Een gescand document op uw pc bewerken

Inhoudsopgave:

Een gescand document op uw pc bewerken
Een gescand document op uw pc bewerken
Anonim

Als je een gescand document hebt en er wijzigingen in wilt aanbrengen, biedt Microsoft Word een gemakkelijke oplossing die deze taak aankan voor iedereen die niet in Adobe Acrobat wil investeren. Blijf lezen voor meer informatie over het bewerken van een gescand document in Word.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Word 2019, 2016 en Word in Microsoft 365.

Een PDF bewerken in Word

U kunt gescande documenten in Word bewerken zolang ze in PDF-formaat zijn. Als het document echter als afbeelding is gescand, moet u de afbeelding eerst naar een PDF converteren. Vervolgens kunt u Word gebruiken om de geconverteerde PDF te bewerken.

  1. Scan uw document en sla het op als PDF. Elke scanner is een beetje anders, maar alle scanners bieden deze optie.

    Als je al een PDF hebt, kun je deze stap overslaan.

  2. Open Word en zoek en open vervolgens de PDF. Mogelijk moet u het vervolgkeuzemenu rechts van het veld Bestandsnaam selecteren en vervolgens PDF-bestanden selecteren, zodat Word naar PDF's zoekt in plaats van naar Word-bestanden.

    Image
    Image
  3. Word waarschuwt u dat het op het punt staat uw PDF-document te converteren naar een bewerkbaar Word-bestand. Dat is precies wat je wilt dat het doet, dus selecteer OK.

    Image
    Image
  4. Word converteert het document, waardoor het een bewerkbaar bestand wordt. U kunt de markeerstift gebruiken, opmerkingen toevoegen, de tekst wijzigen, foto's of tabellen toevoegen of de marges wijzigen. U kunt met dit bestand alles doen wat u met elk Word-bestand kunt doen.

    Image
    Image

Welke soorten PDF-inhoud kunt u bewerken met Word?

Ondanks de waarschuwingen van Word dat het bestand er misschien niet uitziet als het origineel, is het meestal goed om de tekst en het formaat te converteren. Het begrijpt koppen en maakt tab-inspringingen.

Het is ook verrassend goed in het converteren van ingewikkelde documenten. Het converteert formulieren naar Word-tabellen die u gemakkelijk kunt bewerken, voegt afbeeldingen in en maakt een goede schatting van kleuren en andere moeilijke items. Als algemene regel geldt echter dat hoe ingewikkelder het document is, hoe meer bewerkingen u moet uitvoeren om het eruit te laten zien zoals u dat wilt.

Een bewerkt PDF-bestand terug converteren naar PDF met Word

Als je alleen maar een gescand document wilde kunnen bewerken, ben je klaar, maar Word kan je document ook als PDF opslaan. Dus als je een PDF probeert te bewerken - en je wilt eindigen met een PDF - maar je wilt niet betalen voor Adobe's volledige versie van Acrobat, dan is Word een goede vervanging, vooral voor eenvoudige documenten.

  1. Breng de nodige wijzigingen aan in uw document in Word. U kunt tabellen toevoegen, lettertypen wijzigen, tekstwijzigingen aanbrengen, afbeeldingen toevoegen en alles doen wat u kunt doen met een Word-bestand.
  2. Bewaar het Word-document.
  3. Wanneer u klaar bent om een nieuwe PDF te maken van dit bewerkte bestand, selecteert u Bestand > Save a Copy en besluit u waar sla het bestand op. Selecteer vervolgens PDF in het vervolgkeuzemenu Bestandstype en kies Save.

    Image
    Image

    Het kan enkele minuten duren voordat Word een PDF-versie van uw bewerkte bestand heeft gemaakt.

Converteer een bewerkt PDF-bestand terug naar PDF met oudere versies van Word

Als je een oude versie van Word hebt, is dit proces lang niet zo eenvoudig. U moet OCR-software gebruiken om de conversie van PDF naar tekst voor u uit te voeren. De resultaten zullen echter niet zo mooi zijn, het proces zal niet zo naadloos zijn en uw resultaten, vooral als uw afdruk rommelig is of uw lettertype ongebruikelijk is, zullen niet zo scherp en gemakkelijk zijn om mee te werken.

Als je een oudere versie van Microsoft Word gebruikt, overweeg dan om te upgraden naar een proefversie van de nieuwere software om te zien of deze beter geschikt is voor je huidige behoeften.

Aanbevolen: