Maak een fotomontage met iMovie

Inhoudsopgave:

Maak een fotomontage met iMovie
Maak een fotomontage met iMovie
Anonim

Of je nu de leiding hebt over een familiereünie, een repetitiediner of een zakelijk evenement, een fotomontage voegt een onderhoudend of informatief tintje toe aan de gelegenheid. De iMovie-software van de Mac integreert nauw met de toepassing Foto's, zodat u een professioneel ogende fotomontage kunt maken waar u trots op kunt zijn.

De Foto's-applicatie wordt op alle Macs geleverd en iMovie is gratis voor Mac-gebruikers. Als je iMovie niet op je computer hebt, download het dan gratis uit de Mac App Store.

Digitaliseer uw foto's

Image
Image

Voordat je begint met het samenstellen van een fotomontage, heb je digitale kopieën nodig van alle foto's die je op je Mac wilt gebruiken. Als de afbeeldingen afkomstig zijn van een digitale camera of als je ze al hebt gescand en opgeslagen in Foto's, ben je helemaal klaar.

Als je te maken hebt met standaard fotoafdrukken, digitaliseer ze dan thuis met een scanner. Als je geen scanner hebt of als je veel foto's hebt, zou een plaatselijke fotowinkel ze voor je moeten kunnen digitaliseren.

Om het proces van montage te versnellen, plaatst u alle geselecteerde foto's in een enkel album in de Foto's-app en noemt u het iets dat u gemakkelijk kunt onthouden, zoals iMovie-album. Anders kun je gewoon door Foto's bladeren en degene selecteren die je willekeurig wilt gebruiken.

Open iMovie

Image
Image

Open iMovie en selecteer Nieuwe film in het Bestand menu bovenaan het scherm of gebruik de sneltoets Command + n Klik in het geopende iMovie-scherm op het tabblad Projects en selecteer de Create New pictogram met het grote plusteken erop. Kies Film in het pop-upvenster.

Toegang tot de Foto's-app

Image
Image

Selecteer in het iMovie-projectscherm het tabblad My Media gevolgd door Photos in de Bibliothekensectie aan de linkerkant van het hoofdwerkgebied. Dit opent de Photos bibliotheekvoorbeelden in iMovie, waar u de afbeeldingen kiest die u in de montage wilt opnemen, hetzij uit een opgeslagen iMovie-album of door door uw Fotoalbums te bladeren en afzonderlijke afbeeldingen te selecteren.

Monteer de foto's in de tijdlijn

Image
Image

Klik op elke afbeelding om deze te selecteren. Sleep de geselecteerde foto's naar de tijdlijn onder aan het scherm. Herschik de volgorde waarin ze verschijnen door op elke foto te klikken en deze naar de juiste positie te slepen.

Ga met Ken Burns

Image
Image

Gebruik het Ken Burns effect om beweging aan de afbeeldingen toe te voegen. Selecteer de eerste foto en klik op het crop-pictogram boven het voorbeeldscherm bovenaan het iMovie-venster om de Ken Burns-besturing te activeren. Klik op de afbeelding in het voorbeeldvenster en plaats het Start-vak en het End-vak op twee posities op de foto. Herhaal dit proces voor elke foto en klik dan op de play controle onder het preview venster om het effect te zien. Dit kan wat vallen en opstaan vergen, maar elke afbeelding kan afzonderlijk worden aangepast totdat u tevreden bent met het uiteindelijke effect.

Als je wilt controleren hoe je fotomontage-effecten eruitzien, verplaats je de afspeelkop (de verticale gele lijn op de tijdlijn) naar net voor de eerste foto en klik je op de play-knop onder het preview venster.

Een overgang toevoegen

Image
Image

Andere effecten zijn beschikbaar voor gebruik met uw fotomontage. Overgangseffecten verzachten de pauzes tussen foto's. Terwijl iMovie je een selectie van overgangen geeft om uit te kiezen, werkt de eenvoudige Cross Dissolve goed met stilstaande beelden zonder al te veel aandacht op zichzelf te vestigen. Selecteer alle afbeeldingen op de tijdlijn, kies Bewerken in de menubalk en selecteer Add Cross Dissolve Klik op de playknop onder het preview scherm om te zien hoe het eruit ziet. De standaard cross-oplostijd is 1 seconde, maar u kunt dit wijzigen door op het pictogram te klikken dat tussen elke afbeelding verschijnt en een ander aantal seconden in te voeren.

Voeg een titel toe

Image
Image

Klik op het tabblad Titles bovenaan het scherm en selecteer Content Library > Titlesom voorbeelden van verschillende titelstijlen te openen. Nadat je een titelstijl hebt gevonden die je leuk vindt, plaats je de afspeelkop in de tijdlijn op de positie waar je de titel wilt laten verschijnen, meestal aan het begin. Dubbelklik op uw favoriete titelstijl en typ de titel over de plaatsaanduidingstekst in het preview-venster. Het titelscherm wordt toegevoegd aan de tijdlijn.

Vervagen naar zwart

Image
Image

Open het Overgangen menu door naar Window > Inhoudsbibliotheek > te gaanOvergangen of door op het tabblad Overgangen te klikken. Door een Fade Out toe te voegen, wat bij de Overgangen hoort, beëindigt de video op elegante wijze. Op die manier heb je, wanneer de foto's klaar zijn, een zwart scherm in plaats van een bevroren laatste videoframe.

Pas dit effect toe na de laatste foto in de montage op dezelfde manier als bij de titel en de foto lost op: plaats de afspeelkop en tik op Fade to Black in de overgangsopties.

Vergeet de audio niet

Image
Image

Nadat je al je foto's en effecten hebt zoals jij ze wilt, neem je even de tijd om wat achtergrondmuziek toe te voegen aan je fotomontage. Klik op het tabblad Audio en selecteer een deuntje in het menu dat verschijnt. Klik erop en sleep het nummer naar de tijdlijn onder de foto's. Als het muzieknummer te lang is, scroll dan naar het einde, klik erop en trek het terug naar een punt voorbij de laatste foto waar de muziek soepel eindigt.

Laatste stappen

Image
Image

Het is tijd om je fotomontage te testen. Verplaats de afspeelkop naar net voor de eerste foto op de tijdlijn. Klik op de play controle onder het preview venster en bekijk de fotomontage van begin tot eind om er zeker van te zijn dat alle foto-effecten, overgangen en titels er goed uitzien. Als je iets ziet dat je wilt veranderen, is dit het moment om het te doen.

IMovie slaat uw project op terwijl u werkt, maar klik op File > Share en selecteer Email, iTunes, YouTube of een van de andere beschikbare opties om je fotomontage meteen te delen.

Klik op Projecten bovenaan het iMovie-scherm en typ een titel in het veld dat wordt geopend, zodat u terugkeert naar het oorspronkelijke iMovie-scherm.

Aanbevolen: