Samsung SmartThings WiFi Router Review: ontdek de voordelen van een mesh-netwerk

Inhoudsopgave:

Samsung SmartThings WiFi Router Review: ontdek de voordelen van een mesh-netwerk
Samsung SmartThings WiFi Router Review: ontdek de voordelen van een mesh-netwerk
Anonim

Bottom Line

De Samsung SmartThings wifi-router is een van de meest betaalbare wifi-mesh-routers die er zijn, waarmee je de dekking kunt uitbreiden in een ruimte met meerdere dode zones. Het verbindt meerdere routers om een betere dekking te bieden en uw wifi intelligent te besturen en is een geweldige introductie in de wereld van mesh-netwerken.

Samsung SmartThings Wi-Fi Mesh-router en Smart Home Hub

Image
Image

We hebben de Samsung SmartThings Wifi Mesh Router en Smart Home Hub gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung SmartThings Wifi Router is een mesh-netwerksysteem voor slimme thuisapparaten. Hiermee kun je een assortiment aan domotica-apparaten bedienen en elke centimeter van je huis voorzien van sterke en betrouwbare wifi. We hebben de SmartThings Wifi Mesh Router van Samsung bekeken om te zien hoe mesh-netwerken je wifi-ervaring kunnen verbeteren en hoe hun product de concurrentie aankan.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig en past precies in

De Samsung SmartThings Wifi Router is een klein apparaat, ongeveer de grootte en vorm van een rookmelder. Met een afmeting van 4,72 x 1,16 x 4,72 inch is het vrij eenvoudig om een geschikte plek te vinden om hem op te bergen. Het eenvoudige, compacte, geheel witte ontwerp is een zegen, want je hebt er meer dan één nodig om hun mogelijkheden volledig te benutten.

Het is heel minimalistisch - eigenlijk een vierkant met afgeronde hoeken en afgeschuinde randen. Samsung SmartThings en een dunne grijze lijn rond de rand van de afschuining zijn op de bovenkant gestempeld in lichtgrijze inkt. De grijze onderkant heeft een antislip rubberen pad en vier ventilatiepoorten - het apparaat is nooit overdreven heet geworden, dus ze werken duidelijk.

Er is een kleine, tweekleurige LED aan de voorkant die afwisselend groen en rood is. Een constant groen licht betekent dat alles is aangesloten en werkt zoals het hoort. Een constant rood lampje betekent dat er geen internetverbinding is en een knipperend rood lampje betekent dat er een meer problematische fout is of dat het apparaat oververhit raakt.

De paar poorten die de Samsung SmartThings Wifi Router heeft, bevinden zich aan de achterkant. De lay-out is uiterst eenvoudig en Samsung koos voor het absolute minimum dat nodig is, waarschijnlijk om de kosten laag te houden en het instellen en gebruiken zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Image
Image

Configuratieproces: zo eenvoudig als het maar kan

Een van de beste dingen van de Samsung SmartThings Wifi Router is hoe eenvoudig het is om in te stellen. Eerst hebben we de SmartThings mobiele app gedownload die beschikbaar is voor Android en iOS, daarna een account aangemaakt in de app en onze locatie ingesteld. Vervolgens hebben we de meegeleverde ethernetkabel op onze modem aangesloten en de router met de AC-adapter aangesloten.

De SmartThings-app herkende automatisch de router en vroeg ons of we deze wilden toevoegen. De app leidt je door het hele proces van het benoemen van je nieuwe wifi-netwerk en het verbinden van andere wifi-hubs om het mesh-netwerk in te vullen. Bij elke extra SmartThings-router hoeft u alleen de voedingsadapter aan te sluiten. Het instellen van uw wifi-dekking is zo eenvoudig en we hadden helemaal geen problemen met het proces.

Een van de beste dingen van de Samsung SmartThings Wifi Router is hoe eenvoudig het is om te installeren.

Een tip die we kunnen bieden, is om al je hubs in dezelfde kamer te plaatsen als je eerste Samsung SmartThings Wifi-router en ze vervolgens naar hun uiteindelijke locatie te verplaatsen - ze worden nog steeds herkend nadat je de stekker uit het stopcontact ha alt en ze verplaatst.

Vervolgens wilden we een aantal van onze slimme apparaten aansluiten, zoals onze Philips Hue-lampen. Om dat te doen moesten we een andere app downloaden genaamd Plume. De Plume-app wordt gebruikt om alle slimme apparaten die u wilt verbinden met het slimme hub-gedeelte van de router te organiseren. Al onze producten zijn automatisch verschenen, maar je kunt ze ook handmatig toevoegen als ze niet in de app verschijnen.

Software: veel app-uitwisseling

Hoewel de hardware geweldig werkt en zeer eenvoudig in te stellen is, is het niet ideaal om twee mobiele apps te gebruiken. Omdat de router/hub geen ingebouwde microfoon en luidspreker heeft, moesten we er ook een aansluiten om een stemassistent te gebruiken. Het is niet verschrikkelijk, maar het is wel even wennen. We zouden echter willen dat alles in één app werd geconsolideerd.

Beide apps zijn goed ontworpen en we hebben geen problemen ondervonden zoals met de mobiele Alexa-app van Amazon. De SmartThings-app wordt gebruikt voor de eerste installatie van de router, het configureren en besturen van alle slimme apparaten die u op de hub wilt aansluiten. De SmartThings-app werkt vrijwel hetzelfde als elke andere app voor slimme apparaten en is zeer intuïtief in gebruik.

Je kunt groepen slimme apparaten instellen, alles controleren dat op de hub is aangesloten, alles rechtstreeks vanaf je telefoon bedienen, scènes maken en acties automatiseren. U kunt ook meldingen van uw apparaten ontvangen via het meldingssysteem van uw telefoon. Je kunt zelfs dingen automatiseren met GPS op je telefoon, dus wanneer je een bepaalde plek op je route naar huis bereikt van je werk, kun je dingen doen zoals je lichten of airconditioning aanzetten.

De Plume-app en adaptieve wifi-technologie achter deze mesh-routers helpen de kosten in hoge mate te rechtvaardigen. De app wordt gebruikt om het mesh-netwerk te beheren dat is gemaakt met meerdere Samsung SmartThings Wifi-routers. Plume herkent automatisch al uw apparaten, analyseert de verkeersstroom en begint uw netwerk dienovereenkomstig te optimaliseren.

Bovendien biedt Plume AI-beveiliging, advertentieblokkering, gepersonaliseerde gasttoegang met aangepaste wachtwoorden en ouderlijk toezicht. Je kunt een enorme hoeveelheid informatie over je thuisnetwerk volgen en het is allemaal zo ingedeeld dat het vrij gemakkelijk te begrijpen is.

Image
Image

Prestaties: Snel en betrouwbaar

De eerste installatie van de Samsung SmartThings Wifi Router was zo eenvoudig als maar kan. De Plume-technologie kan tot 24 uur duren om uw netwerk en communicatie tussen hubs te analyseren en optimaliseren, maar daarna blijft het alles regelmatig verfijnen. We merkten eerlijk gezegd geen verbetering in het gebruik in het echte leven, maar het is vermeldenswaard dat we dachten dat alles goed werkte direct na de eerste installatie.

Elke hub heeft 4 GB opslagruimte, 512 MB RAM en ondersteuning voor 802.11 a/b/g/n/ac, 2 x 2 MIMO, AC1300 (tot 866 Mbps op 5GHz, 400Mbps op 2,4GHz), ZigBee, Z-Wave en Bluetooth 4.1. Het draait op een snelle Qualcomm (Quad 710MHz) processor en beslaat maximaal 1.500 vierkante meter. Drie routers kunnen tot 4.500 vierkante voet beslaan en u kunt tot 32 routers toevoegen als u een groter gebied moet bestrijken.

Als het je belangrijkste doel is om je huis te voorzien van betrouwbare wifi, is de Samsung SmartThings Wifi Router de meest economische optie.

We ervaarden betrouwbare snelheid en signaal in elke hoek van ons gebouw zonder uitval of waarneembare vertraging. Helaas hebben de routers slechts een bereik van 65 voet en hadden we meer nodig dan we aanvankelijk hadden verwacht om de hele ruimte te dekken. Als het op muren en plafonds aankomt, hebben de Samsung SmartThings Wifi Routers uitstekend werk geleverd door een verscheidenheid aan verschillende bouwmaterialen te passeren.

Over het algemeen levert de Samsung SmartThings Wifi Router geweldige prestaties voor zo'n betaalbare mesh-netwerkoptie. Er zijn andere mesh-routers op de markt met naar verluidt betere prestaties, maar elke gewone gebruiker zal meer dan tevreden zijn met de mogelijkheden die hier worden aangeboden. De enige echte klachten die we hebben, zijn dat we twee mobiele apps moeten gebruiken en dat we vanwege het bereik van 65 voet één router meer nodig hadden dan verwacht.

Prijs: een voordelige optie

De Samsung SmartThings WiFi-router kost slechts $ 120 voor een enkele router of $ 280 voor een pakket van drie. Voor zo'n lage prijs zijn ze absoluut onze favoriete budgetoptie. De enige andere populaire mesh-routers die qua prijs in de buurt komen, zijn drie pakketten van Google's WiFi Mesh Routers voor $ 300 en Linksys Velop AC3600 WiFi Mesh Routers voor $ 250, en beide missen veel van de functies van de Samsung-router.

Aan de andere kant van de markt wordt een two-pack van de uitstekende Netgear Orbi RBK50 WiFi Mesh Routers verkocht voor $ 370. Zelfs als het in de uitverkoop is, krijg je er nog steeds twee voor een prijs in de buurt van drie van de Samsung-routers. Aan de andere kant presteert Netgear beter dan Samsung en biedt het ook een alles-in-één mesh-router en slimme hub met een ingebouwde Harman Kardon-luidspreker. Een enkele Netgear Orbi Voice Wifi Mesh-router kost echter $ 430.

Als je belangrijkste doel is om je huis te voorzien van betrouwbare wifi en dode zones te elimineren, is de Samsung SmartThings Wifi Router de meest economische optie voor zijn prestatieniveau. Er is niets aan de Samsung-router dat voor de meeste gebruikers een dealbreaker zou zijn, en het is een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Samsung SmartThings Wifi Mesh Router versus Google Wifi Mesh Router

De directe concurrentie van de Samsung SmartThings WiFi Router is waarschijnlijk de Wifi Mesh Router van Google. Het is op dezelfde manier geprijsd op $ 300, maar vaak te koop voor ongeveer $ 240. Het heeft dezelfde invoer-/uitvoerpoorten, 4 GB opslagruimte, 512 MB RAM en wordt aangedreven door een 710 MHz ARM-gebaseerde quad-coreprocessor.

Google gebruikt zijn eigen wifi-app en heeft een zeer eenvoudig, gestroomlijnd installatieproces. Het mist echter veel van de opties die de router van Samsung heeft, zoals ouderlijk toezicht. Het stelt de gebruiker wel in staat om de internettoegang op een bepaald tijdstip te pauzeren, maar dat is vrij beperkt in vergelijking met de bedieningselementen van andere mesh-routers.

Google betrad de markt voor mesh-netwerken al vroeg en heeft nog geen verbeterde versie van hun routers aangeboden. Ze zijn snel, betrouwbaar en gericht op eenvoud, maar door hun gebrek aan functies en instellingen lopen ze achter op de concurrentie. We denken dat de Samsung SmartThings WiFi Mesh Routers de betere optie zijn totdat Google een upgrade uitbrengt.

Een geweldige mesh-router, elke cent waard

Als u in de eerste plaats op zoek bent naar een mesh-netwerk, zijn Samsung SmartThings WiFi Mesh Routers een zeer voordelige optie die gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is en zelfs degelijke mobiele apps heeft. De routers zijn klein en gemakkelijk te verbergen, maar nog steeds groot in prestaties. Je zult tussen twee verschillende mobiele apps moeten springen, maar de Samsung SmartThings WiFi Mesh Routers zijn een geweldige optie die de meeste gebruikers tevreden zal stellen.

Specs

  • Productnaam SmartThings Wi-Fi Mesh-router en Smart Home Hub
  • Product Merk Samsung
  • MPN ET-WV525BWEGUS
  • Prijs $120.00
  • Gewicht 7.36 lbs.
  • Productafmetingen 4,72 x 1,16 x 4,72 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Processor Qualcomm (Quad 710MHz)
  • Snelheid AC1300 (866 Mbps @ 5GHz, 400Mbps @2.4GHz)
  • Geheugen 512 MB (RAM) + 8 GB (Flash)
  • Dekking 1500 vierkante voet
  • Compatibiliteit Android 5.0 of hoger, iOS 10 of hoger
  • Poorten RJ45 input en output
  • Stemassistenten Ondersteunde Google Assistent, Amazon Alexa
  • Connectiviteit Bluetooth 4.1, Zigbee, Z-Wave, 802.11a/b/g/n/ac - Wave 2, 2x2 MU-MIM

Aanbevolen: