AUKEY Wireless Headphones Review: batterijvermogen voor een week aan trainingen

Inhoudsopgave:

AUKEY Wireless Headphones Review: batterijvermogen voor een week aan trainingen
AUKEY Wireless Headphones Review: batterijvermogen voor een week aan trainingen
Anonim

Bottom Line

AUKEY draadloze hoofdtelefoons zijn een betaalbare en duurzame draadloze hoofdtelefoon die geschikt is voor sporten en dagelijks gebruik, maar het comfort en de geluidskwaliteit ontbreken.

AUKEY draadloze hoofdtelefoon

Image
Image

We hebben de AUKEY draadloze hoofdtelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een fan bent van het luisteren naar muziek tijdens het sporten, is het misschien goed om een bedrade koptelefoon op je smartphone aan te sluiten en mee te tuffen. Maar als dat te hinderlijk en beperkend is, zijn de AUKEY draadloze hoofdtelefoons een goedkoop draadloos alternatief.

We droegen een paar draadloze AUKEY-koptelefoons in de loop van een week trainen en woon-werkverkeer en observeerden hoe ze standhielden op het gebied van comfort, geluidskwaliteit en batterijduur.

Image
Image

Configuratieproces: zo eenvoudig als het maar kan

Het zijn de simpele dingen die soms het meeste plezier geven. En als het erop aankomt om meteen met een nieuw apparaat aan de slag te gaan, kan een gestroomlijnd en bijna moeiteloos installatieproces u veel vertellen over het product dat u hebt gekocht. De AUKEY draadloze hoofdtelefoon werd meteen gekoppeld aan onze smartphone zodra we ze aanzetten. We stelden het op prijs dat er geen app was om te downloaden of extra stappen te volgen. Het was echt zo simpel als ze opladen met de meegeleverde micro-USB-kabel, ze in de koppelingsmodus zetten en vervolgens de verbinding tot stand brengen.

Image
Image

Ontwerp: Functioneel en duurzaam

Er is niets opmerkelijks aan het uiterlijk van de AUKEY draadloze hoofdtelefoon. Ze zijn er in slechts één kleur (helemaal zwart) en zijn gemaakt van materialen die je van dit type accessoire mag verwachten: plastic en rubber.

Hoewel ze niet bijzonder flitsend zijn, is er één onderscheidend kenmerk van deze hoofdtelefoon: elke oordop heeft een magneet, waardoor ze netjes en opgeruimd kunnen worden gedragen en opgeborgen. Er is ook een handig etui om de hoofdtelefoon in op te bergen als je hem niet gebruikt, samen met het oplaadsnoer en andere meegeleverde oorhaken en tips.

Ondanks de magnetisatie is deze hoofdtelefoon ongelooflijk licht met een gewicht van slechts 0,46 gram. Ze zijn ook 25,67 inch lang van oordopje tot oordopje. In tegenstelling tot bedrade oordopjes die worden geleverd met veel overtollig snoer dat vatbaar is voor klitten, is er een goede hoeveelheid lengte voor comfortabel bewegen zonder stuiteren tijdens activiteiten. Maar deze lengte bleek net iets te lang bij het aanpassen van het volume of de tracks tijdens een training.

Elk oordopje bevat een magneet, waardoor ze netjes en opgeruimd kunnen worden gedragen en opgeborgen.

Het knoppenbedieningspaneel is vrij eenvoudig: het is een slanke rechthoek met plus- en mintekens die worden gebruikt voor volume en het vooruitgaan of teruggaan op audiotracks. De middelste knop is een universele knop die wordt gebruikt om audio af te spelen, telefoongesprekken aan te nemen en het apparaat aan een smartphone te koppelen. De knoppen zijn niet uitzonderlijk responsief en ze vereisen een stevige druk, vooral wanneer ze worden in- en uitgeschakeld en vooruit en achteruit door een afspeellijst gaan. We vonden dit een beetje vervelend als we constant in beweging waren tijdens het hardlopen.

Image
Image

Comfort: blijf op zijn plaats, maar geen pluche pasvorm

Omdat deze AUKEY draadloze hoofdtelefoons zo licht zijn, zijn ze relatief comfortabel om te dragen. De oorhaken zitten achter de oordopjes op elke knop en zijn bedoeld om in het oor te rusten voor een betere pasvorm. Alle alternatieve oorhaken zijn gemarkeerd met handige maatinformatie, zoals "LL" voor "left large" of "RM" voor "right medium". Hoewel de tips niet zijn gemarkeerd, is het niet moeilijk om de verschillen in grootte te onderscheiden.

Maar hoewel er drie sets oordopjes en in-ear haken zijn om uit te kiezen, hebben we nooit echt een goede of comfortabele pasvorm bereikt. Er was een gevoel dat de oordopjes in de gehoorgang zweefden, en zelfs de kleinste uiteinden en haken voelden vreemd groot aan. Dit droeg er ook toe bij dat het linkeroortje bijna werd uitgetrokken elke keer dat we probeerden van nummer te veranderen tijdens een run. We moesten heel bewust zijn om geen druk uit te oefenen terwijl we dat deden.

Het is hun verdienste dat deze tijdens een paar korte runs van twee tot vier mijl in het midden van de zomer niet volledig uitvielen bij het aanpassen van het volume, uitglijden vanwege het zweet (ze houden de IX4 vol water- en zweetbestendige classificatie), of onnodig rondzwaaien, wat we op prijs stelden. Maar we vonden het dragen en gebruiken ervan tijdens het sporten minder plezierig dan tijdens het wandelen of woon-werkverkeer.

De meeste koptelefoons zullen oncomfortabel gaan voelen na langdurig dragen, maar nadat we deze slechts een uur of zo hadden gedragen, waren we altijd opgelucht om ze te verwijderen.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Meestal blikkerig en weinig bas

AUKEY bevatte een EQ-schakelfunctie op deze hoofdtelefoon zodat gebruikers kunnen kiezen tussen drie modi: zang, bas en hoge tonen. De fabrikant biedt ook audio van cd-kwaliteit, dankzij de aptX-compressietechnologie in deze hoofdtelefoons - deze standaard dient in feite om audio via Bluetooth te comprimeren voor een betere geluidskwaliteit.

We speelden wat met de EQ-functie, maar we merkten nooit een significant verschil, vooral niet bij het overschakelen naar de basmodus. Het grootste probleem dat we hadden met de geluidskwaliteit was hoe blikkerig elk muziekgenre klonk. We speelden een reeks nummers in verschillende genres zoals hiphop, folk, rock en R&B, en we ontdekten dat dat over de hele linie het geval was. Vooral bastonen waren moeilijk om naar te luisteren. Nummers met een basnadruk klonken vaak erg schel.

Het grootste probleem dat we hadden met de geluidskwaliteit was hoe blikkerig elk muziekgenre klonk.

Aan de andere kant hadden we niet veel moeite met het luisteren naar podcasts met deze koptelefoon. Sterker nog, stemmen leken veel beter te klinken. Er was niet dezelfde hardheid of blikkerigheid die we ervoeren bij het luisteren naar een verscheidenheid aan muziek.

Naast de geluidskwaliteit zegt AUKEY dat deze hoofdtelefoon geluidsisolerend is. Wanneer we door drukke stadsstraten liepen en in bussen en treinen reden, vonden we dit niet het geval. We waren altijd in staat om verkeersgeluiden en achtergrondgeluiden duidelijk te horen, tot het punt dat het bijna overweldigend was waar we ook naar luisterden.

Dit kan ook een probleem zijn met de kwaliteit van de pasvorm, omdat we nooit een volledig afgedichte pasvorm met de oordop konden bereiken. Toch zijn we enigszins sceptisch dat dit een dramatisch verschil zou maken bij het blokkeren van geluiden van buitenaf.

Image
Image

Batterijlevensduur: Goed om de hele dag mee te gaan

Een ding dat we leuk vonden aan deze hoofdtelefoon was hun lange batterijduur. AUKEY zegt dat deze hoofdtelefoon tot acht uur meegaat. Tijdens onze tests, voornamelijk het streamen van audio en podcasts, merkten we dat de batterij trouw was aan die tijdcapaciteit van acht uur. Oplaadtijd was ook erg snel rechts ongeveer 1.5 uur, wat de fabrikant belooft.

Een ding dat we leuk vonden aan deze hoofdtelefoon was hun lange batterijduur.

De sterke, snel opladende batterij is zeker een grote zegen voor deze hoofdtelefoon. Je zou gemakkelijk op hen kunnen rekenen voor een weekje reizen naar de sportschool of voor dagelijks woon-werkverkeer.

Draadloze capaciteit en bereik: Ruim en consistent

We ontdekten dat het bereik claimt precies op de neus te liggen. We hebben de bereiklimiet van 33 voet getest en merkten alleen statische elektriciteit op toen we buiten die limiet begonnen te gaan. Zelfs dan viel het geluid nooit helemaal weg. Dit maakte het gemakkelijk om van de ene kamer naar de andere te gaan zonder de telefoon bij ons te hoeven dragen.

Prijs: Goedkoop maar geconfronteerd met stevige concurrentie

Er zijn veel redelijk geprijsde draadloze hoofdtelefoons binnen het bereik van $ 25- $ 50, dus AUKEY is zeker niet de enige als het gaat om concurrentie.

Geprijsd op $ 29,99 MSRP, deze AUKEY draadloze hoofdtelefoons zijn aantrekkelijk en concurrerend, voornamelijk vanwege de magnetische clipfunctie en de levensduur van de batterij. Maar andere modellen hebben hetzelfde idee en gaan een beetje verder met functies zoals waterdichte mogelijkheden en een nog betere batterijcapaciteit. Hoewel deze draadloze hoofdtelefoons van AUKEY niet belachelijk geprijsd zijn voor wat ze bieden, kan het zoeken naar andere in dezelfde prijsklasse u leiden naar opties met net iets meer batterijvermogen, robuustheid en betere geluidskwaliteit.

AUKEY draadloze hoofdtelefoon versus Anker SoundBuds Slim

De Anker SoundBuds Slim Wireless Workout Headphones, die te koop zijn voor $ 25,99, hebben bijna alles wat de AUKEY Wireless Headphones bieden, inclusief de magnetische oordopjes voor gemakkelijk dragen.

Voor een paar dollar minder claimen de Anker SoundBuds Slim een oplaadtijd van 1,5 uur en tot 10 uur na één keer opladen. Ze zijn ook IPX7 waterdicht en zijn verkrijgbaar in een paar kleuropties naast standaard zwart, samen met een draagbare reisetui met een karabijnhaak. Dit zijn kleine details, maar als het gaat om het wegen van de verschillen tussen deze zeer vergelijkbare producten, kan een voorkeur in één richting de weegschaal doen doorslaan. Wat deze Anker-hoofdtelefoons echter missen, is de veelzijdigheid van de EQ-modus. Hoewel we dat in onze ervaring geen gamechanger vonden, kan het voor sommigen toch een leuke functie zijn.

Als je nog steeds aan het shoppen bent, vergelijk deze hoofdtelefoon dan met onze andere keuzes voor de beste workout-koptelefoons, de beste draadloze hoofdtelefoons en de beste draadloze hoofdtelefoons onder de $50.

Een goedkope draadloze workout-hoofdtelefoon met een voordelige geluidskwaliteit

De AUKEY draadloze hoofdtelefoon is absoluut een goedkope optie voor diegenen die bijna draadloos willen gaan voor al hun trainingen. Ze blijven zitten en de batterij gaat een goede week mee met normale trainingen, maar de geluidskwaliteit en het comfort zijn onvoldoende zodat de meeste mensen ergens anders willen kijken.

Specs

  • Productnaam Draadloze hoofdtelefoon
  • Product Merk AUKEY
  • MPN EP-B40
  • Prijs $29,99
  • Gewicht 0,46 oz.
  • Productafmetingen 25,67 x 0,94 x 1,14 inch.
  • Levensduur batterij Tot 8 uur
  • Draadloos bereik tot 33 voet
  • Ingangen/uitgangen Micro-USB-oplaadpoort
  • Kabels Micro-USB
  • Garantie 24 maanden
  • Connectiviteit Bluetooth 4.1
  • Audiocodecs aptX, SBC
  • Waterbestendigheid IPX4

Aanbevolen: