Google Wifi Review: een draadloze mesh-router voor iedereen

Inhoudsopgave:

Google Wifi Review: een draadloze mesh-router voor iedereen
Google Wifi Review: een draadloze mesh-router voor iedereen
Anonim

Bottom Line

Google Wifi is een toegankelijke draadloze router waar iedereen toegang toe heeft. Of je nu in een klein appartement zit en iets nodig hebt dat niet kapot gaat of als je in een groot huis bent dat bereik nodig heeft, dit is de perfecte router voor jou.

Google Wi-Fi

Image
Image

We hebben Google Wifi aangeschaft zodat onze deskundige reviewer het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Zoals wij het bekijken, combineren de beste draadloze routers gemak, waarde en prestaties in één mooi klein pakketje. De mesh-router van Google neemt al deze principes over en werkt ermee samen, wat resulteert in de Google Wifi, een draadloze mesh-router die niet alleen presteert met de beste van hen, maar betaalbaar en stijlvol genoeg is om een plek in iemands huis te creëren. In combinatie met de laagdrempelige Google Wifi-app kun je hem eenvoudig instellen en vergeten, zodat je je kunt concentreren op alles wat je online wilt doen.

We hebben Google Wifi lang in ons appartement gebruikt om het ontwerp, de installatiegemak, de connectiviteit en de software te evalueren.

Design: elegantie in functie

Een van de eerste dingen die eruit springen als je de Google Wifi voor het eerst uit de doos ha alt, is zijn elegantie. In het verleden zat je vast met deze lelijke draadloze routers met antennes die in vier verschillende richtingen uitsteken. Het waren lelijke beesten die mensen aanmoedigden om ze achter een decor te verbergen, waardoor het signaal werd verzwakt.

De Google Wifi, met zijn eenvoudige witte ontwerp en een unieke kleurgecodeerde lichtband, is daarentegen ongelooflijk onopvallend. Het is zelfs een van de zeldzame draadloze routers die je misschien prominent wilt weergeven, waardoor het instellen van de Google Wifi op de perfecte plek een fluitje van een cent is.

De Google Wifi is misschien wel een van de beste draadloze routers op de markt, en het is moeilijk om iemand te bedenken aan wie we hem niet zouden aanbevelen.

Setup: Snel en gemakkelijk

We hebben in onze tijd tientallen draadloze netwerken opgezet en het is onmogelijk om te overschatten hoe geweldig het installatieproces van Google Wifi is. Omdat Google begrijpt dat de meeste mensen niet door geheimzinnige instructies willen graven om op internet te surfen, maakt het instellen een fluitje van een cent.

Je kunt elk van de drie Wifi-knooppunten gebruiken als de kerneenheid die verbinding maakt met je modem, zodat je niet hoeft uit te zoeken welke het meest speciaal is. Vervolgens hoeft u alleen maar de Google Wifi-app te downloaden in de Google Play Store of de App Store op iOS. Daarna is het gewoon een kwestie van de QR-code op elke unit scannen, plaatsen en labelen. Dat is het, zo eenvoudig is het.

Zelfs met onze 250 Mbps Xfinity-service was het instellen een fluitje van een cent, direct uit de doos. En zodra je alle Wifi-punten hebt aangesloten, kun je je Wifi-netwerk beheren via de Google Wifi-app.

Image
Image

Software: Netwerkbeheerder voor iedereen

Een ding dat mensen er doorgaans van weerhoudt om echt de controle over hun netwerken over te nemen, is software. Door ipconfig moeten graven om uw netwerkgateway te vinden, dat in uw webbrowser typen, en dan te maken krijgen met de gecompliceerde backend, is niet ons idee van een goed moment. Maar daarom is de Google Wifi-app zo opmerkelijk.

Alle netwerkbeheertaken kunnen via de app worden uitgevoerd en het is allemaal op een buitengewoon eenvoudige manier ingedeeld. Met een paar simpele tikken kun je een wifi-gastnetwerk opzetten, gezinsbediening beheren of zien of een van je nodes niet werkt.

De Google Wifi-app heeft zelfs een ingebouwde netwerkcontrole die niet alleen de snelheid van je netwerk test, maar ook al je mesh-eenheden. Dit kan u helpen bij het identificeren van probleemgebieden in uw mesh-netwerk. Als een van je Google Wifi-knooppunten een minder dan ideaal signaal ontvangt, kun je dat knooppunt naar een meer signaalvriendelijke plek in je huis verplaatsen.

Er zijn een paar meer geavanceerde functies die de Google Wifi over het algemeen automatisch afhandelt, dus minder geavanceerde gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over vervreemding door kleine witte cilinders, zelfs als meer ervaren netwerkbeheerders misschien willen wachten op meer controles.

Bekijk andere productrecensies en koop de beste mesh wifi-netwerksystemen die beschikbaar zijn.

Image
Image

Connectiviteit: beperkt, maar modern

Dit gebrek aan nauwkeurig afgestemde bedieningselementen wordt overgedragen naar de algemene connectiviteit van Google Wifi: het is een beetje mager, althans wat betreft poorten. Elk knooppunt heeft twee Gigabit Ethernet-poorten en een USB-C-poort, die wordt gebruikt voor stroom. Dit betekent wel dat je LAN-verbindingen in verschillende delen van je huis kunt hebben, maar als je meerdere LAN-poorten in één kamer nodig hebt, zul je tekortschieten.

Gelukkig kun je absoluut rondkomen met alleen de draadloze mogelijkheden. Dit is een tri-band router, waarbij elk van de nodes op hun eigen bandbreedte communiceert, zodat je gamen niet wordt onderbroken door iemand anders die streamt of browset.

Als het op specificaties aankomt, zijn de mogelijkheden van de AC1200 Wave 2 indrukwekkend genoeg, maar als je de quad-core ARM-processor toevoegt die het signaal intelligent stuurt naar apparaten die dit het meest nodig hebben, heb je het recept voor fantastische prestaties door uw hele huis of kantoor.

Als je bijvoorbeeld meerdere Google Wifi-punten in je hele huis hebt staan, kun je door je huis lopen en een YouTube-video bekijken op je iPad, en Google Wifi schakelt automatisch over om een draadloos signaal te leveren vanaf welk knooppunt dan ook dichtstbijzijnde. Je wordt nooit onderbroken en je hoeft niets handmatig te doen, alles gebeurt automatisch achter de schermen.

Netwerkprestaties: ongeëvenaarde betrouwbaarheid

Op het moment van schrijven gebruiken we Google Wifi al ongeveer zes maanden, en we overdrijven niet als we zeggen dat we in onze tijd geen enkel probleem hebben ondervonden met verbroken verbindingen of vertragingen deze router gebruiken. Er waren een paar keer dat een enkel knooppunt uitviel, maar dankzij de kleurgecodeerde LED's konden we het meteen zien. En dat is eigenlijk de kern van wat Google Wifi biedt: ongeëvenaarde betrouwbaarheid.

Het is echter niet alleen betrouwbaar, het is ook snel. Google adverteert met een bereik van 4.500 voet voor het 3-pack dat we hebben getest. In de beslotenheid van ons huis kregen we consequent meer dan 250 Mbps waar we ook gingen. Om lagere snelheden te ervaren, moesten we zelfs naar buiten lopen naar het midden van de doodlopende straat waar we wonen, en zelfs toen kregen we nog steeds meer dan 100 Mbps. Als je slim bent en je Wifi-punten in het zicht van elkaar plaatst, heb je overal in huis snel internet.

En dat is eigenlijk de kern van wat Google Wifi biedt: ongeëvenaarde betrouwbaarheid.

Maar het leven draait niet alleen om downloadsnelheden, vooral niet in huishoudens met meerdere mensen. De beste routers moeten de zware belasting van meerdere apparaten tegelijk aankunnen.

De Google Wifi doodt het hier ook. Tijdens onze tests lieten we twee mensen Netflix streamen in 4K, terwijl een kamergenoot ononderbroken online games speelde in een andere kamer.

Google Wifi ondersteunt geen MU-MIMO (of Multi-user, multiple input, multiple output,), maar vanwege de aard van het mesh-netwerk maakt het bijna niet uit. Tenzij u intensief netwerkt via een draadloze verbinding, zal Google Wifi meer dan snel genoeg zijn voor de dagelijkse workloads. Dat is alles wat we kunnen vragen in een router die op de markt wordt gebracht voor de gemiddelde gebruiker.

Prijs: voorsprong op de curve

Google Wifi begint bij $ 129 voor een enkel Wifi-punt, wat perfect is voor de meeste appartementen. Als je een groter huis hebt en je hebt de extra dekking nodig, dan kijk je naar $ 299. Dat klinkt misschien als veel geld, vooral als je de router al een tijdje gebruikt die in je kabelmodem is ingebouwd, maar geloof ons, het is het geld waard. In vergelijking met de meeste andere mesh-routers biedt Google Wifi tonnen prestaties en meer individuele nodes. Dit betekent dat u voor minder geld een groter gebied kunt bestrijken. En met zo'n goede prestatie mogen we niet klagen.

Vergeleken met de meeste andere mesh-routers biedt Google Wifi tonnen prestaties en meer individuele nodes.

Google Wifi versus Netgear Orbi

De Google Wifi bestaat niet in een vacuüm, en de Netgear Orbi komt misschien het dichtst in de buurt van het claimen van de kroon van Google over het mesh-wifi-koninkrijk. De Netgear Orbi wordt geleverd met één router en één satelliet, in tegenstelling tot de drie knooppunten van Google Wifi, en kost ongeveer $ 320.

Laat u niet misleiden door te denken dat Netgear hier crimineel te veel rekent - deze twee eenheden kunnen theoretisch meer dekking bieden: 5000 voet, in tegenstelling tot de 4500 voet van Google Wifi. De installatie en het onderhoud van Google zijn gemakkelijker in te voeren, maar ervaren netwerkbeheerders geven de voorkeur aan de grotere controle die Netgear hen biedt. Over het algemeen komt het allemaal neer op budget en toegankelijkheid: de Google Wifi is gemakkelijker te gebruiken en te betalen, maar de Netgear Orbi is krachtiger.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste draadloze routers.

Een uitstekende router voor bijna iedereen

De Google Wifi is misschien wel een van de beste draadloze routers op de markt, en het is moeilijk om iemand te bedenken aan wie we het niet zouden aanbevelen. Het is eenvoudig in te stellen, heeft geweldige prestaties en betrouwbaarheid, en het ziet er goed uit om op te starten. Het is niet zo veelzijdig als sommige andere routers die er zijn, maar de meeste gebruikers zullen dat waarschijnlijk als een functie zien. Als je niet wilt rommelen met een stomp instellingenmenu en iets wilt dat je gewoon kunt aansluiten en klaar bent om te browsen, kun je echt niet fout gaan met Google Wifi.

Specs

  • Productnaam Wi-Fi
  • Productmerk Google
  • Prijs $299.00
  • Releasedatum oktober 2016
  • Gewicht 11,8 oz.
  • Productafmetingen 4,17 x 4,17 x 2,7 inch.
  • Kleur Wit
  • Snelheid AC1200 2x2 Wave 2
  • Garantie Een jaar
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Nee
  • Aantal banden drie
  • Aantal bekabelde poorten Twee per node
  • Chipset Qualcomm IPQ4019
  • Bereik Tot 4.500 voet (three-pack) 1.500 voet (enkele knoop)
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: