Samsung Galaxy Fit Review: een draagbaar voor uw actieve levensstijl

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Fit Review: een draagbaar voor uw actieve levensstijl
Samsung Galaxy Fit Review: een draagbaar voor uw actieve levensstijl
Anonim

Bottom Line

De Samsung Galaxy Fit is ideaal voor fitnessliefhebbers die nauwkeurige activiteitstracking en wat smartwatch-functionaliteit willen.

Samsung Galaxy Fit

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Fit gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Smartwatches brengen een overvloed aan functionaliteit naar de tafel en naar je pols. Maar deze apparaten hebben ook de neiging om een breder netwerk uit te werpen dat fitness-tracking omvat naast vele andere tools, zoals naar muziek luisteren of reageren op e-mail. Als focus op trainingen en algemeen welzijn je prioriteit is, ben je misschien geïnteresseerd in het terugschalen van een volwaardige smartwatch naar een fulltime fitnesstracker zoals de Samsung Galaxy Fit.

Deze nieuwe toevoeging aan de Samsung wearable line-up draagt veel van de kenmerken van smartwatches die door het merk worden aangeboden over, maar in een veel slanker profiel en een meer gerichte en nauwkeurige focus op fitness.

We hebben de Samsung Galaxy Fit getest op het vermogen om trainingen bij te houden en hoe comfortabel het is als een 24/7 accessoire.

Image
Image

Ontwerp: Functioneel en licht verhoogd

De Samsung Galaxy Fit is een op fitness gericht apparaat en het ontwerp weerspiegelt dit. Het is schoon, minimaal en eenvoudig. Deze wearable is niet alleen extreem licht met een gewicht van slechts 0,81 gram, maar hij is ook vrij slank, wat hem een armbandachtig uiterlijk geeft.

Er is maar één knop om mee te werken, en deze bevindt zich aan de linkerkant van het horloge en is responsief en eenvoudig te gebruiken. De band is gemaakt van duurzaam rubber en heeft veel inkepingen voor een goede pasvorm. Hoewel de band meer gericht is op robuustheid en meer naar de typische esthetiek van fitnesshorloges neigt, geeft het scherm het apparaat een verfijnder uiterlijk.

Het gezicht is lang en smal en heeft een helder AMOLED-kleurenscherm van 120 x 240. Deze heldere weergave is een lust voor het oog, maar de scroll-interactie is wat onhandig gezien de grootte van het scherm. Een zeer lichte aanraking is noodzakelijk, en zelfs dan kan het enige tijd duren om te wennen aan het scrollen op zo'n smal oppervlak.

We vonden het snelmenu bijzonder moeilijk te manoeuvreren. Een veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm onthult het, maar als je naar rechts veegt om door alle opties te bladeren, wordt het menu vaak gewoon helemaal gesloten.

Hoewel dit horloge klein van formaat is, is het bestand tegen de slijtage die gepaard gaat met fietsen, zwemmen en andere activiteiten. Het apparaat als geheel is robuust en robuust genoeg om 50 meter water en een paar druppels te weerstaan, volgens de MIL-STD-810G duurzaamheidsclassificatie.

Image
Image

Configuratieproces: Snel en to the point

Naast het horloge zelf, is de enige andere uitrusting een draadloos oplaadstation. Opladen tot 100 procent wordt aanbevolen bij het instellen, en het kostte ons ongeveer 40 minuten voordat het apparaat volledig was opgeladen vanaf ongeveer 70 procent opgeladen uit de doos.

Daarna hebben we de compatibele app voor het apparaat gedownload, genaamd Galaxy Fit. We konden het apparaat in slechts enkele seconden koppelen. We moesten ook de Samsung He alth-app downloaden om toegang te krijgen tot onze activiteitsgegevens.

Image
Image

Comfort: bijna niet op te sporen

Net als de Samsung Galaxy Watch Active heeft dit apparaat ook een ingestopte band. Het verschil is dat er een kleine pin met een ronde kop is in plaats van de rechte pin die de meeste horlogegespen hebben. Dit detail zorgt voor een extreem nauwsluitende pasvorm die bijna te nauw lijkt.

De combinatie van zo'n nauwe pasvorm en een klein oppervlak maakte het wat lastig om het apparaat aan en uit te doen - het was gemakkelijker om een tweede paar handen te vragen om de riem onder de riem uit te duwen band dan er alleen mee worstelen.

Hoewel de pasvorm strak kan zijn, was deze over het algemeen het grootste deel van de dag niet waarneembaar, ook tijdens het slapen. Toen we het merkten, was het omdat het te knus aanvoelde, wat vaak het geval was aan het einde van de dag. De pasvorm aanpassen voor een losser gevoel, er blijft een opening in de band.

Hoewel de pasvorm strak kan zijn, is deze over het algemeen het grootste deel van de dag niet waarneembaar, ook niet tijdens het slapen.

Een beetje meer oppervlakte op de band en extra inkepingen zouden nuttig kunnen zijn voor een meer middle-of-the-line pasvorm - wat 's ochtends goed aanvoelde, voelde aan het einde van de dag vaak veel te strak aan.

Dus hoewel het meestal comfortabel was voor algemeen gebruik en tijdens trainingsactiviteiten, ontdekten we dat de pasvorm te strak of te los zat omdat de aanpassingen niet stapsgewijs genoeg waren. Het was moeilijk om een juiste middenweg te vinden.

Image
Image

Prestaties: Hoge cijfers voor nauwkeurigheid

Aangezien fitness-tracking echt de naam is van het spel voor dit apparaat, hadden we hoge verwachtingen dat het goed zou presteren. We werden niet teleurgesteld door wat we vonden. We waren blij met de mogelijkheid om automatisch hardloop-, zwem- en slaapactiviteiten te volgen.

Tijdens een wandeling waren de geregistreerde stappen in lijn met een Garmin-horloge dat we gebruiken om activiteit bij te houden, net als hardlopen. De hardloopgegevens waren bijzonder indrukwekkend om te zien vergeleken met het op hardlopen gerichte Garmin-horloge. Zelfs zonder een hardlooptraining te starten, lagen de kilometerstand, de verstreken tijd, het tempo en de cadans allemaal binnen zeer korte afstand. De Garmin overtrof de Galaxy Fit met hartslag- en cadansdetails gedurende de hele run in plaats van alleen een algemene samenvatting. Maar al met al was de nauwkeurigheid echt perfect.

We waren blij met de mogelijkheid om automatisch hardloop-, zwem- en slaapactiviteiten te volgen.

Samsung zegt dat zwemmen automatisch wordt gedetecteerd door het horloge en dat de watervergrendelingsmodus vanzelf wordt gestart, en we ontdekten dat dit perfect was toen we dit horloge meenamen voor baantjes in het zwembad. De resultaten die na de training in de Samsung He alth-app werden verzameld, waren ook verrassend gedetailleerd. We konden de slagen zien die we hadden uitgevoerd en ons bijbehorende tempo, onze slagfrequentie, de totale afgelegde afstand en iets dat SWOLF wordt genoemd, wat een manier is om de slagefficiëntie te meten.

Een nadeel dat we opmerkten, is dat de Fit geen kilometers vastlegde voor fietstrainingen. Hoewel het nauwkeurig en automatisch de verstreken tijd bijhield, was er verder weinig detail. De enige manier om kilometers, tempo en snelheid bij te houden, was door een fietstraining te starten via de Samsung He alth-app.

Alle activiteitsgegevens, inclusief informatie over slaapkwaliteit en -patronen, worden duidelijk weergegeven in de aanvullende Samsung He alth-app, wat vooral handig is voor het bekijken van activiteitsgegevens van een week. Het is echt de enige manier om verder te kijken dan de meest recente activiteit of twee, en dat is alles wat het horloge je laat zien.

Image
Image

Batterij: goed voor een volledige week gebruik

Samsung zegt dat dit horloge goed is voor zeven tot acht dagen bij regelmatig gebruik en tot elf dagen bij minimaal gebruik. We ontdekten dat dit horloge acht volle dagen meeging bij de eerste lading, wat overeenkwam met de beweringen van de fabrikant. Het is moeilijk te zeggen hoe de levensduur van de batterij zou oplopen tot meerdere trainingen op een dag - we deden er meestal maar één per dag in de loop van een week, maar onze ervaring met het apparaat ondersteunt de sterke beweringen over de levensduur van de batterij.

Toen we het apparaat opnieuw moesten opladen, vonden we dat proces snel: het duurde slechts twee uur om volledig op te laden.

Software: verhoog uw conditie met de Samsung He alth-app

In tegenstelling tot andere Samsung-smartwatches, is de Samsung Galaxy Fit gebouwd op een FreeRTOS-platform (re altime operation software). Dit besturingssysteem is sterk afhankelijk van de bijbehorende smartphone-app en de Samsung He alth-app voor een goed afgeronde ervaring.

De meeste instellingen voor meldingen en zelfs het kiezen van snelle, vooraf geschreven reacties op teksten kunnen worden ingesteld via de mobiele app. Je kunt ook wijzerplaten kiezen om de stijl van je Galaxy Fit te personaliseren. Er is een specifiek scherm in de app met details over alle ontwerpopties en je kunt het uiterlijk veranderen wanneer je maar wilt.

Naast het eenvoudig bedienen van de horloge-instellingen vanuit de mobiele app, is de Samsung He alth-app de andere go-to-resource. Hier kunt u alle informatie bekijken die door de activity tracker is vastgelegd, inclusief fitness-, slaap- en zelfs stressniveaus. Je kunt ook een stap verder gaan door de app te gebruiken om calorieën, gewicht en waterinname te controleren.

Prijs: Geweldig voor wat je krijgt

De Samsung Galaxy Fit kost $ 99,99 en is daarmee een sterke concurrent op de markt voor fitnesstrackers. Apparaten met vergelijkbare prijzen van het merk Fitbit bieden een vergelijkbare bundel van activiteiten die de hele dag worden gevolgd en algemene wellnessfuncties, maar missen de levendige weergave van de Galaxy Fit.

Er zijn ook goedkopere opties, zoals de Garmin vívofit 4, die tussen $ 60 en $ 80 verkoopt. Maar het mist een hartslagmeter of de slimme mogelijkheden van de Fit, zoals standaard sms-reacties en de mogelijkheid om oproepen rechtstreeks naar de voicemail te sturen. Voor het volgen van activiteiten en de functionaliteit van slimme apparaten is de Fit een eerlijke prijs en misschien zelfs een koopje voor sommigen.

Samsung Galaxy Fit vs. Fitbit Inspire HR

De Fitbit Inspire HR is een naaste concurrent van de Samsung Galaxy Fit. Beide zijn geprijsd op iets minder dan $ 100 en hebben veel van dezelfde functies voor het volgen van wellness en activiteiten. Beide zijn waterbestendig tot 50 meter, volgen de actieve en rusthartslag, hebben sportprofielen, loggen slaapactiviteit en integreren verschillende soorten meldingen.

Maar de Galaxy Fit biedt draadloos opladen en een kleurenscherm, terwijl de Fitbit Inspire HR wordt geleverd met een oplaadkabel en een OLED-display in grijstinten. De Fitbit heeft ook slechts een batterijduur van vijf dagen versus de maximale batterijduur van elf dagen op de Fit. Maar de FitBit Inspire HR wordt ook geleverd met een aantal tools die de Fit niet heeft, zoals een timer en stopwatch en menstruatieregistratie.

Niet helemaal zeker of een fitnesstracker of smartwatch iets voor jou is? Bekijk onze overzichten van de beste smartwatches, de beste smartwatches voor vrouwen en de beste fitnesstrackers.

Een allround winnaar voor fitnessbewuste shoppers

De Samsung Galaxy Fit is een aantrekkelijke optie voor diegenen die een beetje smartwatch-functionaliteit willen en een sterke nadruk op het monitoren van oefeningen, zonder al te veel geld uit te geven. Ironisch genoeg is de pasvorm misschien wel het grootste probleem. Maar als je de juiste maat kunt vinden, is dit misschien alles wat je zoekt in een fitnesstracker.

Specs

  • Productnaam Galaxy Fit
  • Product Merk Samsung
  • MPN SM-R370NZKAZAR
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 0,81 oz.
  • Productafmetingen 1,78 x 0,72 x 0,45 inch.
  • Levensduur batterij Ongeveer 8 dagen
  • Compatibiliteit Samsung, Android 5.0+, iPhone 7+, iOS 10+
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter
  • Kabels Draadloos opladen
  • Connectiviteit Bluetooth 5.0 (alleen LE)
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: