Davis Instruments Vantage Vue 6250 Review: gouden standaard weersensoren

Inhoudsopgave:

Davis Instruments Vantage Vue 6250 Review: gouden standaard weersensoren
Davis Instruments Vantage Vue 6250 Review: gouden standaard weersensoren
Anonim

Bottom Line

De Davis Instruments Vantage Vue 6250 is een bijna professioneel weerstation dat niet veel meer kost dan andere hobbyisten.

Davis Instruments Vantage Vue 6250 draadloos weerstation

Image
Image

We hebben Davis Instruments Vantage Vue 6250 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Davis staat bekend om zijn hoogwaardige instrumentatie en het Vantage Vue 6250-weerstation voldoet grotendeels aan de verwachtingen. Tijdens het testen konden we temperatuur- en vochtigheidsresultaten met een hoge mate van nauwkeurigheid bevestigen in vergelijking met lokale NOAA-metingen. Het sensorpakket is ook erg handig omdat het alles in een enkele eenheid verpakt die gemakkelijk te hanteren en te installeren is. Dat maakt het perfect voor een hobbyist die nog steeds zeer nauwkeurige metingen wil.

Dat gezegd hebbende, dit weerstation is ook vrij duur in vergelijking met sommige van de concurrentie. Je beta alt voor kwaliteit, maar minder serieuze hobbyisten doen het misschien beter met minder dure hardware.

Image
Image

Ontwerp: oerdegelijke constructie met zeer gedateerde esthetiek

Davis Instruments bouwt hun weerbewakingsapparatuur om lang mee te gaan, en de Vantage Vue is daarop geen uitzondering. Dit weerstation bestaat uit een displayconsole en een geïntegreerde sensorsuite (ISS), en ze zijn beide gebouwd met meer duurzaamheid in het achterhoofd dan esthetiek.

De sensorsuite combineert een groot aantal sensoren goed tot een relatief compact pakket.

Van het zwarte en bruine plastic tot het LCD-scherm met zijn feloranje achtergrondverlichting, de Vantage Vue-console ziet eruit als een relikwie uit de jaren 80. Het doel hier was om de meeste informatie te verstrekken op een manier die gemakkelijk te verteren is, zonder de moderne esthetiek in het oog te houden - in dit opzicht is Davis Instruments zeker geslaagd.

De sensorsuite combineert een groot aantal sensoren goed in een relatief compact pakket. Het is gemaakt van wit en zwart plastic en voelde lekker stevig aan tijdens de montage en hield goed stand onder zware wind en regen tijdens onze tests. De bovenkant heeft een standaard windsnelheidsmeter in bekerstijl en een zonnepaneel, de onderkant bevat een windvaan en een stralingsscherm voor de temperatuur- en vochtigheidssensoren, en een regenmeter is verborgen in de behuizing van het apparaat.

Image
Image

Configuratieproces: montage is een fluitje van een cent, maar je hebt extra bevestigingsmateriaal nodig

De Vantage Vue is niet klaar om uit de doos te gaan en vergt wat meer montage dan minder complexe weerstations. Het proces is vrij eenvoudig en de meeste mensen zouden in minder dan een half uur door de basismontage moeten kunnen.

Het monteren van de geïntegreerde sensorsuite is het meest tijdrovende onderdeel van het installatieproces. Het wordt grotendeels gemonteerd geleverd, maar je moet de windvaan en bekers voor de windmeter bevestigen, de tipping-lepel voor de regenmeter bevestigen en het lipje van de back-upbatterij verwijderen zodat deze het apparaat van stroom kan voorzien.

Het instellen van de console kost niet zoveel tijd, maar het is ingewikkelder. Wanneer je hem voor de eerste keer aanzet, moet je een aantal stappen doorlopen om de tijd en datum, tijdzone en meer in te stellen. Zorg ervoor dat u uw breedtegraad, lengtegraad en hoogte kent, want u hebt die informatie nodig om het installatieproces te voltooien. Als je dat niet doet, kun je altijd vals spelen en je Alexa vragen.

Met de sensorsuite en console beide ingesteld en ingeschakeld, moeten ze ongeveer 3 meter uit elkaar worden geplaatst totdat ze een verbinding tot stand brengen. Zodra dat gebeurt, ben je klaar om de sensorsuite buiten te installeren.

Image
Image

Display: Console is een overblijfsel, maar het is gemakkelijk te lezen

De console ziet er oud uit en voelt onhandig aan. Het werkt goed, maar het lijkt echt een overblijfsel uit het verleden. Het display zelf is een eenvoudig LCD-ontwerp met een feloranje achtergrondverlichting die u kunt in- en uitschakelen, en het heeft 10 duidelijk gelabelde functieknoppen, vier richtingsknoppen, een schakelaar voor de achtergrondverlichting en een knop die het gedrag van negen van de 10 functieknoppen.

Hoewel alle informatie die u echt nodig heeft direct uit de doos wordt weergegeven, kunt u de functieknoppen gebruiken om naar aanvullende informatie en grafieken te gaan. Het weercentrumgedeelte van het scherm kan bijvoorbeeld trends, grafieken en totalen weergeven die betrekking hebben op een van de sensoren die de console bewaakt.

De console wordt voornamelijk gevoed door een AC-adapter, maar er zijn ook drie C-batterijen nodig als back-up. Als je ervoor kiest om de back-upbatterijen te installeren, zorgen ze ervoor dat de console blijft werken in geval van stroomuitval, of kun je hem aan een muur bevestigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aansluiten. Davis zegt dat de batterijen het apparaat tot negen maanden kunnen laten werken, en het is ontworpen om een waarschuwing te geven voordat ze dood gaan.

Sensoren: volledige reeks weersensoren in één pakket

De Vantage Vue-console heeft ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensoren, en de geïntegreerde sensorsuite omvat temperatuur- en vochtigheidssensoren ingekapseld in een stralingsscherm, een anemometer die bestaat uit een windvaan en bekers, en een regenmeter die maakt gebruik van een tipping up design. Ze zijn allemaal zeer nauwkeurig en duurzaam, zoals je zou verwachten van een Davis Instruments-product, en de geïntegreerde sensorsuite is ook erg handig voor de gemiddelde hobbyist.

Tijdens onze tests hebben we één stortbui van 4,3 inch per uur meegemaakt en nog steeds een extreem nauwkeurig dagelijks totaal geregistreerd, zoals bevestigd door radar en andere lokale metingen.

Het belangrijkste probleem met de sensorsuite is dat je meestal niet op dezelfde locatie temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en -richting en regenval wilt meten. De temperatuur kan het beste worden gemeten op ooghoogte, terwijl nauwkeurige metingen van de windsnelheid een montageplaats vereisen die vrij is van obstakels.

Sommige hoogwaardige weerstations bevatten afzonderlijke instrumenten die u op ideale locaties kunt monteren, maar de Vantage Vue vereist dat u enkele compromissen sluit. U kunt de sensorsuite op ooghoogte monteren voor de meest relevante temperatuurresultaten, of boven uw dak voor de beste windresultaten, maar u kunt niet beide hebben.

De realiteit is dat dit niet zo'n groot probleem is voor de gemiddelde hobbyist of liefhebber, maar iedereen die de flexibiliteit nodig heeft om zijn instrumenten op ideale locaties te monteren, zal die optie hier niet vinden.

Image
Image

Connectiviteit: vereist extra hardware

Het grootste probleem met de Vantage Vue is dat hij uit de doos geen connectiviteit heeft. Dit is gewoon een andere factor waardoor het een beetje een relikwie voelt, vooral in een wereld waar veel hobbyistische weerstations worden geleverd met ingebouwde USB- en Wi-Fi-connectiviteit.

Je kunt de Vantage Vue verbinden met je computer of internet, en gegevens uploaden naar diensten zoals Weather Underground, maar hiervoor is extra hardware nodig. Deze extra hardware is niet goedkoop, wat een duidelijk nadeel is wanneer de Vantage Vue al duurder is dan de concurrentie.

Het grootste probleem met de Vantage Vue is dat het geen connectiviteit heeft uit de doos.

Als je een Vantage Vue op een computer of internet wilt aansluiten, vind je een poort verborgen in het batterijcompartiment van de Vantage Vue-console. In plaats van een standaard USB-poort te gebruiken, of zelfs iets ouder zoals een seriële poort, gebruikt Davis een eigen ontwerp dat alleen kan worden aangesloten op specifieke hardware zoals de Davis WeatherLinkIP.

(Bijgewerkt 13-12-19) De WeatherLinkIP is stopgezet. Het bedrijf biedt nu een apparaat aan met de naam WeatherLink Live, waarmee u de gegevens van uw weerstation naar de cloud kunt pushen. U kunt uw gegevens bekijken op de app of de WeatherLink-site.

Prestaties: Grote nauwkeurigheid en functionaliteit

Davis kan bogen op extreem nauwkeurige sensorhardware, iets wat we tijdens onze tests hebben bevestigd. In vergelijking met andere lokale bronnen en andere apparatuur ter plaatse konden we geen problemen vinden met de prestaties van dit weerstation.

Weercondities worden gerapporteerd in intervallen van ongeveer 2,5 seconden voor wind, 10 seconden voor buitentemperatuur, 20 seconden voor regen en 50 seconden voor vochtigheid, dus de resultaten die op de console worden weergegeven, komen ongeveer net zo dicht bij de werkelijkheid. tijd zoals je gaat krijgen.

Dit is een eersteklas apparaat, met zeer nauwkeurige en responsieve sensoren, en het is dienovereenkomstig geprijsd.

Van bijzonder belang is het uitstekende stralingsscherm, dat de temperatuur- en vochtigheidssensoren omhult. Dit schild voorkomt dat direct zonlicht foutieve temperatuurmetingen veroorzaakt en zorgt er ook voor dat de vochtigheidssensor zeer nauwkeurige resultaten levert, zelfs in zeer vochtige omstandigheden.

De regenmeter maakt gebruik van een kantelmechanisme dat tot op honderdsten van een inch meet, maar is ook nauwkeurig tijdens hevige regen. Tijdens onze tests hebben we één stortbui van 4,3 inch per uur meegemaakt en nog steeds een uiterst nauwkeurig dagelijks totaal geregistreerd, zoals bevestigd door radar en andere lokale metingen.

Prijs: u beta alt voor kwaliteit en nauwkeurigheid

De Davis Instruments Vantage Vue heeft een adviesprijs van $ 395 voor het pakket dat zowel de console als de sensorsuite omvat, hoewel het meestal beschikbaar is voor ongeveer $ 300. Het is zeker geen goedkoop weerstation en het is ook geen goede keuze als je met een krap budget werkt.

Dit is een eersteklas apparaat, met zeer nauwkeurige en responsieve sensoren, en het is dienovereenkomstig geprijsd. Als u de kwaliteit van een weerstation van Davis Instruments wilt en de fantastische Vantage Pro 2 niet in uw budget past, biedt de Vantage Vue bijna hetzelfde nauwkeurigheidsniveau voor een veel lagere prijs.

Concurrentie: komt dichterbij, maar schiet nog steeds tekort

Er was een tijd dat Davis Instruments de onbetwiste leider was op de markt voor weerstations voor hobbyisten, maar dat paradigma begint te veranderen. AcuRite is een grote concurrent geworden en Ambient Weather heeft Davis ook uitgedaagd met meer betaalbare opties.

Het AcuRite 01512 draadloze weerstation heeft een adviesprijs van $ 199,98 en is meestal beschikbaar voor ongeveer $ 130. Zelfs bij volledige adviesprijs is het aanzienlijk goedkoper dan de Vantage Vue 6250, verpakt in dezelfde basissensoren. Het heeft geen stralingsscherm, de sensoren zijn niet zo nauwkeurig en het kan dingen als vochtigheid niet over een zo groot bereik meten, maar het wordt geleverd met ingebouwde connectiviteit via USB.

De Ambient Weather WS-1002-WIFI Observer heeft een adviesprijs van $ 319,99, dus qua prijs is het een nauwere concurrent. Het bevat allemaal dezelfde basissensoren en de temperatuur- en vochtigheidssensor worden zelfs beschermd door een stralingssensor die enigszins doet denken aan de Vantage Vue. Het heeft ook ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit, waardoor het compatibel is met zowel Alexa als Google Home.

De Vantage Vue 6250 is moeilijk te verslaan in termen van kwaliteit en nauwkeurigheid, maar Davis Instruments is duidelijk achterop geraakt wat betreft nieuwere functies zoals connectiviteit. Als die functies belangrijker voor je zijn dan nauwkeurigheid, dan heeft de concurrentie veel te bieden.

Fantastisch systeem voor weernerds, maar de prijs is een grote barrière

De Davis Instruments Vantage Vue 6250 is een geweldig weerstation dat nauwkeurige, tijdige metingen levert, maar Davis zit vast in het verleden. Als u zich voornamelijk bezighoudt met het nemen van de meest nauwkeurige metingen, en u ofwel niet geeft om internetverbinding of het niet erg vindt om in extra hardware te investeren, dan is dit het weerstation om te bezitten. Kijk anders eens naar enkele van de goedkopere alternatieven met ingebouwde USB of Wi-Fi.

Specs

  • Productnaam Vantage Vue 6250 draadloos weerstation
  • Product Merk Davis Instruments
  • MPN 6250
  • Prijs $303,08
  • Productafmetingen 8 x 8 x 5 inch.
  • Connectiviteit Eigen uitbreidingspoort
  • Display LCD met achtergrondverlichting
  • Buitensensoren Temperatuur, vochtigheid, regen, windsnelheid/richting
  • Binnensensoren Temperatuur, vochtigheid
  • Binnentemperatuurbereik +32°F tot +140°F
  • Vochtigheidsbereik binnenshuis 1% tot 99% RH
  • Buitentemperatuurbereik -40°F tot 150°F
  • Buitenvochtigheidsbereik 0% tot 100% RH
  • Temperatuurnauwkeurigheid 1°F
  • Nauwkeurigheid vochtigheid 3-4% RH
  • Transmissiebereik Tot 1.000 voet

Aanbevolen: