EVGA Nu Audio Card Review: voor $ 250 levert EVGA ongelooflijke prestaties

Inhoudsopgave:

EVGA Nu Audio Card Review: voor $ 250 levert EVGA ongelooflijke prestaties
EVGA Nu Audio Card Review: voor $ 250 levert EVGA ongelooflijke prestaties
Anonim

Bottom Line

Als je om audio geeft, is het moeilijk om de prestaties van de EVGA Nu-geluidskaart te verslaan voor minder dan $ 300. Het is een prachtig klinkende kaart met doordachte techniek en intuïtieve softwarefuncties.

EVGA 712-P1-AN01-KR NU-audiokaart

Image
Image

We hebben de EVGA Nu-audiokaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In 2019 beweren veel audioliefhebbers dat geluidskaarten verouderd zijn, inferieur aan externe versterkers en DAC's van dezelfde prijs - de EVGA Nu Audio Card bewijst dat ze ongelijk hebben. Dit is niet alleen een kaart voor gamers, het is een kaart voor audiofielen. EVGA werkte samen met Audio Note, een gerenommeerd, high-end audiobedrijf, om een kaart te ontwerpen die zich kan meten met systemen die vier keer zo duur zijn. Hoewel de Nu slechts $ 250 kost, werd er niet bezuinigd op de productie. Het biedt kristalheldere, krachtige audio en een volledig uitgeruste suite van equalizersoftware die zelfs de meest veeleisende luisteraars zal plezieren.

Image
Image

Ontwerp: strakke presentatie en best-in-class internals

De binnenkant van de EVGA Nu-audiokaart is adembenemend. Om de Nu te maken, werkte EVGA samen met Audio Note om een product met hoogwaardige componenten te ontwikkelen. Natuurlijk zijn veel componenten van Audio Note zelf, maar EVGA heeft ook condensatoren van WIMA en Nichicon opgenomen, gerespecteerde namen in de wereld van audio-elektronica. Mocht de ADI OP275 op-amp (zie: Wat is een op-amp?) niet aan uw wensen voldoen, dan kunt u deze omruilen. Het ontwerp is voorzien van eersteklas ruisonderdrukking (SNR van 123 dB) en de hoofdtelefoonuitgang ondersteunt hoofdtelefoons met een impedantie tussen 16 en 600 ohm. Als je geen zin hebt om je koptelefoon op de achterkant van de behuizing aan te sluiten, is er een aansluiting op het voorpaneel aan de zijkant van de kaart, die rechtstreeks is verbonden met de hoofdkoptelefoonuitgang, wat betekent dat er geen kwaliteitsverlies is. Het enige ongemak is dat om deze beloofde prestatie te leveren, de Nu een SATA-kabel van de voeding van de computer nodig heeft. De stroom wordt echter niet slecht gebruikt - al dat extra sap wordt naar een ingebouwde lineaire voeding met ultralage ruis geleid (dit houdt de audio schoon en niet vervormd door de elektrische signalen van uw pc-componenten). Nu heeft zelfs een groot koellichaam om te voorkomen dat deze hoogwaardige voeding oververhit raakt.

De EVGA Nu-audiokaart is niet alleen een kaart voor gamers. Het is een kaart voor audiofielen.

Aan de buitenkant heeft de EVGA Nu een slanke, gunmetal grijze behuizing met zwarte zijkanten. Het ziet er stijlvol en ingetogen uit, terwijl het RGB-verlichte EVGA-logo zorgt voor een welkome kleurpracht. De kaart ondersteunt een 5.1-opstelling, met een 3,5 mm lijnuitgang, een microfooningang, een 6,3 mm koptelefooningang, een 3,5 mm lijningang en een optische S/PDIF-uitgang. Elk van deze belooft minimale ruis, onder de 120dB SNR. Het is een beetje teleurstellend dat het geen 7.1-kanaalsondersteuning biedt, maar de aanwezige poorten zijn van extreem hoge kwaliteit om dit goed te maken.

Configuratieproces/installatie: snel en eenvoudig

Het installeren van de kaart is een vrij eenvoudig proces. Plaats de EVGA Nu in een lege PCIe-sleuf, sluit hem aan op de PSU via een SATA-kabel en sluit de header aan als u de hoofdtelefoonaansluiting aan de voorkant van uw computer wilt ondersteunen. Eenmaal geïnstalleerd, downloadt u de stuurprogramma's van de EVGA-website en bent u klaar. Zorg er nu voor dat de standaard audio-uitvoer van uw computer de Nu-geluidskaart is via het Windows-geluidsmenu.

Image
Image

Audio: uitstekende kwaliteit

De EVGA Nu-audiokaart heeft misschien RGB-verlichting, maar het geluid is waar het echt uitblinkt. Met behulp van de Sennheiser HD-800 en de OPPO PM-3 ontdekten we dat de audio van de EVGA helder, helder en rijk was. In feite presteerde het niet slechter dan de OPPO HA-1-versterker, een systeem van $ 1.300. De enige opmerking die moet worden gemaakt, is dat de EVGA geen neutrale geluidssignatuur heeft; het lijkt een beetje een house-muziekcurve te hebben (zie: wat zijn geluidssignaturen?), Met verzonken middentonen en bas. Deze signatuur maakt het luisteren naar middelzware genres, zoals metal en orkest, een beetje saai, maar het brengt elektronische muziek echt tot leven. Als u de voorkeur geeft aan een andere geluidsmix, kan de mix van frequenties worden aangepast via de EQ-instellingen van de Nu-software om aan uw voorkeuren te voldoen. Het zal je audio niet merkbaar vervormen.

Met behulp van de Sennheiser HD-800's en de OPPO PM-3's ontdekten we dat de audio van de EVGA helder, helder en rijk was.

De Nu-kaart is een krachtig beest, dus let op het volume: we moesten het op ongeveer tien procent houden voor een comfortabel luistervolume. Wat nog belangrijker is, het geluidsbeeld is opmerkelijk. Gamers zullen ongelooflijk blij zijn met het gebruik van de Nu, omdat het het veel gemakkelijker maakt om voetstappen, geweerschoten en andere elementen te lokaliseren. Als een opmerking voor diegenen die op zoek zijn naar "gamergerichte" audio-oplossingen: u wilt een audio-opstelling die goede, nauwkeurige audio biedt en die de mogelijkheid heeft om de audio aan te passen om het hoge tonenbereik te benadrukken. Voor de Nu, als de standaardsignatuur niet genoeg hoge tonen voor je biedt, kun je deze altijd aanpassen in de EQ-software.

Image
Image

Bottom Line

De software van de EVGA Nu is vrij beperkt in de functies die het biedt, maar het heeft alle noodzakelijke verbeteringen (basversterking, treble-modifier en EQ-presets voor stemhelderheid zijn allemaal beschikbaar). Hierdoor is het gebruik van de software eenvoudig en intuïtief. Het geeft de gebruiker controle over het hoofdtelefoonvolume, het luidsprekervolume, links en rechts panning, een surroundsimulator, galm, volumestabilisator, ruisonderdrukking en frequentieaanpassingen. Voor degenen die graag sleutelen aan equalizerniveaus totdat ze het perfecte geluid krijgen, kun je met de software zes aangepaste presets maken en opslaan.

Prijs: een enorme waarde

Voor een verkoopprijs van $ 250 is de EVGA Nu-audiokaart een koopje voor wat er wordt aangeboden. Veel audio-setups die twee keer zo duur zijn, kunnen qua kwaliteit niet worden vergeleken. Als je een koptelefoon hebt van meer dan $300 of een luidsprekeropstelling van meer dan $500, dan is de Nu-audiokaart een waardige investering, hoewel het misschien een beetje duur is voor informele gebruikers.

Concurrentie: presteert goed tegen vergelijkbare geprijsde opties

De EVGA Nu is gemakkelijk een van de beste geluidskaarten die we hebben getest, en hoewel die prijs van $ 250 misschien onaangenaam is voor occasionele pc-gebruikers, vertegenwoordigt het een uitstekende prestatie als je kijkt naar de prestaties ervan ten opzichte van de concurrentie. De Nu presteert net zo goed (of in sommige gevallen beter) dan veel geluidsoplossingen die meerdere keren duurder zijn.

De Sound Blaster ZxR, die ook te koop is voor ongeveer $ 250, is geen partij voor de EVGA Nu-geluidskaart wat betreft geluidskwaliteit. De enige reden om de ZxR te kopen, is als je echt gehecht bent aan de robuuste EQ-software of als je de esthetiek van de Nu niet kunt uitstaan.

In een iets meer appels met peren vergelijking, zijn de Modi en de Magni een zeer populaire DAC/amp-combinatie die elk voor $ 99 wordt verkocht. De Schiit-stack en de Nu zullen beide spectaculaire audio produceren. Als je upgradebaarheid in gedachten wilt houden, kies dan voor de Schiit-stack, omdat het vrij eenvoudig is om het ene onderdeel voor het andere te verwisselen. Als je de rommel op je bureau wilt verminderen, kies dan voor de Nu-als je je comfortabel voelt met PCB's, kun je zelfs de op-amp upgraden. Van beide keuzes zul je geen spijt krijgen.

Dan is er de xDuoo XD-05, een draagbare versterker/DAC die schone, heldere, gebalanceerde audio biedt voor ongeveer $ 200. De Nu-geluidskaart en de XD-05 presteren even goed en bieden een pure, krachtige ervaring waar audioliefhebbers dol op zullen zijn. De XD-05 is een uitstekende keuze voor diegenen die onderweg naar geweldige audio willen luisteren, terwijl de Nu misschien een betere keuze is voor diegenen die hun audio willen EQen of de kaart willen installeren en er nooit meer aan willen denken.

Een geweldige kaart voor een uitstekende prijs

Als je serieus goede audio zoekt, of het nu voor gaming of voor muziek is, is het moeilijk om een betere prijs te vinden dan de EVGA Nu-audiokaart. Met componenten die geluid produceren dat vergelijkbaar is met $ 1000+ audio-setups tegen een zeer aantrekkelijk adviesprijs van $ 249, raden we deze geluidskaart ten zeerste aan.

Specs

  • Productnaam 712-P1-AN01-KR NU Audiokaart
  • Product Merk EVGA
  • UPC-modelnummer 712-P1-AN01-KR
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum januari 2019
  • Productafmetingen 3,03 x 10,59 x 15,04 inch.
  • Audio-interface PCI Express
  • Frequentierespons Niet gespecificeerd
  • Uitgangssignaal-ruisverhouding 123 dB
  • Koptelefoonimpedantie 16-600 ohm
  • Chipset XMOS Core-200 DSP
  • Digitaal-naar-analoog converter AKM AK4493
  • Analoog-naar-digitaal converter AKM AK5572
  • Hoofdtelefoon Op-Amp ADI OPA275
  • Hoofdtelefoonstuurprogramma Texas Instruments LME49600
  • Line Out Op-Amp ADI AD8056
  • Condensatoren WIMA, Audio Note (VK), Nichicon
  • Stroomregelaars Texas Instruments TPS7A47/TPS7A33 ultrageluidsarme stroomoplossing
  • Ingangen/uitgangen Stereo-uitgang (RCA L/R), hoofdtelefoonuitgang (6,3 mm), lijningang (3,5 mm), microfooningang (3,5 mm), optische uitgang (TOSLINK-doorvoer), koptekst op voorpaneel
  • Voedingsaansluiting 1 SATA-connector
  • Software Nu Audio Software
  • RGB Ja, op EVGA Nu-logo; 10 modi

Aanbevolen: