Onkyo HT-S7800 Review: Eersteklas Surround Sound

Inhoudsopgave:

Onkyo HT-S7800 Review: Eersteklas Surround Sound
Onkyo HT-S7800 Review: Eersteklas Surround Sound
Anonim

Bottom Line

De Onkyo HT-S7800 biedt alle toeters en bellen die je maar kunt wensen in een surround sound-systeem. De uitstekende geluidskwaliteit brengt zowel je muziek als je films tot leven.

Onkyo HT-7800 5.1-kanaals

Image
Image

We hebben de Onkyo HT-S7800 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Onkyo HT-S7800 vertegenwoordigt het hogere segment van typische surround sound-stereosystemen voor consumenten. Aan dit einde van het spectrum van audiosystemen mag je een hoog kwaliteitsniveau verwachten - een systeem dat vele jaren meegaat en wonderbaarlijk klinkt terwijl je het doet.

Image
Image

Design: een professionele flair

De HT-S7800 wordt geleverd in een no-nonsense verpakking, en dat is representatief voor wat je van dit systeem als geheel kunt verwachten. Er is een echte focus op kernkwaliteit - niets flitsends of onnodigs, en dat is precies hoe we het graag hebben.

De meegeleverde HT-Rd95-ontvanger is het hart van het systeem, een kolos van glanzend metaal dat trots op zijn stevige poten staat. De bovenkant van dit indrukwekkende apparaat is een open rooster met een sticker die waarschuwt dat dit oppervlak heet kan worden, en dat doet het zeker na enkele uren audio te hebben uitgepompt.

Op het voorpaneel zit een groot, helder scherm. Dit toont in één oogopslag alle gegevens die u nodig hebt en maakt het wijzigen van invoer en andere instellingen een fluitje van een cent. De luidsprekers zijn bekleed met een hoogwaardige MDF-composiet met een eersteklas zwarte houtnerfafwerking die zeer aantrekkelijk is, terwijl de luidsprekerroosters zijn bedekt met een pluche uitziend stoffen gaas. De twee achterste surround-luidsprekers zijn klein, terwijl de voorste surround-luidsprekers en de middenluidspreker wat omvangrijker zijn. De voorste surround-luidsprekers zijn opmerkelijk vanwege hun naar boven gerichte luidsprekers, die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van Dolby Atmos.

Als je rekening houdt met de uitstekende geluidskwaliteit en uitgebreide functieset, begint het prijskaartje een stuk redelijker te klinken.

De subwoofer is een stevige eenheid met een groot naar beneden gericht element dat trillingen door je vloer laat rommelen. Het pompt zware bas uit, het is een behoorlijk intense zintuiglijke ervaring. Ook hier is de zwarte houtnerf rijkelijk gebruikt, terwijl het frontelement is gemaakt van glanzend kunststof dat helaas gevoelig is voor stof en krassen. Dit is het enige echte minpunt in de verder uitstekende bouwkwaliteit van de HT-S7800.

De meegeleverde zeskanaalsdraden hebben een handige kleurcodering en de HT-S7800 bevat ook een AM- en FM-antenne, evenals een microfoon voor luidsprekerkalibratie. De achterkant van de ontvanger zit vol met invoer- en uitvoerpoorten, hoewel de verbijsterende reeks hier wordt geprofiteerd door duidelijke labels op de ontvanger zelf.

Het systeem bevat een grote afstandsbediening met veel knoppen, hoewel bij nader onderzoek het doel van elk vrij duidelijk en intuïtief is, en we hadden geen moeite om het bedieningsschema onder de knie te krijgen. Batterijen voor de afstandsbediening worden ook handig meegeleverd.

Image
Image

Configuratieproces: een beetje vervelend

Elk surroundsysteem kan ingewikkeld zijn om op te zetten, vooral een met net zoveel draden als de HT-S7800. Gelukkig zijn er enkele duidelijke en gedetailleerde diagrammen en instructies om te helpen bij het proces.

Je eerste taak is om alle meegeleverde zeskanaalsdraden in de ontvanger te steken. Poorten aan de achterkant van de ontvanger moeten open worden gedraaid, de bijbehorende draad moet worden geplaatst en vervolgens moet de poort weer op zijn plaats worden gedraaid, waarbij de draad wordt vastgeklemd. Dit proces moet twee keer worden herhaald voor elk van de acht draden, en het proces is erg tijdrovend en moeilijk, vooral als je grote vingers hebt.

We vonden de luidsprekers veel gemakkelijker aan te sluiten. De poorten op elk hebben een kleine hendel die u naar beneden duwt en vervolgens loslaat zodra een draad is geplaatst. De kleurgecodeerde draden helpen enorm bij het installatieproces, hoewel de etikettering van de zeskanaals draadpoorten op de ontvanger een beetje misleidend kan zijn.

Zodra je alles hebt aangesloten, kun je de HDMI-uitgang van de ontvanger aansluiten op een monitor of tv en beginnen met het begeleide installatieproces. Het systeem leidt u vervolgens door een geautomatiseerd luidsprekerkalibratieproces dat enige tijd in beslag neemt en waarbij de meegeleverde AccuEQ-microfoon wordt aangesloten en in het midden van het surround-geluidsgebied wordt geplaatst.

Image
Image

Ingangen/uitgangen: alles en de gootsteen

Overal waar je kijkt op de HT-S7800 vind je een breed scala aan invoer- en uitvoerpoorten. Aan de voorkant heb je een ¼ inch stereo-aansluiting, AUX 3,5 mm-aansluiting, AUX HDMI-ingang en een aansluiting voor de setup-microfoon.

Aan de achterkant heb je je luidsprekeraansluitingen, en veel! Ze zijn duidelijk gelabeld door welke luidsprekers waar moeten worden bevestigd. Er zijn voldoende invoer- en uitvoerpoorten voor een enorm scala aan standaarden, en het zou moeilijk zijn om een entertainmentsysteem voor te stellen dat niet zou kunnen worden ondergebracht door deze menagerie van connectiviteitsopties.

Image
Image

Geluidskwaliteit: glorieuze audio-onderdompeling

De HT-S7800 dompelde ons onder in de geweldige en angstaanjagende soundscape van Duinkerken. Dit is een film die vooral profiteert van surround-geluid, en het is praktisch een vereiste om te bekijken. De film test echt de grenzen van wat een goed geluidssysteem kan doen, een test die de HT-S7800 met vlag en wimpel heeft doorstaan.

De openingsscène is stil, afgezien van het constante getik dat de film voortstuwt, en de sluipende geluiden van soldaten die op de vlucht slaan voor de vijandelijke opmars. Toen een soldaat zijn helm liet vallen en hem op de grond liet draaien, klonk het alsof hij recht voor ons ronddraaide, en we schrokken van de schrik toen het eerste schot werd gelost. De Dolby Atmos-integratie komt echt tot leven via de HT-S7800.

Wat je favoriete medium ook is, de HT-S7800 zal het in prachtige (of angstaanjagende) helderheid weergeven.

In de scène met vijandelijke vliegtuigen die binnenstormden om het strand te bombarderen, konden we het sidderende gedreun van de motoren in de vloer voelen en de explosieve dreun van bommen die op de grond neerstortten. Later konden we elke voetstap voelen en horen van de soldaten die over de houten steiger rennen.

Bij het spelen van 2Cello's uitstekende cover van "Thunderstruck", was elke verschroeiende stam van de cello helder en duidelijk, van de stijgende hoge noten tot de donderende bas. Opera is even indrukwekkend. Ian Bostridge's uitvoering van "Ich habe genug" van Bach bracht de aanzwellende emotie van het stuk tot leven. Welk medium je ook kiest, de HT-S7800 zal het in prachtige (of angstaanjagende) helderheid weergeven.

Image
Image

Functies en connectiviteit: alles wat je nodig hebt en meer

De Onkyo HT-S7800 bevat een breed scala aan indrukwekkende functies en aansluitmogelijkheden. Bluetooth en WiFi zijn beide inbegrepen en maken afspelen via verschillende methoden mogelijk. Je kunt muziek afspelen vanaf een computer of mobiel apparaat via Chromecast of Airplay en de gratis en volledig uitgeruste mobiele app. Met deze app kun je ook systeeminstellingen manipuleren zonder de hulp van een tv of monitor.

U hebt ook rechtstreeks toegang tot netwerktoepassingen via de ontvanger via menu's op uw aangesloten scherm, inclusief internetradioservices zoals Tunein, Spotify en Pandora, of stream muziekbestanden die zijn opgeslagen op een thuiscomputer of NAS (aangesloten op het netwerk opslagapparaat. Je kunt ook rechtstreeks muziek afspelen vanaf een aangesloten USB-opslagapparaat, of muziek streamen naar en een apart luidsprekersysteem elders in je huis bedienen via een bekabelde verbinding.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 899 is de HT-S7800 nogal prijzig, maar als je rekening houdt met de uitstekende geluidskwaliteit en uitgebreide functieset, begint dat prijskaartje een stuk redelijker te klinken. Je kunt 5.1 surround sound vinden voor veel minder, maar niet op dit niveau van kwaliteit en natuurgetrouwheid.

Onkyo HT-S7800 vs. Logitech Z906

Het lijdt geen twijfel dat de HT-S7800 in alle opzichten een superieur systeem is ten opzichte van Logitech's Z906, en als je het je kunt veroorloven, zul je er geen spijt van krijgen dat je de HT-S7800 hebt gekocht. Dat gezegd hebbende, de Z906 is minder dan de helft van de prijs van de HT-S7800 en biedt een bevredigende (zo niet zo indrukwekkende) 5.1 surround sound-ervaring. Voor kleine kamers is het meer dan voldoende, en het is een geweldige optie als je op zoek bent naar een surround sound-systeem met een beperkt budget.

De Onkyo HT-S7800 levert een geweldige audio-ervaring

Het is een krachtig en duur systeem dat zijn hoge prijskaartje meer dan rechtvaardigt. Door de implementatie van Dolby Atmos, de wifi- en Bluetooth-connectiviteit en de veelzijdige reeks verbindingsopties, levert de HT-S7800 ongelooflijk geluid en een eersteklas geluidsbeeld, ongeacht welk medium je hoort. Het is een perfect anker voor elke thuisbioscoopopstelling.

Specs

  • Productnaam HT-7800 5.1-kanaals
  • Productmerk Onkyo
  • UPC HT-S7800
  • Prijs $899.00
  • Productafmetingen 30 x 20 x 33 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Voorpoorten ¼ inch stereo-aansluiting, AUX 3,5 mm-aansluiting, AUX HDMI-ingang, installatiemicrofoonaansluiting.
  • Achterkant Poorten 6-kanaals luidsprekerpoorten + zone 2 luidsprekerpoorten. 2 actieve subwoofer-aansluitingen, 7 HDMI-ingangspoorten, 2 HDMI-uitgangen, Ethernet-, USB-, AM- en FM-poorten, GND-poort, 3 optische/coaxiale digitale ingangsaansluitingen, 7 TV/AV-aansluitingen.
  • Luidsprekers 1 Middenluidspreker, 2 Surroundluidsprekers voor 2 Surroundluidsprekers achter, 1 Subwoofer
  • Afmetingen frontluidspreker 6,1 x 18,2 x 7,1"
  • Afmetingen middenluidspreker 16,5 x 4,5 x 4,7"
  • Omgevingsafmetingen 4,5 x 9 x 3,7"
  • Subwoofer Afmetingen 12,5 x 18,5" x 15,7"
  • Afmetingen ontvanger 33,7 x 30,3 x 20,2"

Aanbevolen: