Microsoft Surface Headphones Review: een premium set

Inhoudsopgave:

Microsoft Surface Headphones Review: een premium set
Microsoft Surface Headphones Review: een premium set
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar iets unieks in een verder platgetreden gebied, zullen de op de wijzerplaat gebaseerde bedieningselementen en de hoge mate van aanpassing de Microsoft Surface Headphones het bekijken waard maken.

Microsoft Surface-koptelefoon

Image
Image

We hebben de Microsoft Surface Headphones gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Toen Microsoft eind 2018 een paar Surface-koptelefoons liet vallen, kwam dat als een verrassing. Natuurlijk bevat de lijn veel computerrandapparatuur (zoals de Arc Mouse en de Surface Keyboards), maar het uitbrengen van een paar eersteklas, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons aan de bovenkant van de prijsklasse zet de hoofdtelefoon natuurlijk in concurrentie met audiogerichte merken, wat een hele opgave is voor Microsoft.

We hebben een paar in handen gekregen om een paar weken in NYC te testen, en we kunnen zeggen dat Microsoft veel tijd heeft besteed aan het focussen op uiterlijk, gevoel en afwerking, en hoewel ze premium geluidsdrivers claimen, vonden we de geluidskwaliteit wat matig. Hier is hoe het uiteenv alt.

Design: Zeer uniek en duidelijk gerelateerd aan de rest van de Surface-lijn

Dit is misschien wel de meest positieve categorie die de Surface-hoofdtelefoons voor hen hebben. Ze zien er beslist strak uit, met een swoopy hoofdband in reliëf met een metalen Microsoft-logo. De oorschelpen zelf zijn perfecte cirkels van ongeveer 3,5 inch in diameter aan de binnenkant, met een 2.5-inch draaiende wijzerplaat aan de buitenkant van elke beker.

Image
Image

Deze cirkels maken ze het meest uniek voor onze ogen, omdat het duidelijk is dat Microsoft het uiterlijk van hun Surface-wijzerplaat (die wordt gebruikt op de ultra-premium Surface Studio-producten) trekt en deze in de hoofdtelefoon opneemt. Er is natuurlijk functionaliteit in het spel met die wijzerplaten, maar dat bewaren we voor een later gedeelte. De hele constructie is vrijwel hetzelfde zachte grijs, met het enige contrast dat afkomstig is van materialen (mat versus metaal versus pluche componenten). Het komt allemaal op een heel plezierige manier samen.

De oorschelpen zijn een beetje groter dan veel van de concurrenten, en door de manier waarop de hoofdband zachtjes buigt om de cirkels te ontmoeten, ziet hij er eigenlijk vrij strak en premium uit als je ze draagt.

Comfort: een beetje zwaar, maar erg zacht en nauwsluitend

Voor deze prijs zijn er behoorlijk hoge verwachtingen, en het daadwerkelijke gevoel van een over-ear hoofdtelefoon is vaak waar veel geld naar toe gaat. De Surface Headphones stellen niet teleur aan de premium kant van de dingen: er is ultrazachte traagschuim-achtige vulling rond je oren op elke kop, en dat schuim is bedekt met een heel prettig aanvoelend leerachtig materiaal. Diezelfde combo wordt naar de bovenkant van de hoofdband gedragen langs het deel dat op de bovenkant van je hoofd rust. Microsoft adverteert de Surface Headphones als "gebalanceerd", en we kunnen anekdotisch zeggen dat ze heel gelijkmatig over je oren voelen wanneer ze worden gedragen.

Image
Image

Maar er zijn een aantal nadelen waarvan we denken dat ze hun tol zullen eisen van dragers die genoegen nemen met lange luistersessies. Ten eerste is het gewicht aan de hoge kant, onze weegschalen klokten deze in op ongeveer 10,2 gram, wat het meer dan een half pond opleverde. Dit lijkt misschien niet veel, maar als je ze vergelijkt met de andere opties die vaak minder dan 10 gram zijn (en in veel gevallen zelfs minder dan negen), gaf de Surface Headphones duidelijk geen hoge prioriteit aan gewicht. Combineer dat met het vreemde gevoel dat onze oren licht tegen het gaas worden gedrukt dat de drivers aan de binnenkant van de cups bedekt, en we weten niet zeker of deze prettig zullen aanvoelen tijdens lange luistersessies. Nogmaals, zodra je ze opzet, zullen de zachte materialen en comfortabele hoofdband de meeste luisteraars direct tevreden stellen, maar langdurige vermoeidheid lijkt waarschijnlijk.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: solide en eersteklas, maar te vroeg om met zekerheid te zeggen

Microsoft heeft hier heel goed werk mee gedaan, door voor het grootste deel van de constructie een echt premium aanvoelend plastic te kiezen, terwijl sommige van de zwakkere punten met solide metalen versteviging zijn. Het draaiende, scharnierende onderdeel dat de oorschelpen vasthoudt, voelt bijvoorbeeld keihard aan, en de metalen versteviging aan de binnenkant van de verstelbare band zorgde ervoor dat deze veerkrachtig aanvoelt tegen bochten. Zelfs de draaiknoppen van de oorschelp voelen soepel, bevredigend en robuust aan.

Alle tekenen wijzen op een solide constructie, maar zonder enige geadverteerde waterbestendigheid, en zo'n korte tijd op de markt, is de jury nog steeds uit op normale slijtage van componenten zoals de schuimrubberen oorkappen en de ingangsaansluitingen.

Geluidskwaliteit: zeker bruikbaar, maar niet de beste die er is

Naast een comfortabel, eersteklas gevoel, is de andere topfocus van een koptelefoon, nou ja, hoe ze klinken. Als je meer dan $ 300 uitgeeft, heb je je neergelegd bij het kopen van een van de beste koptelefoons in het consumentenbereik. Als je de Surface Headphones koopt, kunnen we zeggen dat je niet teleurgesteld zult zijn, maar je zult ook niet weggeblazen worden.

Vanuit het oogpunt van specificaties is het er allemaal: 20- tot 20kHz frequentiebereik, tot 115 decibel (dB) geluidsdrukniveaus (bedraad of via Bluetooth), en uniek ontworpen 40 mm-drivers die Microsoft gratis noemt Edge-stuurprogramma's. Door de hardware klinkt de Surface als een geweldige koptelefoon, maar in de praktijk waren deze gewoon niet zo bijzonder.

Vanuit een spec-standpunt is het er allemaal: 20- tot 20kHz frequentiebereik, tot 115 dB geluidsdrukniveaus… en uniek ontworpen 40 mm drivers.

De bas was substantieel - zoals verwacht met 40 mm drivers - en er was een geweldige dynamische respons voor volle popmixen. Maar de koptelefoon miste schittering aan de hoge kant, en dat was een behoorlijk groot nadeel voor het geluidsdetail. Het is jammer, want het extra gewicht lijkt te impliceren dat Microsoft veel tijd heeft besteed aan de ontwikkeling van stuurprogramma's, maar het verbaasde ons niet.

Image
Image

Ruisonderdrukking: solide met een aantal unieke aanpassingen

Het grote verkoopargument voor de Surface Headphones - en de functie waar Microsoft hun release echt aan heeft gehangen - is de mogelijkheid om het geluid op deze hoofdtelefoon aan je exacte specificaties aan te passen. De meeste actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoons bieden u een binaire aan/uit-optie voor of u NC-technologie gebruikt of niet. Als je het bedrag wilt aanpassen, moet dat meestal diep in een bijbehorende app. Microsoft daarentegen geeft je de mogelijkheid om het niveau van ruisonderdrukking op een glijdende schaal te regelen, gewoon door aan de fysieke knop op de linker oorschelp te draaien.

Het grote verkoopargument voor de Surface Headphones… is de mogelijkheid om de ruis op deze hoofdtelefoon af te stemmen op jouw exacte specificaties.

Zoals de meeste andere hoofdtelefoons van deze klasse, kun je er ook voor kiezen om het proces van ruisonderdrukking om te keren en daadwerkelijk omgevingsgeluid te introduceren, voor het geval je in een omgeving bent waar je je bewust moet zijn van je omgeving. De linker draaiknop kan ook worden gebruikt om dit omgevingsgeluid op een glijdende schaal te mixen.

Zie het als een spectrum: als je het een beetje naar voren draait (tegen de klok in), mengt het langzaam meer ruisonderdrukking, en het tegenovergestelde is waar als je het een beetje naar achteren draait (met de klok mee). Het is een leuk trucje en voor het grootste deel werkt de ruisonderdrukking zeer effectief. Het is niet toonaangevend - Microsoft geeft de specificaties op tot 30 dB onderdrukking met actieve annulering en tot 40 dB met passieve - maar de aanpassing en het gemak waarmee u de wijzerplaat kunt aanpassen, is vrijwel ongeëvenaard. Het is een welkome aanvulling voor degenen onder ons die zware ruisonderdrukking te desoriënterend vinden, met een te schadelijk effect op het geluid.

Batterijlevensduur: teleurstellend laag, met enkele aangename verrassingen in praktijktests

Microsoft vermeldt 15 uur als de totale hoeveelheid beschikbare luistertijd op de Surface Headphones. Dit is een behoorlijk grote teleurstelling, vooral als je het vergelijkt met concurrenten die 20 tot 30 uur batterijduur beloven op een enkele lading. In feite is 15 uur eigenlijk de speeltijd die je krijgt van echte draadloze oordopjes en hun batterijhouders, en die bevatten veel kleinere batterijen.

Image
Image

Er v alt iets te zeggen voor conservatief zijn; toen we testten, kregen we de volledige batterijduur van 15 uur, zelfs bij het luisteren en telefoneren. Dus misschien heeft Microsoft gekozen voor de eerlijke schatting in plaats van de "ideale omstandigheden" maxima die veel fabrikanten opsommen. Dat gezegd hebbende, we zouden graag wat meer sap zien. Er is hier een zilveren voering: snel opladen is inbegrepen, en Microsoft zegt dat na vijf minuten opladen je een extra uur luisteren verdient. Het is niet de snelste die we hebben gezien, maar het is leuk om te zien dat het beschikbaar is.

Een ander leuk detail is de herinnering aan de batterijduur die je krijgt telkens wanneer je de hoofdtelefoon aanzet, in gewoon Engels gesproken, zodat je weet wanneer de Surface Headphones moeten worden opgeladen.

Controls: Bevredigend eenvoudig, met vrijwel geen software-integratie

Normaal zouden we een hele sectie wijden aan de bijbehorende app van de hoofdtelefoon, en eerlijk gezegd, voor deze prijs waren we verrast om te zien dat Microsoft er geen heeft uitgebracht die speciaal is bedoeld voor de Surface Headphones. Dit komt waarschijnlijk omdat, net als Apple's AirPods, de Surface Headphones, althans gedeeltelijk, gericht zijn op gebruikers van Windows-pc's.

Als u Swift Pair van Microsoft op uw Windows-apparaten inschakelt, worden deze gekoppeld op een manier die bijna net zo naadloos is als AirPods koppelen aan Apple-apparaten. Maar verder, als je deze net als Bluetooth-koptelefoons gebruikt, is er geen app-ondersteuning. Dat is echter meestal goed, want de eerder genoemde geleidelijke ruisonderdrukkingsknoppen gaan op de rechteroorschelp gepaard met een draaiende volumeregeling. Er zijn ook aanraakbedieningen op elke draaiknop waarmee je je muziek kunt bedienen en een slimme assistent kunt oproepen (Cortana is standaard ingebouwd in de hoofdtelefoon, maar je kunt kiezen voor elke slimme assistent die je apparaat gebruikt). Er is ook een zeer duidelijke Bluetooth-koppelingsknop die het apparaat gemakkelijk in de koppelingsmodus zet. Het is een van de meest intuïtieve pakketten met bedieningselementen aan boord die we hebben gezien.

Image
Image

Connectiviteit: goed, maar niet bepaald toekomstbestendig

De draadloze connectiviteit van deze hoofdtelefoon is in één woord goed. We vonden vrijwel geen interferentie of overslaan in al onze tests, zowel in ons kantoor of appartement als buiten op straat rondlopen. Microsoft heeft gekozen voor Bluetooth 4.2 hier, wat een beetje een ding is als je bedenkt dat zoveel andere koptelefoons kiezen voor Bluetooth 5.0, een nieuwere standaard. Dit is meestal prima, omdat de gemiddelde gebruiker het niet zal merken, maar je krijgt iets minder bereik en stabiliteit.

Een andere vervelende omissie is het feit dat Microsoft ervoor heeft gekozen om geen meer audiofiele Bluetooth-codecs zoals AptX of AAC te ondersteunen. Het marketingmateriaal beweert dat Microsoft tijd heeft besteed aan het ontleden hoe deze hoofdtelefoons het meest verliesgevende SBC-protocol gebruiken en het een beetje heeft opgepoetst. Maar uiteindelijk is SBC nog steeds de Bluetooth-transmissiecompressie van de laagste kwaliteit, dus je krijgt waarschijnlijk niet het beste draadloze geluid.

Prijs: een beetje lang voor de functieset

Met oudere Bluetooth-protocollen, een geluidskwaliteit die audiofielen niet zal bevredigen, en een enigszins omslachtig gewicht, zijn de Microsoft Surface Headphones waarschijnlijk te duur. Om eerlijk te zijn, hebben ze het gevoel dat Microsoft veel tijd heeft besteed aan de constructie- en productiefasen. De bouwkwaliteit is geweldig, de materialen voelen geweldig aan en de bedieningselementen aan boord zijn intuïtief, dus we kunnen niet zeggen dat iedereen teleurgesteld zal zijn.

In onze oren wilden we voor deze prijs echt een helderder, helderder geluid horen. Zoals het er nu uitziet, zijn ze gewoon niet inspirerend genoeg voor $ 349,99. Maar nogmaals, als je van het uiterlijk houdt en van je andere Surface-producten houdt, zul je deze zeker geweldig vinden.

Image
Image

Concurrentie: Poging om ruim boven hun gewichtsklasse te slaan

De eerste stop van de meeste shoppers in hun onderzoek naar Bluetooth-hoofdtelefoons met terecht de Bose QuietComfort 35s. Met eersteklas ruisonderdrukking, Bose's vaak magische geluidskwaliteit en een bevredigende constructie, zitten de QuietComfort 35s in een mooie comfortzone die de Surface Headphones niet helemaal evenaren. Maar het niveau van aanpassing van de ruisonderdrukking op de Surface-telefoons kan je misschien in hun richting trekken.

Een andere kanshebber is de WH-1000XM3-hoofdtelefoon van Sony. Deze krachtpatsers bevatten een waanzinnig aantal functies voor dezelfde prijs als de Surface Headphones, en voor ons geld leveren ze waarschijnlijk audio. Maar hun bedieningsset kan een beetje onhandig zijn en ze hebben niet een deel van de (fysieke) aanpassingen aan boord die je krijgt met de Surface Headphones, waardoor je je telefoon moet pakken en een app moet gebruiken om de meeste functies in te schakelen.

Geïnteresseerd in andere opties? Lees onze lijsten met de beste draadloze hoofdtelefoons en de beste on-ear hoofdtelefoons door

Geweldig voor Windows-gebruikers, maar betere opties voor de prijs

Als je van Surface-producten houdt en je wilt een stabiele, solide hoofdtelefoon die past bij je Windows-levensstijl, zoek dan niet verder. Maar die $ 349,99 kan een beetje verder gaan in termen van ruisonderdrukking als je kiest voor het aanbod van Bose of Sony.

Specs

  • Productnaam Surface Headphones
  • Productmerk Microsoft
  • Prijs $349.99
  • Releasedatum november 2018
  • Gewicht 10,2 oz.
  • Productafmetingen 8,03 x 7,68 x 2,25 inch.
  • Kleur Lichtgrijs
  • Batterijduur 15 uur
  • Bedraad of draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie Een jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.2
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: