Brother HL-L8360CDW: de professionele printer die uw kantoor nodig heeft

Inhoudsopgave:

Brother HL-L8360CDW: de professionele printer die uw kantoor nodig heeft
Brother HL-L8360CDW: de professionele printer die uw kantoor nodig heeft
Anonim

Bottom Line

Als uw kantoor een hoogwaardige printer nodig heeft die een zware belasting aankan, dan is de Brother HL-L8360CDW de machine die u zoekt.

Brother HL-L8360CDW kleurenlaserprinter

Image
Image

We hebben de Brother HL-L8360CDW gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Brother HL-L8360CDW is een AirPrint-printer voor op kantoor die het vermogen en het gewicht heeft dat nodig is om te voldoen aan de behoeften van een werkruimte met een zware afdrukbelasting. Elk lid van uw team moet er gemakkelijk verbinding mee kunnen maken en ervan kunnen afdrukken. Het maakt snel en betrouwbaar documenten van professionele kwaliteit en is een uitstekend werkpaard, zolang u niets hoeft te scannen of kopiëren.

Image
Image

Ontwerp: professionele uitstraling voor professioneel gebruik

In één oogopslag is het duidelijk dat de Brother HL-L8360CDW een heavy-duty printer is. Het is een kleurenlaserprinter van het soort dat je zou verwachten in een middelgroot kantoor - professioneel ontworpen, stevig en intuïtief in gebruik.

Deze draadloze kantoorprinter meet 17,4 x 19,1 x 12,3 inch. Hoewel het niet de grootste printer ter wereld is, kan het zeker geen bureau met iemand delen. Het is ook niet ontworpen om op de grond te zitten, dus je moet het ergens verhoogd plaatsen, zoals een tafel, aanrecht of voetstuk. Het draadloze ontwerp maakt het echter veel gemakkelijker om er een plek voor te vinden.

Er zijn twee papierladen op deze kantoorprinter. De onderste uittrekbare lade waaruit het papier trekt, heeft een capaciteit van 250 vellen. Het is een van de meest intuïtieve componenten van deze printer - elke kantoormedewerker zou hem zonder problemen moeten kunnen bijvullen.

Als je het luik op het voorpaneel naar beneden trekt, klapt de tweede papierlade naar beneden, een voorlade die tot 50 vellen papier kan bevatten. Als het paneel open is, trekt de printer papier uit de voorste lade in plaats van de onderkant, handig als u snel wat extra vellen moet plaatsen voor een lopende afdruktaak. Het is ook de plek waar u dingen voor speciale afdruktaken kunt plaatsen, zoals enveloppen. De uitvoerpapierlade kan tot 150 vellen papier bevatten, meer dan genoeg om zelfs grote projecten op te vangen.

Met 48,1 pond is het een zware machine. Hoewel één persoon het misschien kan verplaatsen en aanpassen, zou het waarschijnlijk een operatie voor twee personen moeten zijn. We vonden het lastig om te dragen en hoewel er nooit iets mis is gegaan, konden we zien dat als je deze printer laat vallen, je jezelf ernstig zou kunnen bezeren.

Een kleurenlaserprinter van het soort dat je zou verwachten in een middelgroot kantoor - professioneel ontworpen, stevig en intuïtief in gebruik.

Er zit veel kracht achter de eenvoud van deze draadloze printer 2.7 inch kleuren touchscreen. De menu's zijn eenvoudig te navigeren en er is geen verwarring over wat er gaat gebeuren. Het startscherm geeft u direct toegang tot de functies en instellingen van de printer, evenals een overzicht van uw tonerniveaus.

Deze L8360CDW biedt ook auto-duplexing (dubbelzijdig printen) en het werkt redelijk goed. Hoewel het de afdruktijd verdubbelt, bespaart het aanzienlijk op de papierkosten (en scoort u punten bij uw voorraadmanager).

Deze draadloze printer is een zware machine. Brother vermeldt zijn maandelijkse taakcyclus op 60.000 pagina's. Dit is meer dan genoeg voor een klein bedrijf of kantoorruimtes met hoge printvolumes. Dit apparaat is absoluut overkill voor thuiskantoren, tenzij je een persoon bent die veel print.

Brother heeft een aantal functies om ongewenste gebruikers uit de buurt van uw printer te houden. De belangrijkste daarvan is de geïntegreerde NFC-kaartlezer. Hierdoor kan het geavanceerde beveiligingstaken uitvoeren, zoals het authenticeren van gebruikersbadges voor persoonlijke gebruikers en Active Directory voor netwerkgebruikers.

Bijna elke printer die momenteel op de markt is, is compatibel met zowel het Windows- als het macOS-besturingssysteem. Hoewel dat voor de meesten prima is, hebben Linux-gebruikers vaak minder keuzes. De Brother HL-L8360CDW was de enige Linux-compatibele AirPrint-printer die we hebben getest.

Image
Image

Configuratieproces: zo eenvoudig als het maar kan

De enorme omvang, het gewicht en de functionaliteit van deze machine kunnen intimiderend zijn voor mensen die nog nooit een printer hebben geïnstalleerd, maar van de groep die we hebben getest, was dit het gemakkelijkste model om aan de slag te gaan.

De beknopte installatiehandleiding leidt u stap voor stap door het installatieproces, maar het is zo eenvoudig dat u er waarschijnlijk doorheen kunt komen door alleen naar de afbeeldingen te kijken. Het bestaat voornamelijk uit het verwijderen van het verpakkingsmateriaal, het plaatsen van papier en het verbinden met het wifi-netwerk.

Het installeren van de stuurprogramma's van de Brother HL-L8360CDW was ook eenvoudig. U kunt ze rechtstreeks vanaf de meegeleverde cd installeren of downloaden van de website die wordt vermeld in de Installatiehandleiding. Hoe dan ook, het duurt ongeveer drie minuten.

We waren ons eerste testdocument aan het printen binnen 20 minuten nadat we de doos hadden opengemaakt. Iedereen met zelfs maar een beetje kennis van printers zou deze met weinig tot geen problemen moeten kunnen aansluiten.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: wat u op uw scherm ziet, is wat u op de pagina krijgt

Tijdens onze testfase hebben we de Brother HL-L8360CDW gebruikt om honderden pagina's met documenten af te drukken, waaronder juridische formulieren, e-boeken, nieuwsbrieven, kalenders en e-mail.

Tekst was helder en scherp, ongeacht welk lettertype werd gebruikt.

De resultaten waren over de hele linie uitstekend. De tekst was helder en scherp, ongeacht welk lettertype werd gebruikt. Door alle pagina's die we hebben gecontroleerd, hebben we nooit een voorbeeld gezien van een vlekkerig woord of een vlekkerige opmaak. De graphics waren vloeiend en goed gedefinieerd, hoewel we in sommige gevallen lichte pixelvorming opmerkten die meer dan een derde van een pagina in beslag nam.

Image
Image

Fotokwaliteit: niet de beste vriend van een fotograaf

Hoewel dit niet zijn primaire functie is, kan de Brother HL-L8360CDW foto's afdrukken. De foto's die we op gewoon kopieerpapier hebben afgedrukt, zagen er goed uit, hoewel foto's die de hele pagina van Letter-formaat besloegen er een beetje korrelig uitzagen (niet onverwacht voor een kantoorlaserprinter).

Als u deze als fotoprinter wilt gebruiken, kunt u fotopapier in de voorste lade plaatsen en uw afbeelding vervolgens afdrukken zoals u een normaal document zou doen. Tijdens onze testfase hebben we meer dan een dozijn afbeeldingen op fotopapier afgedrukt met de Brother HL-L8360CDW met ongelijke resultaten.

Sommige foto's waren duidelijk, met gelijkmatige, heldere kleuren en scherpe details. Vaker kwamen er echter foto's uit met opvallende pixelvorming, ondiepe kleuren en strepen die het beeld verpesten. U kunt elke tien foto's die u afdrukt twee of drie inlijstbare foto's krijgen.

Image
Image

Snelheid: snelle resultaten voor zwart-wit, kleur, tekst en afbeeldingen

Broeder beweert dat de hoogste afdruksnelheid van deze machine 33 pagina's per minuut is. Om die bewering te testen, hebben we een scenario van 100 pagina's met alleen tekst afgedrukt. Het voltooide de taak in drie minuten en 41 seconden, wat niet helemaal gelijk is aan de geadverteerde snelheid, maar nog steeds beter dan de inkjet AirPrint-printers die we hebben getest en die er twee of zelfs drie keer langer over deden om dezelfde taak te volbrengen.

We hebben ons testscenario een tweede keer afgedrukt, maar met de duplexfunctie ingeschakeld. De dubbelzijdige afdruk nam ongeveer zeven en een halve minuut in beslag. Hoewel dat een grote toename is, is het nog steeds veel sneller dan producten zoals de Canon Pixima TS9120. Die printer had 33 minuten nodig om hetzelfde document dubbelzijdig af te drukken.

We hebben ook de Brother HL-L8360CDW's gebruikt om een boek van 99 pagina's af te drukken met veelkleurige afbeeldingen, waarvan elke pagina voor meer dan 90% in kleur is. Het voltooide de taak in 13 minuten en 15 seconden, ongeveer zeven en een halve pagina's per minuut. Toen we echter meer algemene kleurendocumenten afdrukten, zoals nieuwsbrieven, kalenders, cv's en spreadsheets, duurde het over het algemeen slechts één tot drie seconden per pagina.

Image
Image

Verbindingsopties: bedraad of draadloos…maar meestal draadloos

Hoewel u deze printer kunt instellen en gebruiken zonder ooit een fysieke verbinding met een andere machine tot stand te brengen, zijn er momenten waarop een bekabelde verbinding noodzakelijk of zelfs verplicht is. Met de Brother HL-L8360CDW kunt u verbinding maken met een netwerk via een ethernetkabel of USB, maar u zult een kabel van de IT-afdeling moeten halen omdat deze niet in de doos wordt geleverd.

Hoewel de stuurprogramma's voor deze printer gemakkelijk te vinden en te installeren zijn wanneer u deze voor het eerst instelt, kunt u deze overslaan als u Apple-apparaten gebruikt. De Brother HL-L8360CDW is geschikt voor AirPrint, wat betekent dat zodra het is verbonden met uw wifi, elk apparaat met iOS of macOS op hetzelfde netwerk het onmiddellijk kan detecteren en ernaar kan afdrukken.

Toen we deze printer testten, installeerden we de Brother-printerstuurprogramma's op één machine, maar niet op drie andere - voor de rest gebruikten we AirPrint. We vonden geen verschil in de ervaring buiten de setup. Of we nu documenten naar deze printer stuurden vanuit de Pages-toepassing vanaf een iPhone X, of een belastingformulier vanaf een iMac, deze AirPrint-printer startte het proces altijd onmiddellijk nadat we op 'afdrukken' hadden geklikt of getikt.

Android-gebruikers krijgen vergelijkbare resultaten met Google Cloud Print, dat ongeveer op hetzelfde principe werkt als AirPrint. Google-apps zoals Chrome, GMail en Docs kunnen deze printer detecteren als hun apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Brother HL-L8360CDW. Windows-pc's kunnen ook profiteren van de Google Cloud Print-functionaliteit door de toepassing Google Cloud Printer te installeren.

Een van de beschikbare functies op het bedieningspaneel van de printer is Direct Print. Hiermee kunt u documenten en afbeeldingen direct vanaf een USB-stick afdrukken. We hebben een USB-stick aangesloten met meer dan 30 GB aan documenten erop, maar toen we door de inhoud scrolden, ontdekten we dat slechts een klein deel ervan kon worden afgedrukt. Het blijkt dat alleen PDF- of JPG-bestanden kunnen worden afgedrukt via Direct Print. Alle documenten en spreadsheets die we hadden in Microsoft Word- en Excel-indelingen werden niet herkend of konden niet worden afgedrukt.

Bottom Line

Brother vermeldt de prijs van deze draadloze kantoorprinter op $ 399, een fatsoenlijke prijs voor de functieset en kwaliteitsuitvoer die de Brother HL-L8360CDW biedt. Hoewel het zeker geen budgetmodel is, is het de prijs waard voor een kantoor met een hoog printvolume.

Brother HL-L8360CDW vs. Brother MFCL3770CDW

Hoewel de afdrukcapaciteiten van de Brother HL-L8360CDW geweldig zijn, is het geen alles-in-één model. Er zijn geen opties voor kopiëren, faxen of scannen. Als je die opties wilt, kun je ze vinden in het vergelijkbare geprijsde zusterproduct van de Brother HL-L8360CDW, de Brother MFCL3770CDW. Het is een beetje groter en zwaarder, maar het is uitgerust met een flatbedscanner en documentinvoer. U ruilt echter een beetje snelheid in voor die functionaliteit. Brother vermeldt de afdruksnelheid van de MFCL3770CDW op 25 pagina's per minuut.

Een uitstekend werkpaard voor op kantoor

De Brother HL-L8360CDW is een solide, betrouwbare printer die duizenden pagina's aan documenten van hoge kwaliteit zal opleveren. Dankzij de AirPrint- en Google Cloud Print-functies kunt u moeiteloos verbinding maken met en afdrukken vanaf. De afdruksnelheden zijn zo snel als je redelijkerwijs mag verwachten van een professionele draadloze printer, en hoewel hij niet zoveel functies heeft als sommige andere Brother-printers, is hij goed uitgerust genoeg om zijn prijskaartje te rechtvaardigen.

Specs

  • Productnaam HL-L8360CDW kleurenlaserprinter
  • Product Merk Brother
  • UPC 0 12502 64642 6
  • Prijs $399.00
  • Releasedatum maart 2017
  • Productafmetingen 17,4 x 19,1 x 12,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Linux, AirPrint, Google Cloud Print 2.0, Brother iPrint&Scan, Mopria, Cortado Workplace, Wi-Fi Direct, NFC
  • Aantal lades 2
  • Type printer Office Color Laserjet
  • Ondersteunde papierformaten Letter, Legal, Executive, A4, A5, A6
  • Connectiviteitsopties Ethernet, USB, Wi-Fi,

Aanbevolen: