Tascam CD-200BT Review: een professionele cd-speler met Bluetooth

Inhoudsopgave:

Tascam CD-200BT Review: een professionele cd-speler met Bluetooth
Tascam CD-200BT Review: een professionele cd-speler met Bluetooth
Anonim

Bottom Line

De Tascam CD-200BT is een professionele cd-speler met coole functies zoals Bluetooth-streaming en 10-seconden schokbescherming, maar hij kan zijn concurrentie niet overtreffen in functies of prijs.

Tascam CD-200BT CD-speler voor rackmontage

Image
Image

We hebben de Tascam CD-200BT Rackmount CD-speler gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Rackmount-audioapparatuur is ontworpen voor de audioprofessional, robuust en klaar voor langdurig gebruik. De Tascam CD-200BT Professional CD-speler belooft geluid van hoge kwaliteit met de eigenschappen die geluidsprofessionals van hun apparatuur verwachten. We gingen naar onze cd-collectie uit de jaren 90 om te zien of de Tascam CD-200BT het kon waarmaken.

Ontwerp: gebouwd voor een professioneel rack

De Tascam CD-200BT is iets groter dan je standaard home-audio cd-speler omdat hij is gebouwd voor een professioneel audiorek. De steunen steken aan beide kanten ongeveer een centimeter uit, zodat hij aan het standaard 19-inch rack kan worden bevestigd. Het lichaam is ongeveer 17 centimeter breed, 11 centimeter diep en 3,75 centimeter lang. De rekbevestigingen zijn lelijk als ze niet aan een rek zijn bevestigd, dus het ziet er niet goed uit op een plank.

Image
Image

Het hele chassis is gemaakt van zwart metaal met zwarte plastic knoppen en plastic voetjes onder het lichaam. Het bedieningspaneel aan de voorkant is drukker dan de meeste cd-spelers omdat het veel meer functies heeft - naast de standaard bedieningselementen voor cd-spelers, heeft de CD-200BT een volumeknop voor hoofdtelefoon aux-out, display, afspeelmodus, herhalen en mapnavigatie.

Elk van die knoppen heeft een secundaire functie die het bestuurt door de knop ingedrukt te houden of door op een shift-knop te drukken. Deze omvatten opties zoals pitch shift, source select en intro check. De aan / uit-knop is mechanisch, dus hij klikt in en uit zijn plaats door op een knop te drukken. Er is ook een Bluetooth-verbindingsknop naast het scherm.

Voor ingangen heeft de Tascam CD-200BT een 3,5 mm aux-ingang aan de voorkant en Bluetooth-koppeling. De uitgangen omvatten RCA analoog, digitaal optisch en digitaal coaxiaal, evenals een 6,5 mm koptelefoonaansluiting aan de voorkant.

De afstandsbediening is relatief groot met een lengte van 7,25 inch en een breedte van 2 inch.

Configuratieproces: eenvoudig Bluetooth-koppelen

De installatie voor cd-spelers is meestal vrij eenvoudig: u steekt gewoon een snoer in de juiste uitgang van de speler en de juiste uitgang op de ontvanger. Maar de installatie voor de Tascam CD-200BT is iets gecompliceerder.

Ten eerste wordt er geen kabel meegeleverd: er is geen RCA, optisch of coaxiaal. We waren verrast, aangezien bijna elke cd-speler op zijn minst wordt geleverd met een set RCA-snoeren, dus bereid je voor om er een van een ander apparaat te hergebruiken of er een apart te kopen.

Als je een rekmontage gebruikt, wordt de hardware geleverd in de meegeleverde schroevenset en is het eenvoudig om ze op hun plaats te schroeven. We hebben de ventilatie-instructies gevolgd om één ruimte boven de cd-speler te laten zodat deze niet oververhit raakt. De stroombron werkt met Amerikaanse spanning (120 V, 60 Hz), Europese spanning (230 V, 50 Hz) en Australische spanning (240 V, 50 Hz).

Om het schokbestendige geheugen van 10 seconden te testen, schudden we het (zelfs ondersteboven) totdat onze armen pijn deden, en het sloeg niet één keer over.

De Tascam CD-200BT kan ook muziek streamen via Bluetooth, wat een geweldige functie is voor een cd-speler. We hebben deze functie getest met een iPhone SE en het ging erg soepel. De eerste keer dat we ze moesten koppelen, hielden we de Bluetooth-knop op het bedieningspaneel ingedrukt totdat op het display 'Koppelen' stond. Vervolgens selecteerden we in het Bluetooth-menu op de telefoon "CD-200BT". Gedaan. We begonnen meteen draadloos muziek af te spelen.

Toen we ze later opnieuw verbonden, toonde het display gewoon een klein knipperend Bluetooth-symbool in de linkerbovenhoek van het menu om aan te geven dat ze aan het koppelen waren. Het is ook gemakkelijk om de koppelingsinformatie te wissen - houd gewoon de Bluetooth-knop ingedrukt terwijl de cd-speler opstart, en u zou "wissen" in het menu moeten zien.

Prestaties: Tal van coole functies

De Tascam CD-200BT heeft een heleboel functies voor afspelen. Er zijn natuurlijk de standaarden: willekeurig, herhaal één, herhaal alles en algemene navigatieknoppen. Daarnaast heeft de CD-200BT een intro check. Het speelt de eerste 10 seconden van elk nummer af, zodat u snel elk nummer op een album of op uw gegevens-cd kunt controleren.

Er is ook een pitch shift-functie waarmee je een toonhoogte met halve stappen kunt verhogen of verlagen. Dit kan leuk zijn voor een thuisluisteraar als je het nummer naar je vocale bereik wilt verplaatsen, zodat je mee kunt zingen. Het is zelfs nog beter als u de cd-speler vaak gebruikt om een begeleidingstrack voor een solist of ensemble af te spelen, aangezien u de track kunt verschuiven zodat deze bij het bereik van de zanger past. De Tascam kan verschuiven naar een bereik van 14 stappen boven en 14 stappen onder de natuurlijke toonhoogte van de track, die meer dan anderhalve octaaf is.

Image
Image

Op het bedieningspaneel bevinden zich vijf knoppen die 12 verschillende functies dekken. Elke knop heeft een andere actie, afhankelijk van of je er één keer op drukt, ingedrukt houdt of de shift-knop ingedrukt houdt. Het is echt verwarrend en we hebben een heleboel fouten gemaakt voordat we erachter kwamen hoe we ermee moesten werken (het is logisch dat ze geen 12 verschillende knoppen wilden hebben, maar dit loste het probleem niet echt op). Gelukkig heeft de afstandsbediening voor elke functie een aparte knop.

Het display is duidelijk en leesbaar, zelfs vanuit extreme hoeken, zowel verticaal als horizontaal. Het toont de standaardinformatie: verstreken tijd, resterende tijd en totale verstreken tijd. De handleiding zegt dat de afstandsbediening slechts in een hoek van 15 graden vanuit het midden werkt, maar bij onze tests werkte hij aan elke kant op 90 graden. Het lijkt erop dat het signaal van de afstandsbediening naar voren kan stuiteren omdat we zelfs de afstandsbediening van achter het apparaat hebben gebruikt.

Ten slotte zeggen de fabrikanten dat het een schokbestendig geheugen van 10 seconden heeft om overslaan te voorkomen, wat zelfs concurreert met draagbare cd-spelers. Om het te testen, hebben we de CD-200BT geschud (zelfs ondersteboven gedraaid) totdat onze armen pijn deden, en hij sprong niet één keer over.

Digitale bestanden afspelen: Bluetooth is een geweldige functie

De Tascam CD-200BT kan gegevensbestanden op een cd in slechts drie formaten afspelen: MP3, MP2 en WAV. Hoewel dat minder formaten zijn dan de meeste cd-spelers, dekt het de belangrijkste die mensen gebruiken.

Navigeren door een data-cd is lastig omdat je het op het kleine scherm moet doen. Het laat je echter wel een map of set mappen definiëren om af te spelen terwijl je de andere negeert. Hiermee kunt u mappen als een afspeellijst gebruiken, zodat u meerdere afspeellijsten op één gegevens-cd kunt zetten.

Het klinkt natuurlijk een stuk beter op de digitale uitgangen dan op de analoge. Maar het is teleurstellend dat een 'professionele' cd-speler geen gebalanceerde analoge uitgangen heeft.

Maar het meest opvallende kenmerk van de CD-200BT is de Bluetooth-verbinding. Het is eenvoudig om verbinding te maken met een computer of smartphone en de speler kan met maximaal acht apparaten tegelijk worden gekoppeld. Het scherm laat de naam van het apparaat zien dat het gebruikt om te laten zien van welk apparaat het streamt. Net als alle bedieningselementen is het een uitdaging om door de verschillende apparaten te scrollen op het bedieningspaneel, maar het is gemakkelijk op de afstandsbediening.

De cd-speler ondersteunt drie Bluetooth-codecs SBC, AAC of aptX.

Geluidskwaliteit: niet wat je zou verwachten

De Tascam CD-200BT Rackmount Professional CD-speler heeft niet de statistieken die we verwachtten voor een CD-speler in deze prijsklasse. De S/N-verhouding is slechts 90 dB, vergelijkbaar met cd-spelers op instapniveau, en de totale harmonische vervorming is 0,01%, wat niet indrukwekkend is voor de kosten van het apparaat. Natuurlijk klinkt het een stuk beter op de digitale uitgangen dan op de analoge. Maar het is teleurstellend dat een "professionele" cd-speler geen gebalanceerde analoge uitgangen heeft.

Image
Image

Voor digitale bestanden varieert de geluidskwaliteit op basis van de kwaliteit van het bestand. Als je een gegevensschijf gebruikt met MP3's met verlies, zal het verschrikkelijk klinken naast muziek van cd-kwaliteit. U kunt lossless WAV-bestanden gebruiken om cd-kwaliteit of beter geluid van een gegevensschijf af te spelen. Bluetooth-muziek is ook van lage kwaliteit, ongeacht het bestand op uw apparaat. Dat komt omdat de ondersteunde Bluetooth-codecs automatisch muziek comprimeren om het te streamen. We hebben zowel die AAC-codec als aptX-codecs getest om hun relatieve geluid te vergelijken bij het afspelen van zowel streaming-muziek als een cd. AptX-codec van cd klonk ongeveer net zo goed als rechtstreeks vanaf cd afgespeeld. Toen we streamden, verloren zowel AAC als AptX een beetje kwaliteit vanwege bestandsindelingen met verlies, maar aptX klonk nog steeds beter (zoals het hoort).

Prijs: betalen voor functies, niet voor geluid

Op het moment van schrijven wordt de Tascam CD-200BT verkocht voor ongeveer $ 300. Maar u beta alt niet voor geluid van hoge kwaliteit, u beta alt voor alle functies zoals Bluetooth, schokbescherming, extra uitgangen en ingangsaansluitingen en onafhankelijke volumeregeling van de hoofdtelefoon.

Je kunt cd-spelers vinden met dezelfde specificaties en meer functies voor dezelfde prijs of minder.

Helaas doet de Tascam CD-200BT het niet goed bij zijn concurrenten in deze prijsklasse. U kunt cd-spelers vinden met dezelfde specificaties en meer functies voor dezelfde prijs of minder.

Competitie: je kunt minder uitgeven aan een speler met meer functies

De Marantz Professional PMD-526C is een vergelijkbare CD-speler voor in een rack, met één groot voordeel ten opzichte van de Tascam CD-200BT: hij kost ongeveer de helft van de prijs. Voor zoveel minder zou je minder features en slechtere specificaties verwachten, maar het tegendeel is waar. De PMD-526C heeft naast USB- en SD-kaarten dezelfde afspeelfuncties. Het bevat ook niet alleen toonhoogteregelaars, maar ook temporegelaars. Voor uitgangen heeft het een gebalanceerde audio-uitgang bovenop ongebalanceerde RCA.

De Tascam CD-400U is een van Tascam's rackmount CD-spelermodellen, en het ziet eruit als een kleine verbetering in functies en geluid. Het heeft nog een aantal ingangen, USB, 3,5 mm aux en SD, en gebalanceerde analoge audio-uitgang. De geluidsspecificaties zijn ongeveer hetzelfde, met minder harmonische vervorming. Het bevat ook audio-dubbing naar een USB-drive of SD-kaart zonder een computer te gebruiken en een incrementele afspeelfunctie. En het kost allemaal ongeveer dezelfde prijs als de CD-200BT: rond de $300.

Een kwaliteits-cd-speler, maar niet voor deze prijs

De Tascam CD-200BT is een hoogwaardige cd-speler met Bluetooth-connectiviteit die is ontworpen voor de audioprofessional. Maar vergeleken met vergelijkbare rackmount-modellen, is dit er een die je moet wachten om in de uitverkoop te kopen - hij heeft minder functies dan veel van zijn concurrenten en rechtvaardigt het hoge prijskaartje niet helemaal.

Specs

  • Productnaam CD-200BT CD-speler voor rekmontage
  • Product Merk Tascam
  • UPC 043774029990
  • Prijs $ 399,99
  • Gewicht 9,6 lbs.
  • Productafmetingen 19 x 11 x 3,75 inch.
  • Laadmechanismelade
  • Poorten 3,5 mm aux-ingang, RCA-lijnuitgang, optische/coaxiale digitale uitgang, hoofdtelefoonuitgang
  • Compatibele schijfformaten CD, CD-R, CD-RW
  • Compatibele bestandsformaten CD-DA, MP2, MP3, WAV
  • Connectiviteit Bluetooth 3.0, 10m bereik
  • Frequentierespons 20 Hz - 20 kHz ±1,0 dB
  • Signaal-ruisverhouding Meer dan 90 dB
  • Garantie 12 maanden, 90 dagen voor heads en drives
  • Inbegrepen 73-inch netsnoer, afstandsbediening met AA-batterijen, schroefset voor rackmontage, gebruikershandleiding, garantiekaart

Aanbevolen: