Space-Based Internet: wat het is en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

Space-Based Internet: wat het is en hoe het werkt
Space-Based Internet: wat het is en hoe het werkt
Anonim

Technologie heeft ons verbazingwekkende dingen gegeven, zoals de smartphone en de computer, en ons in staat gesteld om wereldschokkende dingen te doen, zoals de eerste stap op de maan zetten. Maar wat hebben de eerste moonwalk en onze apparaten gemeen? Meer dan je zou denken.

Internet in de ruimte verandert de manier waarop we op internet surfen, zaken doen en contact maken met anderen over de hele wereld.

Wat is internet in de ruimte?

Internet in de ruimte is de mogelijkheid om satellieten in een baan rond de aarde te gebruiken om gegevens te verzenden en te ontvangen. Hoewel satellietinternet al bestaat, is internet in de ruimte veel sneller en kan het over de hele wereld werken.

Om het te laten werken, worden duizenden goedkope satellieten in een baan boven de aarde geplaatst. Ze verschillen echter van de geostationaire satellieten die vaker worden gebruikt in satellietinternet. In plaats daarvan worden satellieten met een lage baan om de aarde (LEO) gebruikt in constellaties, of duizenden satellieten in een rasterachtig patroon, om continue internetdekking te bieden.

Image
Image

Satellieten van het in de ruimte gebaseerde innovatiebedrijf Iridium vliegen met ongeveer 17.000 mijl per uur en maken elke 100 minuten een baan rond de wereld. Vergeleken met de 7.000 mijl per uur van satellietinternet, is de snelheid van internet in de ruimte onmiskenbaar sneller.

Spaced-based internet kent ook geen afstand. Sommige op de ruimte gebaseerde internetten zoals Starlink van SpaceX gebruiken bakens die gecoördineerde signalen terug naar de aarde sturen van ongeveer 210 tot 750 mijl afstand met behulp van Ka- en Ku-frequentiebanden. Hierdoor kunnen berichten twee keer zo snel worden verzonden als de vezels die worden gebruikt om het internet op aarde te verbinden, ongeacht de afstand tussen hier en de sterren.

De voordelen van internet via satelliet via satellietinternet

Alleen al de snelheid van internet in de ruimte is de implementatie en het gebruik waard, maar wat zijn enkele van de andere voordelen van interstellair internet?

  • Global high-speed internet: een volledig functioneel internetsysteem in de ruimte bestrijkt de hele wereld met high-speed internet, inclusief die zonder moderne internettoegang.
  • Vervangt glasvezel: internet in de ruimte vervangt de vezels die worden gebruikt in moderne internetverbinding, dezelfde vezels die duur zijn voor internetproviders.
  • Consistente signalen: Gesprekken verbroken? Verloren signalen? Die ergernissen zijn verdwenen met space internet.
  • Toekomstbestendig: Internet in de ruimte geeft ons de verbinding die nodig is om toekomstige innovatieve apparaten feilloos te laten werken en gebruiken.
  • Betere prestaties: Dankzij de satellieten met een lage baan om de aarde die worden gebruikt, moeten slechte prestaties als gevolg van hoge latentie worden verminderd.

Uitdagingen voor internet in de ruimte

Hoewel ruimtegebaseerd internet zijn voordelen heeft, zijn er uitdagingen om het een volledige realiteit te maken.

Latentie

Latency wordt gedefinieerd als de tijd die nodig is voor een verzoek om te reizen tussen zender en ontvanger en voor de ontvanger van de informatie om het te verwerken. Een hoge latentie zal er bijvoorbeeld toe leiden dat uw video achterblijft terwijl u vanaf uw computer kijkt.

Glasvezel internet heeft een latentie van slechts enkele microseconden per kilometer. Als u daarentegen naar een geostationaire satelliet stra alt, zoals de satelliet die het meest wordt gebruikt voor het huidige satellietinternet, is de latentie 700 microseconden. Hoewel de satellieten die worden gebruikt voor ruimte-internet dichter bij de aarde zullen zijn, is de latentie, en hoeveel deze onze communicatie beïnvloedt, op dit moment onbekend.

Space Junk

Er zijn ongeveer 4.000 ruimtevaartuigen in een baan om de aarde en slechts 1.800 daarvan zijn operationeel. Nu in de ruimte gebaseerde internetbedrijven duizenden satellieten in de ruimte gaan plaatsen, zal de hoeveelheid "ruimteafval" zich snel vermenigvuldigen. Helaas kan deze inzet catastrofale satellietbotsingen veroorzaken, volgens NASA.

Technische uitdagingen

Net als elke andere technologische vooruitgang zijn er technische uitdagingen, zoals hoe de satellieten op hun juiste positie in de ruimte te houden en hoe bedrijven duizenden van deze satellieten tegelijk kunnen bouwen.

Ondanks de uitdagingen beweegt het internet in de ruimte op volle kracht, met nieuwe ontwikkelingen die snel plaatsvinden. De lucht is de limiet voor de toekomst van internetconnectiviteit.

Aanbevolen: