de Harmony Elite biedt, minus het touchscreen en het oplaadstation (en de gebarenbedieningen van de Harmony-app kunnen dienen als een waardige vervanging voor het touchscreen voor $ 200 minder).

Logitech's nieuwste slimme afstandsbedieningsaanbod, de Harmony Express, is te koop voor $ 250 en kan verleidelijk zijn als je een Alexa-huishouden bent, aangezien deze stemassistent is ingebouwd. Als je echter een Amazon Echo of Amazon Dot hebt, heb je al dezelfde controle en is het volledig handsfree.

Logitech Harmony Companion vs. Logitech Harmony Elite

Afgezien van het aanzienlijke prijsverschil (de Elite is $ 350, de Companion $ 150) en het touchscreen, onderscheidt de Harmony Elite zich op een paar andere manieren van de Companion. De Elite kan 15 verschillende apparaten bedienen, waaronder slimme apparaten voor thuisgebruik zoals slimme gloeilampen en meer traditionele entertainmentapparatuur zoals boekenplankluidsprekers. De afstandsbediening heeft achtergrondverlichting, wat handig kan zijn bij weinig licht. En elke afzonderlijke knop kan worden aangepast, wat niet het geval is voor de Harmony Companion-afstandsbediening. Hoewel ze allebei Amazon Alexa-integratie ondersteunen voor slimme huis- en apparaatbedieningen, zul je merken dat de Harmony Elite meer scheef gaat in de richting van de enthousiaste home-entertainment- en smarthome-enthousiasteling.

Als je op zoek bent naar andere opties, blader dan door onze gids voor de beste universele afstandsbedieningen.

Een hoogwaardige slimme afstandsbediening voor minder

De Logitech Harmony Companion biedt de veelzijdigheid van een handheld en mobiele app-afstandsbediening en smart home/media-bediening via een spraakassistent voor een betaalbare prijs. Als je klaar bent voor een meer verbonden huis, biedt deze afstandsbediening een geweldige balans aan functies.

Specs

  • Productnaam Harmony Companion
  • Product Merk Logitech
  • UPC N-R0008
  • Prijs $150.00
  • Gewicht 4.2 oz.
  • Productafmetingen 7,25 x 2,13 x 0,81 inch.
  • Hub vereist Harmony Hub
  • Poorten en kabels IR miniblaster x2, Micro-USB
  • Stemassistenten Ondersteunde Google Assistent, Amazon Alexa
  • Compatibiliteit iPhone 4S+, iOS 8.0, Android 4.2+
  • Connectiviteit Wi-Fi, Bluetooth, IR, RF
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: