Wat verbiedt schaduw?

Inhoudsopgave:

Wat verbiedt schaduw?
Wat verbiedt schaduw?
Anonim

Schaduwverbod is wanneer een socialmediabedrijf, beheerder of moderator bepaalde berichten voor iedereen verbergt, behalve voor de originele poster. Berichten waarop schaduwverboden van toepassing zijn, worden niet langer getoond aan andere gebruikers in de tijdlijnen van hun respectieve sociale netwerk en kunnen ook worden verborgen voor zoekresultaten.

Schaduwverbod kan ook worden geschreven als "schaduwbanning" en kan soms worden aangeduid als "ste althverbod", "commentaar ghosting", "hellbanning" en "spookverbod".

Hoe schaduwverbanning werkt

In alle gevallen van schaduwverbod is de maker van de berichten zich er totaal niet van bewust dat hun berichten voor andere mensen worden verborgen. Ze krijgen geen melding van de wijziging en worden zich er meestal alleen van bewust dat ze schaduwverbannen zijn wanneer andere gebruikers hen laten weten dat ze hun inhoud niet zien of wanneer ze een aanzienlijke daling in de betrokkenheid of weergaven van berichten opmerken.

In extreme gevallen van schaduwverbod kan het volledige account van een gebruiker, inclusief zijn profiel, worden verborgen voor de gebruikers van een sociaal netwerk.

Image
Image

Wat betekent Shadow Banned op Twitter?

Twitter's officiële standpunt over schaduwverbod is dat ze het de gemiddelde gebruiker niet aandoen. Het bedrijf heeft echter ook bevestigd dat ze tweets verbergen voor accounts die zijn gedempt of geblokkeerd door een groot aantal gebruikers of die een geschiedenis hebben van schendingen van richtlijnen.

In wezen doet Twitter een schaduwverbod. Ze kiezen er gewoon voor om het niet zo te noemen.

Twitter gebruikt ook een dynamische activiteitenfeed die wordt aangedreven door een algoritme om populaire tweets te tonen, of die gepost door accounts die Twitter populair of belangrijk heeft geacht, vóór anderen. Dit kan ertoe leiden dat tweets door veel alledaagse gebruikers naar de onderkant van een feed worden geduwd en kan de illusie wekken dat ze volledig worden verborgen of in de schaduw worden verbannen. Deze algoritmische rangschikking is ook van invloed op de volgorde waarin accounts worden weergegeven in de zoekresultaten.

Dit kan frustrerend zijn, maar technisch gezien is dit geen schaduwverbod.

Als je merkt dat je veel tweets mist van accounts die je volgt, kun je terugschakelen naar de chronologische tijdlijn van Twitter. Je kunt je volgers ook aanmoedigen om hetzelfde te doen als ze je tweets missen.

In 2018 werd Twitter ervan beschuldigd politiek conservatieve accounts te schaduwen uit de zoekresultaten van het sociale netwerk met automatische suggesties. Dit was echter een technische storing die snel werd verholpen.

Wat is een schaduwverbod op Instagram?

Shadow-verbod op Instagram omvat meestal het verbergen van berichten van zoekopdrachten en hashtag-feeds. Het proces voor het uitsluiten van schaduwen lijkt grotendeels te worden geautomatiseerd door een systeem dat accounts detecteert die verdachte activiteiten uitvoeren en hun inhoud verbergt.

Dit systeem is in de eerste plaats ontworpen om te voorkomen dat bots en nepaccounts de Instagram-feeds van gebruikers overspoelen met spam, maar het treft vaak ook gewone gebruikers.

Het is heel gebruikelijk voor Instagram-accounts om berichten te verbannen voor specifieke hashtags nadat ze regelmatig dezelfde hashtags hebben gebruikt. Zelfs als al je Instagram-berichten bijvoorbeeld reisgerelateerd zijn en je "travel" op elk bericht gebruikt, kan Instagram denken dat je de hashtag spamt of probeert de resultatenpagina te domineren en al je berichten voor die hashtag verbergt vooruit gaan.

Als je schaduw verbannen bent voor een hashtag op Instagram, wordt die specifieke hashtag in feite onbruikbaar voor je account.

Je kunt erachter komen op welke hashtags je in de schaduw bent verbannen door door de hashtag te bladeren terwijl je bent ingelogd met een ander account en te zien welke van je berichten worden weergegeven op het recente tabblad.

Heeft YouTube Shadowban-accounts?

Net als Twitter en Instagram gebruikt YouTube ook een geautomatiseerd systeem om de activiteiten van gebruikers te modereren en het is bekend dat het mensen schaduwt in het commentaargedeelte van YouTube-video's.

Shadow-banning op YouTube gebeurt meestal wanneer een account ervan wordt verdacht een bot te zijn of het systeem spamt met een ongewoon hoog aantal reacties. Accounts kunnen ook in de schaduw worden verbannen als hun opmerkingen veel meldingen van andere gebruikers ontvangen omdat ze ongepast of gewelddadig zijn.

Naast het verbieden van reacties op schaduwen, staat YouTube er ook om bekend video's uit de abonnementsfeeds van gebruikers te schaduwen. Dit lijkt voornamelijk te worden gedaan om de algehele kwaliteit van video's in de abonnementsfeed van een gebruiker te verbeteren en is geen weerspiegeling van de maker van de YouTube-video.

Als een gebruiker zich bijvoorbeeld abonneert op enkele honderden YouTube-kanalen en veel van hen op dezelfde dag nieuwe video's uploaden, kan YouTube sommige ervan verbergen, zodat de abonnementsfeed niet te overweldigend wordt. Dit kan ook gebeuren als een enkel account een groot aantal video's tegelijk uploadt.

YouTube zal ook schaduwverboden voor video's met gevoelige onderwerpen uit de aanbevolen of voorgestelde videosecties op de YouTube-website en -apps en in video's zelf nadat ze zijn afgespeeld, schaduwen.

Wat te doen als je schaduw verbannen bent op sociale media

In de meeste gevallen is de meest effectieve manier om een schaduwverbod ongedaan te maken, na te denken over de mogelijke redenen waarom je schaduwverbod hebt gekregen, je gedrag te veranderen en vervolgens te wachten tot het systeem van het sociale netwerk het verbod opheft.

Hier zijn enkele tips voor het posten op sociale media als je schaduwverbannen bent:

  • Stop met vloeken: Vloekwoorden kunnen vaak moderatie-algoritmen activeren.
  • Vermijd gevechten: als je in de opmerkingen in gevechten raakt, kunnen andere gebruikers je dempen, blokkeren of rapporteren, wat je schaduwverbod kan verlengen.
  • Stop met het gebruik van hashtags op Twitter: gebruik geen hashtags totdat het schaduwverbod is opgeheven.
  • Verminder je hashtag-gebruik op Instagram: Vijf hashtags is een veilig aantal om naar te streven.
  • Verander je Instagram-hashtags: gebruik niet de tags die je voor het verbod gebruikte en probeer elke dag andere te gebruiken.
  • Verbreek de verbinding met alle apps en diensten van derden: Als je een geautomatiseerd programma gebruikt om op sociale media te posten, schakel het dan uit en koppel het volledig los van je betrokken accounts.
  • Stop met spammen: beperk jezelf tot een paar tweets per uur, één Instagram-post om de 12 uur en één YouTube-video per dag.
  • Vermijd gevoelige onderwerpen en naaktheid: Van berichten die een van beide bevatten, is bekend dat ze van invloed zijn op accounts en schaduwbanning veroorzaken.

Schaduwverboden zijn bijna altijd tijdelijk en het is bekend dat ze variëren van een paar dagen tot een paar weken. Wachten is bijna altijd de beste strategie, maar de bovenstaande tips kunnen u helpen om de controle over het publiek van uw accounts iets sneller terug te krijgen.

Aanbevolen: