Beantech Bitwatch S1 Plus Smartwatch Review: een fascinerend budget wearable

Inhoudsopgave:

Beantech Bitwatch S1 Plus Smartwatch Review: een fascinerend budget wearable
Beantech Bitwatch S1 Plus Smartwatch Review: een fascinerend budget wearable
Anonim

Bottom Line

De Beantech Bitwatch S1 Plus heeft veel essentiële functies en een geweldig prijskaartje, maar het is ook niet de ultieme budgetoptie.

Beantech Bitwatch S1 Plus

Image
Image

We hebben de Beantech Bitwatch S1 Plus gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Beantech Bitwatch S1 Plus is een interessante propositie. Voor slechts $ 50 belooft het hartslagmonitoring, muziekopslag, oproepbeheer, spraakbesturing en externe meldingen te bieden. Voor het grootste deel levert het. De Bitwatch heeft een aantal ontwerpfouten, zoals een slecht passend horlogebandje en een spraakapp voor alleen iOS, maar het presteert genoeg om een redelijke overweging te zijn voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste smartwatch.

Image
Image

Ontwerp en software: een verrassend aantal functies in dit stevige horloge

Het meest opvallende kenmerk van het ontwerp van de Bitwatch is zijn stevigheid. Voor mensen met kleine polsen ziet deze smartwatch er belachelijk uit. Bovendien zijn de meegeleverde banden te klein in vergelijking met het horloge, waardoor het algehele ontwerp een goedkoop gevoel krijgt. Wanneer u dit horloge draagt, zult u merken dat het uw polsen zwaar belast en u uitdaagt om het af te doen. Maar hoe lelijk de Bitwatch ook is, het is een functioneel klein horloge. Het heeft een aan / uit-knop en volumeknoppen, evenals een sterke vibratiemotor. Het touchscreen werkt probleemloos en de lay-out van de app is intuïtief te begrijpen.

Het 2-inch IPS-paneel is helder en gemakkelijk te lezen, hoewel niet de hoogste resolutie (240 x 240). Wanneer je door de apps van Bitwatch bladert, is het duidelijk dat het een grote voorkeur heeft voor Apple-apparaten: er is een Siri-app-integratie, maar dit werkt niet met Android-apparaten. De andere apps zijn een telefoonboek, oproeplogboek, kiezer, berichten, externe melding, "anti-diefstal" (Find My Phone), alarm, kalender, muziekopslag en afspelen, vastleggen op afstand, stappenteller, slaapmonitor, sedentaire herinnering, hartslag monitor, geluidsrecorder, stopwatch en rekenmachine. Het is een vrij grondige verzameling applicaties voor een horloge dat geen apps van derden ondersteunt.

Het 2-inch IPS-paneel is helder en gemakkelijk te lezen, hoewel niet de hoogste resolutie (240 x 240).

Hoewel het geen NFC of GPS heeft, heeft het wel een luidspreker en kun je basisberichten verzenden met het horloge. De Bitwatch S1 is verrassend robuust voor diegenen die hun tenen willen onderdompelen in de smartwatch-ervaring, met veel van de functies die mid-tier smartwatches bezitten.

Configuratieproces: eenvoudig, maar onverklaarbaar

Het instellen van de Bitwatch werkt zoals je zou verwachten. Koppel hem via Bluetooth op je telefoon en download de Beantech-app. Het werkt met zowel Android als iOS, dus je zou geen problemen moeten hebben. Waarschuwingen worden weergegeven in de app voor externe meldingen en apps zoals de agenda worden niet gesynchroniseerd met de agenda-apps van je telefoon, dus houd daar rekening mee als je evenementen, meldingen of alarmen aan je horloge wilt toevoegen.

Image
Image

Prestaties: je krijgt waar je voor beta alt

Het lage prijskaartje van de Bitwatch is helaas te zien aan de prestaties. De Siri-app is precies dat: hij werkt samen met Siri, wat betekent dat spraakopdrachten exclusief voor iOS zijn. Het afhandelen van meldingen op het apparaat kan ook verwarrend zijn. Je vindt meldingen in de Remote Notifier-app en als je ze op de Bitwatch negeert, worden ze niet op je telefoon afgewezen.

Je krijgt betrouwbare meldingen en een redelijke hartslagmeter, evenals enkele basisfuncties zoals alarmen en een luidspreker.

Notificaties synchroniseren echter vrijwel onmiddellijk van je telefoon naar de Bitwatch, en de hartslagmeter is redelijk nauwkeurig bij het meten van een hartslag in rust. De stappenteller is niet de beste gedachte, die vaak binnen een bereik van honderd stappen van de werkelijke waarde v alt.

Als je via de luidspreker naar oproepen of muziek wilt luisteren, mis je veel informatie - denk aan die jingles die ze spelen als je in de wacht staat voor een telefoongesprek. Het scherm is in ieder geval groot en goed leesbaar, en de notificaties werken wel. Het is goed genoeg voor iemand die een gevoel wil krijgen van een smartwatch-ervaring, maar er zijn betere opties voor iets meer geld als je het kunt betalen.

Image
Image

Bottom Line

De batterijduur van de Bitwatch is uitstekend. Bij regelmatig gebruik (GPS, hartslag, Bluetooth allemaal aan), hadden we tussen de twee en drie dagen gebruik voordat we moesten opladen. Opladen is echter een beetje vervelend, omdat het een klikkende oplader gebruikt die moeilijk te verwijderen is.

Prijs: redelijk, maar de moeite waard om meer te betalen

De Bitwatch kost ongeveer $ 50, wat redelijk is vanwege zijn functies en prestaties. Je krijgt betrouwbare meldingen en een redelijke hartslagmeter, evenals enkele basisfuncties zoals alarmen en een luidspreker. Als je een goedkope smartwatch wilt, dan is de Bitwatch geen slechte keuze, maar $ 30 meer kan je GPS en slimmere meldingen opleveren. Als je op zoek bent naar een solide fitnesstracker, hebben zowel Garmin als Fitbit fantastische wearables voor minder dan $ 100.

De Beantech Bitwatch is geen baanbrekende smartwatch, maar biedt veel essentiële functies voor $ 50.

Concurrentie: als je meer wilt, kost het meer

Voor een budget-smartwatch heeft de Bitwatch veel functies. Het lijdt echter onder betrouwbaarheid en stijl, waardoor gebruikers mogelijk helemaal van de smartwatch-markt worden afgestoten. Voor iets meer geld kun je de Amazfit Bip krijgen, een slanke smartwatch van Huami met een batterijduur van dertig dagen, fitness-tracking, ingebouwde GPS en meldingen. Als je op zoek bent naar iets heel goedkoops om de smartwatch-levensstijl uit te proberen, moet je ook kijken naar de Padgene DZ09 Smart Watch, die slechts $ 15 kost en veel van de functies op de Bitwatch heeft.

Een ultra-budget smartwatch die de basis dekt

De Beantech Bitwatch is geen baanbrekende smartwatch, maar biedt veel essentiële functies voor $ 50. Als je smartwatches wilt uitproberen, biedt de Bitwatch je een solide batterijduur, muziekopslag, passieve meldingen, telefoongesprekbeheer en een zeer groot touchscreen.

Specs

  • Productnaam Bitwatch S1 Plus
  • Product Merk Beantech
  • MPN B071VZMBH9
  • Prijs $59,99
  • Productafmetingen 1,97 x 1,61 x 0,54 inch.
  • Compatibiliteit iOS, Android
  • Platform Bitwatch-app
  • Opslag 8GB
  • Camera Ja
  • Batterijcapaciteit onbekend; 2 dagen in het veld testen
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: